user_mobilelogo
  1. I.F
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010
Καταρχήν καλησπέρα, γιατί μόλις έκανα την εγγραφή μου στο forum σας! Διάβασα πως υπάρχουν κάποιες αντίστοιχες ερωτήσεις με την δική μου , αλλά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμα: Πήρα τα αποτελέσματα από το Τεστ Παπ και ειναι αρνητικό. Αλλά υπάρχει υπόνοια ιογενούς HPV.
Ο γυναικολόγος μου, μου ειπε να επαναλάβω το τεστ σε ένα 6μηνο και να μην ανησυχώ γιατί μάλλον δεν είναι κάτι. Η αλήθεια είναι όμως ότι φοβήθηκα πολύ..Κοίταξα στο ίντερνετ και βρήκα μεταξύ άλλων ότι ο HPV σχετίζεται και με τον καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας... Με ανησύχησε αυτό.. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση μετά το 6μηνο να είναι χειρότερη η διάγνωση; Και κάτι επίσης σημαντικό:  ο φίλος μου πρέπει να επισκεφθεί και αυτός γιατρό και τι ειδικότητα; πρέπει να ακολουθήσει καποια θεραπεία;
Φοβήθηκα επίσης γιατί σε κανένα από προηγούμενα τεσπ παπ δεν είχε βγει κάτι σχετικό με τον hpv, αλλά διάβασα σε ένα άρθρο ότι μπορεί να υπήρχε και να μην το είχε δείξει η εξέταση. ισχύει ; προσπαθώ να καταλάβω πότε προσβλήθηκα γιατί το περσινό τεστ παπ δεν έδειξε κάτι και ήμουν ήδη στη σχεση αυτή που εχω τώρα.. ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας.
Καλό βράδυ εύχομαι.
Υ.Γ: Να σας πω επίσης, οτι η κολποσκόπηση που έγινε στο καθορισμένο ραντεβου με τον γιατρο μου για το τεστ παπ - ήταν πολύ καλή όπως μου είπε εκείνη την στιγμή.
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Από την στιγμή που έχεις κάνει και κολποσκόπηση και είναι καθαρή, θα επαναλάβεις το τεστ παπ σε 6 μήνες, όπως πολύ σωστά πρότεινε ο συνάδελφος που σε παρακολουθεί, χωρίς να υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Για το φίλο σου, προληπτικά, μπορεί να επισκεφτεί είτε ουρολόγο είτε δερματολόγο, για οδηγίες.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ,καλησπέρα και σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να μην έχει προχωρήσει περαιτέρω σε 6 μήνες που θα κάνω πάλι το επαναληπτικό παπ - τεστ. Να είστε καλά. Καλό απόγευμα.

[hr]
[Κοφινάκος Παναγιώτης 10-11-2010 18:56:09]:
Αγαπητή φίλη.
Από την στιγμή που έχεις κάνει και κολποσκόπηση και είναι καθαρή, θα επαναλάβεις το τεστ παπ σε 6 μήνες, όπως πολύ σωστά πρότεινε ο συνάδελφος που σε παρακολουθεί, χωρίς να υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Για το φίλο σου, προληπτικά, μπορεί να επισκεφτεί είτε ουρολόγο είτε δερματολόγο, για οδηγίες.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.