user_mobilelogo
  1. papou
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017
καλησπέρα!θα ήθελα να ακούσω μια δεύτερη γνώμη (εκτός του προσωπικού μου γυναικολόγου) στο εξής πρόβλημα:
τον τελαυταίο ενάμιση χρόνο εγώ( 36 χρονών) και ο σύζυγός μου ( 33 χρονών) κάνουμε προσπάθεις για παιδάκι.Μετά τον πρρώτο χρόνο αρχίσαμε ένα εκτενή έλεγχο προκειμένου να καταλάβουμε το λόγο της αποτυχίας μας.
Αναφορικά μ' εμένα στον ορμονολογικό έλεγχο φάνηκε αυξημένη προλακτίνη την οποία μείωσα με αγωγή και fsh (8,5). Eπιπλέον στην καμπύλη ζαχάρου φάνηκε ότι δεν μεταβολίζω καλά τους υδΑτάνθρακες και ακολουθώ κι εκεί αγωγή.τεστ παπ καλό, καλλιέργεια κολπικών υγρών καλή ( με εξαίρεση την μέτρια ανάπτυξη e coli που έχω ΠΑΝΤΑ). Υπέρηχοι καλοί και πάχος ενδομητρίου ιδανικό κτλ... εκκρεμεί σαλπιγγογραφία και λαμπαροσκόπηση για πιθανή ενδομητρίωση.
εχθές βγήκαν και τα αποτέλεσματα του σπερμοδιαγράμματος του σύζυγου  μου που είναι τα εξής:
όγκος: 1ml
phQ 7,8 , χροιά: ωχροκίτρινη, γλοιότητα, ρευστοποίηση φυσιολογική
αριθμός σπερματοζωαρίων, ολικός αριθμός: 10.000.000
κινητικότητα
Α) πρόσθια : 2%, β) Πρόσθια μέτρια και όχι ευθύγραμμη: 3% ,γ) επιτόπια ή τρομοωώδης :5%
δ) ακίνητα ) 90%
Μείωση% κινητών σπερματ. 4 ώρες μετά: 50
                         ζωτικότητα 1 ώρα μετά: 10
μορφολογία σπερματοζωαρίων : φυσιολογικές μορφές: 2% , άτυπες μορφές 98%, σπερματίδες: 5 - 6 κ.ο.π, συγκολήσεις : όχι
πυοσφαίρια : 3 -4 κ.ο.π
ερυθρά: 1- 2 κ.ο.π
παρατηρήσεις: ΑΣΘΕΝΟΣΠΕΡΜΙΑ ΟΛΙΓΟΣΠΕΡΜΙΑ.
Ο μικροβιολόγος μας ενημέρωσε ότι το σπερμοδιάγραμμα δεν είναι καθόλου καλό και ότι δεν υπάρχει περίπτωση φυσιολογικής σύλληψης. ο γυναικολόγος συμφώνησε και μας συμβούλεψε να επισκεφτούμε έναν ουρολόγο , ανδρολόγο ( έχουμε αύριο ραντεβού) και ότι το πιο πιθανό είναι να καταφύγουμε στη μέθοδο της μικρογονιμοποίησης αφού ολοκληρώσουμε και οι δύο τις εξετάσεις μας.
έχουμε χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μας!!!δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε και σε τι να ελπίζουμε.
η γνώμη σας;
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη  Φίλη!
Απαντησα αλλου σχετικά.. Τωρα,  ας δει  πρωτα κανείς  αν καιτι μπορει να  γινει  επι του προκειμενου..
Πιστευω,  ότι  ο ανδολογος  θα  εκτιμησει την κλινικη κατασταση 9αν υπρχει καποιοα κρισοκήλη ) και  πιθανως θα  ζητησει  και  νεα εξΕταση σπερματος  σε ευλογο διαστημα, συνηθως ενός τριμήνου, αλλοτε μετά  απο - αλλοτε χωρις -  θεραπεια.
Μετά θα διε κανιες..
Οπως ανεφερα κι αλλου,  στο 2017 ειμαστε..Παιδιά  θα γινουν οπωσδηποτε..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
ευχαριστώ πολύ!!!ο ανδρολόγος συνήστησε profertil και trebon N για 3 μήνες και επανάληψη σε ένα μία και μετά σε 3...κυρσοκίλη κτλ δεν υπάρχει.γενικά ξεκινάει ένας Γολγοθάς και χρειαζόμαστε οπωσδήποτε αλλαγή ψυχολογίας και συνειδητοποίηση ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην μικρογονιμοποίηση
  1. Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Θετική σκέψη !   Βοηθάει  πολύ...
Οπως ειπαμε, περιμενοντας για   ευλογο διαστημα ισως γινεται  κι έτσι ! 
Τα εχω δει όλα..Ακομη και αυτόματες συλληψεις μετά από  κυκλο   εξωσωματικής.. 
Ευτυχώς  ομως  υπάρχει και  λύση  για  τα   δύσκολα  
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.