default_mobilelogo
    1. ritageorgiou
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2013
    Καλή σας μέρα. Για ακόμη μια φορά χρειάζομαι την πολυτιμη βοήθειά σας σε ένα θέμα που με απασχολεί. Πριν απο κάποιες μέρες έκανα το τεστ Παπανικολάου το οποίο έδειξε τα ακόλουθα: Report: This cervical shows several koilocytotic squamous epithelial cells with mild nuclear atypicalitiew and inflammation with debris. Diagnosis: Epithelial neoplastic intra-epithelial change-LGSIL Remarks: Low grade squamous intraepithelial lesion. Colposcopy and biopsies advisable. Ο γιατρός μου, μου είπε ότι πρόκειται για κονδυλώματα (δεν υπάρχει κάποια ένδειξη εξωτερικά) για τα οποία χρειάζεται να γίνει βιοψία έτσι ώστε να επιβεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και ταυτόχρονα να γίνει καυτηριασμός στην περιοχή που είναι και η θεραπεία στην περίπτωση. Νομίζετε ότι αυτή είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία? Αυτό επηρεάζει καθόλου την τεκνοποίηση? Ο συντροφός μου τι πρέπει να κάνει?Υπάρχει καποια θεραπεία για αυτόν ή καποια εξέταση?Από τι μπορεί να έχει προκληθεί αυτό?Εγω είχα χωρίσει με τον σύντροφο μου για ένα διαστημα κατα το οποίο είχε κάνει αλλη σχέση. Όταν τα ξαναβρηκαμε αρχισα να έχω προβλημα με εντερόκοκκο και έκανα πολλές θεραπείες.Μήπως και αυτό επηρέασε ή όχι? Και τόσα χρόνια στο τεστ παπ δεν έδειχνε κάποιο πρόβλημα. Έγω δεν έιχα κάνει άλλη σχέση κατά τη διάρκεια που είχαμε χωρίσει άρα... Τέλος θα ήθελα να μου πείτε αν το εμβόλιο ενδείκνυται μετά απο αυτό ή αν είναι αχρειάστο. Να σας πω ότι είμαι 35 χρονων. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!      

    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    images/GOURGOU2_copy.jpg Ασθενης  ηλικιας 52 ετων, με κολπίτιδα  μικροβιακής αιτιολογίας το 2003.  Στο Pap-test εικόνα διακριτικής κοιλοκυττ'αρωσης.. Κολποσκοπικώς κφ.  Μετά  από θεραπεία  της κολπίτιδος,  η  κοιλοκυττάρωση  υπεστράφη.  όλοι  οι  ετήσιοι έλεγχοι μεχρι το 2012,  αρνητικοί.  Δικό  μας   παρακεύασμα.  Χρώση Papanicolaou, μεγέθυνση  10Χ40, Αγαπητή Φίλη! Ο  γιατρός σωστά τα ειπε... Βεβαιως,  υπάρχει  και  κοιλοκυττάρωση  χωρις συμμετοχή από  HPV, μεσα  στα πλαίσια  μίας φλεγμονής, ισως και μικροβιακής αιτίας.. Γενικά, για τις προσβολές  από  ιούς  HPV : Πιστεύεται  ότι  περίπου το  70%  του σεξουαλικά  ενεργού πληθυσμού, έχει  κάποτε έλθει σε  επαφή με κάποια  από τα  πολλά   στελέχη των  ιων  HPV  (νομίζω ειναι   περιπου  καπου μεταξυ  125-140,  και καπου 15=20  απο αυτά  θεωρούνται υψηλού κινδύνου).  Οι επιμολύνσεις  αυτές  αυτοϊώνται  στην   συντριπτική τους πλειοψηφία  και  δεν γίνονται   συνήθως καν αντιληπτές.  Κάποιες  ελάχιστες, παραμένουν  και τουλάχιστον αυτές, αντιμετωπίζονται με καταστροφικές   μεθοδους (καυτηριασμός,  με με  κρυοπηξία, με θερμοπηξία, με laser, ή  - ανάλογα πάντα  με το στάδιο βλάβης  (CIN´2  και  CΙΝ  ΙΙΙ) - αφαιροöiνται με   loop.  