user_mobilelogo
  1. Anas
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019
Καλημέρα σας είμαι 33 χρόνων και προσπαθώ εδώ και 10 μήνες για εγκυμοσύνη έχω κάνει ορμονικο έλεγχο όπου είναι καλός αμη καλή σπερμοδιαγραμμα καλό και σαλπιγγογραφια καλή.. Πριν μια βδομάδα μπήκα για λαπαροσκοπηση και υστεροσκοπηση είχα μια ενδομητριωσικη κύστη 2,5 εκ στην αριστερή ωοθήκη συμφηση με το έντερο Και μετρίου βαθμού ενδομητριωση στο χειρουργείο δεν καθάρισαν την κύστη στην ουσία την παρακεντησαν και άφησαν και κάποιες εστίες ενδομητριωση καθώς και την συμφηση με το έντερο γιατί χρειαζόταν μου είπαν ειδικός χειρουργός.(το 2013 είχα ξανά κάνει λαπαροσκοπηση γιατί πάλι είχα κυσταδενωμα αρ ωοθήκης μα εστία ενδομητριωση και α κολουιησε τρίμηνη θεραπεία με αρβεκαπ)Ο γιατρός μου σύστησε να κάνουμε εξωσωματική αφού πρώτα κάνω ενέσεις με αρβεκαπ.. Η ερώτηση μου είναι αν χρειάζεται να τις κάνω η να πάω κατευθείαν για εξωσωματικη?δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κάνω αναστολη λειτουργίας των ωοθηκών αφού έτσι Καξ αλλιώς θα κάνω εξωσωματική..
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Ο λόγος είναι απλός.
Όταν υπάρχει ενεργή ενδομητρίωση, είναι απαγορευτική για την επιτυχία της εξωσωματικής, στατιστικά μιλώντας γιατί πρόκειται για φλεγμονώδη κατάσταση άρα μη φιλόξενο περιβάλλον για εγκυμοσύνη.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και θα ήθελα να ρωτήσω μετά από χορήγηση αρβεκαπ θα έχω πάλι πολλά ωοθυλακια όπως έχω τώρα απλά σκέφτομαι μήπως επηρεαστεί η αμυ ΜΟΥ? Και Μήπως είναι καλύτερα να μπω πάλι στο Χειρουργείο (το τελευταίο χειρουργείο έγινε τώρα το Νοέμβρη του 2019 χωρίς κάποιο αποτέλεσμα όπως σας γράφω παραπάνω) ο γιατρός μου λέει ότι καλύτερα να προσπαθήσουμε για εγκυμοσύνη μέσω ivf και αν δεν τότε να μπούμε γιατί αν κάνουμε πρώτα χειρουργείο πάλι θα χάσουμε πολύ χρόνο.. Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο..
  1. Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Εν τω μεταξύ τον προηγούμενο μήνα κάναμε εξωσωματική με φυσικό κύκλο αλλά δυστυχώς ενώ ήταν καλο το έμβρυο όπου το βάλαμε την 3ημερα δεν προχώρησε..
  1. Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Θα κάνεις ένα κολπικό υπερηχογράφημα, αμέσως μετά την πρώτη περίοδο και θα το συζητήσεις με το γιατρό σου.
Αν δεν υπάρχει εμφανής κύστη, να προχωρήσεις.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Δυστυχώς η κύστη υπάρχει είναι 1,5 επί 2 είναι μικρούλα βέβαια.. Να πάρω αρβεκαπ και να συνεχίσω για εξωσωματική λέτε?
  1. Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.