Loading...
  user_mobilelogo
  admin , Matilda , ErriSou και 430 επισκέπτες
  1. Lisaki 80
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019
  Καλημέρα σας κ. Ζησόπουλε, ελπίζω να είστε καλά και ζητώ συγγνώμη για το μακρυνάρι που ακολουθει..
  Σας έχω ξαναγράψει στο παρελθόν, για να σας γλυτώσω χρόνο να ψάχνετε θα σας πω εν συντομία το ιστορικό μου..
  Είμαι 41 ετών και ο σύζυγος μου 46, με ενα παιδάκι 3 ετών, φυσιολογική σύλληψη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προσπαθειών.
  Δεύτερη σύλληψη στο πρώτο μήνα προσπαθειών τον Οκτώβριο του 2016, σχεδόν 1 χρόνο μετά τον τοκετό, που κατέληξε σε αποβολή 6η βδομάδα, δεν είδαμε ούτε σάκο ξεκάθαρα. Η απόξεση που έκανα μου άφησε συμφύσεις στον τράχηλο, και δεν είχα περίοδο για 4 μήνες. Τελικά με την υστεροσκόπηση που έγινε αποδείχθηκε πως είχα περίοδο κανονικά αλλά επειδή ήταν κλειστός ο τράχηλος το αίμα παλινδρομούσε.
  Οι συμφύσεις λύθηκαν με την υστεροσκόπηση, έβαλα και ενα σπιράλ για ενα τρίμηνο για να μην ξαναγίνουν.
  Στη συνέχεια κάνω και μια σαλπιγγογραφία τον Σεπτέμβριο του 2017, έδειξε διαβατές σάλπιγγες, ο σύζυγος σπερμοδιάγραμμα το όποιο ήταν καλό, οριακά στην κινητικότητα, σας το είχα στείλει και εσάς τότε και είχατε πει πως είναι εντάξει. Μετά ο ανδρολόγος που το είδε είπε πως είναι: "οριακό αλλά γόνιμο" και ξεκινήσαμε νέες προσπάθειες..
  Κύκλο έχω σταθερό, γύρω στις 26-28 μέρες, χωρίς εκπλήξεις γενικά.. Μικρή ροή περιόδου αλλά ποτέ δεν είχα και πολλή ροή.

  Τον Γενάρη 2018 κάνω ορμονολογικές εξετάσεις και προς μεγάλη μου έκπληξη βγήκε η FSH 21 και η Ε2 7! .. η ΑΜΗ 0,1 ng!! (στα τάρταρα..)..
  Εκεί κάπου τα έχασα!.. Ο γιατρός μου, μου πρότεινε εξωσωματική. Για λίγο καιρό το άφησα στη τύχη του αλλά με έτρωγε.. Ξανακάνω τον Ιούνιο 2018 ορμονικές και η FSH βγαίνει 14,5. Αποφασίζω και ξεκινάω εξωσωματική, το πρωτόκολλο με τη μία ένεση Elonva.. Παρά τα 3 ωοθυλάκια που φαινόντουσαν στις ωοθήκες τη 2η μέρα του κύκλου μεγάλωσε μόνο το 1..
  Δεν είχα ανταπόκριση στα φάρμακα.. Το 1 αυτό, ήταν μέτριας ποιότητας την 3η ημέρα για αυτό και το αφήσαμε για βλαστοκύστη που δυστυχώς δεν έφτασε ποτέ..
  Τον Σεπτέμβριο ξανα ξεκίνησα προσπάθεια με φυσικό τροποποιημένο κύκλο αυτή τη φορά, εφόσον δεν είχα ανταπόκριση στα φάρμακα.
  Παρακολούθηση από τον 8η μέρα και μικρή δόση φαρμάκων μαζί με ανταγωνιστές από την 12η περίπου ως την ωοληψία.
  Προέκυψε ένα πολύ καλό έμβρυο grade1 το οποίο είπαμε να βάλουμε στον ίδιο κύκλο μιας και το ενδομήτριο μου ήταν πολύ καλό. Την ημέρα της εμβρυομεταφοράς ο γιατρός βρήκε κλειστο τον τράχηλο! Η ΕΤ ακυρώθηκε, το έμβρυο μπήκε κατάψυξη και στον επόμενο κύκλο έκανα πάλι άλλη μία υστεροσκόπηση.. Έδειξε ελαφριές συμφύσεις στον τράχηλο οι οποίες και λύθηκαν. Περίοδο όμως είχα κανονικά όλο αυτό τον καιρό.
