user_mobilelogo
Mariaphhf και 150 επισκέπτες
  1. Aggelikh
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020
Καλησπέρα σας!
Είμαι 22 χρόνων και παίρνω αντισυλληπτικά Yasminelle εδώ και 4μιση μήνες. Από το καλοκαίρι ταλαιπωρούμαι με κολπιτιδες βακτηριακές και μυκητιάσεις. Δεν ξέρω τι να κάνω πια.
Από το καλοκαίρι έχω κάνει θεραπείες με flucostatin, stabinol, flagyl, fungo, υπόθετα κρέμες και αλοιφές. Έχω προσπαθήσει πολλά. Έχω κάνει θεραπείες και για τα δύο μαζί και μεμονωμένα, ταυτόχρονα με το σύντροφό μου. Έχουμε να έρθουμε σε επαφή από το Δεκέμβριο γιατί κάθε φορά πονάω (χρησιμοποιούμε προφυλακτικό).
Η τελευταία θεραπεία ήταν stabinol kai yenlip για 7μέρες, μετά ένα lomexin 600 και μετά από 3 μέρες άλλο ένα, όπου τα τελείωσα πριν 10μέρες. (Η προηγούμενη θεραπεία ήταν fungo 200 για 7 μέρες και κρέμα εξωτερική.) Ο σύντροφός μου δεν έχει κάνει κάποια εξέταση αλλά έχει πάει σε γιατρό, ο οποίος δεν του βρήκε τίποτα, αφού έτσι κ αλλιώς χρησιμοποιούμε προφυλακτικό τους τελευταίους μήνες δεν θεωρήσαμε σημαντικό να κάνει. Παίρνει όμως τις θεραπείες κανονικά όταν το πει ο γιατρός.
Μετά τις θεραπείες είμαι καλά για μια εβδομάδα μετά έχω πάλι συμπτώματα και στην επαφή, σπανίως νιώθω τον κόλπο μου πιο στενό, ενώ πάντα έχω ερεθισμό και πρήξιμο εξωτερικά, στο σημείο που ενώνονται τα εσωτερικά χείλη. Την τελευταία φορά, χρησιμοποίησα προφυλακτικό και μετά λίγο λιπαντικό το οποίο δεν με βοήθησε καθόλου. Αντιθέτως άρχισε να με τσουζει πολύ πιο έντονα.

Τις τελευταίες μέρες, 10 μέρες μετά την τελευταία αγωγή-υπόθετο και περίπου 5 μέρες μετά από την τελευταία επαφή, τα μόνα συμπτώματα που μπορώ να αναγνωρίσω είναι το τσούξιμο στην είσοδο κατά την επαφή, το πρήξιμο στα χείλη μετά την επαφή και κάποια λευκά υγρά, ίσως ελάχιστα κίτρινα, άοσμα χωρίς κομματάκια ή κάτι άλλο περίεργο που θα μπορούσε να μου τραβήξει την προσοχή.

Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Η σχέση μου δεν πάει καλά λόγω αυτού και η ψυχολογία μου γενικότερα είναι πεσμένη. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει και από πού ξεκίνησε.
Μπορεί να έχει πειραχτεί το ph από τα αντισυλληπτικά και να γίνεται όλο αυτό ( θα βοηθούσε αν έπαιρνα ένα τεστ για μέτρηση του Ph και αν ναι πώς μπορώ να το ζητήσω; ) ; Πρέπει να κάνω πολύμηνη αγωγή για τους μύκητες; Τι άλλο μπορώ να κάνω αφού οι αγωγές οι απλές δεν μου κάνουν τίποτα;
Δεν μπορώ να βρω εύκολα κάποιο γιατρό αυτές τις μέρες και σας ζητώ τις συμβουλές σας!!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Σε περιπτώσεις σαν τη δική σου εκείνο που υποστηρίζουμε είναι ότι μάλλον η διάγνωση δεν είναι σωστή ή δεν είναι κατάλληλη η θεραπεία.
Προτείνω κάποια στιγμή να κάνεις μία άμεση καλλιέργεια κολπικών υγρών, σε μικροβιολογικό εργαστήριο.
Επίσης, να χρησιμοποιείς κολπικά ζελεδάκια για ρύθμιση της χλωρίδας (είτε με ιαλουρονικό οξύ είτε με γαλακτοβάκιλλους), 2-3 φορές την εβδομάδα, χωρίς άλλη αγωγή.
Να μιλήσουμε σε επόμενο χρονικό διάστημα.
Εννοείται ότι θα έχεις επαφές μόνο με προφυλακτικό (αν δεν σε ενοχλεί η χρήση του).
Φιλικά
Π.Κ.
Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
  1. Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.