default_mobilelogo
    1. amchatzi12
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017
    Καλημέρα!
    Είμαι 38 χρονών και διανύω την δεύτερη εγκυμοσύνη μου (με μια ενδιάμεση παλίνδρομη κύηση πριν 1 χρόνο). Βρίσκομαι στην 20 εβδομάδα (20+4ημ) και χθες έκανα τον υπέρηχο Β επιπέδου.
    Όλες οι μετρήσεις του παιδιού βγήκαν φυσιολογικές, το πιθανό βάρος του 381 gr. Το μόνο που βρήκε η γιατρός οριακά αυξημένο είναι οι αντιστάσεις στις μητριαιές αρτηρίες όπου η δεξιά είναι PI 1,03 και RI 0.61 και η αριστερή PI 1.15 και RI 0.61. Με τον γυναικολό μου δεν έχω μιλήσει ακόμα αλλά έχω αγχωθεί διότι διάβασα ότι υπάρχει κίνδυνος προεκλαμψίας. Η ακτινοδιαγνώστρια μου είπε ότι δεν είναι τίποτα και απλά να κόψω το αλάτι.
    Να σημειωθεί ότι το βάρος μου ως τώρα είναι 69kg (ξεκίνησα απο 62kg) έχω ύψος 1.63. Σε αυτή την εγκυμοσύνη επηρεάστηκε οριακά ο θυροειδής μου με TSH 3,56 και ξεκίνησα tirosint 50mg και έπεσε η TSH. 
    Θα ήθελα τη γνώμη σας αν πρέπει να ανησυχώ και τι πρέπει να κάνω
    Με εκτίμηση
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητη  Φίλη!\
    Δεν επειγει τιποτε και  κατά την εκτιμηση  μου, δεν   θα  υπάρξει  προβλημα.. Ειναι  συγουρο,  ότι  δεν  κινδυνεύετε η ίδια και το παιδί.. θα  σου περιορισουν λιγο το  αλατι στην διατροφή,  την αυξηση βαρους και  θα  ελεγχουν την πιεση σου.Μια  χαρα θα τα  πας ..
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.