default_mobilelogo
    1. Eleni1004
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010
    Γιατρέ καλησπέρα σας,
    Το Μάρτιο 2010 έκανα τεστ ΠΑΠ και το αποτέλεσμα ήταν «εικόνα φλεγμονής στον τράχηλο».  Η γυναικολόγος μου μου έδωσε αντιβίωση (χάπια και κολπική κρέμα). Τέλη Νοεμβρίου επανέλαβα το τεστ. Η κλινική εικόνα ήταν άριστη και η γιατρός μου είπε ότι θεωρεί απίθανο να βγάλει κάτι το τεστ με μια τόσο καλή εικόνα. Τη Δευτέρα 20/12 τηλεφώνησα για τα αποτελέσματα. Το τεστ βγήκε αρνητικό σε οποιαδήποτε κακοήθεια, θετικό όμως στον ιο HPV. Η γιατρός μου είπε (απλουστεύοντας τους όρους) ότι υπάρχουν 3 ομάδες του ιού με την 3η να είναι η σοβαρότερη. Το τεστ δείχνει ότι έχω την 1η ομάδα με υποψία της 2ης . Μου είπε ακόμη ότι το τεστ του Μαρτίου δεν ήταν καλό, διότι δεν είναι δυνατό μέσα σε 6-7 μήνες να υπάρχει τέτοια εξέλιξη. Την επόμενη βδομάδα θα κάνω κολποσκόπηση και βιοψία. Μου είπε ακόμη ότι ο ιός είναι ενεργός (σε ερώτησή μου μου εξήγησε ότι αυτό σημαίνει πως επιτίθεται στα κύτταρά μου), διαφορετικά θα μου έλεγε να μην κάνω τίποτα, απλά να επαναλάβω το τεστ σε 4-6 μήνες αλλά να μην αγχώνομαι.
    Έχω υποστεί ισχυρό σοκ,  διότι ήμουν απροετοίμαστη για κάτι τέτοιο λόγω της πολύ καλής εικόνας κατά τη γυναικολογική εξέταση. Την επόμενη μέρα στάθηκε αδύνατο, από ψυχολογικής πλευράς να πάω στη δουλειά μου. Βρήκα τόσο πολύ υλικό στο Internet, που περισσότερο με μπέρδεψε παρά με διαφώτισε. Και έχω τις εξής απορίες :
    [ul]
    [li]Η κατάσταση, έτσι προφορικά όπως μου τη μετέφερε η γιατρός, είναι προχωρημένη και επικίνδυνη (μόλις πάρω το τεστ θα σας γράψω ακριβώς τη διάγνωση);[/li] [/ul]
    [ul]
    [li]Όλα όσα έχω διαβάσει στο ίντερνετ συμφωνούν ότι στο 2ο τύπο του ιού πρέπει να γίνει εκτομή του τραχήλου. Και μόνο που το ακούω τρομάζω. Δεν υπάρχει ελπίδα να αποφευχθεί κάτι τέτοιο;[/li]
    [li]Έπειτα από αυτή τη διάγνωση, έχω πολύ ζοφερή εικόνα για τη ζωή μου: πως δεν είμαι πια υγιής, ότι όποιος άντρας εκδηλώσει ενδιαφέρον θα πρέπει να του λέω ότι είμαι άρρωστη και κατά συνέπεια θα μείνω μόνη, πως δε θα κάνω ποτέ παιδιά κι αν ποτέ αποκτήσω θα το μολύνω με HPV κτλ. Έχουν κάποια βάση αυτοί οι φόβοι μου;[/li] [/ul]
    Το ιστορικό: 31 χρονών, από τα 26 παίρνω Yasmin (για κάποιο διάστημα Genofen), διότι έχω ορμονικές διαταραχές (στα 26 μου είχα και κύστες στις ωοθήκες, έφυγαν όμως), έχω μόνο 1 σύντροφο και οι σεξουαλικές μου επαφές άρχισαν σε προχωρημένη ηλικία (μόλις πριν από ενάμιση χρόνο).
    Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα –Σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Τι αναγράφει το τεστ:
    «Η κυτταρολογική εξέταση κολποτραχηλικών επιχρισμάτων  έδειξε σε έδαφος αφθόνων φλεγμονωδών στοιχείων κοιλοκύτταρα, δυσκεράτωση και μετρίου βαθμού δυσκαρίωση μεταπλαστικών κυττάρων.
    Συμπέρασμα:
    Αλλοιώσεις χαμηλού βαθμού πλακώδους ενδοεπιθηλιακής λάβης (Low grade SIL (HPV CIN I) και κατά θέσεις πιθανώς υψηλοτέρου (CIN II). Συνιστάται κολποσκοπικός έλεγχος και βιοψία (ιδίως της ζώνης)».
    1. Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Κοφινάκος Παναγιώτης
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή φίλη.
    Δεν υπάρχει λόγος να χαλάσεις την ψυχολογία σου, αφού είσαι φορέας ενός ιού που έχουν 7 στα 10 κορίτσια αναπαραγωγικής ηλικίας.
    Το συμπέρασμα από το τεστ, τα λέει όλα.
    Θα προγραμματίσεις μια κολποσκόπηση με ιστοληψία τραχήλου (αν χρειαστεί) και μπορεί να γίνει και ταυτοποίηση των στελεχών του ιού, ώστε να γνωρίζεις αν υπάρχουν στελέχη υψηλού κινδύνου.
    Ανάλογα με τα ευρήματα, είτε θα κάνεις ένα μικρό καυτηριασμό είτε θα επαναλαμβάνεις, ανά 4μηνο, το τεστ παπ, για τον επόμενο ένα χρόνο.
    Το μόνο σίγουρο, από την περιγραφή σου, είναι ότι σε έχει κολλήσει ο σύντροφός σου (εν αγνοία του), αφού ο συγκεκριμένος ιός μεταδίδεται μόνο με την σεξουαλική επαφή.
    Επικοινωνούμε όταν θα έχεις νέα δεδομένα.
    Καμία ανησυχία, επαναλαμβάνω, απλά υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση και κινδυνολογία, γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.
    Φιλικά
    Π.Κ.
    1. Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Σας ευχαριστώ πολύ κ. Κοφινάκο για την απάντησή σας. Βοήθησε στη βελτίωση της ψυχολογίας μου. 30/12 θα γίνει η κολποσκόπηση και ελπίζω τα αποτελέσματα να μην είναι κάτι ανησυχητικό (που να απαιτεί εκτομή-αυτό εξακολουθεί και με τρομάζει).