  Από εκείνο τον κύκλο του Σεπτεμβρίου και για τους επόμενους 4 ακολουθήσαμε την ίδια διαδικασία, εξωσωματική με φυσικό τροποποιημένο, με σκοπό να μαζέψω άλλα 2 έμβρυα για να τα βάλω όλα μαζί. Δυστυχώς δεν έχει πάει κανένας κύκλος καλά.. ή δεν γονιμοποιούνταν το ωάριο, ή ήταν κυστικό, ή ήταν μικρό ή δεν ήταν καλό..
  Πάντως έκανα άλλες 4 ωοληψίες με αποτέλεσμα μηδέν! (να σημειώσω πως σε κάθε ωοληψία κάνουμε και τεστ με τον καθετήρα να βεβαιωθούμε πως όλα είναι εντάξει με τον τράχηλο)
  Τώρα σε αυτόν τον κύκλο και για 1-2 επόμενους είπα να κάνω ένα μικρο διάλειμμα απο αυτή τη διαδικασία για να συνέλθω ψυχολογικά, σωματικά και οικονομικά.. Θέλω να σας ρωτήσω.. Γίνεται να είναι όλα τα ωάρια μου τόσο κακής ποιότητας? Έχω σταθερό κύκλο χωρίς πολλές εκπλήξεις, το έβλεπα και στην παρακολούθηση που κάναμε με τον φυσικό τροποποιημένο κύκλο. Και τώρα αυτό τον μήνα που προσπαθούμε πάλι μόνοι μας, είχα θετικό τεστ ωορρηξίας την 12η προς 13η μέρα μέρα και υπολογίζω ωορρηξία την 13η με 14η ημέρα κάπου. Τώρα είμαι 25η μέρα και περιμένω να αδιαθετήσω μέσα στις επόμενες ημέρες. Θέλω να πω πως, σταθερό κύκλο έχω, ωορρηξία κάνω, υπερθερμική φάση έχω πάνω απο 11 ημέρες. Αποτέλεσμα όμως δεν έχω. Γίνεται να είναι όλα τα ωάρια μου τόσο κακής ποιότητας?? Μπαίνω σε εμμηνόπαυση? Η μητέρα μου πάντως είχε περίοδο μέχρι τα 50 της. Η αδερφή μου όμως που είναι 43,5 ξεκίνησε πρώτη φορά να έχει αλλαγή στον κύκλο της, έχει περίοδο κάθε 40 ημέρες περίπου. Έχω καμία ελπίδα λέτε να ξαναμείνω έγκυος?
  Θερμοδιάγραμμα δεν κρατώ γιατί είχαμε δει και μαζί εδώ πως παρόλο την ωορρηξία που έκανα δεν ανέβαινε η θερμοκρασία μου.. Λέω να ξαναδοκιμάσω άλλη μία φορά να κρατήσω όμως μόλις αδιαθετήσω.
  Περιμένω την άποψη σας εναγωνίως για όλα αυτά και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
  Συνεργάτης του Gyn.gr
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
  Αγαπητή Φίλη!
  Βρήκα και τις παλαιότερες μας επικοινωνίες και τις ΄΄ξαναμέλετησα΄΄...
  Εν πάσει περιπτώσει. η όλη ιστορία είναι ένα '' σύμπλεγμα περιπεπλεγμένων περιπλοκών'' (έκφραση του μακαρίτη Χαριλάου Τρικούπη). που είναι προφανές ότι δεν μπορεί να επιλυθεί μέσα από ένα forum,
  Φυσικά δεν μπορεί ν΄ αποκλειστεί μία μελλοντική εγκυμοσύνη (έχω ξεγεννήσει φυσιολογικά και γυναίκα ηλικίας 50 ετών!)
  Προτάσεις άλλες για την περίπτωση σας δεν έχω,
  Εύχομαι , να σας ΄κάτσει΄΄ κάποια στιγμή.
  Φιλικά
  Π.Ζ:)
  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
  Καταλαβαίνω τι εννοειτε, έχετε δίκιο.. θα σας ενημερώσω παντως αν προκύψουν θετικά νέα.. Να είστε καλά!
  1. Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
  Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
  Συνεργάτης του Gyn.gr
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
  :) :) :) :) ΠΖ
  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


  There are no replies made for this post yet.
  However, you are not allowed to reply to this post.