user_mobilelogo
admin και 683 επισκέπτες
 1. erietta
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. Κυριακή, 10 Απριλίου 2011
Καλησπέρα σας. Είμαι 35 ετών και πριν λίγες μέρες διαπίστωσα ότι είμαι έγκυος και διανύω την 6η εβδομάδα. Το αναμενόμενο θα ήταν να χαρώ, όπως ακούω τόσο συχνά γυναίκες να δηλώνουν ενθουσιασμένες γι' αυτό που τους συμβαίνει. Αντ' αυτού, όμως, στενοχωριέμαι θεωρώ πως είμαι εντελώς ανέτοιμη να αναλάβω μια τέτοια ευθύνη και σκέφτομαι την διακοπή. Ένας από τους λόγους είναι ότι μάλλον θα χρειαστώ, επειδή δουλεύω με τον σύντροφό μου σε μικρό νησί, να τον αφήσω για ένα χρόνο τουλάχιστον και να είμαι μακριά του. Ο σύντροφός μου δηλώνει πως θέλει το παιδί, όμως πάνω απ' όλα θέλει να το θέλει και η μητέρα του. Πρότεινε να προσπαθήσουμε σε ένα χρόνο, όταν θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Ο γιατρός μου μου είπε ότι έχω περιθώριο ακόμη 10 μέρες για να το σκεφτώ.
Ο άνθρωπός μου και ο γιατρός μου ομολογώ ότι μίλησαν πολύ λογικά και ψύχραιμα, εγώ όμως έχω χάσει την ψυχραιμία μου και είπα ότι αν αφήσω να συνεχιστεί αυτή η κύηση, θα γίνει, αλλά όχι επειδή θέλω το παιδί! Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι για μελλοντικές επιπλοκές, συμφύσεις, αδυναμία σύλληψης. Επίσης ήδη έκανα πέρυσι μια καισαρική για αφαίρεση ινομυώματος 8 εκατοστών στο ενδομήτριο και φοβάμαι για την επανεμφάνιση ινομυωμάτων. Θα ήθελα να ρωτήσω αν με την εμπειρία σας ως γιατροί, έχετε ξανακούσει ανάλογες περιπτώσεις, γιατί αρχίζω και νιώθω ενοχές και είμαι εντελώς αναποφάσιστη.
Με την ευκαιρία να πω πως ο γιατρός μου είπε πως ο τοκετός θα πρέπει να γίνει με καισαρική διότι πριν ένα χρόνο έκανα ανοιχτή επέμβαση. Και ενώ η ΠΗΤ τοποθετείται στις 28-29/11, μου είπε ότι η καισαρική γίνεται συνήθως 2 εβδομάδες πριν!!! Είναι εύλογο κάτι τέτοιο, θα πρέπει να το αποδεχτώ, ή μπορώ να ζητήσω να γίνει η καισαρική όταν πρέπει; Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το μήνυμά μου.
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Με το ιστορικο  που έχεις,  αν διακόψεις αυτή την εγκυμοσύνη  κινδυνεύεις  να μείνεις  χωρίς παιδιά...  
Παιδιά  δεν έρχονται παντα  όποτε θελουμε, ειδικά  όταν  ''καβαντζάρει΄΄  η γυναικα   τα 35...
Διαβασε  λιγες  απαντησεις   της σελιδας μας  σε γυναικες  που εχουν προβληματα   σύλληψης    κι  ίσως αρχισεις  να συνειδητοποιείς,  ότι  ώρα ειναι να...χαιρεσαι..
Τιποτε δεν θα  ειναι  για  σενα  τοσο σημαντικό,  όσο  αυτό το  μωρό..
Για  την καισαρικη:  Συμφωνώ με την 'άποψη του γιατρου σου,  που ειναι  η ΄΄πεπατημενη΄΄  εδω  και πολλες  δεκαετίες..
