default_mobilelogo
    1. basiksiro
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Κυριακή, 03 Ιουνίου 2012
    γιατρέ καλησπερα. εδω και εναμιση χρόνο ταλαιπωρουμε και εγω απο τον ιο hpv (ειναι cin1).  Ο γιατρος μου μου ειπε να παιρνω felicine , eviol A , και sevenseas. Ειχα και μιοα φλεγμονη και μου χορηγησε dalacin. Η ερωτηση μου ειναι η εξής: εχω διαβάσει πως το ιπποφαες ειναι ενα φυτο με πολλα οφέλη ως προς την αμυνα του οργανισμου. Αν αντικαταστησω το eviol και το sevenseas με το ιπποφαες πως θα σας φαινοτανε? Εχω αρχισει να γυμναζομαι και εχω βελτιωσει αρκετα την διατροφη μου. Το μόνο που εχω περιορισει αλλα δυστυχως δεν εχω καταφερει να κοψω ακομη ειναι το τσιγαρο.  To μονο που με προβληματισε ειναι που ο γιατρος μου μου ειπε να μην κανω προσπαθειες για παιδι μεχρι το επομενο τεστ παπ και κολποσκοπηση τον σεπτεμβρη.
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Από αυτά που αναφέρεις  -  και που είναι της μόδας να χορηγούνται - έχω  άποψη κι αυτή είναι, ότι δεν βλάπτουν.
    Αμφιβάλω σοβαρά ότι βοηθούν, μια  και δεν έχουμε σχετικές μελέτες.
    Για το τσιγάρο  βεβαία  η άποψη είναι διαφορετική:  Οι στατιστικές λένε, ότι γυναίκες που καπνίζουν, έχουν συχνότερα  από άλλες, ευρήματα σαν τα δικά  σου.
    Επίσης : Το  CIN 1 δεν είναι αντένδειξη για  εγκυμοσύνη... Άμα τύχει και συλλάβεις, φυσικά θα κρατήσεις την εγκυμοσύνη...
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Γιατρέ εχω κάποιες ερωτησεις να σας κανω. Όπως σας έχω πει εχω τον ιο hpv.  Πριν κανένα τριμηνο ειχα εμφανισει ενα κονδυλωμα το οποιο καυτηριαστικε. Μετα απο λιγο καιρο εμφανισε και ο αρραβωνιαστικος μου ο οποιος τα καυτηριασε και αυτος. Τωρα εγω ξαναεμφανισα και πρεπει προφανως να παω να το ξανακαυτηριασω. Ηθελα να σας ρωτησω αν αυτο θα ειναι φαυλος κυκλος ξανα κ ξανα. Ο ενας κολλαει τον άλλον η απλα εμφανιζονται ουτος ή αλλος.  Θα πρέπει να κάνουμε σεξ με προφυλακτικό? Ακόμη οπως εχω ξαναανεφερει παίρνω eviol felicine και μουρουνελαιο. Τον καιρο που τα παιρνω συνηθως ο κυκλος μου εφτιαχνε και δεν ειχα καθυστερησεις (εχω και πολυκυστικες). Τωρα όμως εχω 12 μέρες καθυστέρησει.  Βεβαια εδω να σας αναφερω οτι τελευταια περιοδος ηταν 17 μαιου. Επειδη ο αρραβωνιαστικος μου έλειπε λο΄γω τις δουλειας του δεν ειχαμε επαφες μεταξύ 17/05 εως 21/06. Υπαρχει περιπτωση να ειχα μεινει εγκυος και να ειχα περίοδο ή να εχω μεινει εγκυος μετα τις 21/06? εχω ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ με το θεμα του hpv πολυ. Θέλω και τόσο πολυ ενα μωρο και όλα αυτα το πανε πισω.
    1. Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή Φίλη!
    Το να εχεις μεινει εγκυος και να εχεις  περιοδο  ειναι κατι  που  αποκλειεται...
    Για τις  υποτροπες των  κονδυλωμάτων:  θα   ξεπεραστουν... Δεν οφειλοτνια σε  επιμολυνση  από τον εναν στον άλλον,  όπως  στο ping-pong!  Aυτο  που συνεβη ειναι  ότι η προσβολή αφορά διαφορα σημεια  και  βγαινει  εδω κι εκεί λιγο αργότερα... θα τλειώσει σύντομα η ταλαιπωρια τους.. ¨Παίζει ρολο και το στρες...
