default_mobilelogo
  1. RENE
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017
  Καλησπέρα σας! Την 1η Δεκεμβρίου γέννησα με φυσιολογικό τοκετό το δεύτερο μου παιδί. Από την ίδια μέρα είχα απίστευτο πόνο στην περιοχή κατω από την κοιλιά. Γιατροί και παραιατρικό προσωπικό επέμεναν ότι έιχα υστερόπονουs (πόμοι μήτρας) Μου έβαζαν παυσίπονες ενέσεις για να μπορέσω να περπατήσω και να θηλάσω το μωρό μου. Μετα από έντονο πόνο που συνέχισα να έχω, διέγνωσαν τη μέρα που θα επέστρεφα στο σπίτι ότι έπαθα διάσταση ηβικής σύμφυσης. Γύρισα στο σπίτι με αναπηρικό καρότσι και δε μπορούσα να κινηθώ ούτε στο κρεβάτι. Το μωρό μου μου το έφερναν για να το ταίσω και σηκωνόμουν με βοήθεια μόνο για να πάω στην τουαλέτα. Έκανα μαγνητική τομογραφία με την οποία επιβεβαιώθηκε ότι έπαθα διάσταση ηβικής σύμφυσης της τάξης των 5mm. Σημειώνω ότι το βάρος του μωρού ήταν 3400 γρ. Επίσης για μια βδομάδα έιχα πυρετό. Μετα από υπέρηχο ο γυναικολόγος μου είπε ότι ο πυρετός πιθανόν να οφείλουνταν στη φλεγμονή στη περιοχή της ηβικής χώρας ή στο ότι κατέβαινε το μητρικό γάλα. Μου έδωσε αντιβίωση την οποία πήρα για 10 μέρες και ο πυρετός υποχώρησε. Ενώ πέρασαν 2 μήνες δεν κατάφερα να περπατήσω χωρίς βοήθεια. Έχω βελτιωθεί σημαντικά αλλά ακόμη ταλαιπωριέμαι. Στις 45 μέρες σταμάτησα να έχω αίμα.(κατά τις 45 μέρες οι εκκρίσεις ήταν δύσοσμες). Ενώ το αίμα σταμάτησε, χτες πάλι άρχισε ροή σαν αυτή της περιόδου. Να σημειώσω ότι θηλάζω.
  Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
  1)      ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΒΙΚΟΥ ΟΣΤΟΥ. ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΗΜΟΥΝ ΠΡΙΝ?
  2)      ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΕΧΩ ΑΙΜΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 40 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΘΗΛΑΖΩ?
  3)      Ο ΠΥΡΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΟΣΜΕΣ ΕΚΚΡΙΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗ Π.Χ (ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΤΙΔΑ ΚΤΛ)?
  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
  Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
  Συνεργάτης του Gyn.gr
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
  Αγαπητή Φίλη!
  Ατυχώς   η   αποκατασταση της διαστασης  ηβικης συμφυσης  δεν...καρφώνεται,  οπως π.χ.   ας πουμε  ενα  κάταγμα.  Θα ιαθεί  με τον χρονο,  που παίρνει  καμια  φορά  και  3  μηνες  .. Ναι,  θα εισαι  οπως  πριν . Η εμπυρετη κατασταση οφείεται  προφανώς σε  καποια  ανιουσα  μολυνση , Πολλες οφορές,  συνοδευει  δυσκολες  και παρατεταμενες γεννες  (αλλά τοκετοι  ασυνηθιστα ταχειας  εξέλιξης, , επειδή    ισως η  μητρα δεν συσςπαται στην υστεροτοκία τοσο  καλά  και κατακρατα εκκρισεις.  Αυτό οδηγει  εδω κι εκεί π.χ.  σε  επιπλοκές σαν  αυτή   που  ειχες . 
  Η συνεχιση της αιμορροιας  ειναι  απ΄εδω και περα  ενα  θεμα,  Μετα τον σαραντισμό  έτσι κι αλλοιως επιβαλλεται  μια γυναικολογική  εξεταση, οποτε  και  θα κριθεί,  αν για το θέμα αυτό  κατι πρέπει  να γινει.
  ΦΙΛΙΚΆ
  Π.Ζ.
  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


  There are no replies made for this post yet.
  However, you are not allowed to reply to this post.