ή  me μικρή  κωνοειδή εκτομη.. Στην  περιπτωση  σου, θα εντοπιστεί το σημείο, ή τα σημεία της βλάβης κολποσκοπικώς και θα διενεργηθεί  μία,  ή περισσότερες  μικροβιοψίες (ανώδυνη διαδικασία), από   την οποια θα  προκύψει, αν πρόκειται  για  κάτι όχι σημαντικό  ( επιφανειακή  βλαβη επιθηλιου  -CIN 1),  ή για κατι περισσότερο ( βλαβη  που ΄΄πιάνει'' 2/3  μεχρι και  3/3  του παχους  του  πλακωδους  επιθηλιου - CIN 2,  CIN 3), οποτε  θ΄αφαιρεθει πολυ επιφανεικα  η  περιοχή συναντησης του  πολύστιβου  πλακώδους επιθηλιου του εκτοτραψηλου,  με το  μονόστιβο  κυλινδρικό επιθηλιο,  που καλύπτει  τον ενδοτραχηλικό  σωλήνα  ..  Η συμβουλή  μου ειναι, να γινει μία ταυτοποίηση  στελεχων  HPV , ωστε  να ξέρεις αν το εμβολιο  θα ειναι χρήσιμο...  Τα εμβολια προφυλάσσουν  απο τα στελέχη  16  και  18,  που ειναι  υψηλού κινδύνου (το ενα από τα  δυο εμβόλια  ΄΄πιάνει΄΄  και τα στελεση  6 και  11,  που  δεν  θεωρουνται  επικίνδυνα) .. Αν εχεις  προσβληθει  από καποιο  άλλο στέλεχος,  ή  έστω   από  ένα  από  τα παραπάνω,  ο εμβολιασμός  ειναι σκόπιμος... Αν  ομως εχεις προσβληθει  από τους 16  και  18 μαζί, τοτε δεν εχει έννοια.. Για την ταυτοποιηση  στελεχων  HPV:   Μπορει  να   γίνει  από το  υλικό βιοψίας,  η  από ένα  νέο επίχρισμα.. Συνήθως τα ταμεία  δεν επιθυμούν να  μπουν σε έξοδα... Ζητησε ομως τοτε  να  το πληρώσεις εσυ... Στην Ελλαδα κοστίζει περι τα  140 ευρώ..Μπορεί μεν  σε   πρωτη φαση  να  μην ειναι  αναγκαίο,  αλλά  ειναι προφανές,  ότι από αυτό θα εξαρτηθει τελικά, τόσο  το θεμα του εμβολιασμού,  όσο  βεβαια  και η συχνότητα  των μελλοντικων προληπτικών ελέγχων.. Φιλικά Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2013
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Σας ευχαριστω πολύ γιατρε !!!  Πολυ πολυτιμο το εργο που επιτελειτε!!

    1. Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητη  Φίλη! Με την ευκαιρία του επαίνου, ένα  παληο ανέκδοτο,  που βρηκα σε αφηγηματικες σημειώσεις του παπου  μου, απο τον 19ο  αιώνα.. Ο Νασρεδιν-Χοτζας  κάπνιζε ενα  δειληνό στο πεζούλι  της αυλόπαρτας του  σπιτιου τον ναργιλέ του..   Ενας περαστικός γείτονας τον χαιρετά  και του λέει:  ΄΄Νασδρεδίν-εφέντη,  ακουσα  ότι ο πολυχρονεμενος μας Σουλτάνος στην Πολη, σκέπτεται να σε κανει  Μεγάλο  Βεζύρη (πρωθυπουργό)΄΄...  Ο Νασρεντιν-Χοτζας  χαϊδεψε  2 φορες την μακρυα  γενειάδα  του  και απάντησε:  ΄΄  Γνωρίζω  ότι ειναι  ψέμματα... Πεστο  ομως  σκόμη μία φορά, γιατι μ΄αρέσει πολυ να το ακούω!΄΄  Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Γιατρέ μου καλή σας μέρα. 
    Μετά από όλα αυτά που σας έγραψα πιο πάνω, έχει γίνει καυτηριασμός της περιοχής στις αρχες Δεκεμβρίου, έβαλα το εμβόλιο και όταν μετά από τρεις μήνες επανέλαβα το τεστ Παπ έδειξε καθαρό από ότι μου είπε ο γιατρός. Στη συνέχεια επανέλαβα τα εμβόλια και ολοκλήρωσα το τρίτο εμβόλιο πριν από 2-3 βδομάδες. Απο την ημέρα που έκανα όμως τον καυτηριασμό κάτι άλλαξε με την περίοδό μου. Περιπου τρεις  μέρες πριν τις 28 του κύκλου αρχίζουν σταγόνες και μετά βλέπω κανονικά ας πουμε περίοδο. Επίσης καποτε περνούν 30 - 32 μέρες για τον κύκλο μου και οι μέρες απο πέντε της περιόδου μειώθηκαν στις τρεις. Παίζει κάποιο ρόλο η επέμβαση που έκανα?
