user_mobilelogo
  1. anna.anestaki
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017
Αξιότιμε κ. Ζησόπουλε,
θα ήθελα την άποψή σας στο θέμα μου:
Στις 27/10 και συγκεκριμένα τη 17η βδομάδα της κύησης είδα αίμα.Πήγα αμέσως στο μαιευτήριο και βρέθηκε ανεπάρκεια τραχήλου με διαστολή 3 κι όπως μού είπε ο γιατρός άρχισε ο τοκετός και έβγαινε το θηλάκιο.
Με ενημέρωσε ότι πηγαίναμε για αποβολή , θα κάνουμε επείγουσα περίδεση τραχήλου με πιθανότητες 50-50.
Νοσηλεύτηκα μια βδομάδα διότι βρέθηκε η crp ανεβασμένη και μού χορηγήθηκε ενδοφλέβια αντιβίωση και μια βδομάδα zinnadol μόλις επέστρεψα σπίτι. Επανέλαβα crp κι ήταν καλή.
Τώρα διανύω την 22η βδομάδα της κύησης έκανα τη β επιπέδου κι ο γιατρός βρήκε τον τράχηλο 17mm. Επίσης σε καλλιέργεια κολπικού υγρού βρέθηκε εντερόκοκκος και παίρνω αντιβίωση. Να τονίσω ότι 3 μέρες πριν γίνει το ατυχές γεγονός και νοσηλευτώ είχα διαγνωστεί πάλι με εντερόκοκκο.
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
- Υπάρχει περίπτωση ο εντερόκοκκος να ευθύνεται για την ανεπάρκεια τραχήλου και όλο αυτό που ακολούθησε?
- Τώρα που ξαναπαίρνω αντιβίωση για εντερόκοκκο (βάση αντιβιωγράμματος) θα φύγει ή θα επιστρέφει απειλητικό προς την εγκυμοσύνη?
- Οι οδηγίες του γιατρού προς το παρόν είναι κατάκλιση ( μόνο τουαλέτα και φαγητό), φαρμακευτική αγωγή ημερησίως: 6 trofocard, 6 utrogestan δια στόματος, 2 adalat (εννοείται χωρισμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας). Πώς την κρίνετε εσείς? Η κατάκλιση θα είναι μέχρι τέλους ή όσο μεγαλώνει το μωρό και η μήτρα θα απαιτείται περισσότερο λόγω extra βάρους?
- Με βάση την πείρα σας θα καταφέρω να φέρω εις πέρας αυτήν την εγκυμοσύνη? Φοβάμαι για πρόωρο τοκετό προ των 28 εβδομάδων.
- Σε ποια βδομάδα πρόωρου τοκετού θεωρείται το μωρό βιώσιμο και υγιές χωρίς μελλοντικά προβλήματα?
Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα αλλά ξέρετε η εγκυμοσύνη αυτή ήρθε δύσκολα (κατόπιν σπερματέγχυσης και 3 εξωσωματικών) κι όπως καταλαβαίνετε τα συναισθήματα είναι κάθετα..........
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
με συμπλήρωση της  28ης εβδoμάδος,  το   μωρό ειναι βιωσιmο .Η  εξελιξη δειχνει,  ότι  θα  τα πaς  καλά μεχρι τον 9ο  μηνα.
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020.
  1. Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Με συγχωρείτε και πάλι αλλά το μήνύμά σας δε μού φαίνεται στην οθόνη καλά. Μου γράφεται ότι η περίπτωση μου όπως φαίνεται θα πάει καλά μέχρι ποιο μήνα? Στο δικό μου υπολογιστή βγάζει "0 μήνα" γι'αυτο σας το ξαναρωτάω.
Επίσης, αν μπορείτε να μου απαντήσετε:
η κατάκλιση συνιστάται μέχρι τέλους?
Ο εντερόκοκκος δεν είναι επίφοβος?
  1. Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ναι, για  πληκτρολογικό λαθος  πρόκειται.
Ακομη  μια  φορά :  Το  μωρό  θα  ειναι βιώσιμο  μετά το πέρας της  28ης  εβδομάδσς  από την ΤΕΡ
και βέβαια  θα  φτάσει λογικά  μέχρι τον 9ο  μηνα.
Για το  θεμα του ευρηματος στην καλλιεργεια.:  Γι αυτό   εχει γινει βεβαια  η κατάλληλη θεραπεια.
Κατά  τα  άλλα:  οταν  μιλα  κανείς  για κατακλιση, εχει  επίγνωση  ότι  αυτό δεν  είναι  εφικτό για μηνες..΄΄Λεγεται ΄΄ ομως συχνοτερα  και τηρειται  σε  ανθρωπινο  μετρο. (δεν μπορει  να  μην  πας στην τουαλεττα, να  μην καθήσεις για φαγητό  κι  ισως να  βγείς στο μπαλκονι  ή στον  κηπο, μεχρι να φτασει  το  μωρό στην βιοσιμότητα τουλαχιστον  και  μετά λιγο΄΄βλεποντας  και κανοντας΄΄)
Φιλικα
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020.
  1. Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστω θερμά!!!
  1. Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020.
