user_mobilelogo
Matilda και 293 επισκέπτες
  1. hria
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015
Γιατρέ γεια σας είμαι 26 ετών και έχω διαγνωστεί με πολυκυστικές ωοθήκες εδώ και χρόνια.Δεν έχω συλλάβει ποτέ και τα τεστ παπ μου ήταν πάντα καθαρά.πέρσι εμφάνισα μια υπερπλασία ενδομητρίου έτσι το χαρακτήρισε ο γιατρός μου οπότε και έγινε υστεροσκόπηση όπου μου είπε ότι αφαιρέθηκε ένας πολύ μικρός πολύποδας.Η περίοδος μου κυμαινέται μεταξύ 31-33 ημερών αλλά παρουσιάζει και διαταραχές φτάνοντας και τις 40-5ο μέρες.Ο ορμονολογικος έλεγχος που έκανα έδειξε φυσιολογικές τιμές,επίσης δεν είμαι υπέρβαρη,δεν έχω παρουσιάσει ακμή και τριχοφυία λόγω του συνδρόμου.Οι πολυκυστικές ωοθήκες διάγνωστηκαν σε υπέρηχο και το μόνο πρόβλμα που δημιουργούν είναι οι μεγάλες ανωμαλίες στην περίοδο.Το έχω συσζητήσει και με το γιατρό μου ο οποίος μου έχει προτείνει και τη λύση των αντισυλληπτικών χαπιών για διάστημα 3 μηνών η τη χρήση primolut nor όταν καθυστερεί πολύ η περίοδος και μου τόνισε ότι η υπεπλασία πιθανόν να οφειλόταν στο σύνδρομο μου.Θα ήθελα και τη δική σας γνώμη πάνω στο θέμα γιατί ταλαιπωρούμαι αφάνταστα με την ανωμαλία στον κύκλο μου?Θα μπορούσα να κάνω κάτιι παραπάνω?ευχαριστώ.
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή  Φίλη! Απ΄ ότι αντιλαμβανομαι  προκειται  για  μια ηπια μορφή  συνδρομου   πολυκυστικών  ωοθηκων,  με  μικροδιαταρχές στην περιοδο, που   λογικά  δεν θα επηρεάσουν τιποτε,  παντα αν διατηρηθείς στα  κιλα   που  εχεις... Διαταραχές του  PCOS  δεν   ΄΄θεραπεύονται ΄΄  μονιμα ,  ουτε με χρηση  αντισυληπτικων,  ουτε  προγεσταγόνων  (π.χ.  Primolut κ.α ),  επειδή αυτά  αποτελουν  μονον  ΄΄συμπτωματικες΄΄  θεραπειες .. Αν  οι  καθυστερησεις   ΄΄το παρακανουν'',  μπορει  προγματι  να δημιουργηθουν  εδω  κι εκεί   εικονες  ΄΄υπερπλασιας ενδομητριου΄΄,  που αντιπετωπιζονται  με   το χαπι,  ή το  Primolut  και   παρόμοια ,  και σε ενδοσκοπικές παρεμβασεις  ή  αποξεσεις  προχωρουμε,  όταν  η εικονα  - παρα την  αγωγή - στην επανεξεταση   μετά  μια  περιοδο,  παραμενει.. Γυναικες  με  προμοια  με την δική σου κατασταση,  εχουν  ενδεχομενως  προβλημα,  να  τους επισυμβει  μια  ανεπιθυμητη  εγκυμοσύνη (δεν ξερουν  ποτε ακριβώς ειναι η γονιμη μερα τους για  να  πορσεξουν  πιο  πολυ ),  ή  οταν επιθυμουν να συλλαβουν, δεν  μπορουν ευκολα  να στοχοποιησουν  την  γονιμη τους  περιοδο..Στην  α΄ περιπτωση  θα  παρουν αντισυλληπτικό,  στην β΄περιπτωση  θα  μιλησουν με τον γιατρό  τους για να σταθεροποιησεουν την γονιμη  μερα  καπου στο μεσον του  κυκλου ,  για  οσο καιρό ειναι  αναγκαιο,  προκειεμνου  να  συλλαβουν συντομα,, Το  PCOS  θεωρειται - σε μεγαλο βαθμό τουλάχιστον  -  μια  ΄΄μεταβολική  διαταραχή   και υπάρχουν σχολες  που πρεβεύουν  δίαιτες που περιοριζουν  την καταναλωση   υδατανθρακων (ενα  εινα ειδος   διαιτας  Αtkins..) με  καλό αποτελεσμα,,   ..