    Και το άλλο που θέλω να ρωτήσω το πιο σημαντικό: Είναι εντάξει αν τωρα αρχίσω για προσπάθειες για παιδί ή λόγω του εμβολίου θα επηρεάσει το μωρό (αν μπορώ βέβαια να τεκνοποιήσω) και χρειάζεται μηπως να περιμένω περισσότερο χρόνο? Και όντω ισχύει αυτό που λένε ότι μόνο με καισαρική τομή μπορώ να τεκνοποιήσω λόγω του hpv?
     Σας ευχαριστώ πολύ γιατρέ !!!
    1. Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 4
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητη  Φίλη! Για το ποσο θα περιμενεις  για  μια  εγκυμοσύνη:  Δεν γνωριζω επ΄αυτου να υπάρχουν οδηγίες..  Η δικη μου  πολυ   προσωπική  άποψη (μπορεί να υποαρχουν  και  άλλες):   Αν  ο χρονος δεν πιεζει,  θα σκεφτομουν ένα διαστημα  8 μηνων..Αυτό  δεν  εχει να  κανει μετο εμβόλιο, αλλά  με   μια ενδεχόμενη τοπική υποτροπή Ασφαλώς  και   δεν  θα  συνιστουσα  μια  καισαρική,  για τους λογους  που αναφερεις.. Να  μην  το αναλυσω τωρα το γιατί και  πως.. Μονον αυτό:  Αν αναλογιστουμε  ότι συμφωνα με  υπολογισμούς  που εγιναν, περιπου 70% του σεξουλακικά ενεργου πληθυσμού  εχουν έλθει σε επαφή  με  καποια  στελεχη HPV,  δεν   ξερω  ποσες   γυνικες θα έπρεπε  να γενησουν  φυσιολογικά! Η μονη  ίσως περιπτωση  που θα  το συζητουσα . θα ήταν, αν  η  γυναιικα  την ημερα του τοετού   ήταν γεματη  κονδυλωματα... Για το θέμα του  κυκλου:  Οχι, δεν εχει επηρεαστει  από την θεραπευτικη διαδικασια ... Γιο απλη  μικροδιαταρχή   κυκλου θα προκειται,  που ειναι  χωρις  σημασια και λογικά θα  τακτοποιηθεί από μονη της.. Φιλικά Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 5
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Γιατρέ μου, είμαι σχεδόν 37 ετών και για αυτό νιώθω να με πιέζει ο χρόνος.....
    Για τους οχτώ μήνες εννοείτε από την ημέρα που έγινε ο καυτηριασμός ή απο την μέρα που έβαλα το τελευταίο εμβόλιο?? Να επαναλάβω το τεστ και μετά να αρχίσω τις προσπάθειες? Σε περιπτωση που υπάρξει υποτροπή και είμαι έγκυος τότε ποιες θα είναι οι συνέπειες?
    Συγγνώμη αν σας εχω βομβαρδίσει με τις ερωτήσεις μου........
    1. Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 6
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΕΝ  ΜΑς   ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ..  μ\ΜΟΝΟΝ ΤΟ  ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ  ΠΕΡΑΤΟς  ΤΗΣ  ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. ΤΑ  ΕΙΠΑ,Ε  ΑΥΤΑ / ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΣΟΥ ΙΣΩΣ  ΟΙ  8  ΜΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.  ΔΕΝ  ΘΑ  ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΛΟΠΟΝ  ΤΟΣΟ.. ΘΑ  ΜΕΙΩΝΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ 3ΜΗΝΟ.. ΑΝ  ΥΠΆΡΧΕΙ  ΥΠΟΤΡΟΠΗ  ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ   ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΑ,  ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΤΟ ΕΙΔΟς ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ.. (ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ  ΑΥΤΆ ΕΠΙΣΗΣ) ΑΝ   ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ  ΕΝ ΤΑΞΕΙ,  ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ  ΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ..  ΚΙ ΑΥΤΟ  ΒΕΒΑΙΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ  ΟΤΙ  ΘΑ ΕΞΕΛΊΧΘΕΙ  ΣΤΗΝ ΩΡΑ  ΤΟΥ  ΚΑΙ  ΜΕ  ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΈΣ .. ΤΟ  38,  ΕΤΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ  ΠΡΟΔΙΑΘΕΤΕΙ  ΑΠΟ  ΜΟΝΟ  ΤΟΥ  ΓΙΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗς ΕΝΔΕΙΞΗΣ  ΚΑΙΣΑΡΙΚΉΣ,,, ΚΑΤΑ   ΤΑ ΑΛΛΑ:  ΚΑΘΕ  ΕΡΩΤΗΣΗ  ΣΤΟΝ  ΚΑΙΡΌ  ΤΗΣ... ΦΙΛΙΚΑ Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 7
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Δυστυχώς δεν έχει πολύς καιρός από την τελευταία ερώτηση που σας έκανα και τώρα επανέρχομαι με άλλες ερωτήσεις. Ακριβώς μετά τον καυτηριασμό απο τα κονδυλώματα δύο-τρεις μέρες πριν από την περίοδο είχα σταγονίτσες με αίμα. Δεν έδωσα σημασία γιατί υπέθεσα ότι ήταν λόγω του καυτηριασμού. Όταν όμως επέμενε στη συνέχεια το είπα στο γιατρό που μου είπε ότι δεν είχε σχέση με την επέμβαση. Σε εξέταση μου πριν λίγες μέρες α) ο γιατρός μου είπε ότι δεν είχα ωάριο όυτε δηλαδή γόνιμες μέρες και β) φάνηκε να έχω πολύποδα. Μου έδωσε κάποια χάπια τα οποία πρέπει να πάρω την πέμπτη μέρα της περιόδου για να παράξω ωάρια είπε και στη συνέχεια στις γόνιμες μέρες να διαπιστώσουμε αν όντως έχω πολύποδα.