    Δεν υπάρχει  άλλος τροπος  από την εκάστοτε τοπικη  θεραπεία..  Συντομα όλα θα   σταματησουν..
    Ειναι  καλλιτερα  για λιγους μηνες να χρησιμοποιειτε προφυλακτικό . .
    Φιλικά
    Π.Ζ.
     
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Γιατρέ μου σήμερα πηγα στον γυναικολογο μου και εκανα τεστ παπ προκειμενου να δουμε τ πως ειναι ο ιος hpv. Μου ειπε πως ακομη και στην περιπτωση που ειναι cin1 να κανουμε Laser. Η δικη σας η γνωμη πια ειναι?  Σε cin1 κανουμε  laser? Αυτη ειναι η καλυτερη μεθοδος αντιμετωπισης?Ακομη μου ειπε πως μετα το Laser μετα απο ενα τριμηνο να ξεκινησω την προσπαθεια για παιδι.
    1. Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 4
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή Φίλη!
    Πολλά εξαρτώνται  και από την ηλικία σου.  που δεν αναφέρθηκε.. 
    Ακόμη, δεν ξέρω για ποιο  CIN 1 μιλάμε.  Πρόκειται  για διάγνωση  που στηρίζεται μόνον σε  Pap;  
    Αυτή  η διάγνωση είναι  ανεπαρκής για κάτι τέτοιο..
    Αν η  θεραπεία δεν στηριχθεί σε επαρκή  ιστολογική διάγνωση,  μπορεί  να  μην ειναι αποτελεσματική..
    Φιλικά
    Π.Ζ.
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 5
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Ευχαριστω για την αμμεση απαντηση σας. Παπ μαζι με κολποσκοπηση. Η ηλικια μου ειναι 29 χρονων. Εσεις πια βηματα προτεινετε να ακολουθησω?
    1. Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 6
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Σε ότι με  αφορά, πριν ΄΄κάψω΄΄ (το laser καίει) κάτι, θέλω να γνωρίζω και τι είναι...
    Επομένως  κάνω  μια ή - αν  το κρίνω  αναγκαίο -  και περισσότερες μικρο βιοψίες σε επίπεδο ιατρείου.
    Πρόκειται για ανώδυνη διαδικασία ...
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 7
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Σας ευχαριστώ πολύ γιατρε για την απαντηση σας.
     Όποτε θα ζητήσω μια ταυτοποιηση του ιού και κατόπιν να δουμε τι θα κάνουμε. Έιχα την εντύπωση πως το cin1 δεν το πειράζεις και απλά το παρακολουθείς. Κάνω λάθος?Ο ιός διαγνώστηκε περίπου ένα χρόνο πριν.Δεν υπάρχουν περιθώρια να εξασθενήσει μόνος του? Αν θυμάμαι καλά έχετε πει πωε έχετε σταματήσει να δέχεστε καινούργιες πελάτισες ή κάνω λάθος?Πολύ Θα ήθελα να σας έχω γιατρό. Μέσα απο τις απαντήσεις σας μου αποπνέετε τρομέρη εμπιστοσύνη.
    1. Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 8
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Αναφέρθηκα  στην μικροβιοψία,  επειδή μας είπες.  ότι  έχει  αποφασιστεί   αντιμετώπιση  με laser κι επειδή η κυτταρολογική διάγνωση CIN 1 μπορεί να έχει κενά.
    Η κυτταρολογία είναι ανιχνευτική (όχι διαγνωστική δηλαδή) μέθοδος.
    Αν το επί  ένα έτος κυτταρολογικά σταθερό  CIN 1 είναι και πράγματι CIN 1 (σε μια γυναικά 29 ετών),  θα το δείξει μόνον μια μικροβιοψία..
    Για την ταυτοποίηση:  Ναι, είναι μια προχωρημένη ενέργεια, που μπορεί να αποδείξει, ότι στην προκείμενη περίπτωση  έχει  να κάνει κανείς με κάποιο στέλεχος  χαμηλού  κινδύνου, που  μπορεί να περιμένει ακόμη..
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 9
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Ευχαριστώ πολύ γιατρέ.Μακάρι ολοι οι γιατροι να ηταν σαν εσάς!!