  1. Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Χίλια συγνώμη που επανέρχομαι στο ίδιο θέμα. Αλλά μετά από θεραπεία για τον εντερόκοκκο που έκανα μέσα σε  μία βδομάδα επανεμφανίστηκε και περιμένουμε με το γιατρό το αντιβιόγραμμα για να ξαναπάρω αγωγή.
Ανησυχώ υπερβολικά μήπως η επιμονή του εντερόκοκκου επιβαρύνει την κατάσταση μου (λόγω έκτακτης περίδεσης τραχήλου), όπως για παράδειγμα μη μολυνθεί το ράμα, προχωρήσει στο σάκο κι ενδεχομένως προκύψει πρόωρος τοκετος.
Όταν έγινε το περιστατικό που νοσηλεύτηκα, κινδύνευα για αποβολή κι έγινε η περίδεση είχα και πάλι εντερόκοκκο. Φοβάμαι μήπως συνδέονται αυτά τα 2.
Εσείς, με βάση τις γνώσεις κι εμπειρία σας, πώς το κρίνετε?
  1. Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Η  εγκυμοσύνη πρέπει ν α συναδεύεται   και  από..αισιοδοξία..Δεν  θσ  συμβούν αυτά  που λες.. Αν  νομίζεις  ότι  οι...κόλποι των χιλιάδων εγκυων,  που εχουν  και συχνές  σχεσεις και   που θα γεννησουν φυσιολόγικα, ειναι...αποστειρωμένοι,  κάνεις μεγαλο λάθος.  Ηρέμησε, 
Φιλικά
Π.Ζ 
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020.
  1. Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και αμεσότητά σας ακόμη μια φορά!
  1. Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020.
  1. Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Χρόνια πολλά με υγεία και ευλογίες! Να σας δίνει ο Θεός δύναμη να συνεχίζετε το έργο σας! 
  1. Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020.
  1. Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Συγνώμη που επανέρχομαι αλλά εδώ και 2 μέρες με ταλαιπωρεί ένα συνάχι, χωρίς πυρετό. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι όσο κι αν προσπαθώ δε μπορώ να συγκρατησω όλα τα φταρνισματα με αποτέλεσμα να φοβάμαι πολύ μην προκαλέσω κάποιο κακό στην εγκυμοσύνη. Σας υπενθυμίζω ότι τη 17η βδομάδα έκανα επείγουσα περιδεση τραχήλου (κινδυνευα να χάσω το μωρό) τώρα διανύω την 27η εβδομάδα. 
  1. Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 12
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Χρόνια  πολλά.
Από..φτάρνισμα, δεν  είδα  ακομη..προωρότητα..
Εν  πασει περιπτώσει, δοθείσης της ευκαιρίαςμ  ας  κάνω  μία σχετική σύσταση. 
Δεν  ειναι σκοπιμο να καταπιεζεται το  φταρνισμα, μιά και  προφανώς  αυξανεται  η ενδοκοιλιακή  πίεση και βέβαια η πιεση στην  φουσκωμενη  από ενάμνιο και παιδι  μητρα,
Δεν πρόκειται για μελετημενο...φαινόμενο και στα σοφά μας βιβλια  δρν αναφερεται  τιποτε  σχετικό, αλλά  εχει την  λογική του.
Επομενως το  ''χορταστικά΄΄...  ηχηρό  φτάρνισμα, ειναι  και  ανακουφιστικό  για την μητερα,  και  εμποδιζει την  αυξηση της ενδοκοιλιακής  πίεσης.. Ενα  τάξει, σκορπίζει  η  ιδια  καπως  την ιωση της στους περιξ, ισως ...ξυπναει για λιγο  από τον..θορυβο  και το εμβρυο,  αλλά  μικρό το κακό.
Περαστικά, μόνον τέτοια  να έχεις. 
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020.
  1. Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 13
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα και πάλι. Σε αυτήν την εγκυμοσύνη νομίζω δε θα ηρεμήσω ποτέ. Εκτός της επείγουσας περιδεσης τραχήλου, της συνεχούς κατάκλισης αλλά και της επιμονής του εντεροκοκκου που αναγκάζομαι να παίρνω συνέχεια αντιβιωσεις τώρα έχω τον εξής προβληματισμό ::
Ο γιατρός μου προκειμένου να ελέγχει τον τράχηλο, τα ράμματα και να κάνω συνεχείς καλλιέργειες θέλει κάθε βδομάδα να με βλέπει.
Την προηγούμενη βδομάδα που ήμουνα 26 εβδομάδες κύησης το μωρό ήταν 840 γραμμάρια. Αυτή τη βδομάδα, 27η βδομάδα κύησης, ήταν πάλι 840 γραμμάρια και το σχολίασε μικρό. Μου είπε αν και την επόμενη δεν αναπτυχθεί θα ανησυχησουμε. Περιμένουμε να φτάσει το 1 κιλό για να βάλουμε ενέσεις κορτιζόνης.
