default_mobilelogo
  1. anna200
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016
  Γιατρέ καλησπέρα, Μετα απο μικροδιαταραχές στον κύκλο μου, πολυκυστικές ωοθήκες και τα παρακάτω αποτελέσματα εξετάσεων:
  Προλακτίνη 32.04 (5,18-26,53)
  fsh 5.27 (3.35-21,63)
  lh 13,13 (2.39-6.60)
  e2 70 ( 21-251) Ο γιατρός μου μου συνέστησε να πάρω για 3-4 μήνες gynofen. Σημερά που τελείωσα το τρίτο κουτί τον πήρα τηλέφωνο για να τον ρωτήσω αν χρειάζεται να συνεχίσω για ένα ακόμα μήνα. Μου είπε να πάρω το 4ο κούτι και την άλλη εβδομάδα όσο δηλαδή παίρνω αντισυλληπτικά να κάνω εξετάσεις. Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω ποιό ο λόγος να κάνω εξετάσεις αφου προφανώς θα βγούν ψευδώς φυσιολογικές?  Η προλακτίνη υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί με αντισυλληπτικα η θέλει άλλη θεραπεία? Την τιμή αυτή την θεωρείται τιμή για να ρυθμίστει? Γιατί στο τηλέφωνο ο γιατρός με ρώτησε αν μου είχε δώσει τίποτα για την προλακτίνη (προφανώς δεν θύμοτανε). Επίσης είμαι 29 χρόνων και με τον σύντροφό μου θέλουμε να ξεκίνησουμε προσπάθειες για παιδί. Μετα απο πόσο καιρό απο την διακοπή των χαπιών μπορώ να ξεκινήσω? Αν κάνω εξετάσεις και η προλακτίνη είναι πάλι ανεβασμένη πρέπει να κάνω πριν μια θεραπεία?  Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
  Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
  Συνεργάτης του Gyn.gr
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
  Αγαπητή Φίλη! Το  Gynofen  ειναι  χαπι με  αντιανδρογονο,  που   επί πλέον  δρα  και αντισυλληπτικα..  Το  χορηγουμε συνηθως   σε  περιπτωσεις ακμης,  ή ακμης και υπερτρίχωσης ,, Δεν  επηρεάζει την τιμη της προλακτινης..Κανει  φυσικά και  ως αντισυλληπτικο, αλλά  η κυριως επιλογη του γινεται για τους άλλους λογους,, Η προλακτινη  μπορεί  προγματι να επηρεάσει τον ρυθμό της   περιοδου για μιρκα . αλλά και για μεγαλα διαστηματα, λογω περδμποδισης της  ωοθυλλκιορρηξίας..  Για τις  ορμονικες   εξετασεις  (που κατα κανονα  υποδυκνυουμε να γινεται  την 3-5η ημερα  κυκλου:  Ναι, ευσταθει,  ότι η  LH, FSH  και  ισως  λιγοτερο  η  Ε2,  μπορει να εχουν επηρεαστει  προς το...φυσιολογικοτερο, αλλα το  μιρκο αυτό αποτελεσμα  δεν συντηρειαται... Μια προλατινη  μπορεις  λοιπον να κανεις μετα το τελος της  αγωγης,  απο την 5η  ημερα   του επομενου  κυκλου και  μετά.. Η τιμη  προλακτινης δεν υποκειται σε  σημαντικε΄ς αλλαγες,  όποια μερα του  κυκλου κι αν γινει....Εκτιμώ, οτι  θα βρεθει  επισης ανεπηρεαστη  κι αν γινει  όσο εισαι  σε αγωγή...Καλλιτερα   βεβαια  να μην απριενεις για  αρκετες μερες τιθποτε..  Εν πασει περιπτωσει, αυτό  που θα μπορουσε να γινει,  ειναι μια προλακτινη την 5-6η ημερα κυκλου  και σε  έναν άλλο, αυτόματο  κυκλο, κατα την 3-5η ημέρα,  οι  λοιπες εξτασεις, για  να δειτε, τι ακριβώς  συμβαινει,,, Πιθανοτατα φταιει  η   μικρη απόκλιση της προλακτίνης,  οπότε και η  αποκατασταση  θα ειναι ευκολη και προ παντος   συντομη.. Για τα τηλεφωνηματα σε γιατρούς:  Θα  τους τηλεφωνείτε,  όταν ειναι στο γραφειο τους... Στο κινητο,  ή  στο σπιτι, μονον σε  άμεση αναγκη... Στο γραφειο  του, κανει ενα κλικ στον  υπολογιστή  του και βλεπει ποια εισια, ποτε και τι έδωσε και τι σκεφητκε τοτε  που σε ειδε ..Ειναι λογικό να μην θυμαται λεπτομερειες, αν  εχει  και ποιος  ξερει  ποσες   άλλες  κυρίες με χίλια δυό.. .. Φιλικά Π.Ζ
  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


  There are no replies made for this post yet.
  However, you are not allowed to reply to this post.