user_mobilelogo
Χρήστης και 243 επισκέπτες
  1. sissy_kar
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016
Καλημέρα σας, είμαι 26 ετών και ο σύζυγός μου 27. Μετά το γάμο μας ξεκινήσαμε προσπάθειες για μωρό (Ιανουάριος). Τον Ιούνιο λόγω άγχους αποφάσισα να παω για εξέταση και ήταν όλα φυσιολογικά. Ο κύκλος μου είναι σταθερός χωρίς προβλήματα, ωστόσο περνούσαν οι μήνες και δεν  είχαμε κανένα αποτέλεσμα. Την προηγούμενη εβδομάδα αποφασίσαμε να πάμε και σε έναν ανδρολόγο να δει τον σύζυγό μου. Εκείνος μας έστειλε να κάνουμε καλλιέργεια σπέρματος και σε δεύτερο χρόνο το σπερμοδιάγραμμα που αρχικά του ζητήσαμε εμείς. Τελικά ο σύζυγός μου βρέθηκε θετικός  σε ουρεόπλασμα και ασθενώς θετικός σε Μυκόπλασμα. Μας έδωσε αντιβίωση για 16 μέρες στον σύζυγο και 8 σε εμένα και μόλις ολοκληρωθεί η αγωγή θα κάνουμε επανεξέταση με καλλιέργεια σπέρματος και κολπική καλλιέργεια εγω.
Εχω τρομάξει πολύ γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πώς προήλθε αυτό το μικρόβιο αφού και οι δυο μας είμασταν και είμαστε πολύ προσεκτικοί. Επίσης φοβήθηκα γιατί διάβασα ότι προκαλεί σοβαρές βλάβες στο σπέρμα και θέλω να μάθω αν αυτό όντως ισχύει και δυσκολεύει την σύλληψη και αν σε αυτό οφείλεται το γεγονός ότι δεν καταφέραμε τόσους μήνες εγκυμοσυνη. Συγνώμη για την έκταση της ερώτησης, θα ήθελα να έχω μια ιδέα πριν επισκεφτώ τη γυναικολόγο μου.  
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Αυτοι  οι δυο  μικροοργανισμοι κατά τα   τςλςυταια  χρονια  ενοχοποιουνται  κυριως   για αποβολές,  κυριως  2ου 3μηνου. ...
Συνυπαρχουν κατα  κανόνα  με  άλλους  μικροοργανισμούς,  που   διαταράσσουν το  pΗ  του   κολπου.
Δεν υπάρχει  π.χ. ΄΄ κολπιτις   εξ  ουρεαπλασματος  μονον'',  ή  ΄΄κολπιτις εκ  μυκοπλασματος  μόνον!''
Γιστί   δεν  εγινε  σπερμοδιάγραμμα  ευθυς  με την  διενέργεια της   καλλιέργειας,  δεν  το αντιλαμβάνομσι.. Ισως ο γιατρός εχει λογους που δνε γνωρίζψω,  ή ειναι  θεμα ...σχολής.. Εν πασει  περιπτωσει , αυτό  θα  το  δουν  αμέσως  μετά..
Αν το σπεμρδιάγραμμα δεν εχει προβλημα  διαταραχης, η  προγνωση ειναι  καλή..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω  για την απάντησή σας και γιατί νοιώθω οτι έχω μια συμπαράσταση γνωρίζοντας οτι θα μου εξηγήσετε πράγματα που έχω στο μυαλό μου. Επειδή με βασσανίζουν οι σκέψεις ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής: (Αν και σαφή εικόνα θα έχουμε με το σπερμοδιάγραμμα) αλλά βάσει της εμπειρίας σας, (1) αν υπάρχει χρόνια το μικρόβιο (πράγμα που δεν το γνωρίζουμε) είναι ικανό να έχει προκαλέσει στον αντρα ανεπανόρθωτη βλάβη στην ποιότητητα του σπέρματος και αντίστοιχα στη γυναίκα στις σάλπιγγες; Διάβασα πως προκαλεί ενδομητριώσεις και συμφύσεις στις σάλπιγγες.  (2) Αν δεν αντιμετωπιστούν τα μικροβια με την αντιβίωση, ακολουθεί επόμενος γύρος θεραπείας; Πότε μπρούμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες; (3) Εγώ απο τη μεριά μου μπορώ να κάνω κάποια συμπληρωματική εξέταση ή θεραπεία ή να αρκεστώ στην λήψη αντιβίωσης; Σας ζητώ συγνώμη για το μέγεθος των αποριών μου αλλά δεν σας κρύβω οτι είμαι σε πανικό. 
  1. Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη   Φίλη!
