user_mobilelogo
  1. Alc_Pi
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015
Καλησπέρα, και με συγχωρείτε αν έχει καταγραφεί ξανά το ίδιο ερώτημα από εμένα. Δεν είμαι σίγουρη αν καταχωρήθηκε. Αν έχει καταχωρηθεί όντως, αγνοήστε ή σβήστε το παρόν.
Το πρόβλημά μου είναι το εξής: 
Από την εφηβεία έχω συμπτώματα που συνοδεύουν το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Δηλαδή αδύναμα μαλλιά και διαρκή τριχόπτωση, υπερβολική λιπαρότητα δέρματος, τάση να αποθηκεύω λίπος στην κοιλιά -αν και διατηρώ κανονικό προς χαμηλό βάρος, κάπως έντονη τριχοφυϊα στο σώμα και άστατο κύκλο. Σε μικρότερες ηλικίες, έκανε να μου έρθει περίοδος μέχρι και 9 μήνες!
Υποπτευόμουν λοιπόν για χρόνια πως έχω πολυκυστικές, αλλά όσες εξετάσεις αίματος και υπερήχους κι αν έκανα, δεν έδειξαν κάτι τέτοιο. Είδα αρκετούς γυναικολόγους και όλοι ήταν σίγουροι πάνω σε αυτό.
Πρόσφατα έκανα και πάλι ορμονολογικές εξετάσεις, και οι τιμές ήταν φυσιολογικές. Έδειξα όμως στη γυναικολόγο και το τελευταίο μου υπερηχογράφημα, που έγινε προ 6μήνου από άλλο γιατρό. Διαπίστωσε λοιπόν πως έχω κύστες, και μάλιστα η εικόνα είναι έντονη ιδιαίτερα στη μία ωοθήκη. Παρόλα αυτά, ο γιατρός που το είχε κάνει, με είχε διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχουν καθόλου κύστες!
Είμαι μπερδεμένη (κι ελαφρώς σοκαρισμένη), και πρόκειται να κάνω σε λίγο καιρό νέο υπερηχογράφημα για να επιβεβαιωθεί η κατάσταση. Στο μεταξύ θέλησα να συμβουλευτώ και τη γνώμη σας.
Το κύριο μου ερώτημα είναι αν μπορώ να έχω πολυκυστικές ωοθήκες χωρίς το ανάλογο ορμονικό προφίλ. Ή μήπως τελικά υπάρχει και αυτό; Κι αν οι ορμόνες μου έιναι "καλές", τότε τα συμπτώματα που προανέφερα γιατί υπάρχουν; Παραθέτω τις τιμές παρακάτω. Η εξέταση έγινε τη 10η μέρα του κύκλου. Τον τελευταίο καιρό ο κύκλος μου έχει διάρκεια 30-32 μέρες. Είμαι 28,5 ετών και δεν παίρνω αντισυλληπτικά εδώ και τρία χρόνια(σκόπευα να μη ξαναπάρω). Κρίνετε καλό το να ξεκινήσω; Δεν είναι στα θέλω μου το να τεκνοποιήσω, αν και είναι κάτι που επίσης έχω ακούσει πως βοηθάει.
 
FSH: 7,32 (3,5-12,5)
LH: 6,77 (2,4-12,6)
PRL: 14,3 (4,79-23,3)
E2: 82,0 (12,5-166)
ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ ΟΛΙΚΗ: 0,05 (0,15-0,85)
DHEA'S: 1,4 (0,7-5.0)
17-OH PRG: 0,7 (0,1-0,8)
TSH: 1,64 (0,30-5,0)
Με συγχωρείτε για την έκταση του κειμένου, και σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιερώσατε!
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Υπολογίζω πολύ σε απάντησή σας. Έψαξα το φόρουμ για αντίστοιχα ερωτήματα κι απαντήσεις αλλά δεν πέτυχα κάτι πολύ κοντινό. Παραθέτω φωτογραφία του εν λόγω υπερηχογραφήματος, μήπως βοηθήσει να εκτιμήσετε την κατάσταση (έσβησα το όνομά μου, καθώς και του γιατρού).
Το μέγεθος της φωτογραφίας δεν της επιτρέπει να ανεβεί ως συνημμένη, οπότε την ανέβασα σε αυτό το λινκ:

https://www.dropbox.com/s/4bnn82p9tvy2i58/DSC_0053.JPG?dl=0
  1. Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη  Φίλη! Το συνδρομο   πολυκυστικών  ωιοθηκων ΄'έχει πολλά προσωπα΄΄, καθως  η συμπτωματολογια  και  η  υεπρηχογραφικη μορφολογια  τους  διαφερει  από περιπτωση σε περιπτωση,
[ul]
[li]Αυτα που βλεπεις στις  ωοθηκες  δεν ειναι κυστεις , αλλά  ωοθυλακια σε μεγαλο αριθμό...Μην ρωτας γιατί!   Τα  ονομαζουν  εδω  και  χρονια  ΄΄κύστεις΄΄, αλλα προκειται  για  ωοθυλακια..[/li]
[li]Για τις διαφορετικες  γνωμες γιατρων : μην απορείς..[/li]
[li]Για  την  περιπτωση  σου: Πρόκειται  προφανώς  για  ελαφρας  μορφής  - ας το πω έτσι  - συνδρομου   πολυκυστικών  ωοθηκων...Αν εχεις σχετικά τακτική περιοδο, δεν χρηζει ΄΄θεραπειας ΄΄... Βεβαια,  η  μικροασταθεια στον  κυκλο, μπορεί  να  οδηγησει σε αθελητες εγκυμοσυνες..Αν  αυτό  αποτελεί προβλημα,  η προφυλαξη με αντισυλληπτικό ειναι  καλη ιδεα..[/li] [/ul]
Για σχετικη πληροφόρηση  με το συνδρομο  πολυκυστικων   ωοθηκων  :   υπάρχει αρκετη στην σελιδα ...  Βαλε στην προσαρμοσμενη μηχανή αναζητησης της σελιδας   ΄΄συνδρομο πολυκυστικων  ωοθηκων΄΄, 
θα βρεις ότι σε ενδιαφέρει..
[ul]
[li]Φιλικά[/li]
[li]Π.Ζ[/li] [/ul]
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
Εκάβης 1 4 όροφος Τηλ: (2310) 828594 Fax : Τ.Κ. 54621, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
  1. Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.