default_mobilelogo
  1. dominique2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018
  Καλημέρα σας,
  επανέρχομαι με τη διευθέτηση των προβλημάτων .Ο μαστολόγος βρήκε καλά το στήθος, το τεστ παπ δείχνει μόνο τραχηλίτιδα, όχι hpv, και η βιοψία κολποσκόπησης είναι καθαρή. Πιθανολογεί ο γιατρός ότι η lgsil hpv ηταν πάνω στον ενδοτραχηλικό πολύποδα που αφαιρεθηκε.
  Ξεκίνησα λοιπόν το πρώτο ραντεβο΄΄υ με έανν εξωσωματικό από΄τον οποίο έφυγα κλαίγοντας.
  Δεν τον απασχόλησε κανένα ιατρικό μμου πρόβλημα, ούτε καν η παχσαρκία. Τον απασχόλησε μόνο η ηλικία, 46, και ειπε κατευθείαν ότι με δικά μου ωάρια η επιτυχία είναι 5% ενω με δανεικά 50%.
  Εκ των υστέρων ο γυναικολόγος μου, απέρριψε διακριτικά αυτά τα ποσοστά και είπε ότι αν δεν δει το ωάριο ο εμβρυολόγος δεν μπορεί να ξέρει την ποιότητα και να προσπαθήσω. Έχω ΑΜΗ 6,2.
  Έχω ραντεβού με άλλον εξωσωματικό τη Δευτέρα στον οποίο πάω συστημένη και μου έχουν πει ότι είναι έντιμος.
  Δύο ερωτήσεις έχω:
  Μου είπε ο εξωσωματικός ότι η fsh μου είναι ψευδώς καλή λόγω παχυσαρκίας και έξτρα οιστρογόνων. Άρα μπορεί και να έχω μπει στην εμμηνόπαυση και να μην το ξέρω; μα σε όλα τα υπερηχογραφήματα βλέπουμε ωάριο.
  Και δεύτερον, η ωχρινική ανεπάρκεια δεν διορθώνεται στην ηλικία μου με τις ορμόνες της εξωσωματικής ώστε να κάνω παιδιά με δικά μου ωάρια; Πέρυσι πήρα κλομιφαίνη και ανταποκρίθηκα πολύ καλά με τρία ωάρια.
  Ευχαριστώ γιατρέ
  Ελπίζω για το καλύτερο
  Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
  Συνεργάτης του Gyn.gr
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
  Αγαπητή φίλη!
  Τι να πω τωρα απ΄ εδώ; Εχω μία κυρια 46 ετών, προφανως με τακτικό κυκλο, 28-30 ημερών (δεν μου το επιβεβαιωσε ομως! (δεν εχω ουτε ενα θερμοδιάγραμμα ενός καπως πρόσφατου κυκλου για να εχω στοιχειο, ότι η ωοθυλaκιορρηξία λαμβανει χώρα και ειναι καλή (ή οχι !ι)
  Το θεμα της παχυσαρκίας και η αυξηση των οιστρογονων που ΄΄συμπιέζουν την FSH και την κανουν να φαίνεται εν ταξει, μπορει να ευσταθεί εδω κι εκεί. Στην περίπτωση ομως αυτή, ο κύκλος εμφανιζεται με μεγαλες ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ! .
  Ο '' εξωσωματικός'' λοιπον ορθως προσπάθησε να εξηγησει πανω στην κουβένταα κάτι , αλλά δεν απέρριψε την διενεργεια προσπαθειας εξωσωματικής. Κατά την άποψη μου, περι παρεξηγησεως προκειται, γιατι αλλοιως θα σε έιχε αποτρέψει από μία διαδικασία που δεν...θα εχει επτυχία. Το πολυ΄΄ μπίρι-μπίρι΄΄ με μας τους γαιτρούς,, οδηγει καθημερινά σε τέτοια. .
  Κανε ότι θα προτεινει ο άνθρωπος, για να πετυχεις μια εγκυμοσύνη. Αν ήταν έτσι οπως τα περιγραφεις (Η FSH), δεν θα σε ειχε αναλάβει καν, η θα μιλούσε για ...ωάρια δοτριας.
  Πως μπορούμε εμείς; να βοηθήσουμε απ΄εδώ:: Αν είχαμε ενα ( μονον ένα!) πρωινό θερμοδιάγραμμα ενός κυκλου, θα σου λέγαμε τι ειναι εφικτό και τι οχι΄.
  Φιλικά
  Π.Ζ :)
  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


  There are no replies made for this post yet.
  However, you are not allowed to reply to this post.