user_mobilelogo
  1. Mairy123
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015
 
Καλησπέρα σας γιατρέ,
Ειμαι 33,βρησκομαι στο τρίτο μήνα προσπαθειών για παιδί. Σήμερα πήγα στη γυναικολόγο για υπερηχογράφημα και βρεθηκε όπως αναφέρει στο πυθμένα( ενδομητρίου μάλλον) ένα μόρφωμα διαστάσεων 4 χιλιοστών ως επί πιθανού ενδομητριακού πολύποδα. Η γιατρός μου  είπε πως γενικά η γυναικολογική κατάσταση είναι πολύ καλή και ξεκιναει άμεσα η ωορρηξία. Ωστόσο μου ανέφερε πως καλύτερα να μην επιχειρήσω προσπάθεια για παιδί αυτό το μήνα και να επαναλάβουμε υπερηχογραφικό έλεγχο μετά το πέρας της επόμενης περιόδου ώστε εάν βρεθεί και πάλι αυτό το μόρφωμα να προχωρήσουμε σε άμεση  υστεροσκοπιση  πριν ξεκινήσουν οι γόνιμες  μέρες ώστε να μη χάσουμε και τον επόμενο κύκλο..
Γιατρέ μου θα ήθελα να σας ρωτησω ποια είναι η δικη σας γνώμη για αυτό το εύρημα. ισχύει πως δεν είναι κατι ανησυχητικό? Πιστεύετε ως εμποδίζει τη σύλληψη? η γιατρός μου ανέφερε πως υπάρχει μια περιπτωση να μην είναι καν πολύποδας αλλα αίμα περιόδου ου δεν κατεβηκε . μια ματια που έριξα στο ιντερνετ ειδα πως σχετικα με αλλους είναι παρα πολύ μικρο..μπορει να είναι κατι άλλο τελικα?Μου κανει εντυπωση το γεγονος πως ποτέ στο παρελθόν δεν εχει βρεθει κατι, σε κανενα τακτικο έλεγχο και σημειωτέον ξαναεκανα υπεριχογραφιμα τον περασμένο Νοεμβριο και τότε ηταν όλα καθαρά..
Σας ευχαριστω πολύ εκ των προτέρων
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Να σας πω μάλιστα οτι στο υπερηχογραφημα του Νομβριου το ενδομήτριο μια ημέρα πριν την ωοριξια ηταν 7,7 εκατοστά και τοτε σας ειχα ρωτησει αν ειναι μικρό, μου ειχε απαντησει ο κ. Ζησίπουλος και μου ειχε πει πως δεν ειναι κατι που πρεπει να με απασχολεί.
  1. Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Η διάγνωση  περι πολύποδα ενισχυθηκε απο τη γιατρο οταν της ανεφερα πως στην προηγουμενη περιοδο την πρωτη ημερα είχα αρκετες καφε εκκρισεις. Δεν εχω παρατηρισει κατι αλλο:καμια εκτός εμμηνου ρησεως αιμοραγια, δυο μερες περιοδο με μικρή ροή  οπως πάντα.
Συγνωμη για τον βομβαρισμό πληροφοριων ελπιζω να μη σας κούρασα!
ευχαριστώ πολύ..