Σεβομενη τις γνώσεις και την πείρα σας θεωρείτε ότι όντως είναι μικρό κι ίσως υπάρχει θέμα ανάπτυξης;
Έχοντας συνεχώς το φόβο και τρόμο πρόωρου τοκετού ποια θεωρείτε ασφαλή βδομάδα βιωσιμοτητας χωρίς προβλήματα υγείας;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων... 
  1. Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 14
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη,
Τωρα ας αφησουμε τις αρνητικές συζητησεις κι ας παραμεινουμε σε ότι λέει ο άνθρωπος.. Στο κατω - κατω δεν το..... ζυγισε κι όλας! Ολ΄αυτά εχουν και μία σχετικότητα..Ασφαλώς δεν θα βγάλει το μωρό πριν το χρονικο όριο των 28 εβδομάδων κι ο στοχος  ειναι να  παραμεινει   κι από εκεί και πέρα.
Ο μέσος  όρος  του αναμενου βαρουτς του ,εβρυου στο τελΔς  της 28ςη  εβδομαδα;  ειναι κατι  πανω από 1000 γραμμαρια. Δεν  τού λειπουν  πολλά΄΄Ως τότε θα  τα φτασει.  
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020.
  1. Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 15
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ θερμά ακόμη μια φορά. Ειλικρινά η αμεσότητα σας ειναι αξια θαυμασμού. Να σας δίνει δύναμη ο Θεός! 
  1. Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 16
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020.
  1. Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 17
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα Γιατρέ.
Σας ενημερώνω ότι λόγω του ιστορικού μου (έκτακτη περιδεση τραχήλου στην 17η βδομάδα) πριν μια βδομάδα στις 28.6 έκανα καρδιοτοκογραφο, ο οποίος κατέγραψε συσπασεις. Από τότε και λογικά μέχρι τέλους ο γιατρός θεώρησε σκόπιμο να κάνω εισαγωγή στην κλινική με ορο για τις συσπασεις λόγω και του βεβαρημενου ιστορικού. Χθες στις 29,5 έκανα υπερηχο doppler και μού ειπαν ότι όλα καλά αλλά το μωρό μικρό. Μόνο 1100 και σε 2 βδομάδες να το επαναλάβω ώστε αν υπάρχει θέμα να το πάρουμε μην πεθάνει στην κοιλιά και λόγω του ιστορικού μου αποκλείεται να φτάσω 40 βδομάδες για να προλάβει να πάρει βάρος.
Σήμερα μίλησα με το γιατρό μου μού είπε ότι όντως είναι μικρό αλλά επειδή κι εγώ έχω μικρό σωματοτυπο (1.60   48,5 κιλά στα κανονικά μου) είναι λογικό να έχω μικρό μωρό.
Ξέρω ότι διάγνωση δε μπορείτε να κάνετε εξ αποστάσεως αλλά με βάση την εμπειρία σας αν μπορείτε να σχολιάσετε την κατάσταση μου.
Ευχαριστώ πολύ! 
  1. Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 18
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Θα τα  δειτε  ολ΄αυτά,  απο  καρδιοτοκογραφηματα, Dοpppler,  πλακουντα,  ποσότητα εναμνίου και θα κρινετε  Από την πολυετή   πειρα μου παντως  σου λεω:  κατι τετοια  περιστατικά  τα  πανε   καλά'
Φιλικά
Π.Ζ  
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020.
  1. Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 19
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα,
Σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματος θα ήθελα να σας ενημερώσω μετά από μια βδομάδα, στις 31w, το βάρος του μωρού πήγε από 1100 στα 1356 αλλά πάλι μικρό είναι. Τα καρδιοτοκογραφηματα, οι αιματωσεις, αμνιακό υγρό κτλ είναι μια χαρά. Νοσηλευομαι και με ορο στην κλινική για αποφυγή συσπασεων (λόγω του ότι έχω και την περιδεση τραχήλου)
Την άλλη βδομάδα θα ξανακάνω doppler για να δουμε πώς πάει. Ο γιατρός λέει είναι μικρό αλλά τουλάχιστον δε μενε στάσιμο.
Επίσης μου ξεκαθάρισε ότι σίγουρα θα έχουμε πρόωρο τοκετό ανά πάσα στιγμή να είμαι έτοιμη. Και ένας βασικός λόγος είναι ότι είμαι μικρόσωμη.
Θα εκτιμούσα αν μού κάνατε κι ένα δικό σας σχόλιο οδό δύσκολο κι αν είναι εξ αποστάσεως.
Σας ευχαριστώ θερμά για την υπομονή σας!!!! 
  1. Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 20
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη,
Ειναι βεβαιως μικρο ακομη  το  μωρό. Οχι  ομως πιά και τοσο μικρό,  'οσο ήταν.  Ηδη τα  προγματα  έιναι  πολυ καλλιτερα..
Ακομη:
Η ΄΄θετική σκεωη΄΄ βοηθάει παρα πολυ.
Επισης και η κατακλιση, κατά δυναμιν  λιγάκι   προς΄ καποιο  πλευρα κι   οχι παντα  ανάσκελα..
Φιλικά.
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020.
  1. Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 21
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ πολύ. Ο Θεός να σας ανταποδίδει τη βοήθεια που παρέχετε! 
  1. Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 22
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020.
  1. Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 23


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.