user_mobilelogo
evapan , antikal και 200 επισκέπτες
  1. MariaPap
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019
Kαλημέρα και καλή εβδομάδα. Είμαι 27 ετών και το 2015 διαγνώστηκα με LSIL και οξυτενή κονδυλώματα. Μετά από κολποσκόπηση και βιοψία και ενώ όλα βγηκαν καθαρά, πέρασα σε διαδικασία αφαίρεσης των οξυτενών κονδυλωμάτων με laser. Από τότε δεν έχω ξαναεμφανίσει κάτι, όμως τα τεστ ΠΑΠ κάθε εξάμηνο δίνουν απαντήσεις του τύπου "Υποψία hpv", "Εικόνα συμβατή με hpv" (Απάντηση τελευταίου τεστ τον Δεκέμβριο), "Δευτερογενή στοιχεία hpv λοίμωξης" κτλ. Ο γιατρός μου επιμένει πως δεν χρειάζεται να κάνω κολποσκόπηση και πως το γεγονός πως υπάρχει απλή ύπαρξη του ιου δεν χρειάζεται να με ανησυχεί αλλά είναι αλήθεια πως κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα δεδομένου του γεγονότος πως εδώ και 5 χρόνια ο ιος ακόμα ανιχνεύεται στα τεστ μου. Παίρνω σίδηρο και φυλλικό οξύ, απλά μέχρι πριν ενα μήνα κάπνιζα. Πιστεύεται πως πρέπει να προχωρήσω σε επανέλεγχο και κολποσκόπηση? Με συγχωρείτε για την μακρυγορία.


Φιλικά
Μ.Π
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Μπορείς να κάνεις το HPV-DNA TEST για να γίνει και ταυτοποίηση στελεχών.
Η κολποσκόπηση γίνεται, περίπου ανά 3ετία, αν υπάρχει λόγος.
Θα μιλήσεις με το γιατρό σου σχετικά.
Πάντως, είσαι υπό παρακολούθηση οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.