Φιλικά
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
 1. Κυριακή, 10 Απριλίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε Ζησόπουλε,

Πραγματικά η απάντησή σας είναι σαφής και απόλυτη, θα έλεγα. Με προβληματίζει το ότι ο γιατρός που με εγχείρισε πέρυσι στην Αθήνα για τα ινομυώματα δεν επεσήμανε έναν ανάλογο κίνδυνο. Μου είπε ότι δεν ξέρουμε τι πρόβλημα μπορεί να προκύψει, αν προκύψει. Πώς μια διακοπή θα μπορούσε να οδηγήσει στην μη δυνατότητα σύλληψης στο μέλλον; Έχετε κάποια ποσοστά γυναικών στις οποίες συμβαίνει αυτό; Επειδή πια τίθεται θέμα προσωπικής υγείας και για την ενημέρωση και άλλων γυναικών στο forum, μήπως μπορείτε να αναφέρετε συνοπτικά τις συνέπειες μιας άμβλωσης, για το γυναικείο σώμα;
Πάντως να σημειώσω ότι μια εγκυμοσύνη μπορεί να είναι επιθυμητή, αλλά διάφοροι πρακτικοί παράγοντες να λειτουργούν αποτρεπτικά. Δηλαδή αν συνεχίσω αυτή την διαδικασία, θα αναγκαστώ να μείνω μόνη μου, μακριά από τον σύντροφό μου, λόγω της δουλειάς του, τουλάχιστον για έναν χρόνο. Το θέμα το συζήτησα με τον οικογενειακό μου γιατρό, ο οποίος αναγνώρισε την δυσμενή θέση στην οποία βρίσκομαι και μου είπε "Κάνε το σταυρό σου, πέσε στη θάλασσα και κολύμπα". 
Αυτή η φράση δείχνει ότι η γέννηση ενός παιδιού γίνεται περιπέτεια με απρόβλεπτες συνέπειες. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι μια γέννηση πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι. Δεν θα ήθελα να μεγαλώσω ένα παιδί, βγάζοντας σε αυτό όλα τα απωθημένα, τους εκνευρισμούς και τις στενοχώριες μου. Βλέπω "μητέρες'" που έχουν καταστρέψει τα παιδιά τους, ασκώντας βία πάνω τους, απλά ξεσπώντας τα νεύρα τους στα κορμάκια τους. Ειλικρινά, και γενικά μιλώντας, δεν είναι προτιμότερη μια άμβλωση όταν νιώθεις ανέτοιμος να επιτελέσεις άψογα τον ρόλο σου;  

Σας ευχαριστώ πολύ.
 1. Τρίτη, 12 Απριλίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη!
Οι τυχον συνεπειες  της   διακοπή της εγκυμοσύνης  - ακομη και σημερα - ειναι  ο συχνοτερος  λογος στειροτητας  απποκελσιτικώς  γυναικολογικής αιτιολογιας.
Ακομη  και χωρις διακοπη εγκυμοσύνης  στο ιστορικό,  η συχνοττητα γεννησεων  απο  μητερες  ηλικίας 36 ετων  ειναι τουλαιχστον 5  φορές λιγοτερες από  γυναικες  π.χ. 26 ετων....(εχω  μπροστα  μου  μία παλαιότερη στατιστική  χιλιάδων τοκετων,,)
Κατά ποσο μεγαλυτερος ειναι  ο κινδυνος να  μην ξανασυλάβουν  οι  γυναίκες  που  αφήρεσαν  ενα  ινομύωμα  κι 'έκαναν  και  μία  άμβλωση, δεν μπορώ  να  υπολογίσω   έτσι άμεσα... Θα έπρεπε  να το δω..
Αγαπητη  Φίλη!
Απ΄ ότι  διαβλέπω  όμως, με  ποσοστά  κι επιχειρηματολογια  του  είδους, δεν  θα  σε πείσουμε....
Δεν είμαι   στην θεση  σου...
Δεν  είμαι μάλλον ο  κατάλληλος  και  προσπαθώ από ακατάλληλη θέση (από το διαδίκτυο)  για  να  σε  μεταπείσω..
Δεν επικαλούμαι  καν  ηθικούς ενδοιασμούς... Που ειναι μέγιστοι..
Μου  φτάνει  όμως   η πείρα  δεκαετιων στην   ειδικότητα, σε προβλήματα γυναικών  που υποβληθήκαν σε  μια  δαικοπή   πρώτης εγκυμοσύνης στην συγκεκριμένη  ηλικιακή  φάση...
Δεν  ξέρώ καμία  που να μην το μετάνοιωσε  πολύ.,.
Ας σε  φωτίσει  κάποιος..
Θ'΄αποφασίσεις  μόνη σου..
Φιλικά
Π.Ζ,
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
 1. Τρίτη, 12 Απριλίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.