user_mobilelogo
anastasiav85 και 164 επισκέπτες
 1. MARPAN
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2015
Θα αναφέρω εν τάχει το ιστορικό μας ως ζεύγος. Εγώ στα 33 ο σύζυγος στα 40. Προσπαθούμε για μωρό εδώ και 2 χρόνια. Εγώ με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών που όμως κάνω ωορρηξίες (θεωρητικά πάντα) επιβεβαιωμένες με προγεστερόνη 21ης ημέρας, θερμοδιαγράμματα, τεστ ωορρηξίας και υπερηχογραφικά (εδώ κρατάω μια επιφύλαξη. Θα εξηγήσω στη συνέχεια). Στην πρώτη υστεροσαλπιγγογραφία που έγινε με τη μέθοδο hyCoSy φάνηκαν και οι δύο σάλπιγγες κλειστές στο εγγύς σημείο με τη μήτρα. Σε επανάληψη με την μέθοδο της κλασικής υστεροσαλπιγγογραφίας, η δεξιά σάλπιγγα φάνηκε ανοικτή και η αριστερή κλειστή στο ίδιο σημείο. Της πρώτης υστ/φίας, προηγήθηκαν 4 κύκλοι με λετροζόλη στους οποίους το φάρμακο "δούλεψε" αλλά δεν επετεύχθη εγκυμοσύνη. Της δεύτερης ακολούθησε μια δοκιμή με κλομιφαίνη στην οποία το φάρμακο δεν δούλεψε, και συγκεκριμένα είναι ο τρέχον μήνας. Παρόλα αυτά σε υπέρηχο που έγινε την προηγούμενη Τετάρτη φάνηκε ένα έτοιμο ωοθηλάκιο οπότε και έγινε ένεση χοριακής γοναδοτροπίνης 5000ιυ. Την Παρασκευή επαναλήφθηκε ο υπέρηχος προς επιβεβαίωση της ωοθυλακιορρηξίας. Δύο πράγματα με ξένισαν. Η ακτινολόγος που με εξέτασε μου είπε πως η ωορρηξία μάλλον έγινε γιατί το ωοθυλάκιο φαίνεται πιο μικρό όμως δεν φαίνεται να έσπασε πολύ καλά ίσως να δημιουργήθηκε μια μικρή τρυπούλα και να διέρρευσε το υγρό (το αναφέρει και στο report) Σε αυτό το σημείο δημιουργούνται και οι αμφιβολίες κατά πόσον παλαιότερα γινόταν καλή ρήξη του ωοθυλακίου. H άλλη παρατήρηση που έγινε και η οποία με θορύβησε πολύ είναι πως στο έλεγχο του δουγλάσειου, το υγρό προχώρησε μέχρι ενός σημείου (δεν πέρασε στον χώρο ανάμεσα στο ορθό και τον τράχηλο). Όταν ανατρέξαμε σε παλαιότερο έλεγχο ωορρηξίας 1,5 χρόνο πριν το εύρημα υπήρχε και τότε. Η ακτινολόγος μου είπε ότι αυτό είναι ένδειξη ενδομητρίωσης και ίσως να δικαιολογεί και την/τις κλειστή/ές σάλπιγγα/ες. Ο γυναικολόγος μου χωρίς αυτά τα τελευταία ευρήματα στο χέρι, εδώ και ένα περίπου χρόνο επιμένει πως το επόμενο βήμα είναι λαπαροσκόπηση για ενδοσκόπηση και ovarian drilling.
Οι περιόδοι μου έρχονται ακανόνιστα μεν αλλά το μήκος των κύκλων συνήθως δεν ξεπερνά τις 40 ημέρες ενώ η εμμηνορυσία είναι πάντα 7 μέρες, ο πόνος είναι κάποιες φορές έντονος την πρώτη ημέρα και τις υπόλοιπες μέρες της περιόδου σχεδόν ανύπαρκτος. Δεν έχω δυσπαρεύνεια ούτε και πόνους στην κοιλιακή χώρα. Μου έχει τύχει 3-4 φορές να έχω ρήξη αιμορραγικής κύστης, η οποία συνδέθηκε με ανωοθυλακορηξία. Δεν έχω κάνει ποτέ χειρουργείο για οποιονδήποτε λόγο.  
 
Ποιο πιστεύετε ότι είναι το επόμενο βήμα. Είμαι απογοητευμένη και χαμένη!
 
Αναμένω την γνώμη σας!!!     
