user_mobilelogo
  1. sofigre
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
Καλησπέρα σας.
Είμαι 36 χρονών και έχω ένα παιδάκι 3 ετών, από φυσιολογική σύλληψη. Είμαστε με το σύζυγο στην προσπάθεια για δεύτερο παιδάκι.
Μετά από χρήση τεστ ωορρηξίας για ένα μήνα, με τα οποία δεν κατάφερα να βρω την αύξηση της lh ο γιατρός μου έγραψε εξετάσεις.
Την 3η μέρα του κύκλου:
FSH:7.08 (Φ.Τ. 3,5 - 12,5 mIU/ml)
LH:8.32 (Φ.Τ. 2,4 - 12,6 mIU/m)
Με τα αποτελέσματα αυτά μου συνέστησε στον επόμενο κύκλο να χρησιμοποιήσω χάπια λετροζόλης για βοήθεια της ωορρηξίας.
Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα.
Κάνω ωορρηξία;
Υπάρχει ένδειξη πρόωρης εμμηνόπαυσης;
Σε τι θα βοηθήσει η λετροζόλη;
Ποια είναι η γνώμη σας;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Αρχίζεις από τα....΄΄δύσκολα΄΄ και δεν μας λες ούτε πότε είχες τελευταία περίοδο.
Οι ορμονικές τιμές δεν με ...τρομάζουν, Σαν γιατρός old fashion, τις βρίσκω καλές.,Για την ΄΄θεραπεια΄΄ προτείνω να μιλησουμε μία άλλη φορά..
Ας πάω στα απλά: Αν ο κύκλος σου είναι ΄΄σχετικά ΄΄ τακτικός, , ας πούμε κάθε 28-35 ημέρες, . κάνεις οπωσδήποτε ωοθυλακιορρηξία, που δεν έτυχε να εντοπίσης με το τεστ.που χρησιμοποίησες... Πριν αρχίσεις την αγωγή που σου υπέδειξαν΄, σου συνιστώ, από αύριο κι όλας να κάνεις κάτι πιο απλό και πιο φερέγγυο και ανέξοδο, , δηλ μία πρωινή θερμομέτρηση στο στόμα, αμέσως μετά το ξύπνημα κάθε το πρωί, και μιλάμε σε 14 ημέρες και πάλι,, μόλις μας τις στείλεις,, Δεν θεωρώ για την ώρα σημαντικο, να ξεκινήσεις την μέτρηση την 5η ημέρα κύκλου..Ξεκίνησε την από αύριο. , ασχέτως μέρα κυκλου .
Τα ξαναλέμε λοιπόν..
Φιλικά
Π.Ζ:)
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
  1. Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλημέρα σας και πάλι,
Όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο post είμαι 36 χρονών με ένα παιδάκι 3 ετών από φυσική σύλληψη και σταθερό κύκλο 29 ημερών. Προσπαθούμε για το 2ο παιδάκι 5-6 μήνες με επαφές γύρω από τις γόνιμες μέρες.
Τελευταία περίοδος 4/5/2019.
Επανέλαβα τις ορμονολογικές εξετάσεις και οι τιμές που προέκυψαν είναι οι εξής:
Ε2: 62,6 pg/ml (Φ.Τ. 24 - 114 ωοθυλακική φάση)
FSH: 7.4 (Φ.Τ. 3,5 - 12,5 mIU/ml)
LH: 4.6 (Φ.Τ. 2,12 - 10,89 mIU/m)
ΑΜΗ: 1,6 ng/ml (Χαμηλή γονιμότητα: 0,3-2,18)
Θερμοδιάγραμμα κράτησα τον προηγούμενο μήνα και από ότι μπορώ να καταλάβω είναι καλό.
Στον προηγούμενο κύκλο πήρα για 5 μέρες χάπια λετροζόλης, παρήχθησαν δύο ωοθυλάκια αλλά δεν επήλθε εγκυμοσύνη.
Ο γιατρός μου πρότεινε να συνεχίσω και αυτόν τον μήνα με τα ίδια χάπια και μου πρότεινε να κάνω υστεροσαλπιγγογραφία και ο σύζυγος σπερμοδιάγραμμα.
Για πόσους κύκλους μπορώ να παίρνω αυτά τα χάπια?
Με αυτήν την τιμή της ΑΜΗ υπάρχει πιθανότητα για φυσική σύλληψη ή πρέπει να προβώ σε μεθόδους υποβοήθησης και πόσο άμεσα?
  1. Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητπη Φίλη!