Αντι  να  μακρυγορουμε  για   το  τι  και  πως,  προτείνω  να  μιλησουμε μετα το   αποτελεσμα  του επανελεγχου  και  παλι..  
Γενικά  ισχυει: Πρόκειται    για θεμ,α  που θα λυθει  κατα  κανονα  αμεαως μετά  την αγωγή  Επισης  ειναι  θεμα  που του αποδιδεται  από τον  κοσμο ιδιαιτερως  μεγαλη  σημασάι  (που  δεν  .την εχει, σ΄αυτό το μεγεθος)...
Απο το ευρημα  αυτό,  ουτε συμφυσεις στις σάλπιγγες  θα αποκτησεις,  ουτε ενδομητριωση..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας, αν και δεν πήραμε ακόμα αποτέλεσμα με καθησυχάσατε αρκετά. Θα αργήσουμε όμως να δούμε αποτελέσματα γιατί σήμερα μίλησα με τη γυναικολόγο μου και μου είπε αντι για 8 μέρες λήψη αντιβίωσης που είπε ο ανδρολόγος, να πάρω 20 μέρες γιατί στη γυναίκα υποχωρεί δυσκολότερα το μικρόβιο. Οποτε έχουμε δρόμο μπροστά μας. Σας ευχαριστώ πολύ, εύχομαι να έχετε καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!
  1. Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Οχι δα  και ΄΄εχουμε  δρομο ΄΄  ΄΄για ενα 20ημερο'΄'..Λογικά  ...δεν  θα   μεινει τιποτε..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σας, καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία! Μέσα στις γιορτές κάναμε κάποιες εξετάσεις και εγώ και ο σύζυγος μου. Εγώ επισκέφτηκα την γυναικολόγο μου παρόλο που μου είπε οτι πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 10 μέρες απο το τέλος της λήψης αντιβίωσης (20 μέρες vibramicin) για να γινει κολπική καλλιέργεια. Πήγα γιατί είχα έντονους πόνους χαμηλά και στεναχωριόμουν. Ο κολπικός υπέρηχος έδειξε οτι όλα ήταν καλά, και απέδωσε τον πόνο στο έντερο καθώς η αντιβίωση μου προκάλεσε κάποια δυσκοιλιότητα. Να σημειώσω οτι απο την 2-3η μέρα λήψης αντιβίωσης άρχισα να έχω τσουξίματα κατά την ούρηση, πράγμα που δεν έχω αντιληφθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Μου είχε πει η γιατρός να χρησιμοιποιώ ταυτόχρονα μια κολπική αντιμυκιτιακή κρέμα όπως και έκανα. Μου έγραψε καλλιέργια και γενική ούρων η οποία βγήκε αρνητική. Και μέσα στις επόμενες μέρες θα κάνω και την κολπική καλλιέργεια για το ουρεόπλασμα. Το τσούξιμο δεν έχει υποχωρήσει όμως.
      Η πρώτη ερώτησή μου λοιπόν είναι σε τι οφείλεται πια το τσούξιμο εφόσον σταμάτησα την αντιβίωση. Όσον αφορά τον σύζυγο, απο την καλλιέργια σπέραματος τα αποτελέσματα ουρεοπλάσματος και μυκοπλάσματος ηταν αρνητικά. Λίγες μέρες μετά κάναμε και το σπερμοδιάγραμμα το οποίο ακόμη δεν το είδε ο γιατρός λόγω εορτών, αλλά η μικροβιολόγος μας είπε πως ήταν καλό. Το μόνο που παρατήρησα εγώ χωρίς να έχω ιατρικές γνώσεις είναι το ph που θα έρπεπε να είναι έως 7.5 ή 8 (απ'ότι διάβασα) και στη δική μας περίπτωση είναι 8.5. Μπορώ να επισυνάψω τα αποτελέσματα αν θέλετε και έχετε χρόνο να τα δείτε να μου πείτε τη γνώμη σας.
     Τέλος θα ηθελα να σας αναφέρω έναν νέο προβληματισμό που έχει προκύψει στο μυαλό μου. Μου έχει μπει η ιδέα ότι ίσως έχω είτε κλειστές σάλπιγγες είτε κάποιο ορμονικό πρόβλημα. Και αυτό γιατί βλέποντας τις εξετάσεις του συζύγου σκέφτηκα πώς ίσως δεν έφταιγε το ουρεόπλασμα που δεν καταφέραμε εγκυμοσύνη αλλά κάτι άλλο που δεν το γνωρίζουμε ακόμα. Ωστόσο να σημειώσω οτι ο κύκλος μου είναι κάτι παραπάνω απο σταθερός στις 29 ή 30 μέρες κάθε μήνα με επίσης σταθερή ωορρηξία την 15η μέρα. Αυτό δείχνει κάτι όσον αφορά την ορμονική λειτουργία του οργανισμού μου ή δεν παίζει ρόλο και μπορεί όντως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Συγνώμη για το μέγεθος και την έλλειψη συνοχής των αποριών- σκέψεων μου, είμαι σε μια μόνιμη κατάσταση άγχους, θα περιμένω με αγωνία απάντηση σας, σας ευχαριστώ πολύ!
