default_mobilelogo
  1. Μαρία Χαραλαμπίδου
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018
  Μετά απο 3 χρόνια προσπαθειών, μια σαλπιγγογραφία που έδειξε οπίσθια κλίση μήτρας και πολύ στραβή αριστερή σάλπιγγα με συμφύσεις, μία λαμπαροσκόπηση-υστεροσκόπηση που έδειξε εκτεταμένη ενδομητρίωση και 3 ενέσεις για τεχνητή εμμηνόπαυση κατάφερα να μείνω επιτέλους έγκυος! Σήμερα όμως το όνειρο τελείωσε και είμαι ήδη σε αποβολή. Απο την αρχή κατάλαβα οτι κάτι δεν πάει καλά μιας και η β-χοριακή δεν αυξανόταν όπως θα πρεπε και οι καρδιακοί χτύποι την προηγούμενη Δευτέρα (6εβδομάδων και 3 ημερων σύμφωνα με τον υπέρηχο) ήταν 99/λεπτό. Απο κείνη την ημέρα άρχισα να έχω και καφέ εκκρίσεις και σήμερα λίγες ώρες πριν τον υπέρηχο άρχισε το κατακόκκινο αίμα. Το μικρό σήμερα φάνηκε μεγαλύτερο, ήδη ξεχώριζαν τα άκρα του  αλλά καρδιακοί χτύποι πουθενά. Το έχασες μου είπαν και τώρα θα αρχίσει η διαδικασία της αποβολής και καλό θα ηταν να μεινω σπίτι να γίνει φυσικά. Το πρόβλημα μου μέσα σε όλα ειναι πως έμεινα έγκυος στην άλλη άκρη του κόσμου. Το σύστημα τους εδώ διαφέρει και πραγματικά θα ήθελα πολύ έναν Έλληνα γιατρό να μου πεί τι να κάνω. Δυστυχώς η γιατρός μου στην Ελλάδα είναι φίλη της μητέρας μου και προτιμώ να μην μαθευτεί η αποβολή μου στην μητέρα μου. Ακόμα κ τα υπερηχογραφήματα και οι β-χοριακές που έκανα ήταν μετά απο δικές μου συνεχόμενες απαιτήσεις. Η μαια μου είπε ένα συγχαρητήρια θα τα πουμε ξανά σε ένα μήνα κ σήμερα λυπάμαι τώρα κάτσε σπίτι και περίμενε την αιμοραγία να συνεχιστεί.
  Το μόνο που θέλω είναι να μου πείτε τι εξετάσεις πιστεύεται εσείς οτι πρέπει να κάνω απο δώ και μπρός για να μην ξανασυμβεί το ίδιο. Ξέρω οτι οι αποβολές είναι συνήθως τυχαία γεγονότα αλλά τέτοια ατυχία πια? Μετα απο 3 χρόνια δυσκολεύομαι να το πιστέψω, θέλω να σιγουρευτώ οτι όντως δεν έφταιξε κάτι άλλο. Οι πληροφορίες που λαμβάνω σε αυτή τη χώρα είναι πραγματικά ελάχιστες και η αλήθεια είναι πως δεν νοιώθω εμπιστοσύνη στις γνώσεις τους, άν μπορείτε σας παρακαλώ να μου απαντήσετε θα με βοηθούσατε πολύ να συνεχίσω. Σας ευχαριστώ πολύ.
  Κοφινάκος Παναγιώτης
  Συνεργάτης του Gyn.gr
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
  Αγαπητή φίλη.
  Καταλαβαίνω ότι θα σου ακουστεί παράξενο αλλά η απάντηση είναι ότι πρόκειται για τυχαίο γεγονός το οποίο δυστυχώς μπορεί να ξανασυμβεί και σίγουρα δεν έφταιξες εσύ σε κάτι.
  Τώρα, για το θέμα της αποβολής, το κάτσε σπίτι και περίμενε είναι σχετικό γιατί σε τέτοιες εβδομάδες κύησης, στην Ελλάδα συστήνουμε θεραπευτική απόξεση ενδομητρίου για να είμαστε σίγουροι ότι καθάρισε η μήτρα.
  Σίγουρα, θα πρέπει να κάνεις ένα υπερηχογράφημα μόλις μειωθεί ή σταματήσει το αίμα.
  Επίσης, μη γνωρίζοντας λεπτομερώς το ιστορικό σου, πέρα από έναν καρυότυπο ζεύγους, με απλή εξέταση αίματος και μία κλασική γυναικολογική εξέταση μετά από έναν μήνα, δε μπορώ να συστήσω κάτι άλλο.
  Φιλικά
  Π.Κ.
  Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
  1. Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
  Σας ευχαριστώ πολύ γιατρέ μου για την γρήγορη απάντηση σας. Η εβδομάδα που πέρασε ήταν εφιαλτική καθώς πέρασα την αποβολή μόνη μου τελικά στο σπίτι. Η μαια επέμενε οτι έτσι έπρεπε να γίνει. Οι πόνοι ήταν φριχτοί, τα φάρμακα δεν βοηθούσαν και την Παρασκευή απέβαλα ένα μεγάλο σάκο. Ευτυχώς είχα διαβάσει παρόμοιες εμπειρίες άλλων γυναικών και κρατήθηκα όρθια με αυτό που είδα.
  όσον αφορά το ιστορικό μου δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς πρέπει να σας αναφέρω μετά απο τόσο καιρό που προσπαθώ για ένα παιδί. Είμαι 33 χρονών και ο σύζυγος μου 40. Απο τη πρώτη μέρα της πρώτης μου περιόδου όλα ήταν λάθος. Πολύ δυνατοί πόνοι και πολύ μεγάλη απώλεια αίματος για μέρες. Τις πρώτες μέρες είμουν πάντα στο κρεβάτι ανύμπορη για το οτιδήποτε. 2 φορές είχα νοσηλευτεί στο νοσοκομείο με φριχτούς πόνους (χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο για να λιποθυμήσω στα 16 μου) και αδυναμία. Οι γιατροί απλά με ανακούφιζαν απ τους πόνους και μου έκαναν μεταγγίσεις αίματος. Λύση σε όλα έδωσαν τα αντισυλληπτικά, τα έπαιρνα για 11 περίπου χρόνια συνεχόμενα και όλα ήταν υπέροχα, μικρή περίοδος λίγος πόνος. Όταν τα διέκοψα ξεκίνησαν πάλι όλα απ την αρχή. Οι πόνοι ήταν έντονοι τις πρώτες 2 μέρες αλλά όχι πιά τόσο ισχυροί ωστέ να βρεθώ πάλι στα επείγοντα για ενέσεις, απλά δυνατοί ώστε να ακινητοποιούμε πάλι και το αίμα αρκετό για 10-14 ημέρες. Καμία περίοδος ίδια με την άλλη, κύκλοι από 29 έως 40 μέρες αλλά πάντα με ενδιάμεσες αιμμοραγίες (καφέ εκκρίσεις) που κρατούσαν για μέρες. Προκειμένου να μείνω έγκυος έκανα ένα σωρό εξετάσεις, οι ορμονολογικές ήταν κάθε φορά διαφορετικές. Για θυροειδή έχω εξεταστει πολλές φορες και όλα ήταν εντάξει. Ερχόμουν σε επαφή πάντα τις γόνιμες ημέρες τις οποίες βρίσκαμε για 2 χρόνια με υπέρηχο. Η ωορηξία γινόταν πάντα αργά, από την 18-22 ημέρα. Μετά την υστερ-λαμπαροσκόπηση και τις 3 ενέσεις η περίοδος μου ήταν καλύτερη. 5 φορές αδιαθέτησα και μετά έμεινα έγκυος. Οι περίοδοι ήταν πιό μικροί και με πολύ λιγότερο πόνο. Μόνο η περίοδος του Δεκεμβρίου ήταν περίεργη γιατί είχα 9 μέρες καφέ εκκρίσεις και αμέσως μετά περίοδο για 9 μέρες. Ανησύχησα πολύ με αυτό γιατί είχα την ελπίδα οτι γλίτωσα με την επέμβαση και μετά από 3 εβδομάδες περίπου έμαθα οτι είμαι έγκυος. Ο σύζυγός μου επίσης έχει ελεγχθεί 2 φορές και τα αποτελέσματα ήταν καλά.
  Ολοκληρώνοντας να σας πω οτι δεν αντέχω πλέον σωματικά και σίγουρα όχι ψυχολογικά να ξαναπεράσω άλλη μια αποβολή. Αυτή τη στιγμή και μόνο η σκέψη να μείνω έγκυος με τρομοκρατεί. Δεν θέλω να περάσω 2 ή 3 αποβολές για να το ψάξω. Το τυχαίο γεγονός το κατανοώ αλλά δε μπορώ να ξανα αφεθώ και ότι γίνει. Άν υπάρχει κάτι που μπορώ να προλάβω ή να γιατρέψω θέλω να το κάνω απο τώρα γι αυτό και ζητάω να με βοηθήσετε. Σας ευχαριστώ πολύ.      
  1. Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
  Κοφινάκος Παναγιώτης
  Συνεργάτης του Gyn.gr
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
  Μεγάλο θέμα για να απαντηθεί μέσω διαδικτύου.
  Θα πρέπει να μιλήσεις με το γιατρό σου από κοντά.
  Εκείνο που συστήνω είναι μία συμβουλή από αιματολόγο και ψυχραιμία.
  Φιλικά
  Π.Κ.
  Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
  1. Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


  There are no replies made for this post yet.
  However, you are not allowed to reply to this post.