user_mobilelogo
 1. SophieIo
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018
Καλησπέρα.
Εδώ και 5 μήνες αντιμετωπίζω πρόβλημα με τους μύκητες. εχω κάνει αρκετές θεραπείες αλλά μετά από κάθε περίοδο επανέρχονται, Έχω λάβει υπόθετα travogen καθώς και κολπικη κρέμα της ίδιας εταιρείας. επίσης μετά τη θεραπεία βάζω υπόθετα eva mycosis καθ υπόδειξη του γιατρου που με παρακολουθει. Επειδή είχα συνεχείς υποτροπές έλαβα fungustatin των 200 για 7 ημέρες και έκανα κολπικες πλύσεις με χομομήλι, όλες οι καλλιέργειες που έγιναν περίπου 7 με 10 ημέρες μετά το τέλος της κάθε αγωγής έχουν βγει αρνητικές. Ωστόσο μετά από κάθε περίοδο ξανά τα ίδια. Την τελευταία φορά ο γιατρός μου πρότεινε να παίρνω fungostatin Των 200 ένα κάθε εβδομάδα για έξι μήνες και να κάνω κολπικές πλύσεις με χαμομήλι. (1 την εβδομάδα ή συχνότερα αν έχω συμπτώματα) και βασικά να μην το σκέφτομαι γιατί θα περάσει από μόνο του. Ωστόσο, επειδή η προσέγγιση αυτή δε με καθυσηχάζει δεδομένου ότι τα συμπτώματα είναι έντονα. Ποια είναι η άποψη σας? δεδομένου ότι μένω στην επαρχία δεν έχω τη δυνατότητα να λάβω πολλές γνώμες και αυτό με αγχώνει ακόμα περισσότερο. Συμφωνείτε ή προτείνετε κάτι διαφορετικο?
Ευχαριστώ πολύ.
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Λείπει η ηλικία σου
Η πείρα κάθε παλαιού γυναικολόγου - όπως ο υποφαινόμενος - στο θέμα της εμμένουσας κολπίτιδας ,έχει καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα:
Είτε η διάγνωση είναι λάθος,
είτε η θεραπεία ανεπαρκής

(το διάβασα πριν πολλά χρόνια σε μία παλαιά έκδοση ενός Γερμανικού γυναικολογικού βιβλίου, του Walter Pschyrembel)
Αν έχεις την πιο πρόσφατη εξέταση κολπικού εκκρίματος, ας την αντιγράψεις και τα λέμε. Υποθέτω ότι θα πρόκειται για μικροσκοπική εξέταση κι όχι βέβαια για καλλιέργεια (το κολπικό έκκριμα δεν είναι...αποστειρωμένο, όπως π.χ. τα ούρα ) και είναι φυσικό να βρεις τα χίλια δυο. Μετά τα ξαναλέμε..
Φιλικά
Π.Ζ :)
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
Εκάβης 1 4 όροφος Τηλ: (2310) 828594 Fax : Τ.Κ. 54621, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
 1. Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Τα αποτελέσματα της τελευταίας καλλιέργειας κολπικού υγρού: πυοσφαίρια σπανια 3-4 α.ο.π, επιθήλια αρκετά πλακώδη, μικροοργανισμοί λίγοι γαλακτοβάκιλλοι, μύκητες αρνητικό, τριχομονάδες αρνητικό, neisser αρνητικό, clue calles αρνητικό, χλαμύδια trachomatis αρνητικό, mycoplasma αρνητικο, ureoplasma αρνητικό, αερόβια ουδέν παθογόνο αναερόβια κολποτραχηλικού ουδέν παθογόνο. Στην προηγούμενη καλλιέργια τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς τα ίδια με μια διαφοροποίηση πυοσφαίρια αρκετά 8-10. κατά τα λοιπά ακριβώς τα ίδια. Να σημειώσω ότι είμαι 28 ετών και έχω σταθερή σχέση εδώ και χρόνια. Ο σύντροφος δεν έχει παρουσιάσει ποτέ συμπτώματα αλλά έχει λάβει αγωγή μία φορά για πρόληψη. Επίσης, δεν υπάρχει κάποια άλλη διαγνωσμένη ασθένεια. Δυστυχώς τα συμπτώματα επανέρχονται κάθε φορά και χειρότερα. Αναμένω με αγωνία την απάντησή σας. Σας ευχαριστώ.
 1. Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητη φίλη!
Περίεργος βρέθηκαν ελάχιστοι γαλακτοβακιλλοι, που όταν βεβαία το εύρημα είναι απόλυτα φυσιολογικό, και συνήθως πλημμυρίζουν το παρασκεύασμα.
Ουσιαστικά ωστόσο, το εύρημα είναι φυσιολογικό κι αυτό – πως να το κάνουμε - δεν είναι λογικό, αν το πρόβλημά σου έχει τέτοια διάσταση.
Ακόμη: Κάτι ωστόσο λείπει:
Δεν έχει γίνει μέτρηση του pH του κολπικού εκκρίματος . Της οξύτητας, όπως το λέμε στην καθημερινότητα. (φυσιολ. τιμές από 3,8 – 4.8)..
Είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις και μόνη σου. Υπάρχουν στο εμπόριο ειδικές ταινίες που αλλάζουν χρώμα όταν εισαχθούν στον κόλπο (2 δευτερόλεπτα αρκούν αν ακουμπήσουν το τοίχωμα του κόλπου, και μπορείς να το μετρήσεις και μόνη σου. Ρώτησε σχετικά σε κάποιο φαρμακείο και προμηθεύσου το. Με βάση μία συνυπάρχουσα στην συσκευασία χρωματική σκάλα, μπορείς να το διαβάσεις και μονή σου.
Σε περίπτωση που αυτό ξεπερνά το 4,8 , έχεις μια βακτηριδιακής αιτιολογίας κολπίτιδα.
Αν είναι φυσιολογικό, τότε έχεις μία κολπίτιδα εκ μολύνσεως που φαίνεται στο άμεσο νωπό παρασκεύασμα,
Ακούγεται πολύ απλό κι όμως είναι έτσι.
Η μέτρηση του pH ,μπορεί βεβαία να γίνει και στον μικροβιολογικό,, Στην περίπτωση αυτή θα ζητούσα να γίνει και μια μικροσκοπική εξέταση άμεσου νωπού νωπού παρασκευάσματος κολπικού εκκρίματος,. Υπόθεση μίας ματιάς είναι. Τα λέμε..
Φιλικά
Π.Ζ:) :)
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
Εκάβης 1 4 όροφος Τηλ: (2310) 828594 Fax : Τ.Κ. 54621, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
 1. Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.