    1. Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 10
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Π.Ζ.
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 11
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    γιατρε σημερα βγηκαν τα αποτελεσματα του τεστ παπ μου.η κυτταρολογικη εξεταση εδειξε την παρουσια αρκετων πλακωδων κυτταρων απο την επιπολης στιβαδα, πολλων απο την διαμεση και λιγων απο την παραβασικη. Παρατηρουνται αρκετα αδενικα κυτταρα απο το ενδοτραχηλο. Επισης παρατηρουνται αρκετα πλακωδη κυτταρα με κοιλοκυτταρικη ατυπια και διπυρηνωση. Αρκετα πλακωδη και πλακωδως μεταλασθεντα κυτταρα με αλλοιωσεις ηπιας δυσπλασιας. Πολλα πολυμορφοπυρηνα. Συμπερασμα: Κυτταρολογικα ευρηματα που συνηγορουν για χαμηλου βαθμου πλακωση ενδοεπιθηλιακη αλλοιωση LSIL ,ελαφρα δυσπλασια CIN1 σε εδιαφος HPV λοιμωξης. Πως βρισκετε τα αποτελεσματα?Και μια ακομη ερωτηση που ξεχασα να σας κανω, σε ποσο διαστημα ειναι το συνηθες να υποχωρει ο ιος?Δηλαδη ποσο διαστημα μπορω να αρκουμαι στην παρακολουθησει χωρις να παω στο επομενο βημα?
    1. Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 12
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Και ακομη μια ερωτηση κυριε Ζησοπουλε. Να κανω προσπαθειες για μωρακι που το θελω τοσο πολυ ή οχι?
    1. Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 13
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Πρόκειται για βλάβη χαμηλού κίνδυνου κι επομένως η αντιμετώπιση με καταστροφική μέθοδο έχει την ένδειξη της.
    Για την εγκυμοσύνη:
    Αν την επείγεσαι, θα έλεγα να μην αναμένεις την αρνητικοποίηση των ευρημάτων, χωρίς  θεραπεία, επειδή η αναμονή μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να πάρει καιρό.
    Να το μιλήσεις με τον γιατρό σου αυτό..
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 14
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    δηλαδη και εσεις λετε να προχωρησω σε λειζερ?
    1. Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 15
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    πρεπει να ανησυχήσω?
    1. Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 16
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Oχι  βεβαια  ν΄ανησυχήσεις....
    Εσυ  όμως  μας λες   ότι   θέλεις  να μείνεις εγκυος σύντομα.. 
    Το ΄΄σύντομα΄΄΄  μπορεί  ν   αρχιζει  από... αύριο.. 
    Αν περιμενεις,   πάντως   μεχρι  οι αλλοιωσεις  να  εξαφανιστούν  από μόνες τους,  μπορει  να σου παρει  πολυ καιρο, αρκετες φορές και   πολύ  πέραν  του ετους..
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 17
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    ευχαριστω για μια ακομη φορα για την απαντηση σας!Ειχα την εντυπωση πως μπορεις να προχωρησεις σε εγκυμοσυνη χωρις πρωτα να πρεπει να διορθωσεις τις βλαβες εφοσων ο ιος ειναι σε επιπεδο 1!!οσο για την εγκυμοσυνη εγω το θελω απο χθες!!!ξερετε πως ειναι μια γυναικα οταν χτυπα το βιολογικο της ρολοι!! Κ στο διαταυτα η καλυτερη μεθοδος ειναι το λειζερ ή προτεινετε καποια άλλη? 
    1. Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 18
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Ολες   οι καταστροφικές μέθοδοι,  ειναι εξ ισου καλές.
    Για  την εντύπωση  που είχες,,,
    Σκέφτηκεςες τον εαυστο σου  εγκυο  και στην 12η  εβομάδα ενα Pap  παθολογικο; 
    Εχω την  άποψη,  ότι δεν  θα ήσουν ο τυπος γι  αυτό...
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 19
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    ευχαριστω για την απαντηση σας. Δεν ξέρω τι εννοειτε παθολογικο παπ,αλλα αν ειναι κατι που προκαλει πονο η θα με υποβαλλει σε μεγαλη αγωνια μαλλον δεν θα μου αρεσε!
    1. Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 20
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Εντέλει - αναμονή ή όχι -  εσύ θα αποφασίσεις..
