default_mobilelogo
    1. Artemis27
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016
    Καλησπέρα. 
    Είμαι 27 ετών και για έξι μήνες πήρα yasminelle μετά από οδηγία ενδοκρινολόγου λόγω διαταραχής του κύκλου μου και κυρίως λόγω των χαμηλών τιμών lh, fsh, e2. Ο ενδοκρινολόγος απέδωσε αυτή τη διαταραχή σε άγχος και στο χαμηλό βάρος, δεδομένου ότι όλες οι εξετάσεις (MRI υπόφυσης κτλ) ήταν φυσιολογικές και οι τιμές των παραπάνω ορμονών παρέμεναν χαμηλές. Σταμάτησα τα χάπια 17/10 και 21/10 ήταν η τελευταία μου περίοδος. Από τότε δεν έχω αδιαθετήσει. Ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω αν είναι αναμενομενη αυτή η καθστέρηση.
    Ευχαριστώ πολύ
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητη   Φίλη!
    Κατά την εκτιμηση  μου, ειναι τις  πιο πολλές φορες αναμενομενο,  ότι η  γυναικα  θα  μπει παλι σε διατταραχη  του ρυθμου  κυκλου, ή  και  σε μεγαλυτερης διαρκειας αμηνορροια..
    Καποιες  φορές  η χορηγηση  αντισυλληπτικου οδηγει   σέ  ;ένα   λεγομενο  ΄΄φαινομενο   αναπήδησης  (rebound effect), των ορμονων  που  παραγονται  από την  υποφηση, με  συνεπεια την  εμφάνιση αυτόματων  κυκλων..
    Ο  ενδοκρινολογος  θα  δει  απ΄εδώ και  περα,  ποια αγωγη  θα  πρεπει  ν΄ακολουθησεις..
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Καλησπέρα και πάλι!
    Τελικά αδιαθέτησα 77 ημέρες μετά την τελευταία μου περίοδο και έκανα ορμονικές εξετάσεις την 4η ημέρα του κύκλου και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
    FSH: 4.42 (φτ 2-20 mlU/ml)
    LH: 3.25 (φτ 1.0-15 mlU/ml)
    Ε2: <10 (φτ 12-120 pg/ml)
    Πριν από ένα χρόνο περίπου οι τιμές των ορμονών αυτών ήταν ως εξής:
    FSH: 1.5 (φτ 3.5-12.5 iu/l)
    LH: 1.2 (φτ 2.4- 12.6 iu/l)
    Ε2: <9 (φτ 25-156 pg/ml)
    Έχω στείλει τις εξετάσεις και στον ενδοκρινολόγο και περιμένω να μου πει αν χρειάζεται να κάνω κάτι. Ωστόσο θα ήθελα μια γνώμη για την οιστραδιόλη η οποία παραμένει χαμηλή παρότι οι LH,FSH είναι πλέον φυσιολογικές.
    Σας ευχαριστώ πολύ [Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος 12-12-2016 20:01:13]:

    Αγαπητη   Φίλη!
    Κατά την εκτιμηση  μου, ειναι τις  πιο πολλές φορες αναμενομενο,  ότι η  γυναικα  θα  μπει παλι σε διατταραχη  του ρυθμου  κυκλου, ή  και  σε μεγαλυτερης διαρκειας αμηνορροια..
    Καποιες  φορές  η χορηγηση  αντισυλληπτικου οδηγει   σέ  ;ένα   λεγομενο  ΄΄φαινομενο   αναπήδησης  (rebound effect), των ορμονων  που  παραγονται  από την  υποφηση, με  συνεπεια την  εμφάνιση αυτόματων  κυκλων..
    Ο  ενδοκρινολογος  θα  δει  απ΄εδώ και  περα,  ποια αγωγη  θα  πρεπει  ν΄ακολουθησεις..
    Φιλικά
    Π.Ζ
    1. Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Το προβλημα  της  αρραιομηνορροιας  παραμένει, παρα  την σχετική βελτίωση  των ορμονικών παραμετρων  που  αφορουν  την υπόφυση..
    Η εντυπωση  μου ειναι,  ότι  προκειται  για μία   κεντρικης αιτιολογίας  διαταραχή  κυκλου  (υποθαλαμικη  αμηνορροια - εχει  κι  άλλα  ονοματα  γι αυτό ),  που  θα  την αντιπαρέλθεις.. ΄Συχνά  οφείλεται  σε ΄΄ψυχολογικους΄΄ λόγους..( για  '' οτι δεν ..γνωριζουμε, το  φορτωνουμε  εκεί!)..   Εν πάσει περιπτώσει, επειδή τώρα  σε βλέπει  άλλη, αλλά συναφής ειδικότητα,  που εχει άριστη γνωση  του αντικειμένου, ας περιμένουμε τι θα προτεινει  (θα προτεινει κατι!)  και μετά - αν θέλεις-  μιλάμε παλι.
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Σας ευχαριστώ πολύ κ αν χρειαστεί θα επανέλθω με το πόρισμα του ενδοκρινολόγου!
    [hr]
    [Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος 15-01-2017 22:02:01]:

    Αγαπητή  Φίλη!
    Το προβλημα  της  αρραιομηνορροιας  παραμένει, παρα  την σχετική βελτίωση  των ορμονικών παραμετρων  που  αφορουν  την υπόφυση..
    Η εντυπωση  μου ειναι,  ότι  προκειται  για μία   κεντρικης αιτιολογίας  διαταραχή  κυκλου  (υποθαλαμικη  αμηνορροια - εχει  κι  άλλα  ονοματα  γι αυτό ),  που  θα  την αντιπαρέλθεις.. ΄Συχνά  οφείλεται  σε ΄΄ψυχολογικους΄΄ λόγους..( για  '' οτι δεν ..γνωριζουμε, το  φορτωνουμε  εκεί!)..   Εν πάσει περιπτώσει, επειδή τώρα  σε βλέπει  άλλη, αλλά συναφής ειδικότητα,  που εχει άριστη γνωση  του αντικειμένου, ας περιμένουμε τι θα προτεινει  (θα προτεινει κατι!)  και μετά - αν θέλεις-  μιλάμε παλι.
    Φιλικά
    Π.Ζ
    1. Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 4
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 5
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 6


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.