    Το ερώτημα μου είναι πού οφείλεται το γεγονός ότι δεν είχα ωάριο? έχει σχέση με τον πολύποδα? Ο πολύποδας συνδέεται και με τα κονδυλώματα που είχα πριν?
    Τώρα δηλαδή πάλι πρέπει να σταματήσω τις προσπάθειες για μωρό γιατί υπάρχει κίνδυνος με τον πολύποδα? και αν υπάρχει πολύποδας τι προτεινετε εσεις απόξεση ή υστεροσκόπηση?
    Είμαι πολύ αγχωμένη. όλη μέρα μόνο αυτό σκεφτομαι και φοβάμαι μήπως δεν καταφέρω να κάνω ένα μωρο!!
    Σας ευχαριστώ γιατρέ
    1. Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2014
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 8
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη! Ολ΄αυτά που περιγράφεις τώρα,  δεν  φαίνεται  να  εχουν σχέση με την δυσπλασία χαμηλού  κινδύνου,  που για  την ωρα αντιμετωπίστηκε..  Το  ΄΄αίμα  ΄΄ στο  οποιο  αναφέρεσαι, πρέπει να δεχτώ,   οτι οφειλεται  σε ορμονικους λογους,  μια και μιλω  μεσω... τρίτου  για  την  άποψη  του  συναδελφου  μου.. Τωρα, ας  περιμενουμε την επομενη εξέταση -  που ισως επιβαλει  και ορμονικές τιμές  μεσότητας  και β΄φασης   κυκλου.. Ξαναμιλάμε λοιπόν μετά το επόμενο βημα.. . Φιλικά Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2014
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 9
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητπη  Φίκηγ! Ολ΄αυτά που περιγραφεις τωρα,  δεν  φαινεται  να  εχουν σχεση βεβαια  με την δυσπλασια χαμηλού  κινδυνου,  που για  την ωρα αντιμετωπίστηκε..  Το  ΄΄αιμα  ΄΄ στο  οποιο  αναφέρεσαι, πρέπει να δεχτώ,   οτι οφειλεται  σε ορμονικους λογους,  μια και μιλω  μεσω... τρίτου  για  την  άποψη  του  συναδελφου  μου.. Τωρα, ας  περιμενουμε την επομενη εξέταση -  που ισως επιβαλλει  και ορμονικές τιμες  μεσοτητας  και β΄φασης   κυκλου.. Ξαναμιλαμε λοιπον μετά το επομενο βημα.. . Φιλικά Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2014
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 10
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Σας ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη καθοδήγησή σας. Θα επανέλθω με νεότερα και ελπίζω όχι δυσάρεστα.
    Και πάλι σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας!
    1. Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2014
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 11
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2014
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 12
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Καλή σας μέρα. Τελικά μάλλον όλα καλά όπως φαίνεται με το θέμα ¨πολύποδας¨. Τελικά επισκέφθηκα το γιατρό μου κατά τις γόνιμες μέρες και μάλιστα χωρίς να πάρω κάποια ορμονικά φάρμακα. Είχα κανονικά ωάριο και μου είπε ότι τελικά δεν υπάρχει πολύποδας στη μήτρα. Τώρα το ερωτημα που παραμένει είναι γιατί να έχω πολύ λίγες σταγόνες αίματος 2-3 μέρες πριν απο την περίοδο ενώ αυτό δεν συνέβαινε πριν κάνω τον καυτηριασμό για τα κονδυλώματα εννέα μήνες πριν. Μπορεί αυτό να είναι κάτι φυσιολογικό ή μήπως πρέπει να το ψάξω και αν ναι με τι είδους εξετάσεις??   Σας ευχαριστώ πολύ!!!
     
     
     
    1. Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 13


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.