    Πάντως, για μένα το θέμα το έχουμε εξαντλήσει..
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 21
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    γιατρε απο χθες κατοπιν σεξουαλικης επαφης νιωθω πονο χαμηλα, τσουξιμο κατα την ουρηση και συνεχεια θελω να πηγαινω τουαλετα αλλα οταν πηγαινω δεν μπορω να ουρησω. Ακομη ειχα και λιγο αιμα. σε τι μπορει να ωφειλεται αυτο?ειναι ουρολοιμωξη? Μπορω να περασει και χωρις θεραπεια?
    1. Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 22
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Ναι,  για  κυστίτιδα πρόκειται .
    Και βεβαία μπορεί να περάσει και μονή της..
    Να  πίνεις πολλά υγρά (6 ποτηριά την μέρα ),αποχή απόσχεσεις.
    Αν τα ενοχλήματα δεν  βελτιωθούν  σταδιακά και δεν έχουν φύγει σε 3 μέρες, να κάνεις μία γενική  ούρων  και καλλιέργεια.. 
    Μέτα θα  δεις
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 23
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    ΓΙΑΤΡΕ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΙΧΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ. 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΙΧΑ ΕΠΑΦΗ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΠΕΡΙΟΔΟΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ Β ΧΟΡΙΑΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΔΕΙΞΕ 6,9. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ? ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ Η ΩΟΡΗΞΙΑ ΜΟΥ? ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΗΧ ΧΟΡΙΑΚΗΣ?
    1. Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 24
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Το  νουμερο ειναι  ουσιαστικά  αρνητικο. 
    Για  κυηση  μιλαμε  αν περιασει  τις 20  μοναδες.
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 25
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Το νούμερο είναι ουσιαστικά αρνητικό. 
    Για κύηση μιλάμε αν περάσει τις 20 μονάδες.
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 26
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    που οφειλεται ομως αυτο το νουμερο της χοριακης?να σας πω πως τις τελευταιες μερες η θερμοκρασια μου ειναι μεταξυ 37 και 37,2 συνεχεια. δεν υπαρχει δηλαδη περιπτωση να εξελιχθει σε εγκυμοσυνη?
    1. Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 27
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Οχι,δεν θα προσπαθησω να εξηγησω,  πως προκυπτει αυτό... Αφου στεκεται  σε καθε εγχειριδο  μαιευτικής  οποτε  αρκει  για να το πιστεψεις....
    Επειδή το  πας στην θεωρητική περιπτωση  να ..έπιασες  την θετικοποιηση  του πολυ  στην αρχή: κανε μία εβδομαδα  υπομονή και θα δειξει αν εχεις δικηο..
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 28
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    γιατρε θελω να σας κανω ακομη μια ερωτηση.πηρα primolut για 3 μερες 2 χαπια πρω 2 βραδυ. περασαν 4 μερες που τα τελειωσα και ακομη δεν μου ηρθε περιοδος?σε ποσες μερες ερχεται συνηθως?θα πρεπει να ανησυχησω?
    1. Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 29
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αν περάσουν 10 ημέρες από την λήψη του τελευταίου χαπιού, είναι λόγος να κάνεις ένα ακόμη τεστ κυήσεως.
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 30
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    ειχα κανει την προηγουμενη ημερα πριν ξεκινησω τα primolut και ηταν 0,7. σημερα ειμαι στην ενατη ημερα μετα τα χαπια και ακομη περιοδος τιποτα. τι μπορει να φταει γιατρε?
    1. Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 31
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αν  η περιοδος  δεν ελθει σε 10  ημερες από  την διακοπη του  χαπιου,  θα  πρέπει να  σε  δει  ο γυναικολογος σου.. Τοτε θα  δει κανείς,  ποιος ειναι  λογος.. Πιστευω  όμως  ότι  η περιοδος  999 στα 1000,   θα έλθει..
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 32
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    και για ακόμη μια φορα έχετε δικαιο γιατρέ. Μου ήρθε περιοδος την 10η ημέρα. ευχαριστώ πολύ.