Αν το θερμοδιάγραμμα ηταν φυσιολογικό (αν δηλ. εδειχνε σαφώς ότι γινειται ωοθυλακιορρηξλια και η υπερθερμική φάση διαρκει τουλάχιστον 11 ημέρες, δεν εχεις θέμα ωοθυλακιορρηξίας...Απλά δεν έτυχε ακόμη να μείνεις ΄έγκυος΄΄ Κάτω λοιπόν από την πίεση του χρονου (λίγος καιρός ειναι στην πραγματικότητα), ο γιατρός προχωρεί σε πληρέστερο έλεγχο και ζητησε να γινει σπερμοδιάγραμμα και σαλπιγγογραφία΄΄ Ούτε μια στα χίλια δεν θα βρεθεί απόφραξη σαλπίγγων ή πρόβλημα στο σπέρμα..Απλά δεν '' έτυχε΄΄ ακόμη. .. Οπως ωστόσο εξελίσσεται η ΄΄δυναμική΄΄ του περιστατικού, δεν διαφαίνεται άλλη λύση (πλην της παρατάσεως της αναμονής βέβαια για π.χ. αλλο τόσο διάστημα)
Από την άλλη: μια σαλπιγγογραφία είναι απλή διαδικασία κι ένα σπερμοδιάγραμμα, ακόμη ...απλή.. .Βάλετε τα στο πρόγραμμα να γινουν.. Πιθανως ως τοτε να συλλαβεις κι όλας
Φιλικά
Π.Ζ :)
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
  1. Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ καλησπέρα και πάλι!
Όπως ανέφερα σε προηγούμενη ανάρτηση, κατόπιν σύστασης του γιατρού μου και αφού έχω κάνει τις υπόλοιπες ορμονικές εξετάσεις, έκανα σαλπιγγογραφία, η οποία ήταν μια χαρά και ο σύζυγος σπερμοδιάγραμμα. Ωστόσο, ούτε από τα λεγόμενα του γιατρού μου ούτε του ουρολόγου καταλάβαμε εάν τίθεται θέμα με το σπέρμα. Από ότι μπορώ να καταλάβω το σπερμοδιάγραμμα δεν ήταν πάρα πολύ καλό- το επισυνάπτω- αλλά δε μας έδωσαν περαιτέρω συστάσεις, παρά μόνο λήψη trebbon από τον σύζυγο για βελτίωση της ρευστοποίησης. Ο γυναικολόγος μου προτείνει 1-2 κύκλους με λετροζόλη και στη συνέχεια σπερματέγχυση. Υπάρχει κάτι επιπλέον που θα μπορούσαμε να κάνουμε πριν προχωρήσουμε σε μεθόδους υποβοήθησης;
Επισυνάψεις
  1. Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη,
Υπάρχει πράγματι ενα θέμα στον χρόνο ρευστοποίησης κι ενδεχομένως υφίσταται προβλημα διείσδησης σπερματοζωαριων στην τραχηλική βλεννα και κατ΄ επέκταση πρόβλημα συλληψης,
Προσωπικά διενεργώ επι δεκαετίες στις παραπάνω περιπτώσεις τα εξής:
Καλώ το ζευγαρι μετά πάροδο 8-12 ωρων από την συνέύρεση, που την προγραμματιζει το ζευγάρι κοντά και κατά δύναμιν ακριβως στην ηδη απο προηούμενο θερμοδιάγραμμα σωστή γόνιμη μερα, Με μια σύριγγα χωρίς βελόνη αναρrοφώ μικρη ποσοστητα τραχηλικής βλέννας από τον τράχηλος της μητρας, την αδειάζω σε μια αντικειμενοφορο πλάκα και τοποθετώ επάνω στην σταγώνα αυτή μια καλυπτρίδα (ενα λεπτότερο τζαμάκι). Ρίχνω αμέσως μία ματια με το μικροσκοπιο, αν ζουν και κινούνται αρκετά σπερματωζάρια ανά οπτικο πεδίο. ..
Αν αν δεν βρεθούν καθόλου, ή βρεθουν μονον ΑΚΙΝΗΤΑ σπερματοζωαρια, τοτε υφίσταται θέμα που αφορά κατά κανόνα το σπερμοδιάγραμμα.
Η εξεταση που περιέγραψα, εχει όνομα: Sims-Huhner-test, ή κατ΄΄ άλλους post-coital test και διενεργειται εδώ και δεκαετίες (νομίζω κοντά στα...100 χρόνια) - από αρκετούς γυναικολόγους και βέβαια από μικροβιολόγους
Το αρνητικο τεστ (καθόλου, ή σχεδον μονον ακινητα σπερματοζωάρια ) ονομάστηκε πριν πολλες δεκαετίες ΄΄ εχθρότης τραχηλικής βλεννας΄΄, αλλά η πραγματικότητα ήταν και έιναι, ότι πρόκειται για βλαβη που αφορά το ίδιο το σπέρμα..

Να μιλήσετε με΄΄ τον δικό σας΄΄, σχετικά με την παραπανω εξεταση, που είναι απλούστατη και μπορει λογικά να γινει σε καθε μικροβιολογικό εργαστηριο.
Μετά, θα δει κανείς τι θα πράξει, ανάλογα με το αποτέλεσμα. ..
Φιλικά
Π.Ζ:) :) :) :) :) :)
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
  1. Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.