user_mobilelogo
marymarym , Mariapapp και 234 επισκέπτες
 1. nova
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2012
Κύριε Ζησόπουλε,
 
θα ηθελα ξανά τη γνώμη σας σε κάποια ανησυχία μου. Ελπίζω να μην είναι η δεύτερη φορά που εμφανίζεται το ερώτημα γιατί προσπάθησα να το ξαναστείλω και νομίζω πως κάτι έκανα λάθος.
 
Είμαι στην 36η εβδομάδα (35w 5d) και στον τελευταίο υπέρηχο με προβλημάτισαν οι μετρήσεις του μωρού. Συγκεκριμένα ήταν οι ακόλουθες:
 
BPD: 9.22 cm
 
OFD:10.82 cm
 
HC: 31.95 cm
 
AC: 30.29 cm
 
FL: 6.72 cm
 
 
HC/AC: 1.05
 
FL/BPD  73%
 
FL/AC  22%
 
CI (BPD/OFD)  85%
 
FL/AC 21%
 
Βάρος:  2.525     27.6%
 
Η διάμετρος του κεφαλιού φαίνεται να αντιστοιχεί σε μωρό δύο σχεδόν εβδομάδων μεγαλύτερο σε αντίθεση με τις υπολοιπες μετρήσεις. Η αλήθεια είναι ότι σε όλα τα υπερηχογραφήματα από την αρχή η διάμετρος ήταν πάντα μεγάλη, ωστόσο δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία και δεν είχα ρωτήσει το γιατρό γι'αυτό δεδομένου ότι και εκείνος δεν είχε σχολιάσει κάτι. Στο τελευταίο υπερηχογράφημα όμως η τιμή αυτή με ανησύχησε. Ποιά είναι η δική σας γνώμη? Έχω κάνει αμνιοπαρακέντηση και έχουν δείξει όλα καλά.
 
Σας ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια σας!
 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Αμφιβρεγματικη  και μηριαίο, αντιστοιχούν συμμετρικα  σε καπως  μικροτερο  εμβρυο, αλλά  αυτό δεν  είναι ασύνηθες, τουλαχιστον σε τοσο μικρες διαφορές.. .
Αν λαβουμε υπ΄οψη το τωρινό  βαρος του  και  το οτι σε 4 εβδομαδες θα  το αυξησει κατα περιπου    αλλα  30%, περιμενουμε  ένα  εμβρυο  στην ημερομηνια τοκετου,   γυρω στα  3300..  Ενα φυσιολογικο  μωρό δηλαδή..
Ολες  σας  ξεχνάτε,  ότι οι  παραμετροι που αναφέρονται  σαν ΄΄ φυσιολογικες΄΄, αντιστοιχουν σε εναν μεσο ορο...Αλλες  διαμετρους θα εχει ενα μωρό  που θα γεννηθει  3 κιλα,  άλλες ενα  που  θα   γεννηθει 3300  και άλλες    φυσικά ενα  που  θα γεννηθει με βαρος  (ας πουμε 4100)... Ολα τα μωρα αυτά ειναι  φυσιολογικά και βεβαια,  όυτε  το βαρος  τους προβλέπεται  απόλυτα..
Μην ανησυχεις  λοιπον..
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
Εκάβης 1 4 όροφος Τηλ: (2310) 828594 Fax : Τ.Κ. 54621, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
 1. Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2012
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 
Κύριε Ζησόπουλε,
 
Ζητώ συγγνώμη που σας έχω βομβαρδίσει με ερωτήσεις αλλά καθώς ο τοκετός πλησιάζει το άγχος μου έχει κορυφωθεί.
 
Σε συνέχεια του προηγούμενου μυνήματος μου και των τιμων που σας είχα δώσει, είδα πάλι σήμερα το γιατρό. Είμαι στις 37 και 6 μέρες και οι μετρήσεις του μωρού με προβλημάτισαν πολύ. BPD 9.91cm (98 Ε.Θ) AC 30.89 (3.3 E.Θ.)  και FL 6.81 (2.8 Ε.Θ.). Η διάμετρος του κεφαλιού αντιστοιχεί σε τρείς εβδομάδες μεγαλύτερο έμβρυο ενώ η περίμετρος της κοιλιάς και το μηριαίο οστό σε τρείς εβδομάδες μικρότερο. Το βάρος είναι 2770g (17.3 Ε.Θ.). Εχω ανησυχήσει πολύ δεδομένου ότι μέσα σε 2 εβδομάδες έχει πάρει μόνο 200g κυρ'ιως όμως γιατί η ανάπτυξη φαίνεται ξαφνικά να φθίνει και να γίνεται όλο και πιο ασύμετρη (το κεφάλι έχει μεγαλώσει πολύ ενώ οι τιμές της κοιλιάς και του μηριαίου ε΄ιναι σχεδόν ίδιες με την προηγούμενη μέτρηση). Ρώτησα το γιατρό ο οποίος θεωρεί ότι απλά πρόκειται για μικρό μωρό και θεωρεί ότι εξελίσσεται φυσιολογικά. Να σημειώσω ότι μέχρι την 31η εβδόμαδα το βάρος έβγαινε σχεδόν πάντα μεγαλύτερο από το κανονικό και οι μετρήσεις αρκετά συμμετρικές.
 
Έχω ανησυχήσει πάρα πολύ!
Η δική σας γνώμη ποιά είναι?
 
Ευχαριστώ και πάλι και συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις!
 1. Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Οι  υπολογισμοι  γίνονται με διαφορές  σε  επίπεδο...χιλιοστών..
Οι αποκλισεις πρεπει να είναι  πολυ  πιο  σημαντικές για  ν΄ανησυχει κανείς...Δεν ειναι  τα μωρά παντα  τοσο..συμμετρικα, όσο τα  περιγραφουν οι πινακες  των υπερηχογραφικών μετρήσεων..
Για το βαρος:  Για να ξερουμε το ''απολυτο΄΄  βαρος, πρ΄ρπει να βγαλου,με  το παιδί  τώρα   και να το..ζυγισουμε...!  παντως  η προοπιτκή ενος τλειομενηου παιδιου βαρους έστω   και  3  κιλων,  δεν  σημαίνει  ΄΄μικρο  παιδί΄΄ ..
Στον καιρό  μου,  ελλιποβαρή   τελειομηνα  παιδιά  θεωρουσαμε  μονον  αυτά,  που ήταν  κατω  από 2500 γρ,,
 
Θα δουμε   ποσο θα   ζυγιζει,  όταν γεννηθει..!
Παντως  τα   αποτελσματα  των  οι  παραπανω μετρησεων  από  μονα   τουε,   δεν   αποτελουν ενδείξεις  για  προωρη περατωση  τοκετού ..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
Εκάβης 1 4 όροφος Τηλ: (2310) 828594 Fax : Τ.Κ. 54621, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
 1. Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.