default_mobilelogo
    1. olga22
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011
    Καλησπέρα σας!Έχω καιρό να σας γράψω αλλά για μια ακόμη φορά θα ήθελα την άποψή σας.Μιας και τα παλιά μηνύματα δε φαίνονται θα αναφέρω σύντομα το ιστορικό μου.Τον 8/2008 εμφάνισα εξωτερικά κονδυλώματα που καυτηρίασα.Τον 9/2008 στην κολποσκόπηση φάνηκαν και άλλα και τα θεράπευσε ο γιατρός αλλά ο τράχηλος ήταν εντάξει.Τον 12/2008 δεν είχα εξωτερικα κονδυλώματα αλλά ο τράχηλος έδειξε hpv μόλυνση.Και η βιοψία έγραφε ότι τα ευρήματα ήταν συμβατά με hpv χωρίς κακοήθεια.Τον 1/2009 έκανα κρυοπηξία.Οι επόμενες κολποσκοπήσεις μέχρι σήμερα(κάθε 6 μήνες γίνονταν μαζί με τεστ παπ)έδειχναν μείωση της λοίμωξης και δεν έκανα κάτι.Τα τεστ έδειχναν ήπια τραχηλίτιδα ή κάποια στοιχεία φλεγμονής.Το τελευταίο τεστ (12/2010) ήταν φυσιολογικό.
    Όμως πριν μερικές μέρες πήρα τα αποτελέσματα του νέου τεστ.Πρώτη φορά εμφανίστηκαν ερυθρά αιμοσφαίρια καθώς και κύτταρα ascus.Επίσης είχε μη φυσιολογικά κύτταρα "μεταπλαστικά και πλακώδη κύτταρα με ελαφρά υπερχρωματικούς πυρήνες".Κακοήθεια δεν υπήρχε. Επίσης έκανα έναν υπέρηχο λόγω πολυκυστικών και εμφανίστηκε κύστη naboth.Πήγα για κολποσκόπηση αλλά ο γιατρός μου είπε πως με το οξικό οξύ ο τράχηλος έδειχνε φυσιολογικός και δεν έβαλε άλλη χρωστική.Επίσης με δική μου προτροπή πήρε δείγμα για βιοψία αλλά δεν έχω ακόμη αποτελέσματα.
    Πιστεύετε πως πρόκειται για υποτροπή του hpv όταν ο τράχηλος δε δείχνει κάτι ή μήπως υπάρχει εσωτερικά πρόβλημα που δε φαίνεται?Μετά από 3 χρόνια που υπάρχει αυτό το πρόβλημα και είναι ακόμη υπαρκτό πιστεύετετ πως θα πρέπει να σταματήσω να περιμένω να υποχωρήσει από μόνο του?(πλέον έχω φτάσει 25 ετών)Η κύστη naboth είναι επικίνδυνη?Και τέλος μετά τη βιοψία ο τράχηλος επουλώνεται μόνος του ?Πόσο περίπου καιρό χρειάζεται να αφήσω μέχρι να έχω πάλι επαφές(λόγω βιοψίας)?
    Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο αλλά έκανα όλες τις  εξετάσεις στο νοσοκομείο και μέχρι να πάω με τα αποτελέσματα στο γιατρό ήθελα αν μπορείτε να με συμβουλεύσετε στα παραπάνω θέματα.Ευχαριστώ και πάλι!
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Οπως μαλλον θα εχεις   ακουσει,  υπάρχουν   πολυπανω από  100 στελεχη HPV...
    Ειναι δυνατον  λοιπον να υπαρξουν   νεες προσβολές  από διαφορετικα΄στελεχη, 
    ή , ειναι δυνατόν, να  υπάρξει  μια  τοπική υποτροπή  από  την παλιοτερη επιμόλυνση.. 
    Η διαγνωση  Ascus  σημεινει  ότι  ο κυτταρολογος  δεν μπορεί να εκτιμήσει, να προκειται για  ατυπα   κυτταρα που θα  πρέπει να  ληφθουν   στα σοβαρά,  ή οχι..Με  άλλα  λογια,  σε 50%  των περιτπωσεων,δεν τρεχει.... τιποτε... Παλαιοτερα, κατατάσαμε ενα   τετοιο επιχρισμα στην κατηγορια ΙΙΙ κατά Papanicolaou  και  το  επανελεγχαμε  σε  3-4 μηνες...Μονον  αν το αποτελεσμα  παρέμενε  αμφιβολο,  προβαιναμε  σε ΄΄σκοπευμενες ΄΄ βιοψίες, εκει  όπου ειχαμε ορατες με γυμνο ματι,  ή  κολποσκοπικές, αλλοιώσεις...
    Επι του προκειμενου:  Θα περιμενεις τα  αποτελεσμα της  βιοψίας,  που μάλλον θ΄  αποβει αρνητικο  και σε 3-4  μηνες θα επανελαμβανα  Pap  και κολποσκοπιση..
    Για τις σχεσει:  θα περιμενα 14  ημερες..
    Με την ιστολογική, μιλαμε και παλι, αν θελεις
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    IPL ΚΑΙ HPV
     
    Καλησπέρα και πάλι μετά από αρκετό καιρό!!Στο τελευταίο μου μήνυμα ανέφερα πως περίμενα τα αποτελέσματα της βιοψίας!Τελικά βγήκαν θετικά για hpv με ένδειξη cin1.Ο γιατρός μου πρότεινε να μη κάνω κάτι άμεσα και να το βλέπαμε μετά από 6 μήνες.Σε λίγες μέρες θα πάω πάλι για νέα εξέταση.
    Όμως μιας και πλέον έμαθα να ζω με την ιδέα του hpv και απλά να τον παρακολουθώ υπομονετικά με την ελπίδα να υποχωρήσει ή τουλάχιστον να μην υποτροπιάσει,θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα άλλο θέμα.Επειδή έχω και πολυκυστικές ωοθήκες και η τριχοφυία εποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα έκανα ipl στα πόδια με πολύ καλά αποτελέσματα.Τώρα θα ήθελα να κάνω το ίδιο και στην περιοχή του μπικίνι ,μέχρι όποιο σημείο  γίνεται φυσικά.Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω από τη στιγμή που δεν έχω εξωτερικές αλλοιώσεις από κονδυλώματα το ipl σαν μέθοδος αποτρίχωσης επηρέαζει την hpv μόλυνση ή προκαλεί κάποια άλλη παρενέργεια αν γίνει στην ευαίσθητη περιοχή?Βέβαια με την προϋπόθεση πως γίνεται με τον σωστό τρόπο και από γιατρό που γνωρίζει τη χρήση του.Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν επηρεάζει το "παλμικό φως" τις πολυκυστικές?Δε ξέρω αν αυτό κατατάσσεται σε κατηγορία ακτινοβολίας...Τέλος ήθελα να ρωτήσω αν η αυξημένη θερμοκρασία της κεφαλής του μηχανήματος σε συνδυασμό με καθαρισμό απο οινόπνετυμα ή κάποιο άλλο αντισηπτικό είναι επαρκής για να μην υπάρξουν μολύνσεις από οποιοδήποτε μικρόβιο ή ιό καθώς χρησιμοποιείται και σε άλλες γυναίκες που πιθανόν πάσχουν από κάτι..
    Σας ευχαριστώ πολύ!!!
    1. Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Μπορεις  αφοβα  να προβείς στην  αποτριχωση..
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.