default_mobilelogo
    1. Mary2
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018
    Γιατρε χρειαζομαι επειγοντως τη γνωμη σας. Εχω πολυκυστικες ωοθηκες και υπερτριχωση και ο γιατρος μου εγραψε τις ακολουθες εξετασεις.σας παραθετω τα αποτελεσματα
    Tsh 2,19( τιμ.αναφορας 0,27-4,7μlU/ml) Prl 13,0(4,8-23,3ng/ml), E2 42 (25-156 pg/ml ωοθυλακικη φαση,45-325 φαση ωορρηξιας,33-300 ωχρινικη φαση,<50εμμηνοπαυση), fsh 8,1(3,5-12,5 ωοθυλακικη φαση,4,7-21,5 φαση ωορρηξιας, 1,7-7,7 ωχρινικη φαση,25,8-134,8 εμμηνοπαυση), Lh 20,7(2,5-12,6 ωοθυλακικη φαση, 14-95,6 φαση ωορρηξιας,1,0-11,4 ωχρινικη φαση, 7,7-58,5 εμμηνοπαυση),τεστοστερονη ορου 82(5-52), S-Dhea 663,4(98,8-340), DHEA 13,4(1,0-10,05), 17-OH PRG 1,80(0,2-1,0 παραγωγικη φαση, 1,0-5,0 ωχρινικη φαση),Δ4 5,06(0,3-3,3), SHBG 40,5(20-130).
    Οι εξετασεις εγιναν την 3η μερα του κυκλου.ειμαι 30ετων με ασταθεις κυκλους,πριν ενα χρονο ειχα μια βιοχημικη κυηση,προσπαθουμε για παιδακι. Εμμηναρχη στα 12. Υψος 1,58 κιλα 56. τεστ παπ απολυτα καθαρο.Πριν κανω τις εξετασεις,μου ειχε πει ο γιατρος μου να δοκιμασουμε κλομιφαινη απο τον επομενο κυκλο.δεν μπορω αμεσα δυστυχως να επικοονωνησω με τον ιδιο. Εχω ανησυχησει απιστευτα γιατρε με τα αποτελεσμα. Σας παρακαλω βοηθηστε με με τη γνωμη σας επι των αποτελεσματων.προσφατα ειχα παρει κορτιζονη κατοπιν προτροπης ωρλ για σχετικο προβλημα που αντιμετωπισα.δεν ξερω αν αυτο επηρεαζει καπου τα αποτελεσματα.
    Χιλια συγνωμη για το μεγαλο κειμενο..
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή Φίλη,
    Ειδα   ολες τις επικοινωνιες  μας εδω κι ενα έτος. Ειναι  προφανες  ότι  υφισταται   μισ άστατη  διαταραχη του κυκλου (καθυστερησεις ) με συνεπεια 
    την ασταθεια της   ωοθυλακιορρηξίας  και  την αρνητική της  επιδραση στον  ποιότητα της 
    και  κατ΄επεκταση την δυσκολία  σύλληψης 
    κι ενδεχομενως -  σε περιπτωση  συλληψης - για τους παραπανω  λόγους- στην  αποβολή.
    Εχω την άποψη, ότι η  χορήγηση εκλυτικών της   ωοθυλακιορρηξίας (κιτρική κλομιφαίνη) ενδείκυντια   για την επίιλυση του προβληματος. Να αρχισεις  την αγωγή  συμφωνα με τις  οδηγίοεςτου γιατρου σου   και παραλληλα  να κανεις  μια μετρηση  της  πρωινης θερμοκρασιας κατά τον  πρωτο  κυκλο  αγωγής,  ωστε να επιβεβαιωσεις την  ημερα  επελεύσης της  ωοθυλακιορρηξίας,  που  με την ιδια αγωγη  θα  ειναι  παντα  την  ίδια  ημρτσ  κυκλου. (θερμοδιάγραμμα ) 
    Η προταση   λοιπον του γιατρού σου  μου φαινεται  πολυ  λογική. 
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Σας ευχαριστω παρα πολυ!
    Τα αποτελεσματα των εξετασεων πως τα αξιολογειτε?με ανησυχει η υψηλη τιμη s-dhea.
    Καλη ανασταση σας ευχομαι με υγεια για εσας και την οικογενεια σας!
    1. Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Δεν  θα  με απασχολουσε αυτο το ευρημα.  καθως  και δεν θα ειχα  αλλο τροπο  να το ξεπερασω ,  παρά μόνον την καλή ωοθυλακιορρηξία.  Πιστευω,  ότι  αυτά  θα  σου υποδειξει  και  ο δικός  σου.
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Παρασκευή, 06 Απριλίου 2018
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.