user_mobilelogo
  1. Σαμ
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014
Καλησπέρα! Είμαι 46 ετών και το Νοέμβριο υπεβλήθη σε κωνοειδή εκτομή τραχήλου (μου αφαίρεσαν 3.7 εκατοστά τραχήλου) γτ το τεστ παπ έβγαλε μόλυνση με HPV 16 και 58. Ενώ στους 3 μήνες το τεστ παπ ήταν φυσιολογικό το τελευταίο που έκανα την προηγούμενη εβδομάδα έδειξε και πάλι τον ιό με CIN επίπεδο 2 προς 3. Και τώρα ο γιατρός μου συστήνει άμεσα ολική αφαίρεση μήτρας και εξαρτημάτων για προφύλαξη από τον ιό αν και πάλι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αν θα έχει αφαιρεθεί πλήρως ο ιός. Είναι σωστός τρόπος αντιμετώπισης και αν οχι υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος αντιμετώπισης;
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! Ο  γιατρός  σου υπεδειξε την σωστή  λυση.. Η άλλη θα  ήταν , να ξαναγίνει   μια  ακομη (ευρυτερη βεβαια)  κωνοειδής εκτομη,  αλλά  παντα  με  το ρισκο  ότι σε καποιο  ποσοστό   η δυσπλασια  θα  υποτροπιάσει  με του  γνωστους  κινδυνους  να διασπασει  την βασική μεμβρανη και  να  διαμορφωθει σε κανονικο καρκινο..... Ειναι  λύση  που θα συζητουσα  σε νεώτερες  γυναικες,  που δεν εχουν  ακομη τεκνοποιησει  και την εχω   εφαρμόσει   μερικες φορές στο παρελθον  και μάλιστα  σε κωνοειδεις εκτομες με  νυστερι..  Ατυχώς  σε 3 περιστατικά η σοβαρη δυσπλασια  υποτροπιασε και για τριτη  φορά,  οποτε  επακολούθησε  η  ολικη υστερεκτομη..   Φιλικά Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ! Εκτιμώ την απάντησή σας!  Θα ήθελα ακόμη να σας ρωτήσω αν η ολική υστερεκτομή εξασφαλίζει πλήρη ίαση και ασφάλεια για να μην υπαράξει επανεμφάνιση του ιού με ή υπάρχει πάλι πιθανότητα καρκίνου; Ευχαριστώ!
  1. Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! Κατά κανονα,  δεν υπάρχουν  προβλήματα  υποτροπής...Το αποτελεσμα    ειναι απόλυτο. Βεβαια,  μου ειναι  γνωστό ενα  μοναδικό περιστατικό,   προ  20  και πλεον ετων,  οπου  η δυσπλασια εμφανίστηκε στο  κολόβωμα του κόλπου (εκει  όπου εγινε  η συρραφη του εσωτερικού  τραυματος).. Αυτό βέβαια, ειναι το μονο  που  ειδα σε διαστημα  40 ετών  και δεν  εχω  ακουσει  από κανενα   αλλο συναδελφο  μου   να εχει δει,   ή  να  ακουσει κατι τετοιο..Προκειται   για  κατι πολυ σπανιο,  που   πιθανως να οφειλειται, στο  ότι ο συνάδελφος  που χειρούργησε  τότε, ισως  δεν αφηρεσε μαζι με  τον τραχηλο   της μητρας  μια  ΄΄μανσέττα΄΄ μηκους   τουλάχιτον  1 εκ  από το   κολπικο τοιχωμα,  που  ειναι απαραιτητο  σε  επεμβασεις του ειδους αυτού σημερα. Η απόψη  μου ειναι,  ότι  το αποτελσμα της επεμβασεως  θα ειναι  απόλυτα   επιτυχές εφ΄ όρου ζωής..  Φιλικά Π.Ζ    

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας! Είναι πολύ καθησυχαστικά όσο μου αναφέρατε! 
  1. Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα κύριε Ζησόπουλε! Σας γράφω εδώ γτ φαίνονται και οι προηγούμενες συνομιλίες μας! Αφού πέρασε ένας μήνας από την ολική υστερεκτομή ο γιατρός  μου επέτρεψε να έχω σεξουαλική επαφή με το σύζυγό μου αλλά μετά την επαφή είχα λίγο αίμα. Είναι κάτι φυσιολογικό (πχ λόγω της επαφής) και αν ναι μπορεί να επαναληφθεί; Ευχαριστώ πολύ!
  1. Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Για ΄΄τετοια΄΄. θα περιμενα  ενα  2μηνο τουλάχιστον... Μαλλον ηταν ακομη ενωρίς.. Επισης, πριν την  αναληψη της σεξουαλικης  δραστηριοτητας,  ειναι  απαραιτητο  να γινει  μια γυναικολογικη εξεταση, επειδή, καμια φορά   στις  γωνιες  του εσωτερικου  τραυματος, μπορεί να  σχηματιστεί  ένα  ΄΄σαρκίο ΄΄ (για καλοήθη κατάσταση  υπερπλασίας  πρόκειται),  που  μπορεί να  τα προξενήσει αυτά.. Στην περίπτωση αυτή,  καυτηριάζεται  επί  τοπου (αφου  ισως   αφαιρεθει  με  μια μικρη θυριδωτη λαβιδα).  Για  απολυτως ανωδυνη διαδικασια  προκειται.  αν βεβαια χρειαστει.. Προσωπικά  πιστεύω,  ότι η  σχέση επηλθε καπως ενωρίς, χωρις  προηγουμενη γυν. εξεταση  και  για   τον λογο αυτό  προεκυψε το προβλημα. Ας το δει  λοιπον   ακομη  μια  φορα  ο γιατρός σας.. Φιλικά Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.