user_mobilelogo
Nantia1 , Anas , Stamatialazana και 219 επισκέπτες
 1. nikx
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018
Καλησπέρα,
αντιμετωπίζω πόνο στην κοιλιά μου 4 σχεδόν μήνες μετά απο καισαρική τομή. Το πρόβλημα μου είναι οτι βρίσκομαι στο εεξωτερικό και στην Ελλάδα θα έρθω την επόμενη εβδομάδα για να πάω στο γιατρό μου. 
Καταρχάς να σας γράψω για την καταστασή μου. έχω ένα παιδί δύο ετών γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό. Η περίοδος μου είναι σταθερή 30 ημερες. Προβλήματα γυναικολογικά δεν εχω αντιμετωπίσει. Τέλος Οκτωβρίου έγινε καισαρική τομή στις 34 εβδομάδες κύησης. Η περίοδος επέστρεψε μετά από 50 ημέρες. Δεν ειχα καθόλου πόνο (πρώτη φορά γιατι πάντα πόναγα στη κοιλια μου κατα την έναρξη της περιόδου). Μετά από 20 ημέρες 2η περιοδος (14 ιανουαριου). Καθόλου πόνος και καμία ενόχληση μου έκανε εντύπωση οτι η περίοδος ήρθε πολύ νωρίτερα αλλα θεωρώ οτι είναι στα πλαίσια σταθεροποίησης επίσης θηλάζω μια φορά τη μέρα την κόρη μου. Σήμερα σχεδόν 28 ημέρες μετά παρουσιαστηκε πόνος στη δεξια μεριά της κοιλιας. 
Αρχικά τον κατάλαβα τυχαία γιατί πίεσα το σημείο. Τώρα η κοιλιά με πονάει μετά απο ένα δυνατό άγγιγμα. Η τομή της καισαρικής είναι οριζόντια πολύ χαμηλά. Προβλήματα στην επόυλωση της δεν είχα. Συγκεκριμένα η περιοχή που με ποναει είναι στη δεξία μεριά της κοιλιάς. Αν όλη η απόσταση μεταξύ του αφαλού και της τομής είναι 10 δαχτυλα πονάει η περιοχή μεταξύ 4-9 δαχτυλου (μετρωντας 1απο τον αφαλό) και γίνεται ποιο οξύς στο 8 και 9. Δηλαδή η περιοχή είναι κάτακόρυφη,  το 4 δαχτυλο είναι στη καφε γραμμή που εμφανίζεται κατα τη διάρκεια της κύησης  και ανοίγει προς τη λεκανη. Στη τομή που υπάρχει εξωτερικά δεν πονάω και ουτε η ακριβώς από πάνω περιοχή πονάει. Επίσης πλέον όσο περνάει η ώρα πονάω  και χωρίς να αγγίξω το σημείο. 
Υπάρχει φόβος να μην έχει κλείσει η τομή εσωτερικά? Υπάρχει υποψία για ενδομητρίωση ? 
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Να  το δει καποιος γιατρός, κατα  προτιμηση γυναικολογος, .. να  μην τυχόν εχεις  μια  σκωλικοριδίτιδα. Απ  ότι αντιλαμβανομαι  ο πονος  εντοπιζεται στο δεξι  υπογαστριο, ανωθεν της  τομης καισαρικής. . Για το  τι αλλο  μπορεί  να συμβαινει, ειναι  δυσκολο  να  πω, τοσο καιρό μετά την επέμβαση.Πιστευω  όμως,  ότι ειναι σημανιτκό  ν΄αποκλειστει  μίαι ττέτοια περιπτωση. σημερα κι   όλας. 
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
 1. Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ σας ευχαριστώ, 
για την απάντηση σας. Δεν εχω σκωληκοειδίτιδα . Επισκεφτηκα γενικο ιατρό ο οποίος ψηλαφισε τη κοιλια μου στο σημείο που ποναει ενα εκατοστό πανω απο την τομή στη δεξιά μεριά προς το τέλος της τομής. Όντως υπαρχει κατι σκληρό απο κατω μικρά μικρά σκληρά κομμάτια και εγω μπορω να τα ψηλαφισω. Με έστειλε για υπερηχο κοιλιάς εξωτερικά και στον υπερηχο φάνηκε αιμάτωμα αλλα το αιμα ειναι παλιό. Στο σημείο που ποναει ο πονος ειναι σα κάψιμο και φαγούρα και μαλιςτα μερικές φορές ανάλογα αν περπαταω γρηγορα θυμίζει πόνους γεννάς αλλα μονο απο τη δεξιά πλευρά. Στην ερώτηση μου αν αυτο το αιμα ειναι απο τη καισαρική μου απαντησαν οχι μετα απο τοσο καιρο. Επίσης δε μου έδωσαν καμια απάντηση αλλα μου είπαν οτο όπως ηρθε ο πονος θα φυγει και δεν ασχολήθηκαν περαιτέρω. Ο πονος όμως δε φευγει αντιθέτως επιδεινώνεται. 
Ψαχνωντας στο διαδίκτυο βρήκα την ενδωμητριωση στην κοιλια μετα απο καισαρική τομή. απο περιγραφές άλλων γυναικών τα συμπτωματα μου μου φαίνονται τα ιδια. Κάψιμο σε συγκεκριμένο σημείο, σκληροτητα και ολα αυτα κοντά στην ημερα έναρξης περιόδου Και μετα απο καισαρική τομή.
έειδη θελω να μείνω εγκυος γρηγορα λογω ηλικίας (39 ετών) και διότι δυστυχώς τη καισαρική την εκανα λογω ενδομητριου θανάτου ήθελα να σας ρωτήσω τη γνώμη σας για το περιστατικό αυτο κσι σε περιπτωση που αποδειχτεί ενδομητριωση λογω καισαρικήσ τομής τι προτείνεται;; Να διορθωθεί η βλάβη χειρουργικά κσι να μείνω εγκυος ή πρωτα να μείνω εγκυος και με τη καισαρική που θα γίνει να αφαιρεθεί και το ενδομητριομα;αυτού του τύπου η ενδομητριωση επηρεάζει τη γονιμοτητα;;
ευχαριστω 
 1. Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητπ  Φίλη!
Σε  κουβεντα  να βρισκομαατε. Εκτιμώ τους  γενικους ιατρους κα  ιτο έργο τους, 
Το περισρατικό  ομως,   πρέπει να  το δει γυναικολογος. 
Ενδομητρίωση στο τοιχωμα της  κοιλικαης  τομής μετα  από  καισαρική , δεν μοπ έτυχε..Εν πασει περιπτωσει, ας το δει  ενας γυναικολογος (ολοι σημερα εχουν  υπερηχογραφικη δυνατότητα) - και  θα σου πςι.    Η  ΄΄λογικη ΄΄ λέει, αν ειβαι εφικτό,  πρωτα να διορθωθεί το επιφανειακό  αυτό  προβλημα  και μετά παμε στ΄ άλλα. Το σωστό  ομως είναι  να το  δει κανείς πρωτα από  κοντά. 
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
 1. Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.