default_mobilelogo
    1. sailormoon
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010
    Γεια σας και συγχαρητήρια για το site. Είμαι καινούργια και συγχωρέστε με αν έχω κάνει λάθος για το πού ακριβώς να πώ το προβλημά μου.Είμαι 23 χρονών και από τον Μάιο έχω πρόβλημα με κολπίτιδες. Πήγα στον γυναικολόγο για πρώτη φορά και μου σύνεστησε αντί για καλλιέργεια να κάνω τεστ παπ και αυτό θα έδειχνε ακριβώς τι έχω. Έκανα το τεστ όπου όλα ήταν φυσιολογικά, αλλά λόγω των συμπτωμάτων που είχα (κνησμό και μεγαλύτερη έκκριση υγρών από ότι το συνηθισμένο). Μου έδωσε sarmel για εξωτερική χρήση και mycomycen. Μετά από 1 μήνα μου ξαναπαρουσιάστηκε το πρόβλημα με τα ιδία συμπτώματα και μου έδωσε να κάνω ξανά την ιδία θεραπεία συν χάπια flusenil. Ηρέμησα για λίγο αλλά τον Σεπτέμβριο είχα ξανά τα ιδία συμπτώματα κάνω ξανά την ιδία θεραπεία χωρίς τα χάπια μιας και ήταν σε πολύ αρχικό στάδιο. Τελειώνω την τρίτη θεραπεία , μου έρχεται περίοδος και αφού τελειώνει ξανά τα ιδία. Αλλάζω γυναικολόγο όπου και κάνω καλλιέργειες και κάτι άλλα τεστ (εκτός τεστ παπ) και όλα είναι αρνητικά και φυσιολογικά. Μέχρι να βγούνε τα αποτελέσματα όμως  μου έδωσε 3 υπέθετα daktarin Παρόλα αυτά μου έδωσε και eva lactic το οποίο βάζω κολπικά ανά 2 μέρες. Έχω ήδη χρησιμοποιήσει τα μισά αλλά έχω παρατηρήσει ότι στην ουρήθρα έχω κάτι άσπρα κομματάκια. Υπάρχει περίπτωση να έχω κάποιο πρόβλημα ουρολογικό? Πόνους και οτιδήποτε άλλο ανησυχητικό κατά την ούρηση δεν έχω. Παλιότερα πάντως είχα ουρολοίμωξη. Τι εξετάσεις μπορώ να κάνω για να δω αν το πρόβλημα μου είναι ουρολογικό?
    Επίσης έχω κάνει μια καινούργια σχέση και δεν του έχω μιλήσει για το πρόβλημα μου και αποφεύγω συνέχεια την σεξουαλική επαφή, ψάχνοντας όμως στο internet πολύ λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να υπάρξει επαφή με προφυλακτικό φυσικά!
    Με την θεραπεία που κάνω υπάρχει πρόβλημα να υπάρξει επαφή?
    Αν τελικά το πρόβλημα είναι ουρολογικό υπάρχει περίπτωση να κολλήσω τον σύντροφο μου?
    Ευχαριστώ πολύ και αν μπορείτε απαντήστε μου σύντομα.
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή Φίλη! sailormoon
    Αυτο  που  διαβελπω  από  την  όλη  ιστορία,  εχεις  αυτο   που   ονομαζουμε ΄΄ υποτροπιαζουσα  κολπιτιδα   μηκητησιακης  αιτιολογιας ΄΄΄
    Σ'΄ αυτό δεν  συνηγορεί  μονον  η περιγραφή από τα  λευκα  υγρα στην ειsοδο  κολπου,    αλλά  και  η  άμεση  βελτιωσητων των ενοχλημάτων  σου, τοσο με  τα  μυkητοκτονα  χαπια,  όσο  και με τα επισης  μυκητοκτονα   υπαθετα.. 
    θα σου συνισtουσα,  να χρησιμοποιησεις την τοπικη αγωγή των 3  ημερων, αμεσως  μετά  από καθε περιοδο, για ενα  6μηνο. Βεβαια,  αν με την θεραπεια  τα  ενοχληαμτα  δεν βελτιωνονται  'αμεσα, τοτε  κατι άλλο συμβαίνει  και θα πρέπει  να  σε ξαναδουν..
    Ακομη:  μετα από το τέλςο καθε θεραπειας  με αντιιοτικά, για οποινδηποτε λ ογο,  παντα για ενα  3ημερο  κολπικα μυκητοκτονα  υπαοθετα 9αυτά  που  σου εδωσαν)
    Εχεις  σ΄αυτή την φαση της ζωής  σου  μία  πτωση της άμυνας  απέναντι  σε μυκητες...Δεν  ξερουμε  πολλά  γι  αυτό... Ψυχολογικοί λογοι συμμετεχουν συχνά  σεμεγαλο βαθμο  στην αιτολογια. 
