user_mobilelogo
  1. secondrainbow
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019
Αγαπητέ κ. Ζησόπουλε,

Προσπαθούμε για δεύτερο παιδάκι εδώ και πέντε χρόνια. Είμαστε στην ηλικία των 35 ετών. Εγώ πάντοτε είχα ακατάστατους και μεγάλους κύκλους χωρίς όμως να έχω διαγνωστεί με πολυκυστικές μιας και όλοι οι ορμονικοί έλεγχοι είναι φυσιολογικοί. Εξαιτίας αυτών των μεγάλων κύκλων (40-50 ημερών) είχαμε υπομονή και περιμέναμε. Όμως έγινε λάθος εκτίμηση της πρώτης σαλπιγγογραφίας ως φυσιολογικής και η δεύτερη έδειξε υδροσάλπιγγα και συμφύσεις στον τράχηλο (προηγειθείσα καισαρική τομή). Έγινε τον περασμένο Ιούνιο λαπαροσκόπηση και υστεροσκόπηση και αφαιρέθηκε η σάλπιγγα και οι συμφύσεις. Βέβαια μου είπε ο γιατρός πως η άλλη σάλπιγγα είναι μεν ανοιχτή αλλά αργή στο άκρο της. Έκτοτε έχει γίνει καλή ωορρηξία 2 φορές, μια αριστερά και μια δεξιά. Οι επόμενοι είτε ήταν ανωορρηκτικοί είτε κύκλοι χωρίς σπασιμο του ωοθηλακίου. Παλιότερα είχα πάρει κλομιφαίνη. Τώρα θεωρείτε πως πρέπει να πάρω κλομιφαίνη ή γοναδοτροπίνες για πρόκληση και σπερματέγχυση ή να προχωρήσουμε σε εξωσωματική;
Επίσης η εξέταση sims huhner test που πραγματοποιήθηκε προ μηνών δεν είχε δώσει καλό αποτέλεσμα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
1) Με ουσιαστική αρραιομηνόρροια, χρειάζεται αρκετή τύχη, προκειμένου να συλλάβεις, επειδή
ο προσδιορισμός της πιθανής γόνιμης μέρας με τα γνωστά τεστ ωοθυλακιορρηξίας, ή το ανέβα-κατέβα στην γυναικολογική καρέκλα προκειμένου να εκτιμήσει κανείς την εκτασιμότητα της τραχηλικής βλέννας είναι μία δύσκολη ιστορία, που στο τέλος επηρεάζει και ψυχολογικά αρνητικά.. Η πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας με κιτρική κλομιφαίνη (κι ότι άλλο προσθετικά χρειαστεί ), λύνει το συγκεκριμένο πρόβλημα καλλίτερα
2) Το μη ικανοποιητικό Sims - Huner-test
,
στην περίπτωσή σας , οφείλεται α) πιθανώς στο ότι δεν έγινε την κατάλληλη μέρα, μια και ο προσδιορισμός της ωοθυλακιορηξίας μάλλον δεν έγινε σωστά, στον έτσι κι αλλιώς ακατάστατο κύκλο, ή
β) ενδεχομένως υπάρχει πρόβλημα και στο σπερμοδιάγραμμα.
Ελπίζω ωστόσο , ότι το θέμα αυτό (σπερμοδιάγραμμα) έχει ελεγχθεί σχετικά πρόσφατα κι έχει σαφώς αποκλειστεί.
Μόνον πληροφοριακά: Για το ζήτημα της κλειστής σάλπιγγας και τυχόν ωοθυλακιορρηξιών από την ΄’άλλη πλευρά:
Επ΄αυτού υπάρχουν παλαιότερες δημοσιεύσεις με εγκυμοσύνες, , όπου έλειπε η σάλπιγγα της μίας πλευράς κι έλειπε η ωοθήκη της άλλης πλευράς .
Σε κάθε περίπτωση, με όλα τα παραπάνω κάπως έτσι βλέπω ‘’ από μακρυά’’ το πράγμα. Πιστεύω, ότι κι δικός σας, αν με τις μέχρι τώρα επιλογές δεν δει αποτέλεσμα, κάπως έτσι θα σκεφτεί.
Πάντως, πριν την απόφαση για μία προσπάθεια εξωσωματικής, θα το επιχειρούσα με αυτόν τον απλούστερο τρόπο. Είμαι βέβαιος, ότι τον έχει κι ο δικός σας κατά νουν . Μιλήστε το μαζί του.
Φιλικά
Π.Ζ:) :) :)
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Τρίτη, 02 Απριλίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητέ κ.Ζησόπουλε,
θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για την απάντησή σας και να συγχαρώ εσάς και τους συνεργάτες σας καθώς μας δίνετε πολύ σημαντικές πληροφορίες και μας ενημερώνετε υπεύθυνα για τα ιατρικά θέματα που μας απασχολούν.
Ειλικρινά, έχετε τόσο δίκιο σε όλα.Στο πρώτο μας παιδί ήμασταν τυχεροί καθώς προέκυψε χωρίς καμία θεραπεία. Στη γυναικολογική καρέκλα ανεβαίνω ανά 3 με 4 ημέρες σε κύκλους 50 και 60 ημερών για παρακολούθηση μέσω υπερήχων και αυτό είναι όντως ψυχοφθόρο. Πιστεύω ότι και μετά την αφαίρεση της υδροσάλπιγγας μένουν οι τελευταίες προσπάθειες με πρόκληση ωορρηξίας είτε με κλομιφαίνη είτε με γοναδοτροπίνες και έστω μία σπερματέγχυση (αυτό έχουμε συζητήσει με δική μου προτροπή -Το σπερμοδιάγραμμα είναι καλό).
Με προβληματίζει το κατά πόσο είναι λειτουργική η μία σάλπιγγα που μου έχει απομείνει με ένα αργό άκρο (μάλλον κροσσό) καθώς νιώθω ότι ελπίζουμε σε ένα θαύμα και μόνο.
Σας ευχαριστώ και πάλι,
Μ.Φ.Χ.:)
  1. Τρίτη, 02 Απριλίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Επικεντρωθείτε σ΄αυτό τα λίγα και για όλους τους γυναικολόγους ΄΄καθημερινά΄΄
Για την ομόλογη τεχνητή σπερματέγχυση: Ουσιαστικά έχει άλλες ενδείξεις και σε αρκετές περιπτώσεις είναι κάτι μόνον το...΄΄δήθεν΄΄ καλλίτερο...
Ακόμη: Για την ΄΄σάλπιγγα που έχει παραμείνει΄΄ με τους τους ''κροσούς΄΄ της κτλ:
Αν της δοθεί προτεραιότητα σ΄αυτό τον τομέα του ιατρικού σκεπτικού, τότε πάτε - ή έπρεπε να είχατε ήδη πάει - για εξωσωματική..
Θα δείτε στην πορεία...
Π.Ζ:) :) :)
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Τρίτη, 02 Απριλίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κατάλαβα,

Σας ευχαριστώ,

Μ.Φ.Χ.
  1. Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.