default_mobilelogo
  1. aspa
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011
  Συγχαρητήρια για την σελίδα σας. Δεν ξέρω πραγματικά από που να αρχίσω …ζητώ συγγνώμη αν σας κουράσω. Είμαι 28, ένα χρόνο παντρεμένη.Τα προβλήματα μου μάλλον είναι δύο εκτός αν το ένα έχει αντίκτυπο στο αλλο.Εδώ και 2-3 χρόνια (κυρίως τον χειμώνα) νιώθω ένα κάψιμο , τσούξιμο …δεν το προσδιορίζω ακριβώς ,μια ενόχληση εν πάση περιπτώσει που με κάνει να θέλω να βγάλω το εσώρουχο μου , να μην με ακουμπάει τίποτα στην περιοχή. Παράλληλα κατά την ούρηση νιώθω κάψιμο και δεν έχω μεγάλη ροή (σαν να σφίγγομαι για να ουρήσω)Προσπαθώ όσο γίνεται να μην φοράω παντελόνια , φοράω πάντα βαμβακερά εσώρουχα ,πλένω με μωρουδιακό απορρυπαντικό τα εσώρουχα και στο μπάνιο χρησιμοποιώ το προδερμ το αφρόλουτρο.Επίσης χωρίς να βλέπω κάτι διαφορετικό στην περιοχή , νιώθω κάτι σαν πρήξιμο .Για να το πω πιο απλά μήπως και βοηθήσω νιώθω σαν την προηγούμενη να έχω έρθει σε επαφή με πολύ ΄΄πίεση΄΄. Στην σκέψη φυσικά ότι θα κάνω σεξ νομίζω ότι δεν θα μπορέσει να εισχωρήσει ούτε μπατονετα. Μέχρι και υπέρηχο νεφρών έκανα , καλλιέργεια ουρών και κολπικών υγρών ,όλα φαίνονται φυσιολογικά παρ’ολα αυτά έχω πάρει πολλές αντιβιώσεις για αυτό το θέμα .Τελευταία μετά από μια ουρολοίμωξη ο ουρολόγος το απέδωσε σε στρες και μετά από μια γυν επέμβαση ο γυναικολόγος είπε πως είναι δερματικό .Ποτέ κανείς όμως δεν μου έδωσε κάτι ώστε να σταματήσει αυτή η ενόχληση .Ακόμα και όταν κάθομαι αρκετές ώρες (η δουλειά το απαιτεί) είναι σαν να κάθομαι πάνω σε κάτι.
   
  Το δεύτερο είναι ότι στις 3/6/2003 έκανα ΠΑΠ με αρνητικό αποτέλεσμα και φέτος μετά από ακριβώς ένα χρόνο το ΠΑΠ έβγαλε το δεύτερο, άτυπα πλακώδη κύτταρα αν το λέω καλά .Μετά από αυτό ακολούθησε κολποσκόπηση .(είδα και εγώ τις άσπρες κηλίδες)ο γιατρός μου συνέστησε επέμβαση με laser .Πήγα και σε δεύτερο γιατρό ο οποίος με πήρε 2 κομματάκια για βιοψία η οποία έβγαλε CΙΝ IΙ>>
   
  Μετά τον επόμενο κύκλο την 8 ήμερα μου έκανε ο γιατρός μου τον καθαρισμό με laser και μου πήρε πιο μεγάλο κομμάτι για βιοψία η οποία έβγαλε CIN III.Είναι πολλές οι απορίες μου.Διαβασα και διάφορα στο ιντερνετ ….για ιό HPV κ.τλ .
   
  Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν αυτός ο ιός έχει πάει και σε άλλο σημείο της περιοχής και αν έχει να κάνει με το πρόβλημα που ανέφερα αρχικά , αν τον έχει κολλήσει ο σύζυγος μου και πως θα το μάθουμε αυτό , αν είναι πολύ σοβαρό αυτό που έχω , το 1993 είχα έναν σύντροφο ο οποίος είχε παρουσιάσει κονδυλώματα τα οποία έφυγαν με κάποιος αλοιφή (μπορεί να οφείλεται σε αυτό μετά από τόσο καιρό?)πως εξελίχθηκε τόσο γρήγορα μέσα σε ακριβώς ένα χρόνο, παιδί δεν έχω ακόμα (για παιδί πηγαίναμε και αλλού καταλήξαμε) θα επηρεάσει σε μελλοντική σύλληψη ή τεκνοποποιηση ?. Διαβασα ότι σε CIN I και CIN II προτείνετε Laser αλλά σε CIN III κάποια τριγωνική τομή. Έκανε καλά ο γιατρός μου που μου έκανε laser? Έχω πολλές πιθανότητες να ξανά εμφανίσω αυτά τα κύτταρα ?Πώς θα φύγει αυτός ο ιός? Να σημειώσω ότι έχω να έρθω σε επαφή από τον Μάρτιο (ο σύζυγος μου έκανε κιρσοκηλη , και εγώ την μια ουρολοίμωξη , την άλλη αυτές οι ενοχλήσεις ,τώρα η θεραπεία για τα κύτταρα ), πρώτη επαφή είχα στα 15 , ήμουν καπνίστρια από τα 15-27 , και η διατροφή μου δεν περιλαμβάνει αρκετά λαχανικά και φρούτα .Σχέσεις με σεξ.επαφές συνολικά 4
   