    1. Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 33
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 34
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    γιατρε για ακομη μια φορα χρειαζομαι τα φωτα σας. 27 του μηνος μου ηρθε περιοδος. 28 ξεκινησα κλομιφαινη για 5 μερες 1 πρωι 1 βραδυ. σημερα ξαναπηγα στον γιατρο μου για υπερυχο και μου ειπε πως εχω 5 ωαρια αλλα δεν μεγαλωσαν ακομη αρκετα και να με δει την παρασκευη. πρεπει να ανησυχησω που ειμαι ήδη στην 12 μερα του κύκλου και ακομη δεν μεγαλωσαν τα ωαρια μου?αυτο μπορει να σημαινει πως δεν ανταποκρινεται ο οργανισμος μου?
    1. Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 35
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    γιατρε οπως σας ειχα γραψει πηρα κλομιφαινη.  απο 28/09 εως 02/10. μετα απο υπερηχους ηρθα σε επαφη 12 15 17 και 18/10/. χθες 23/10 εκανα χοριακη και βγηκε αρνητικη?μηπως την εκανα πολυ νωρις?υπαρχει περιπτωση να ειμαι και να μην ανεβηκε ακομη το επιπεδο της ορμονης?
    1. Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 36
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    https://www.gyn.gr/images/Clomifen_neo_copy_copy_copy.jpg


    Πρωινό θερμοδιαγραμμα  γυναικας  που πηρε  κλομιφαινη   απο  την 5-10η  ημερα  κυκλου.
    Η ωοθυλακιορρηξία επήλθε την 19η ήμερα κύκλου και η υπερθερμική φάση διαρκεί 17 ήμερες. Η γυναικά έμεινε έγκυος.
    Το τεστ κυήσεως απέβη την 14 ήμερα της β φάσης, θετικό,
    Αγαπητή Φίλη!
    Σε τέτοιες προσπάθειες, συνιστώ   στις  περιπτώσεις  που έχω, να τηρείται  ένα  πρωινό  θερμοδιαγραμμα..
    Από αυτό προκύπτει αν και πότε έγινε ωοθυλακιορρηξία.
    Μόνον αν αυτό υπήρχε, θα μπορούσα  να δώσω απάντηση για το τι συνέβη..
    Αν η περίοδος δεν φανεί σε άλλες 8 ημέρες, θα επαναλάβεις την χοριακή κι αν βρεθεί και τότε αρνητική, πρέπει να γίνει γυναικολογική εξέταση.
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 37
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    γιατρε μου θέλω για ακομη μια φορα την αποψη σας. 27.09 τελευταια περιοδος. κλομιφαινη 28/9 με 02/10. επαφες 12 14 16 /10.αρνητικη χοριακη 23/10 και αρνητικο τεστ σημερα το πρωι. ομως η περιοδος αφαντη. τι μπορει να εχει συμβει?πως το αντιμετωπιζουμε?
    1. Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 38
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Για να μην έλθει περίοδος μέχρι τώρα, θα πει ότι είτε η ωοθυλακιορρηξία δεν έγινε τότε που προγραμμάτισες τις σχέσεις είτε αυτή δεν έγινε καν.. Μονό αν είχαμε ένα παράλληλο θερμοδιάγραμμα,  θα γνωρίζαμε τι ακριβώς συνέβη..
    Π.Ζ.
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 39
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    γιατρέ καλημερα!!!!για ακομη μια φορα χρειαζομαι τις γνωσεις σας!!!!και αυτο τον μηνα πηρα κλομιφαινη.αυτο τον μηνα οπως και μου ειπατε κραταω θερμοδιαγραμμα. ηθελα να σας ρωτησω αν παιζει ρολο που τις πρωτες μερες μετρουσα την θερμοκρασια μου με το που ανοιγα τα ματια μου. και αν παιζει ρολο το γεγονος οτι τωρα σηκωνομαι παω στον καναπε κ μετραω θερμοκρασια.? μετα απο υπερυχους ο γιατρος μου μου ειπε πως εκανα ωοορηξια την παρασκευη και πως ειχα 3 ωαρια. μετα ομως απο την παρασκευη δεν εχει ανεβει η θερμοκρασια μου ετσι οπως θα επρεπε συμφωνα με οσα εχω διαβασει απο εσας.