    Σε  οτι με αφορά, θα διενεργουσα   - εκτος  από το   Pap-test και μια  κολποσκοπιση,  ωστε ν΄αποκλειστει η συμμετοχή  καποιου  ιού  (HPV)... Στην κολποσκοπιση  αυτό φαίνετια  συχνά καλλιτερα,  απ   ότι  στο Pap-test.. 
    Στο βασικο ερωτημα των σχεσεων: Μπορεις  φυσικά  να  εχεις σχεσεις  (με προφυλακτικό, για χιλους άλλους λογους), κατ΄εξαιρεση καμία  φορά  και  κατα  την προληπτικη αυτή θεραπεια..Πως  θα γινει,  ισως χρειαστει  καποιος χρονος να το ξεπερασεις ,,
    Θα ήταν φυσικά καλλίτερο, κατά  την διαρκεια  μιας  τριημερης αγωγής  με κολπικό  υπόθετο,  να μην εχεις  σχεση ... Επίσης  κι  οταν η  ίδια εχεις ενοχληματα (κνησμός, τσουξιμο)..
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές! Την τελευταία θεραπεία που έκανα με το eva lactic (είχα ενημερώσει και τον γυναικολόγο μου) δεν προλάβαινα να την ολοκληρώσω καθώς θα μου ερχόταν κάποια στιγμή περίοδος και μου σύνεστησε αφού τελειώσει η περίοδος μου να συνεχίσω την θεραπεία. Για μετά την περίοδο είχαν μείνει μονό 2 χρήσεις όπου και σήμερα χρησιμοποιώ την τελευταία. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα από Δευτέρα να ξεκινήσω την 3μερη αγωγή με τα κολπικά υπόθετα? Υπάρχει περίπτωση οι συχνές αγωγές να μου δημιουργήσουν κάποιο άλλο πρόβλημα? Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν υπάρχουν αυτά τα άσπρα κομμάτια που σας έλεγα άλλα έχω κνησμό ακόμα να κάνω την αγωγή με τα κολπικά υπόθετα? Όσο για την κολποσκόπηση είχα κάνει κατά την τελευταία επίσκεψη μου στον γυναικολόγο και όλα είναι φυσιολογικά.
    Και κάτι τελευταίο, με το αγόρι μου παρασυρθήκαμε λίγο και υπήρξε επαφή , χωρίς προφύλαξη, μετά το τελείωμα της περιόδου και πριν πάρω το Eva lactic(από τα 2 που περισσέψανε) υπάρχει περίπτωση να του κόλλησα κάτι? Τι εξετάσεις μπορεί να κάνει ο σύντροφος μου για να δει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Τέλος μπορεί το eva lactic να κάνει κάποια ζημιά στο προφυλακτικό?
    Σας ευχαριστώ πολύ!!
    1. Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη! sailormoon
    Η  τοπικη θεραπεια  (ουτε  οταν επαναλαμβανεται συχνά)  με  μυκητοκτονα δεν  μπορεί   να   δημιουργήσει   προβλήματα
    Κατ΄εξαιρεση  μπορει σε  καποιο συγκκεριμένο  σκεύασμα  να υπάρχει  μία αντίδραση  στο έκδοχο... Τοτε το αλλάζουμε.
    Η επανάληψη της θεραπειας,  δεν μπορει   λοιπόν να  βλαψει  πουθενά,  ούτε να δημιουργησει ανθεκτικοτητα... Ευτυχως οι  μύκητες δεν  εχουν την ιδιότητα  να  αναπτυσουν  ανθεκιτκοτητα, όπως τα  μικροβια..   Ειναι βλεπεις...φυτά..

    Ετσι , για  να βαλουμε τα   πραγματα   στην θεση  τους  σχετκά με το lactic... Ρυθμιζει   το  pH  του   κόλπου...Αν ειναι  αλκαλικο, το κανει  όξινο..
    Αυτό ωστόσο  δεν...καταπόλεμά την  μυκητίαση,,, Μυκητες ευημερούν  κατ΄εξοχήν σε  όξινο (σε φυσιολογικό δηλαδή!)  περιβάλον ...
    Το σκευασμα  ωστοσο   δεν βλαπτει.. Δεν βλαπτει και το  προφυλακτικο..
    Για το  αν   κολλησες κάτι από την  σχέση :  Ελπιζω  οχι... Που να ξερω  όμως;

    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.