user_mobilelogo
  1. AlikiN
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017
Καλησπέρα σας,
Πριν από μερικές ημέρες διαγνώστηκα με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών , καθώς είχα πολυκυστικές και αυξημένα ανδρογόνα. Η γυναικολόγος μου πρότεινε να αρχίσω 6 μήνες αντισύλλυψη -αντιαδρογόνα , συγκεκριμένα το Glynofen 35, για να βλέπαμε εάν βελτιωνόταν η κατάσταση των ωοθηκών και των ανδρογόνων. Είμαι 21 χρονών, 1,60 μ. και 71 κιλά.
Έψαξα τα φάρμακα και γνώμες γυναικών που τα χρησιμοποίησαν και αγχώθηκα...Το ερώτημα μου είναι το εξης :Μπορώ να αντιμετωπίσω το ΣΠΩ με φυσικές μεθόδους; Η γυναικολόγος στην πρώτη επίσκεψη που είδαμε και τις πολυκυστικες μου πρότεινε να χάσω βάρος ,να αλλάξω την δίατα μου και να αρχίσω άσκηση.Μετα τις ορμονολογικές μου είπε για αντιαδρογόνα...
Ναι όντως έχω παραπανίσια κιλά, κάνω καθιστική ζωή και η διαιτά μου δεν είναι και η καλύτερη. Αυτή η αλλάγή θα με βοηθούσε να αντιμετωπίσω τα συμπτώματα, να ρίξω τα ανδρογόνα και να μειώσω τις πολυκυστικές;Άλλες φυσικές μέθοδοι ,ακουσα για παραδειγμα πολλές γυναίκες να μιλούν για την λυγαρια και τις ευεργετικές τις ιδιότητες στην ορμονικη ισορροπία...
Δεν είμαι αρνητική προς τις φαρμακευτικές αγωγές, αλλά νομίζω πως τα παραπάνω κιλά και η κακή διατροφή έπαιξαν μεγάλο ρόλο στις πολυκυστικές καθώς και οι δύο αδερφές της μητέρας μου έχουν βάρος και πολυκυστικές και η μητέρα μου με κανονικό βάρος δεν είχε ποτέ (κληρονομικός παράγοντας ίσως;).
Για να δώσω μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης αναφέρω πως τον τελευταίο χρόνο ο κύκλος μου ήταν στις 32 μέρες εκτός από μια φορά που η καθηστέρηση ήταν ολόκληρος μήνας (δεν πήγα σε γυναικολόγο). Η γυναικολόγος είδε στην δεξια ωοθήκη 7 ωοθυλάκια (σωστός όρος;)και στην αριστερή 10+.Ο λόγος που την επισκέυτηκα ήταν πως η περίοδος μου ήρθε σαν ένα ανοιχτό καφέ υγρό , ενώ τον προηγούμενο μήνα η ροή ήταν κανονική προς μικρή, η ένταση δεν αυξήθηκε και αυτό για 10 μέρες...περίμενα να αδιαθετήσω στις 17/3 και αυτή η ροή αρχισε στις 27/3...επισκεύτηκα την γυναικολόγο στις 30/3 οπου είδε τις πολυκυστικές και μου έδωσε Duphaston στις 4/4 , 12-16/4 αδιαθέτησα κανονικά γιατί ήθελε να κάνω ορμονολογικές εξετάσεις,με τα παρακάτω αποτελέσματα:
[ul]
[li]Θυρεοτρόπος ορμόνη TSH 4.060[/li]
[li]Οιστραδιόλη Ε2 63,0[/li]
[li]Τεστοστερόνη 70,000[/li]
[li]FSH 6.3[/li]
[li]LH 17.7[/li]
[li]Προλακτίνη 14,1[/li]
[li]Δευδροεπιανδροστερόνη Θειική DHEA-S 571,00[/li]
[li]Δ4 Ανδροστενεδιόνη 3,9[/li] [/ul]
~Οι εξετάσεις γίνανε την 3η μέρα του κύκλου
Σας ευχαριστώ εκ των προτέτων για τον χρόνο σας και συγγνώμη για το κουραστικό κείμενο
Φιλικά AlikiN
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Το βασικότερο όλων είναι η απώλεια κιλών, συστηματικά και σταθερά.
Μπορεί, μόνο με αυτόν τον τρόπο, να αποκατασταθεί ο κύκλος σου.
Σημαντική παράμετρος που θα βοηθήσει είναι να μην περιέχει υδατάνθρακες η διατροφή σου γιατί δε μεταβολίζονται.
Τα ανδρογόνα, δε μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς φαρμακευτική προσέγγιση.
Φιλικά
Π.Κ.
Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
  1. Τρίτη, 25 Απριλίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.