     
    σας παραθετω το θερμοδιαγραμμα εως τωρα να μου πειτε την αποψη σας
     
    1η μερα περιοδος δεν μετρησα
    2η μερα περιοδος δεν μετρησα (κλομιφαινη)
    3η μερα 36,5 περιοδος κλομιφαινη
    4η μερα 36,3 περιοδος κλομιφαινη
    5η μερα 36,3 περιοδος κλομιφαινη
    6η μερα 36,1 περιοδος κλομιφαινη
    7ημερα  36,3
    8η μερα 36,3
    9η μερα 35,9 
    10η μερα 35,8 
    11η μερα 35,9
    12η μερα 35,9
    13η μερα 36,2
    14η μερα 36,2
    15η μερα 36,1
    16η μερα 35,7 επαφη
    17η μερα 35,7 επαφη ο γιατρος ειπε πως εδω θα ειχα ωορηξια
    18η μερα 35,9 επαφη
    19η μερα  36
    20η μερα 36,1
    21η μερα 35,9
    22η μερα 36
     
    αυτο ειναι το θερμοδιαγραμμα εως τωρα.
    1. Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 40
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
     
    Κύριε Ζησόπουλε η θερμοκρασια μου παραμενει σταθερα 36. μηπως δεν ειχαμε καλη ωορηξια?τι εχει γινει?με αυτα τα δεδομένα δεν μπορει να υπαρχει εγκυμοσυνη?
     
     
    1η μερα περιοδος δεν μετρησα
    2η μερα περιοδος δεν μετρησα (κλομιφαινη)
    3η μερα 36,5 περιοδος κλομιφαινη
    4η μερα 36,3 περιοδος κλομιφαινη
    5η μερα 36,3 περιοδος κλομιφαινη
    6η μερα 36,1 περιοδος κλομιφαινη
    7ημερα  36,3
    8η μερα 36,3
    9η μερα 35,9 
    10η μερα 35,8 
    11η μερα 35,9
    12η μερα 35,9
    13η μερα 36,2
    14η μερα 36,2
    15η μερα 36,1
    16η μερα 35,7 επαφη
    17η μερα 35,7 επαφη ο γιατρος ειπε πως εδω θα ειχα ωορηξια
    18η μερα 35,9 επαφη
    19η μερα  36
    20η μερα 36,1
    21η μερα 35,9
    22η μερα 36
    23η μερα 36
    24η μερα 36
    1. Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 41
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Το θερμοδιαγραμμα είναι μονοφασικό...
    Δηλ. μέχρι στιγμής δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, ότι η ωοθυλακιορρρηξία έγινε ...
    Αν είχε γίνει τότε που είπε ο γιατρός  σου, θα περίμενα 4 μέρες αργότερα  να  έχει επέλθει αισθητή  θερμομετρική άνοδος  για τις μέρες μέχρι  τότε που μέτρησες.
    θα δούμε λοιπόν και στην συνεχεία, μετρώντας μέχρι την έναρξη της περιόδου.. 
    Ακόμη : Είναι δυνατόν και να μην μετρήθηκες σωστά;
    Αυτό θα συνέβαινε αν ΔΕΝ μετρούσες στο στόμα, αλλά στην μασχάλη, ή αν η μέτρηση γινόταν πολύ αργότερα, μετά το σήκωμα  από το κρεβάτι.
    Τα λέμε και πάλι με πλήρες ήμερων θερμοδριάγραμμα.
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 42
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    γιατρέ μου την μέτρηση την κάνω απο το στόμα με το που θα σηκωθώ. την μέρα που είπε ο γιατρος μοτ οτι θα γινει ωωορηξια εκανα υπέρηχο. μα πως ειναι ομως δυνατον να μου λεει πως σιγουρα σημερα ειναι η ωορηξια σου κ τελικα να μην γίνεται?υπάρχει περίπτωση να μην ανταποκρίνομαι στην κλομιφαινη? και ακομη μια ερώτηση πιστευεται πως πρέπει να κανω σαπλιγγογραφια?
    1. Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 43
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή Φίλη!
    Θα δούμε και από την περαιτερω πορεία..
    Το να μην σε πιάνει η δοσολογία της κλομιφαίνης, είναι μεν σπάνια, αλλά είναι δυνατόν να  συμβαίνει.
    Θα δει ο γιατρός σου: Τότε η δόση θα αυξηθεί..
    Τώρα δες πρώτα τι γίνεται  με το θερμοδιάγραμμα...