Εν πασει περιπτωσει, αναφερομαι  σ΄ αυτά, επειδη μας διαβαζει  πολυς  κοσμος..Κανει καλο, ιδιατερα   σε καπως  ΄΄γεματες ΄΄ κυριες ,, Η  ουσια ειναι, ΄οτι στην πραξη  το προβλημα - υπάρχουν διαβαθαμισεις  σ΄ αυτό -   δεν  αντιμετωπιζεται  μονιμα,  ΄ώστε  χωρις  θεραπεία,  η περιοδος  να ερχεται τακτικά,  απο  μονη της Η συνηθεστερη  αντιμετωπιση  -ειδικά ,  όταν δεν  ειναι επιθυμητη  μια  εγκυμοσύνη - ειναι το αντισυλληπτικο, για οσο χρειαζεται.. Αυτή συνισταται επισης    όταν  εμφανιζονται εικονες  αισθητης υπερπλασιας ενδομητριου στα εκτος θεραπειας  διαστηματα  ..  Εμείς  οι  παλιοτεροι   λεμε:   .. Κύκλοι   μεχρι   45  ημερων,  δεν χρειαζονται  αντιμετωπιση.. Για  το  τι θα ακολουθησεις :  Θα το  δεις  με ΄΄τον δικό  σου''.. Φιλικά ΠΖ

  1. Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Oμολογώ ότι είστε πολύ αναλυτικός και με βοηθάτε να καταλάβω χωρίς να πανικοβάλομαι.Θα μπορούσα να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα αδύνατη.Ο δικός μου γιατρός που με παρακολουθεί είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικός και αυτός.Το όλο θέμα έχει να κάνει με εμένα διότι από πέρσι που μου μίλησε για την υπερπλασία η οποία θεραπεύτηκε φοβάμαι και το παραμικρό.Μια διαταραχή να μου συμβεί τρομάζω και βάζω το χειρότερο με το νου μου.Θα ήθελα να σας πω επίσης ότι γενικά σημειώνω τις περιόδους μου και μέσα στο χρόνο έχουν σημειωθεί  διαταραχές μόνο 2 φορές.Σ ε χθεσινή επικοινωνία με το γιατρό μου με συμβούλεψε να μην το σκέφτομαι και να ηρεμήσω γιατί δεν τον ανησυχεί κάτι στην περίπτωση μου ωστόσο μου είπε ότι αν θέλω θα μπορούσα να πάρω τα χάπια primolut nor 1 το πρωί και 1 το βράδυ από την 14η μέρα το κύκλου μου έωσ την 24ή μέρα για 3 μήνες για να στρώσει αν μπορώ να το πω έτσι αλλά και πάλι δεν επέμενε ιδιαίτερα σε αυτό το είπε σαν μια πρόταση.Ε σείς με τη συγκεκριμένη πρόταση θα συμφωνούσατε?Φυσικά δεν ζητάω συνταγογράφηση η κάποιο απόλυτο πόρισμα γιατί δεν με έχετε εξετάσει απλά μόνο τη γνώμη σας από την εμπειρία που έχετε σα γιατρός με τέτοια περιστατικά για το πως τα αντιμετωπίσατε.ευχαριστώ
  1. Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! Εν ταξει, ειναι πανω από..60 χρόνια   γνωστη αντιμετωπιση περιστασιακων διαταραχών του   κυκλου  κι  ασφαλώς  όχι  παρεμβατική ,  όπως  π.χ.  στο χάπι... Ακόμη  και....  εγκυος να  μεινεις  με  αυτήν, (έχει συμβει  παμπο\λλες φορές ) ,  η  εγκυμοσύνη  δεν  θα  εχει προβλημα.. Δεν βλεπω εδω  να  υπαρχει λοιπον αντενδειξη Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.