    Καλά Χριστούγεννα
    1. Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητέ κ. Κοφινάκο καλησπέρα και χρόνια πολλά.
    Επανέρχομαι με τα αποτελέσματα της κολποσκόπησης (βιοψία δε χρειάστηκε). Στο χαρτί των αποτελεσμάτων είναι τσεκαρισμένα:
    Γραμμή μετάπτωσης: Ορατή
    Αυθεντικό πλακώδες επιθήλιο: Ευτροφικό – Εκτρόπιο
    Oμαλή ζώνη μετάπλασης (Ν.Τ.Ζ.): Ανώριμη
    «Εικόνα εκτροπίου χωρίς στοιχεία δυσπλασίας»
    Ο γιατρός που έκανε την κολποσκόπηση είπε ότι η κατάστασή μου είναι πιο ελαφριά από αυτό που έδειξε το τεστ PAP, συνέστησε επανάληψη του τεστ PAP σε 6 μήνες και μου είπε χαρακτηριστικά «προς το παρόν την σκαπουλάρισες και μπαίνεις σε στενή παρακολούθηση». Μετέφερε τηλεφωνικά τα αποτελέσματα στη γυναικολόγο μου και εκείνη προτίμησε το PAP να γίνει σε 3 μήνες , μου είπε σε αυτό το διάστημα να κάνω κολπικές πλήσεις με Betadine μια φορά τη βδομάδα και μπορώ να έχω κανονικά επαφή με το φίλο μου, με προφυλακτικό όμως για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μου να ανανήψει.
    Εσείς φυσικά δεν έχετε την εικόνα, πώς όμως σας φαίνονται όσα σημειώθηκαν στα αποτελέσματα της κολποσκόπησης; Επίσης, δεν καταλαβαίνω την έκφραση του γιατρού: ότι την «σκαπουλάρισα» προσωρινά. Τι θα μου συμβεί στο (άμεσο;) μέλλον;
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή Πρωτοχρονιά
    1. Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 4
    Κοφινάκος Παναγιώτης
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή φίλη.
    Το πρωτόκολλο, συστήνει σε παρόμοιες περιπτώσεις, επαναληπτικά τεστ παπ ανά 4μηνο, για τον πρώτο χρόνο και μια επαναληπτική κολποσκόπηση σε 6 - 8 μήνες.
    Επίσης, χρήση προφυλακτικού, διακοπή καπνίσματος και όσο γίνεται υγιεινή ζωή - διατροφή.
    Φιλικά
    Π.Κ.
    1. Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 5
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Γιατρέ καλησπέρα σας και πάλι,

    με τη δεδομένη κατάσταση, θα μπορούσα να δώσω αίμα για ασθενή;

    Με εκτίμηση,
    1. Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 6
    Κοφινάκος Παναγιώτης
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή φίλη.
    Αν έχεις καλό αιματοκρίτη και φυσιολογική αρτηριακή πίεση, μπορείς να δώσεις αίμα.
    Φιλικά
    Π.Κ.
    1. Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 7
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Σας ευχαριστώ πολύ. Αιματοκρίτης και αρτηριακή πίεση είναι καλά, φοβόμουν μήπως επειδή είμαι φορέας του  HPV δεν μπορώ να είμαι αιμοδότρια. Καλό βράδυ
    1. Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 8
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Καλησπερα σας!
    Διαβαζοντας τα παραπανω μου δημιουργηθηκε η απορια στην περιπτωση που πασχεις απο αυτον τον ιο οποτε κατα συνεπεια το εχει και ο συντροφος σουκαι οι επαφες που εχετε δεν γινονται με προφυλαξη δηλαδη με χρηση προφυλαχτικου τοτε τι γινεται?? Θελω να πω υπαρχει κινδυνος για να σοβαρεψει η κατασταση?? 
    1. Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 9


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.