    Φυσικά   υπάρχει και  επί πλέον  τρόπος: 
    Ο προσδιορισμός προγεστερόνης 7- 8 μέρες μετά την πιθανή ωοθυλακιορρηξία.
    Για την σαλπιγγογραφία: δεν αφορά φυσικά το θέμα ωοθυλακιορρηξίας (όπως και να έχει,  αυτό  θα  ξεπεραστεί!).
    Ωστόσο  δεν βλάπτει να ξέρει κανείς τι γίνεται.
    Να την κάνεις.
    Αυτό  βεβαία  όχι τώρα,  άλλα σε έναν άλλο κύκλο.
    Τότε θα έχεις ξεκαθαρίσει τι συμβαίνει   με  την γόνιμη μέρα σου.
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 44
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    γιατρέ μου συνεχίζω το θερμοδιαγραμμα αλλα η θερμοκρασια μου παραμενει σταθερα 36.μετα απο υπερηχο ο γιατρος μου μου ειπε πως οντως εγινε ωορηξια τις ημερες που μου ειχε πει 23/11. γιατι ομως η θερμοκρασια μου να μην ανεβαινει? αυ υποθετικα εχει γινει τοτε οπως ειπε ο γιατρος η περιοδος μου θα επρεπε να μου ερθει σε 14 ημερες? 14 ημερες μετα την πιθανη ωορηξια εκανα τεστ εγκυμοσυνης και ωγηκε αρνητικο. 
    1. Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 45
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    θα δούμε ....
    Η τόσο χαμηλή θερμοκρασία , αν δεν έγινε κάποιο λάθος στην καθημερινή μέτρηση (π.χ. μέτρηση στην μασχάλη, τα κάνει αυτά !)  συνηγορεί  για ανωοθυλακιορρηκτικό κύκλο..
    Για το τι ακριβώς συμβαίνει: θα δούμε στην πορεία..!
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 46
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    οχι η μετρηση γινεται με ψηφιακο θερμομετρο στο στομα. δεν ξερω νιωθω να διχαζομαι. η εμπιστοσυνη μου στον γιατρο μου και η λογικη μου. απο την μια η λογικη μου λεει πως βαση της θερμοκρασιας μου δεν εχει γινει η ωορηξια και απο την αλλη ο γυναικολογος μου να μου λεει βαση υπερηχου οτι η ωορηξια εγινε.  προσπαθωντας και για μωρο και λαμβανοντας και κλομιφαινη θελω να ξερω τι ακριβως μου γινεται. Πιστευεται οτι πρεπει να κανω αλλο τεστ εγκυμοσυνης ή ειναι ματαιως κοπος?
    1. Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 47
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Αν  η  ωοθυλακιορρηξία είχε γίνει την 23.11.2012 
    είτε είσαι έγκυος (έχουν περάσει από τότε 18 μέρες!
    Δεν έχω δει όμως εγκυμοσύνη,  που η βασική θερμοκρασία να είναι καρφωμένη στο 36
    ή δεν έγινε ωοθυλακιορρηξία.
    Σε αυτή την τελευταία περίπτωση,  η ΄΄περίοδος΄΄ του ανωοθυλακιορρηκτικού κύκλου,   μπορεί ν αργήσει  από λίγες μέρες, μέχρι  και λίγες εβδομάδες.
    Όπως είπα, στην πορεία  θα δείξει,  ότι  είναι έτσι.
    Αν βεβαία η αμηνόρροια παρατραβήξει θα πρέπει να σε δει ο γυναικολόγος σου.
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 48
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    γιατρέ καλησπέρα. σήμερα ειναι η 10η μερα μετα απο την ληψη primolut  και ακομη δεν μου έχει ερθει περίοδος. θα πρέπει να ανησυχησω? τι μπορει να συμβαινει?
    1. Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 49
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Είδα το μήνυμα  σου εκ των υστέρων...Δεν πρέπει να ανησυχείς...
    Αν αποκλείεις την εγκυμοσύνη τότε πρόκειται  και ορμονική  διαταραχή, μάλλον στρεσογενούς αιτιολογίας, που εκτροχιάζει την περίοδο...Είναι σε κάθε περίπτωση ανατάξιμη κατάσταση..
    Φιλικά
    Π.Ζ
     
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 50


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.
    Sorry, the discussion is currently locked. You will not be able to post a reply or a comment at the moment.