user_mobilelogo
admin , Κοφινάκος Παναγιώτης , evapan , Δαναη , antikal και 211 επισκέπτες
 1. Mariakpapa
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
Καλησπέρα σας γιατρέ,ονομάζομαι Μαρία είμαι καινούρια στο forum και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτο.Είμαι 30 χρονών παντρεμένη και σκέφτομαι σίγα σιγά να κάνω κ εγώ ένα παιδάκι.Οπότε μπήκα στη διαδικασία θερμομέτρησης(από το στόμα κάθε πρωί πριν σηκωθώ απ το κρεβατι) προκειμένου να κατανοήσω αν κάνω ωορρηξια.Να σας πω οτι δν εχω σταθερο κυκλο 24-31 μέρες στο περίπου οπότε ειναι δύσκολο να βρω τις γόνιμες μου. Τους 3 τελευταίους μήνες προσπαθώ ελεύθερα και δν εχω αποτελεσμα.Έχω ιστορικό με κύστες στις ωοθήκες που σπάγανε κ τις απορροφούσε ο οργανισμός.Αντισυλληπτικα για το ρυθμίσω δν μπορώ να πάρω γιατι εχω θρομβοφιλια.Ωστοσο αυτο δν ξερω αν συμβαινει καθε μηνα.Καθως σε επισκεψεις για παπ βρηκαμε οτι εγινε ωορρηξια αρκετες φορες.Απο ορμονολογικες που ειχα κανει τον 10 του 2017 την 21η μερα(με κυκλο που ετυχε να ειναι 27 μερες τον μηνα εκεινο) η fsh ηταν 3.64 κ η prg 25.34.Σας επισυναπτω το θερμοδιαγραμμα μου σημερα 18/11 ειμαι στην 19η μερα.Ωστοσο νομιζω οτι ειναι αστατο αρκετα και δεν υπάρχει επαρκής αύξηση θερμοκρασίας στην ωχρινικη φάση.Επίσης αν εγινε ωορρηξία πότε έγινε?Καταλαβαίνετε εσείς?Αναμένω νεα σας σας ευχαριστώ πολυ.
Επίσης να αναφέρω πως υπήρξαν επαφές στις 10 και στις 12 Νοεμβρίου, ευχαριστώ. screentherm.jpg
Επισυνάψεις
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη,
Το θερμοδιάγραμμα είναι…μισό. Μισά θερμοδιαγράμματα δεν μπορεί ν΄ αξιολογηθούν. Προφανώς η αστάθεια του κύκλου οφείλεται στο ότι μετατοπίζεται η ωοθυλακιορρηξία πέραν της 14ης ημέρας κι έτσι προκύπτει η καθυστέρηση κύκλου. καθ΄ όσον η υπερθερμική φάση του κύκλου διαρκεί κατά μέσο όρο 14 ήμερες.. Προκειμένου να εγκατασταθεί εγκυμοσύνη, απαιτείται υπερθερμική φάση τουλάχιστον 11(ένδεκα ) ημερών. Για να έχουμε άποψη - αν η καθυστέρηση της ωοθυλακιορρηξίας επηρεάζει αρνητικά την διάρκεια αυτή που προανέφερα, προτείνω να δούμε το ολοκληρωμένο θερμοδιάγραμμα και μετά μιλάμε παλι.
Πάντως, όπως και να έχει, αυτού του είδους η μικροδιαταραχή με τη μικρομετατόπιση της γόνιμης μέρας - αν δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα - αντιμετωπίζεται εύκολα.
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
Εκάβης 1 4 όροφος Τηλ: (2310) 828594 Fax : Τ.Κ. 54621, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
 1. Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ πολύ κ.Ζησόπουλε που ασχοληθήκατε με το θέμα μου.Αν και με ανησυχήσατε κάπως θα μπορούσα να πω..Όταν θα έχω ένα ολοκληρωμένο διάγραμμα θα επικοινωνήσω ξανά.Ευχαριστώ και πάλι καλό σας βράδυ.
 1. Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ακόμη και στον τρέχοντα κύκλο, έστω και αν λείψουν λίγες μέρες μέτρησης, θα έχει κανείς ενα χρήσιμο διάγραμμα, καθως βλέπω, ότι η...΄΄βουτιά΄΄ που έκανε το θερμοδιάγραμμα την 13η ημέρα και η άνοδος της μετά, σηματοδοτεί μάλλον μία ωοθυλακιορρηξία κι ότι απ΄ εδώ και πέρα μετρηθεί, ανήκει στην β΄φάση κύκλου κι επομένως θα είναι μια καλή εικόνα, παρά το έλλειμμα των λίγων ημερών,
Φιλικά
Π.Ζ:)
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
Εκάβης 1 4 όροφος Τηλ: (2310) 828594 Fax : Τ.Κ. 54621, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
 1. Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.