user_mobilelogo
timber , Marina και 288 επισκέπτες
  1. stasia
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011
Γεια σας!πριν εξι μήνες εκανα τεστ ΠΑΠ κ εδειξε: εικόνα συμβατή με HPV λοίμωξη(πιθανόν low grade δυσπλασία).ο γιατρός μου με έστειλε κ εκανα κολποσκόπηση κ η διάγνωση ήταν:χωρίς παθολογικά ευρήματα, κυτταρολογική ένδειξη: πιθανό ΗPV, αιδείο: υποκλινική HPV λοίμωξη.μετα από εξι μήνες επαναλαμβάνω το τεστ ΠΑΠ κ βγαζει τι ίδιο αποτέλεσμα!αυτο τι σημαινει?μπορει να μην ειχε γινει σωστη διάγνωση στην κολποσκόπηση?πρέπει να επαναλαβω την κολποσκόπηση?να ανησυχω?ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_l_kolp%2011.jpg

Τυπική  κολποσκοπικη εικόνα  τραχήλου  μήτρας με προσβολή   από   HPV, μετά από 
δοκιμασία  οξικού οξέως .  Δική μας εικόνα. Περιστατικό  ιατρείου μα
ς.

Αγαπητή  Φίλη!
Η  κολποσκόπιση  θα  επιβεβαιώσει  την διάγνωση  μονον  αν  η  προσβολή  από  HPV  εχει  προκαλέσει  ορατή αλλοίωση σε  συγκεριμένη περιοχή...
Ειναι δυνατόν   η κολποσκόπιση να μην δείχνει τιποτε και το  επίχρισμα  να είναι  χαρακτηριστικό   για HPV.!
Aκόμη,  ειναι  δυνατόν   να συμβεί  και  το  ακριβώς αντίθετο..
Στην περίπτωση  σου  θα  συνιστούσα  μόνον την   κυτταρολογική και  κολποσκοπική παρακολούθηση στα διαστηματα που θα συστησει  ο  γιατρός  σου..
Φιλικά
Π.Ζ.
images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_l_image014.jpg
Εικόνα διακριτικής  κοιλοκυττάρωσης.  Υπόνοια  προσβολής  από HPV.  Περιστατικό  ιατρείου.  Δικό μας  παρασκεύασμα.  Χρώση κατά Papanicolaou.  Mεγέθυνση 10Χ40.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.