  1. Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη   Φίλη!
καλη χρονιά..
Γυναικα  με  τοσο τακτικούς   κυκλους εχει  και  αψογες   ωοθυλακιορρηξίες!  Εκει δεν υπάρχει προβλημα. Ολα τα  άλλα  , θα φανουν στην πορεια... Να  μην  διυλισουμε  τον...κωνωπα,  ΄'εχουν γινει  ολα  οπως πρέπει..
Για το ενοχλημα στον  κολπο:  Με  τοση  αντιβιοτική  θερσπεια,  ειναι πιθανον  τα μικροενοχλημστα να  οφειλονται  σε  παρουσια  μυκητων,  που για το  προβλημσ  σου δεν  ειναι  σημαντικοι.. Το ενοχλημα  θα  υποχωρησει,  σκομη και χωρίς θεραπεια.  απο  μονο  του.   Θα το δειτε  αυτό με τον δικο σας..  
Για το σπερμοδιάγραμμα:  οτι σας ειπαν οι γιατροί σας.. Αν σε  καθησυχάζει, δεν εχω προβλημα  να το  κοιταξω..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σας, πέρασε ένας μήνας απο την τελευταία φορά που σας έστειλα. Εφόσον ελέγξαμε το σπέρμα και δεν υπήρχε πρόβλημα, η γιατρός μου είπε πως θα πρέπει αρχικά να κάνω ορμονικές εξετάσεις και τέλος σαλπιγγογραφία. Έτσι και έκανα, όλα είναι φυσιολογικά και οι σάλπιγγες ανοιχτές και λειτουργικές. Αυτό που απασχόλησε τον γιατρό που ήταν παρόν στην σαλπιγγογραφία ήταν η τοξοειδής μήτρα μου. Μου είπε πως θα πρότεινε να κάνω μια υστεροσκόπηση για να την διορθώσω και πως ο λόγος που δεν έχουμε συλλάβει ακόμη ίσως είναι αυτός. Η γιατρός μου ωστοσο είπε πως εφοσον μετά απο όλες αυτές τις εξετάσεις, όλα βρέθηκαν φυσιολογικά, δεν θα με έβαζε ποτέ στο χειρουργείο για το σχήμα αυτό της μήτρας μου, καθώς πολλές φορές δημιουργούνται άλλα προβλήματα μετά τα χειρουργεία. Είπε επίσης πως δεν επηρεάζει τη σύλληψη, κάποιες φορές επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου. Θα ήθελα να μου πείτε την άποψή σας. Και κυρίως η απορία που με βασσανίζει είναι: Εφόσον έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και είναι φυσιολογικές, η ηλικία μας είναι νεαρή, ωστόσο πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος και δεν μπορούμε να συλλάβουμε. Φταίει το ουρεόπλασμα; Φταίει το σχήμα της μήτρας; Μήπως θα έπρεπε να ψάξουμε και κάτι άλλο που δεν έχουμε υπόψην μας;  
  1. Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Τα  περι χειρουργείου  τοξοειδους   μητρας   και τα περι ουρεαπλάσματςο   δεν  τα συζητω,,
Κατα  τα  άλλα:  Με  ολα αυτά τα προσοντα, (καλο σπερμα, ανοιχτες σάλπιγγες,  καλη   ωοθυλά\ακιορρηξία,  καλη  ηλικία)  ενα ειναι βεβαιο! ..θα συλλάβεις!.. Ενας χρονος  δεν ειναι  πολυς, ειναι ενας μεσος όρος αναμονης..
Φιλικά
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Εύχομαι να συμβεί σύντομα γιατί έχω αγχθωθεί αρκετά με όλα αυτά. Σας ευχαριστώ κύριε Ζησόπουλε. Να είστε καλά! 
