default_mobilelogo
    1. KATERINA21
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013
    Γιατρέ μου καλησπέρα,
     
    Θα ήθελα σας παρακαλώ την πολύτιμη συμβουλή σας.
    Είμαι 30 ετών και εγκυος στην 10 βδομάδα της κύησης.  Είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη.
     
    Ο προγενητικός μου έλεγχος είναι καλός. Αυτό που με ανησυχεί είναι το εξής :
    Πριν 6 μήνες προκειμένου να πάρω αντισυλλυπτικά (τα οποία και πήρα τελικά για 3 μήνες)  που ήθελα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έκανα εξετάσεις θρομβοφιλίας. Τα αποτελέσματα παρατίθενται παρακάτω με τις φυσιολογικές τιμές στα δεξιά.
     
     
    Ht Αιματοκρίτης 38,3                                                                                   Α 40-52%, Θ 36-48%
    WBC Λευκά αιμοσφαίρια 4.300                                                                 4.000 – 10.000 /μL
    PLT Αιμοπετάλια 163.000                                                                            150 – 450.000 /μL
    APTT Χρ.εν.μερ.Θρομβοπλαστίνης 29,5                                                      25 – 38 sec
    ΤΤ Χρόνος Θρομβίνης 19,5                                                                           15-19 sec
    ProC-G (Πρωτ. C,S) Ανασταλτικός μηχανισμός C / S 1,12                       >0,8
    Πρωτεΐνη S Δραστικότητα ολικής S 67,8                                                    50-120 %
    AT III Αντιθρομβίνη ΙΙΙ 96,2                                                                              80-120 %
    FV G1691A Μετάλλαξη Leiden ΑΡΝΗΤΙΚΟ
    FII G20210A Μετάλλαξη προθρομβίνης ΑΡΝΗΤΙΚΟ
    MTHFR C677T Μετάλλαξη ομοκυστεΐνης ΟΜΟΖΥΓΩΤΙΑ
    MTHFR A1298C ΑΡΝΗΤΙΚΟ
    β2GPI IgG Αντισώματα β2GPI G 4,25                                                               <12 U/ml
    β2GPI IgM Αντισώματα β2GPI M 10,89                                                             <12 U/ml
     
     
    Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι βρέθηκε ομοζυγωτια στον παράγοντα MTHFR C677T. Γενικά δεν έχω κάποιο ιστορικό στην οικογένεια και ο αιματολόγος που τις είδε τις εξετάσεις μου, μου είπε πως δεν χρειάζεται να πάρω κάτι. Να σας πω πως μέχρι στιγμής λαμβάνω utrogestan των 200, 2 την ημέρα και felicine, ένα χάπι την ημέρα.
     
    Θα ήθελα σας παρακαλώ και τη δική σας γνώμη. Θεωρείτε πως πρέπει να το ψάξω λίγο περισσότερο ? Έχω διαβάσει πως μετάλλαξη αυτού του παράγοντα μπορεί να οδηγήσει σε ενδομήτριους θανάτους και όπως καταλαβαίνεται είμαι λίγο αγχωμένη.  Θα ήθελα σας παρακαλώ και τη δική σας άποψη - όσο είναι εφικτό.
     
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
     
     
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή Φίλη!
    Εχω την άποψη, ότι  οι εξετασεις αυτές δεν συνηγορουν για  την αναγκαιοτητα  αντιπηκτικης αγωγης..
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2013
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.