  Περιμένω την απάντηση σας , και ζήτω συγγνώμη για την μακρηγορία .>>
   
  Με εκτίμηση
   
  Άσπα
  Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
  Συνεργάτης του Gyn.gr
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
   
  Αγαπητή  Ασπα!
  Για τα  ενοχληματα που περιγράφεις,  μπορω  να  κάνω  μονον  υποθέσεις εργασίας! Προφανώς είσαι άτομο,  που  υποβληθηκε σε πολλές αντιβιώσεις  και για τον  λογο αυτό  προσβάλλεσαι ευκολα από   υποτροπές  κολπιτιδων   εκ  μονιλιασεως,  αλλά  ισως και μικροβιακής  αιτιολογιας. (πτώση  άμυνας στην περιοχή).  Επι  πλέον,  η  ιογενής προσβολή από HPV,  εμφανίζεται αρχικά  πολλές  φορές  σαν  κολπιτιδα εκ   μονιλιασεως (διαπιστωνονται   μύκητες στο  νωπό παρασκεύασμα),  που  υποτροπιαζει συχνά. Ισως σε σένα  υπήρξαν  σαν  αίτια των ενοχλημάτων   που περιγράφεις,  τόσο  οι αντιβιώσεις,  όσο και  η προσβολή  από HPV. 

  Το CIN III  είναι δυσπλασια (οχι  καρκίνος!)  σοβαρού  βαθμού ,  στην αιτιολογία του οποιου συμμετέχουν στελέχη  ιων  ανθρωπίνων  κονδυλωμάτων(HPV).  Αυτά μάλιστα  μπορεί να τιτλοποιηθούν -  να  διαπιστώσουμε  δηλαδή ποιά ακριβώς είναι,  μια και  υπάρχουν  περισσότερα απ'ο 80  -  στο   υλικό  της  βιοψίας,  ακόμη και  τώρα (τα  παθολογοανατομικά  εργαστήρια  κρατούν το δείγμα). Αυτό ωστόσο, δεν θα  αλλάξει  την θεραπευτική στρατηγική από εδώ  και πέρα.

  Η  εξάχνωση  δυσπλασιών  τραχηλου της  μήτρας ( CIN 1-3) με  laser είναι  αναγνωρισμένη μέθοδος  αντιμετώπισης   δυσπλασιών. Εκτιμώ, ότι  από εδώ  και πέρα  δεν θα έχεις  προβλήματα στο Papanicolaou.

  Αυτό  που προέχει τώρα, είναι   ο  τακτικός  κολποσκοπικός και   κυτταρολογικός έλεγχος του τραχηλου -  θα έλεγα  ανα 4μηνο -  για τα επόμενα  2 χρόνια  και  κατόπιν κάθε  χρόνο.

  Αν  ξαναεμφανιστούν  παθολογικά   κύτταρα  στο  Papanicolaou (στατιστικά   υπολογίζεται σε 7 τοις  χιλίοις), θα  συνιστούσα  την  κωνοειδή εκτομή,  που επιτρέπει  την ιστολογική επιβεβαίωση  αφαίρεσης   όλης  της  προσβεβλημενης  περιοχής.  Πρόκειται  για απλη  και πολυ αποτελεσματική επέμβαση,  που  όταν διενερηθεί από έμπειρο  γυναικολόγο,  δεν θα  σημιουργήσει  προβλήματα σε  σύλληψη  και τοκετό.

  Οι  ιοί HPV δεν προξενούν  προβλήματα  -  απ΄ οσα   γνωρίζουμε μεχρι  σήμερα -  αν προσβάλλουν εξωγεννητικές περιοχές.

  Με άλλα  λόγια:  Η  πρόγνωση  στην περίπτωση  σου  είναι  πολυ  καλή.  Μην  ανησυχείς.

  Με  φιλικούς χαιρετισμούς

  Π.Ζ.
  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


  There are no replies made for this post yet.
  However, you are not allowed to reply to this post.