  1. Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σας κύριε Ζησόπουλε. Όπως σας έχω αναφέρει στα μηνύματα μου εδω και ενα χρόνο είμαστε στην προσπάθεια για μωρό. Διαβάζετε τόσα πολλά κάθε μέρα είναι λογικό να μην θυμάστε λεπτομέρειες, όλες οι εξετάσεις μας όπως σας έχω πει βγήκαν φυσιολογικές. Σε τελευταία μου επίσκεψη στον γυναικολόγο, κάναμε το ετήσιο τεστ ΠΑΠ το οποίο βγήκε κατηγορία ΙΙ με διάγνωση μιας φλεγμονής. Να τονίσω στο σημείο αυτό πως το διάστημα αυτό είχα τσουξίματα κατα την ούρηση τα οποία εμφανίστηκαν πρώτη φορά τον Δεκέμβρη που έκανα λήψη αντιβίωσης για 20 ημέρες. Έκτοτε δεν σταμάτησαν εντελώς. Λόγω της φλεγμονής που έδειξε το τεστ παπ ο γιατρός μου συνέστησε καλλιέργειες ουρων και κολπικού επιχρείσματος καθώς και μια προληπτική καλλιέργεια σπέρματος για τον σύζυγό μου. Οι δικές μου καλλιέργειες βγήκαν αρνητικές πράγμα που δεν μπορώ να καταλάβω εφόσον βρέθηκε φλεγμονή και ο σύζυγός μου βρέθηκε θετικός (πάλι) στο ουρεόπλασμα. Η γιατρός που με παρακολουθεί σχεδόν σε μηνιαία βάση μου είπε να μην ξαναπάρω αντιβίωση, ωστόσο ο σύζυγός μου να κάνει δεύτερο κύκλο της vibramicin. Πήρα δεύτερη γνώμη απο τον γιατρό στον οποίο είχα αφαιρέσει κύστη λαπαροσκοπικά στο παρελθόν και μου είπε πως πρέπει να λαβω και εγω ταυτόχρονα αντιβίωση γιατί θεωρεί πως έχω και εγω ουρεόπλασμα και ας μην φάνηκε στην εξέταση. Λοιπόν εμείς σαν ζευγάρι αποφασίσαμε πριν ξεκινήσουμε πάλι τον κύκλο αντιβίωσης να δούμε αν όντως το ουρεόπλασμα είναι αυτό που ευθύνεται για την αδυναμία μας να συλλάβουμε και αποφασίσαμε πριν ξεκινήσουμε την αντιβιώση να κάνουμε ένα δεύτερο σπερμοδιάγραμμα, καθώς το πρώτο έγινε μετά την πρώτη θεραπεία πράγμα που όπως μας είπαν δεν μας αφήνει να καταλάβουμε αν όντως το ουρεόπλασμα επηρέασε το σπέρμα. Το σπερμοδιάγραμμα βγήκε όπως και το πρώτο, γονιμότατο. Εμείς ωστόσο ξεκινήσαμε την θεραπεία, και τέλος μετά το κατεβατό, έρχομαι στα ερωτήματά μου:
Πρέπει να συνεχίσουμε να "ασχολούμαστε" με το συγκεκριμένο μικρόβιο, με θεραπείες, καλλιέργειες, ελέγχους και πάλι απο την αρχή;
Το διάστημα που έκανα  σαλπιγγογραφία, μπορεί αν όπως λενε είχα το μικρόβιο να "μετακινήθηκε" προς τις σάλπιγγες και να έχω άλλα θέματα;
Ξέρω οτι η παρακάτω ερώτηση είναι ανόητη, αλλά γιατρέ, γιατί δεν μπορούμε να συλλάβουμε;  
Συγνώμη για το παραλήρημα, σας ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου για το λειτούργημα σας!
  1. Σάββατο, 01 Απριλίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 12
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
θα αυμφωνησω  με την γιατρό σου , ότι τα περι  τοξοειδους  μητρας  και  χειρουργικης  παρεμβασεως ειναι  περιττά  κι επικινδυνα. 
Εφ΄ οσον  όλα  μεχρι  τωρα βρεθηκαν  εν ταξει,  θα συλλαβεις..
.Απ΄ οτι βλεπω  στο  ΄΄μακρυνάρι΄΄   που  εφτασαν  αισίως  οι επικοινωνιες  μας,  ο  χρονος   του  ΄΄προβλήματος ΄΄ (;) ειναι  πολυ μικρος..Απο τον Ιαουαριο  του 2016.  Δηλαδή  μολις ενας χρόνος.. Με  αλλα  λόγια  ενα..τιποτε.. 
Χαλαρώστε!  Παιδιά θ΄αποκτησετε   οπωσδηποτε. 
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Κυριακή, 02 Απριλίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 13
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα γιατρέ, καταλαβαίνω ότι έχω γίνει ενοχλητική, αλλά με ενδιαφέρει πολύ η άποψη σας. Και με καθυσηχάζετε κάθε φορά. Ωστόσο όπως έχετε καταλάβει έχω τρομερό άγχος. Καλή συνέχεια στο έργο σας!
  1. Κυριακή, 02 Απριλίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 14
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Oταν  προκυψει  εγκυμοσυνη (θα γινει  αυτό  συντομα),  θυμήσου μας!
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 15


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.