  1. Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή  Φίλη!! Εν ταξει  οι  ''καιρο'' και   οι συντηρητικές αποψεις  άλλαξαν  και οι ενδείξεις  για  ''πολυ  επιστημη''  εγιναν  ευκολοτερες..Σε  αρκετες περιπτώσεις ειναι  φυσικά  αυτό  και πολυ σωστό,, Οσο  αφορά την επανεξεταση  μετά  την περιοδο:  Ειναι  σωστή ενεργεια.. Η  πιθανότητα   ωστοσο   το  μικροευρημα  να  εμποδιζει την   εγκυμοσύνη  ειναι  ελαχιστη και  σε περιπτωση  κύησης, ολα   θα  πανε καλα  και  μετά τον  40ντισμό   δεν  θα  βλεπει  κανείς τιποτε  από τον πολυποδα...Μαιευτηρες  με  μακροχρονια  μαιευτική   εμπειρία   τα  εχουν δει αυτά  μερικες  φορές.. Μια  καπως  χρονικα  διαφοροποιημενη  άποψη  θα  ήταν:     Να  εχει  γινει  ο ελεγχος  του συζυγου  (σπερμοδιάγραμμα),  ο ελεγχος  της   ωοθυλακιορρηξίας  ( θερμοδιάγραμμα, τραχηλική βλεννα,  post-coital  -  test ,  υπερηχογραφημα)   κι   αν  ολα  βρεθουν  εν ταξει  ( αυτό  θα  παρει  και καποιους  2-3  μηνες), χωρις στο μεταξυ  να προκυψει  κυηση  (δεν  θα την ...απαγορευα),  τοτε  μπορει  κανείς  να  αφαιρεσει τον  πολυποδα  υστεροσκοπικά.. Θα  ηθελα  κλεινοντας  να τονισω: Υπαρχουν  πολυποδες μεγαλοι,  υπάρχουν  πολυποδες  με  εντοπιση  κοντα  στο  σαλπιγγικό στομιο,  που  εν πάσει  περιπτωσει  εμποδιζουν σαφώς.  Επισης  παιζει ρολο  για  ολ΄ αυτά, η  προσωπική εκτιμηση  του περιστατικού  ΄΄από  κοντά΄΄,  που  λειπει στον διαδικτυακό  γιατρό,  που η  μονη του  συμκβολή μπορει  να  ειναι  μια  γενικότερη  ενημερωση,, Θα  τα δειτε   ολ΄  αυτά  με τον  ΄΄δικό σας΄΄ Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 
Kύριε Ζησόπουλε σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας, να είστε πάντα καλά εσείς και η οικογένεια σας!!
 Ομολογώ πως με ξάφνιασε  η στρατηγική της γιατρού (στην οποία πρώτη φορά πήγα) κυρίως γιατί δεν θα θέλω να παρέμβουμε με ελαφρά τη καρδία  στο εσωτερικό της μήτρας εφόσον δεν έχω τεκνοποιήσει  ..δεν λέω  πως δεν ΄΄'κουβαλαώ΄΄ 33  Μάηδες αλλά μιλάμε για 3 μήνες προσπαθειών (μαζί με αυτόν που διανύουμε)..  θέλω να σας πω και κάτι ακόμα ο άλλος γιατρός που επισκέφτηκα τον Νοέμβριο κατά το υπερηχογράφημα ήταν πολύ χαλαρός κάποια στιγμή μου φάνηκε πως κλίκαρε επίμονα σε κάποιο σημείο της μήτρας με ενδιαφέρον ..αλλά τελικά τελειώνοντας την εξέταση μου είπε πως είμαι ''υπέροχα''..
Γιατρέ μου συγγνώμη που γίνομαι κουραστική σας ανέφερα το προβληματισμό μου αναφορικά με κάποια πιθανή επέμβαση στη μήτρα.. δυστυχώς μένω σε επαρχεία και οι ιατρικές γνώμες στις οποίες έχω πρόσβαση είναι περιορισμένες.. σας ευχαριστώ πάρα πολύ
  1. Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Οπως  ήδη  ειπα,  στο θεμα της συνητηρητικής προσπελασης,  δεν υπάρχει θεμα, ειναι  μια  λογική δυνατοτητα... Ωστοσο  δεν θα  ήταν  σκοπιμο  να περιμενε κανείς  μονον και σε 6  ή 12 μηνες ν΄αρχισει   το ψαξιμο  άλλων παραγοντων.. Τα ΄΄βασικά΄΄ μπορειτε στην  πορεια να  τα  δειτε.. Για το θεμα ιατρων  της  επαρχίας  εχω άλλη αποψη:  Ειναι  λιγοτεροι,  αλλά δεν  εχουν την πολυτελεια  να  μην ειναι  αποτελεσματικοι.. Οταν  ο  κυκλος  ειναι στενός δεν θα  μπορουσαν κσν   να σταθουν ... Φιλικά Π.Ζ

  1. Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.