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Μετά  από τοση ταλαιπωρία ,  δεν διαφαινεται  άλλη διεξοδος..Η  λαπαροσκοπική  διερευνηση,  που θα ΄΄δει''  τελικά  με βεβαιότητα,  αν  και τι ακριβώς  συμβαινει  στις  σάλπιγγες,  στις  ωοθηκες,  και  στα ΄΄περιξ΄΄, ακουγεται  σαν η  μοναδική ενεργεια  που θα   βοηθησει  στην σωστή διαγνωση και σωστή αντιμετωπιση  του  περιστατικού..  (ενδεχομένως   εξωσωματική;) Για το  drilling..:  Πλαιοτερα σε περιστατικά  PCOS (τοτε  μιλουσαμε  για  συνδρομο  Stein-Λeventhal) διενργουσαμε  μια σφηνοειδή εκτομη  από τις  ωοθηκες  (τοτε βεβαι  με  κανονική ..λαπαροτομια   που επιβεβαίωνε την διαγνωση  )  και μετά   από αυτό υπηρχε  καλλίτερη  αντιδραση στην  χορηγηση Humegon και παρομοιων σκευασματων ... Ειχα  μία  τετοια  περιπτωση   προ δεκαετιων (προ..Χριστου!)   από  το Περιβολι  Γρεβενων  (κατοικος Βολου),  που μετα  μία  τετοια επεμβαση,  της χορηγησαμε  συνολικά (με  σταδιακή  αυξηση της δοσολογιας) κοντα... 90 αμπουλες  Ηumegon με  75 μοναδες  καθε μια...Η γυναικα συνελαβε  με   τον πρωτο  κύκλο δίδυμα , που γεννηθηκαν  με καισαρική, σχεδον   τελειομηνα  κι  επανηλθε  σε αγωγη  2 χρονια  αργότερα ,,  Δεν χρειαστηκαμε  την 2ην φορα τοσο  πολύ γοναδοτροπινη  και  συνελαβε  ακομη  μια φορά, 1 παιδί..  Την  είδα  στο Περιβολι, με τρια αγορια της μερικα χρονια αργότερα  και ...προσπαθησα να   την  πεισω  και  για  ...4ο.. Μου θυμισες το περιστατικό  και εκρινα σκόπιμο να το αναφερω, για να σε ενθαρύνω...Σημερα, με την λαπαροσκοπική  μεθοδο, γινονται  ολ΄αυτα ευκολότερα... Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
 1. Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Τελικά δεν είναι ενδομητρίωση, μετά από τόση ταλαιπωρία όπως είπατε κι εσείς,  έκανα προ εβδομάδας την λαπαροσκοπηση η οποία συνδυάστηκε με υστεροσκοπηση και ovarian drilling! Η κοιλότητα της μήτρας λοιπόν είπε ο γιατρός έχει μια ανατομική ιδιομορφία, είναι σαν καρδιόσχημη, αλλά χωρίς διάφραγμα, σε ελεύθερη μετάφραση,  ο μυς παχαίνει δημιουργώντας ενά δεύτερο κωνικό χώρο στη μήτρα στην αριστερή μεριά με τρόπο που να φράσσει την ομόπλευρη σάλπιγγα! Δεν μπορούσε να κάνει οποιδήποτε ενέργεια για να λύσει το πρόβλημα διοτι δεν μπορούσε να επέμβει στον μυ. Ο γιατρός μου πιστεύει πως αυτή η μορφολογία το μόνο πρόβλημα που προξενεί είναι την αποφραξη της σάλπιγγας και ΔΕΝ δυσκολεύει την εμφύτευση. Στην αριστερή πλευρά της κοιλιακής χώρας βρέθηκαν λίγες συμφύσεις με το έντερο οι οποίες και λύθηκαν. Έγινε και το ovarian drilling στο οποίο συγκεντρώνονται οι προσευχές μας, ώστε να διορθώσει τον κύκλο. Θα μείνουμε για 2-6 μήνες με ελευθερες επαφές μήπως καταφέρω να συλλαβω φυσικά κάτι στο οποίο δεν ποντάρω, όμως δε σας κρύβω πως αυτό που δεν βγαίνει από το μυαλό μου είναι μην τυχόν μετά από ολη αυτή την ταλαιπωρία, και με όλη οση επίκειται δεδομένου ότι πιθανότατα να ακολουθήσουμε τον δρόμο της εξωσωματική εντός του επόμενου εξαμήνου, μείνω έγκυος κ τελικά λόγω αυτής της μορφολογίας κάνω αποβολή.
Ζητώ την προσωπική σας άποψη, για την τελική διάγνωση κ τις ανησυχίες μου...
 1. Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Δεν  μπορει κανείς να εγκυηθεί  σε μια  μελλοντική εγκυμοσύνη  ,  ότι δεν  θ΄αποβληθεί.. Ωστοσο. ειναι  βεβαιο,  ότι  -  αν  επέλθει  συλληψη -  για το συγκεκριμένο  σθωο εύρημα,  ΔΕΝ   θα  προξενηθεί αποβολή. Φιλικά Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
 1. Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.