default_mobilelogo
  1. katerinaki123
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017
  Καληησπέρα σας κ. Ζησόπουλε,
  Συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνετε!
  Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Γέννησα 1/5/2016. Η πρώτη περίοδος μετά τον τοκετό ήρθε στις 13/6/2017. Θηλάζω χωρίς χρήση ξένου γάλακτος. Το μωρό εδώ και περίπου 4 μήνες θηλάζει 3-4 φορές το 24ωρο. Στις 21/6/2017 υπεβλήθην σε ένα λαπαροσκοπικό χειρουργείο για την αφαίρεση μιας καλοήθους κύστης ωοθήκης (μη λειτουργικής). Μετά αδιαθέτησα στις 21/7/2017. Στις 7/8/2017 ξεκίνησε ήπια κολπική αιμόρροια η οποία διαρκεί ως και σήμερα 16/8/2017 με αυξομειώσεις (κόκκινο-ροζ κτλ). Ξεκίνησε με ροζ υγρά. Την επόμενη και τη μεθεπόμενη μέρα  δεν είχα καθόλου , έπειτα εμφανίστηκε πάλι πιο κόκκινο, αυξήθηκε σε ποσότητα μετά από 2-3 μέρες (σαν 3η μέρα περιόδου) με διάρκεια 2 μέρες και έπειτα άρχισε σταδιακά να μειώνεται ξανά σε ροζ μέχρι σήμερα που ξαναεμφανίστηκε κόκκινο σε κάποια σκουπίσματα. Πριν τη γέννα είχα κύκλο περίπου 30-35 ημερών, έχω πολυκυστικές ωοθήκες. Αυτή η διαταραχή δε μου έχει ξανασυμβεί άλλη φορά, συνήθως είχα καθυστέρηση παρά τόσες μέρες περίοδο.Αυτό είναι το δεύτερο παιδί μου. Οι συλλήψεις ήταν φυσικές και εύκολες. Πρόσφατα εξετάστηκα και πάλι υπερηχογραφικά (λόγω αυτής της κατάστασης) και είναι όλα οκ. Πιστεύετε ότι μπορεί να ευθύνεται ο θηλασμός? Χρειάζεται να τον περιορίσω? Υπάρχει περίπτωση να περάσει από μόνο του?  Χρειάζεται να ακολουθήσω κάποια αγωγή? Θα ήθελα να το αποφύγω αν είναι εφικτό...έλεγχος θυρεοειδούς έγινε αρχές ιΙουνίου και είναι οκ. Λαμβάνω μια μικρή δόση Τ4 25μg.
  Τί θα πρέπει να κάνω κατά την γνώμη σας?
  Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
  Συνεργάτης του Gyn.gr
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
  Aγαπητή  Φίλη!
  Απ΄ οτι καταλαβα - αν δεν  προκειται για  πληκτρολογικο λαθος -  η  αμηνορροιας  λοχειας  ξεπέρασε τον χρόνο  και το προβλημα της  αιμορροιας ειναι  προσφατο.
  Ο  θηλασμός  προξενεί   κυρίως  σμηνόρροιες   μεγαλης διάρκειας.Δεν  βλεπω  γιατι  ο  απογαλακτισμός θ΄ αποδωσει  αυτή την στιγμή. Ο θηλασμός αυτός καθ΄ αυτός δεν πταιει.
  Σε  μητρορραγιες  αυτού του τυπου,  όπου  η γυναικα  θηλάζει,  λογικά τα  χέρια του γιατρού ειναι δεμενα, επειδή  δεν μπορεί να  χρησιμοποιησει  ουτε  ορμονικα σκευάσματα,  ούτε  μητροσυσταλτικά.
  Το  να  συμβαίνει κατι  πολυ μικρο (πολύποδας;)  μέσα  στην μήτρα και αυτό  να μην φαίνεται  υπερηχογραφικά, ειναι  μεν θεωρητικά   δυνατόν, αλλά ειναι τραβηγμένο..θα  δει  τωρα ο δικός  σας,  πως θα το  χειριστει..Προφανώς ποντάρει στην υπομονη, ότι  μερα με την  μερα το προβλημα  θα  λυθει  απο  μονο  του, καθως στην  προσφατη εξεταση,  δεν βρηκε  υπερηχογραφικα  κατι παθολογικο  στο ενδομητριο. Λέω  να  το αφήσουμε στην κριση του' και  να  μην αρχισουμε να κανουμε σεναρια  απ΄εδώ,  μη εχοντας  κλινικη εικονα  του περιστατικού. 999 στα 1000,  θα  ξεπεραστεί  μεσα στις επομενες  ημέρες μονο του.
  Φιλικά
  Π.Ζ
  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
  Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας!
  Η ιστορία μου έχει ως εξής:
  1/5/2016: γέννα με κτ και διαπίστωση της κύστης στην ωοθήκη
  2 μήνες μετά τον τοκε΄το: υπερηχογραφικός έλεγχος 
  6 μήνες μετά τον τοκετό: υπερηχογραφικός έλεγχος και τεστ παπ/ και μετά σε ακτινοδιαγνώστη->υπέρηχος μαστών και άνω κάτω κοιλίας
  13,5 μήνες μετά τον τοκετό (13/6/2017): πρώτη περίοδος
  19/6/2017: υπερηχογρφικός έλεγχος-η κύστη παραμένει
  20/6/2017: υπερηχος σε μεγάλο ιδιωτικό μαιευτήριο
  21/6/2017: λαπαροσκοπική αφαίρεση της κύστης, διαπίστωση συμφύσεων στη μήτρα λόγω των κτ και καθαρισμός αυτών
  21/7/2017 :δευτερη περίοδος
  7/8/2017-> ξεκινάει το ζήτημα που σας αναφέρω
  Έχω αγχωθεί γιατρέ!τί με συμβουλευετε??πόσο μπορεί να κρατήσει αυτό???τί να κανω?θα μπορούσα να κάνω χρήση primolut ΄για μερικές μέρες ώστε να σταματήσει το αίμα??
  1. Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
  Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
  Συνεργάτης του Gyn.gr
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
  Αγαπητή Φίλη!
  Επειδή θηλάζεις μετα ενα ετος ακόμη τακτικά, έμεινα με την εντυπωση οτι ο θηλασμός για σένα δεν ειναι διαπραγματεύσιμος. Ισως εχει και ο γιατρός σου την εντυπωση αυτή
  Για τον λόγο αυτό εγραψα σχετικά κάτι πουισως δεν το προσεξες:
  ΄΄Σε μητρορραγίες αυτού του τυπου, όπου η γυναικα θηλάζει, λογικά τα χέρια του γιατρού ειναι δεμενα, επειδή δεν μπορεί να χρησιμοποιησει ουτε ορμονικά σκευάσματα, ούτε μητροσυσταλτικά.΄΄
  Το Primolut ειναι ισχυρο oρμονομιμητικο φάρμακο και σε οτι με αφορά, σε θηλαζουσα μητερα, δεν θα το εδινα, επειδή ειναι βεβαιο ότι περνα στο γάλα.
  Διακόπτοντας όμως τον θηλασμό, φυσικά όλα γίνονται..Μίλησε το με τον γιατρό σου.
  Φιλικα
  Π.Ζ
  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


  There are no replies made for this post yet.
  However, you are not allowed to reply to this post.