user_mobilelogo
evapan , Froso1993 και 209 επισκέπτες
  1. melos
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018
Καλησπέρα γιατρέ,
Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο κατατοπιστική γίνεται με βάση τα όσα κι εγώ ξέρω ήδη.
Το θέμα αφορά τη μητέρα μου (49 ετών), η οποία βρίσκεται σε αρχή εμμηνόπαυσης με βάση ορμονολογικές εξετάσεις (ακόμα έρχεται περίοδος κάθε 2-3 μήνες) και πέραν ινομυωμάτων δεν είχε ποτέ κανένα άλλο εύρημα σε τεστ παπ ή υπέρηχο.
Πριν ένα μήνα έκανε τον τυπικό έλεγχο (παπ και υπέρηχο) όπου ο γιατρός είδε στον υπέρηχο κάτι που τον προβλημάτισε στην αρ. ωοθήκη και την έστειλε σε ακτινολόγο προκειμένου να έχει μια δεύτερη άποψη για το τι ακριβώς είναι αυτό. Ο ακτινολόγος μετά από 50λεπτά υπέρηχο και πολύ ψάξιμο ενημέρωσε ότι βλέπει ένα ινομύωμα το οποίο έχει κολλήσει στην ωοθήκη και ότι παρότι η μητέρα μου μπαίνει στην εμμηνόπαυση αυτό αντί να μικρύνει έχει μεγαλώσει αισθητά (δυστυχώς δεν έχω το πόρισμα του υπερήχου ακόμα για να ξέρω εκ.) και ότι παρουσιάζει έντονη αγγείωση. Τηλεφωνικά ο γιατρός ενημέρωσε τη μητέρα μου ότι τον προβληματίζει το συγκεκριμένο εύρημα και να προχωρήσουμε σε υστερεκτομή εφόσον έχει κι άλλα μικρότερα ινουμώματα σε όλη τη μήτρα και στην ηλικία της δεν υπάρχει λέει ένδειξη να κάνει μόνο ινομυωματεκτομή.
Το πρώτο ερώτημά μου είναι αν αυτό ισχύει (δλδ όντως προτείνεται σα λύση η υστερεκτομή σε τέτοιες περιπτώσεις) ή μπορεί ο γιατρός να υποψιάζεται παρουσία κακοήθειας και το προτείνει.
Επίσης στο μεταξύ βγήκε το τεστ παπ όπου για πρώτη φορά της εμφανίζει ΚΟΙΛΟΚΥΤΤΑΡΩΣΗ: ΝΑΙ χωρίς όμως άλλα ευρήματα (στα ΑSC-US: ASC-H: LGSIL: HGSIL: AGC:NOS: AGC:FN δεν έχει πουθενά ΝΑΙ) και γραφει "Εικόνα hpv λοίμωξης" και "μήκυτες".
Η δεύτερη επομένως ερώτησή μου είναι τι ακριβώς σημαίνει αυτό (δεν έχουμε ακόμα μιλήσει με το γιατρό) κι αν μπορεί να σχετίζεται με κάτι που ενδεχομένως είδαν στον υπέρηχο. Μπορεί να είναι κάποια προκαρκινική αλλοίωση; Αν τελικά κάνει την υστερεκτομή πιστεύετε ότι θα πρέπει να αφαιρέσει και τον τράχηλο ώστε να μην ανησυχούμε για τον ιό στο μέλλον;
Με συγχωρείτε για το τεράστιο κείμενο και για την ταραχή μου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων αν μπορείτε να λυσετε τις απορίες μου με τα (λίγα ομολογουμένως) στοιχεία που σας δίνω.
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη  Φίλη,
Σε  κυρίες  49 ετών με  ενα μεγαλυτερο  και σε  καθε περιπτωση  υποπτο  ινομυωμα, σε συνδυασμό  με ένα ευρημα  στο Pap ,  που συνηγορεί  για  προσβολή  από  HPV, (κατάσταση χαμηλου  κινδυνου) μία μονον επιλογή  υπάρχει,  κι αυτή  ειναι  η  ολική υστερκτομια.
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ γιατρέ για την απάντηση.
Θεωρείτε λοιπόν πως πρέπει να αφαιρεθεί και ο τράχηλος;
  1. Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Nαι. Προβλημα δεν  ειναι μονον το περίεργο  ινομυωμαμ, αλλα  και το Pap  που συνηγορεί για  ιογενή δυσπλασια.  χαμηλολυ  (ακόμη)  κινδυνου.  Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.