user_mobilelogo
Woman , Efie και 296 επισκέπτες
  1. Kate123
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015
Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το έργο σας! Είμαι 27 ετών και έκανα πρόσφατα έναν ενδοκολπικό υπέρηχο, στο πλαίσιο της προσπάθειας επίτευξης εγκυμοσύνης (εδώ και 2 χρόνια), και επειδή μου δημιουργήθηκαν διάφορες απορίες με τα ευρήματα, θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας στα εξής:
Α) Το ολικό πάχος ενδομητρίου 5,9 mm είναι επαρκές για την επίτευξη εγκυμοσύνης; Να σημειώσω ότι ο υπέρηχος έγινε αμέσως μετά το τέλος της περιόδου.
Β) Η μορφολογία της δεξιάς ωοθήκης είναι "φέρουσα πολλαπλές καταβολές ωοθυλακίων - φέρουσα ηχογενή περιοχή διαστάσεων 6,4χ5,9 χιλ. χωρίς νεοαγγείωση" ενώ της δεξιάς ωοθήκης είναι "φέρουσα καταβολές ωοθυλακίων". Αυτά σημαίνουν ότι έχω πολυκυστικές ωοθήκες και άρα σχετική δυσκολία στην επίτευξη εγκυμοσύνης; Η ηχογενής περιοχή τι μπορεί να είναι; Στη φωτογραφία του υπερήχου εμφανίζεται σαν ένας λευκός όγκος. Έχω πραγματικά ανησυχήσει. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την απάντησή σας!
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη   Φίλη! Το παχος τπυ ενδομητριου  για την μερα που μετρηθηκε, ειναι σωστό.. Λεμε,  ότι  η  επίτευξη εγκυμοσύνης  δεν ειναι εφικτή,  αν το ενδομητριο  στο μεσον του  κυκλου ειναι  σημαντικά  λεπτοτερο  από 8 χιλ..  Αυτό  ομως  -  κι αν είναι έτσι - δεν  συμβανει  από μονο του...  Συνηθως   αργει  η  ωοθυλακιορρηξία  (οποτε το ενδομητριο  θα παχυνει  1-2   χιλ καθε  μερα, μεχρι αυτή να προκυψει ...),  ή αυτή δεν επισυβαινει καθολου, οπότε  η περιοδος επερχεται κι ενωριτερα,  ή και αργότερα ... Κατι  που  δεν  το συνειδητοποιουν  προφανώς  πολλοί:  Δεν  υπάρχει ΄΄λεπτό ενδομητριο΄΄  και... καλη  ωοθυλακιορρηξία..  Οποιος λέει τετοια,   κανει  λάθος..   Εχω την άποψη,  οτι επ  αυτού  δεν  σου συμβαινει   τιποτε... Για την εμφανιση  ωοθυλακιων: Ειναι  φυσιολογικο φαινομενο..Από αυτά θα επιλεξει ο  οργανισμός  σου  ενα  και τα άλλα θα αχρηστευτουν.. Για τον  ΄΄λεκέ΄΄  που  απεικονιστηκε στην ωοθηκη.. Θα  πρεπει να  το ερμηνευσει ο γυναικολόγος  που το ειδε.   Ισως ειναι καποια ουλώδης διεργασια  από παλαιοτερη  ωοθυλακιορηξια,  ή ισως   ειναι μια   μικρή δερμοειδης κυστις ,  που ειναι   καλοηθης .. Και σ'΄αυτή ομως την περιπτωση,  δεν  θα με απασχολουσε.. Θα το  ήλεγχα  σε  3-4  μηνες και αργοτερα  σε  αλλους  εξι..Αν δεν αλλξει τιποτε, δεν χρειαζεται να γινει  και   τιποτε..Απλα  θα υπαρχει, χωρις  συνεπειες. Φιλικά Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.