user_mobilelogo
eirini1994 , IOANNAGEN και 342 επισκέπτες
  1. Ρία Π
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
Καλησπερα σας . Σας εχω απασχολησει και παλαιοτερα με τον πανικό που με διακατεχει και δυστυχως θα σας απασχολησω και πάλι. Το ιστορικό μου. 22 ετων υγιης μονιμη σχεση 3μιση ετων. Βγαινει ενα τεστ παπ μου low grade .κιλποσκοπηση και βιοψια γινεται και βγαινει cin1-2. Ο γιατρος προτεινει αμεση κωνοειδη εκτομη. Παω σε αλλο γιατρο διαφωνει πληρως λεει να περιμενω ενα 6μηνο να δουμε αφου το τεστ παπ βγηκε low grade εχω πολλες ελπιδες αυτοιασης λογω μικρης ηλικιας και θα προχωρησουμε σε επεμβαση μονο σεhigh grade. Προτεινει ομως hpv dna test για να ξερουμε τι αντιμετωπιζουμε και βγηκε θετικο για υψηλου κυνδυνου αλλα αρνξτικο για 16 και 18!Στο 6μηνο βγαίνει παπ κατηγορίας I φυσιολογικο! Επαναληπτικο φυσιολογικο και επειτα το ρεελυταιο μου το δεκεμβριο low grade παλι οπου αμαγραφεται. Σε εδαφος φυσιολογικων κυττάρων τραχηλου ανεβρισκονται λιγα με σπανιους πυρήνες. Αφθονοι γαλακτοβακιλοι. Ο γιατρος.το αποδιδει σε υπορτροπη εξαιτιας της αμυνας μιυ που επεσε λογω αλλων παραγοντων και θελει παρακολουθηση ρητα και επαναληψη σε 6μηνο. Εγω ομως ανησυχω και θα παω στο.3μηνο. Υπαρχει πιθανοτητα να γινει καρκινος ή νσ υποκρύπτεται καρκινος πισω απο το low grade;
Εσεις τι θα κανατε;
(Να σημειωσω οτι προσφάτως εμαθα οτι η αδελφη τβς γιαγιας μου ειχε κανει αφαίρεση μητρας μετα απο 2 παιδια λογω hpv το οποιο σε ηλικια 90 ετων προχωρησε σε καρκινο αιδοιου. Φυσικα θα μου πειτε 90 ετων.μπορει να παθεις οποιοδηποτε καρκινο και το κατανοω! Απλα η αφαιρεση μήτρας δεν γνωριζω αν εγινε λογω δικιας της αμελειας προληπτικων εξετασεων ή οχι .εχω αγχωθει ομως μηπως τιθεται θεμα κληρονομικότητας)
Χιλια συγνωμη για το μακροσκελες κειμενο και σας χιλιοευχαριστω για τη βοηθεια
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Επισης ηθελα να προσθεσω ξεκινησα τα yasmin το τελευταιο 6μηνο και μετα βγηκε το τεστ παπ low grade μηπως επιβαρυναν την κατασταση μου να τανκοψω;
  1. Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Άδικα ανησυχείς τόσο πολύ.
Θα κάνεις επαναληψη στο τρίμηνο και θα ξεκινήσεις μία κάψουλα βιταμίνης Ε καθημερινά.
Τίποτε περισσότερο.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστω και παλι ιδιαιτερως. Δεν καταλαβαίνετε ποσο πολυτιμη ειναι η βοηθεια σας γτ νιωθω οτι θα αλλαξει ολο μ το μελλον και ισως να εχω και προβλημα κυησης. Ή ισως απλα να ειμαι υπερβολικη😂 σε καθε περίπτωση σας χιλιοευχαριστω ειλικρινά
  1. Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Επισης γιατρε κάτι που ξεχασα να σας ρωτήσω. Εφ'όσον εχω μονογαμικη σχεση καθαρα ειναι φυσιολογικο που υποτροπιασα χωρις δηλαδη να εχω μολυνση απο νεο Τύπο του ιου λογω πτώσης αμυνας του οργανισμου; ειναι εφικτο να συμβει οντως αυτο σε μονογαμικη σχεση;
Με λιγα λογια θέλω να πω υπαρχει λογος να αμφισβητησω τη μονογαμικοτητα της σχεσης μου οταν ενα τεστ παπ βγηκε καθαρο και μετα απο εξαμηνο (επειτα απο ταλαιπωρια οργανισμου) εδειξε ξανα μολυνση; γιατί δεν ειχα μπει καν στη διαδικασια να σκεφτω μεχρι τωρα το θεμα της μονογαμικοτητας και εχω αγχωθει.
  1. Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αυτό δε μπορεί να απαντηθεί απόλυτα.
Ίσως, να ευθύνεται η άμυνα του οργανισμού σου.
Π.Κ.
  1. Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αν ευθυνεται η αμυνα του οργανισμου μου γιαντην συγκεκριμενη υποτροπη αυτο σημαινει οτι αν χρειαστω στο μελλον επεμβατικη θεραπεια θα υποτροπιαζω συνεχως παλι ή δεν παιζει ρολο αυτο;
  1. Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.