default_mobilelogo
    1. Dayna
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020
    Γεια σας! Έκανα κάποιες εξετάσεις τη 2 μέρα του κύκλου (άρα, πρόκειται για την ωοθυλακική φάση; ) Ο γιατρός δεν μου έκανε κάποιο σχόλιο. Θα εκτιμούσα, ιδιαίτερα, αν μου λέγατε τι σας δείχνουν.

    tsh: 3,89 (όρια εργαστηρίου: 0,27-4,7 μIU/ml)
    προλακτίνη ορού: 39 (4,8-23,3 ng/ml)
    e2: 58 (25-156 pg/ml για την ωοθυλακική φάση)
    fsh: 3,6 (3,5-12,5 iu/I για την ωοθυλακική φάση)
    LH: 4,5 (2,4-12,6 iu/I για την ωοθυλακική φάση)

    Σας ευχαριστώ πολύ!
    Κοφινάκος Παναγιώτης
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή φίλη.
    Λείπουν: η ηλικία, ο λόγος που έκανες τις εξετάσεις και η συχνότητα του κύκλου σου.
    Φιλικά
    Π.Κ.
    Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
    1. Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Έχετε απόλυτο δίκαιο και σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Είμαι 34,5 και είμαι εγώ με τη μηνορραγία για 3 μήνες, έπειτα απουσία περιόδου για 2 μήνες και μετά ξανά μηνορραγία για άλλους 2 μήνες. (Μου είχατε κάνει σχόλιο να διορθώσω το βάρος μου και την ψυχολογία μου.) Σας ευχαριστώ θερμά.
    1. Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Κοφινάκος Παναγιώτης
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Δείχνουν ότι υπάρχει διαταραχή στον κύκλο και μάλλον πρόβλημα στην ωορρηξία (μέτρηση προγεστερόνης την 21η ημέρα του κύκλου).
    Π.Κ.
    Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
    1. Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Καλησπέρα σας, Γιατρέ! Έκανα ορμόνες και αξονική την 21η μέρα του κύκλου (όπως μου είχατε πει για την προγεστερόνη). Μέσα σε κάποια φυσιολογικά ευρήματα στην αξονική αναγράφονται και τα εξής: " Από τον έλεγχο της μήτρας πιθανολογείται η ύπαρξη ινομυώματος κατά το οπίσθιο τοίχωμα μέγιστης διαμέτρου 46 χιλ. Η ενδομήτρια κοιλότητα διακρίνεται με εύρος περί τα 10 χιλ. Παρουσία απλής κύστης στην δεξιά ωοθήκη διαστάσεων 38x 21 χιλ." Οι τιμές των ορμονών είναι:
    LH: 18,74 ΙU/L (όρια εργαστηρίου Παραγωγική: 2,4-12,6, Ωορρηξία: 14,0- 95,6, Εκκριτική: 1,0-11,4)
    PRL:0,6 ng/mL (ενήλικες: 4,79-23,3)
    PRG:0,20 ng/mL (Παραγωγική: 0,2-1,5, Ωορρηξία: 0,8-3,0, Εκκριτική: 1,7-27)
    DHEA-S: 194,40 μg/dL (16-50 ετών: 35,4-407)
    ACTH: 24,7 pg/mL (7,2-64,0)
    TSH: 4,15 mIU/L (ενήλικες: 0,27-4,20)
    FT3:3,15 pg/mL (ενήλικες: 2,0-4,4)
    FT4: 1,37 ng/dL (ενήλικες: 0,93-1,70)
    Anti-TPO: 8.6 U/mL (<35,0)
    E2: 68,8 pg/mL (Ωοθυλακική: 26,7-156, Ωορρηξία: 48,1-314, Ωχρινική: 33,1-298)
    τεστοστερόνη: 1,03 ng/mL (20-50 ετών: 0,084-0,481)

    Θεωρείτε ότι οι μηνορραγίες οφείλονται στο ινομύωμα, στην κύστη, σε ορμονικό πρόβλημα ή αλλού; Ήταν η πρώτη φορά που πήγα σε αυτόν τον γιατρό. Ο προηγούμενος έβλεπε την κύστη για ινομύωμα και μου έλεγε, από τον Αύγουστο, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Άρα, για να μπερδεύτηκε σημαίνει ότι η κύστη έχει συμπαγή στοιχεία; Πρέπει να πανικοβληθώ για κάτι; Εσείς τι άλλο θα συστήνατε να κάνω; Και γιατί η αξονική γράφει "πιθανολογείται" η ύπαρξη ινομυώματος; Γιατί δεν είναι σίγουρος; (Να σας πω, τέλος, ότι λόγω ενός μπερδέματος το αίμα λήφθηκε στη 1,30 το μεσημέρι. Για την προλακτίνη έπαιρνα χάπι μέχρι πριν 1 μήνα γιατί ήταν αυξημένη και είμαι 34,5 ετών). Σας ζητώ συγγνώμη για τον καταιγισμό των ερωτήσεων. Σας ευχαριστώ θερμά!
    1. Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 4
    Κοφινάκος Παναγιώτης
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Θα κάνεις ένα κολπικό υπερηχογράφημα μετά την επόμενη περίοδο για να διευκρινιστεί αν υπάρχει το ινομύωμα, το μέγεθός του και η θέση του.
    Δικαιολογείται η διαταραχή στον κύκλο σου αν μιλάμε για ινομύωμα περίπου 5 εκατοστών...
    Π.Κ.
    Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
    1. Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 5
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Γεια σας, Γιατρέ! Για μια, ακόμη, φορά σας ευχαριστώ θερμά για όλα! Με έχετε βοηθήσει πολύ! Σε συνέχεια του ανωτέρω μηνύματος αναφορικά, με το πρόβλημά μου (μηνομητρορραγίες), επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω κάτι ακόμα. Ο γιατρός μου συνέστησε να πάρω το mercilon για 42 μέρες συνεχόμενα (σε συνδυασμό με filicine και eviol). Mου διευκρίνισε ότι μου το δίνει για να ελέγξει την κύστη, σε πρώτη φάση και μετά το πέρας αυτών, θα ξανακάνω εξετάσεις και υπερήχους σε διαφορετικές μέρες του κύκλου. Τώρα είμαι στο 2 κουτάκι, 4 χάπι. Τα παίρνω ίδια ώρα και δεν έχω παραλείψει κανένα. Το θέμα μου είναι το εξής: ενώ την πρώτη βδομάδα πήγαιναν όλα πολύ καλά και είχα χαρεί, από την 8-9 μέρα μέχρι προχτές, είχα ελαφρείς πόνους περιόδου και λίγα καφέ υγρά. Κάθε μέρα! Όμως, χτες και σήμερα, οι πόνοι εντάθηκαν (χωρίς, ωστόσο, να γίνουν ανυπόφοροι), ομοίως και τα καφέ υγρά. Μάλιστα, πριν λίγο είχα και ελάχιστα κόκκινα. Προς το παρόν, τα υγρά είναι εμφανή κατά το σκούπισμα (συγγνώμη για τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες). Αν ενταθούν, πρέπει να πανικοβληθώ; Είναι παρενέργειες από το χάπι ή κάτι άλλο, σοβαρό; Υπό κανονικάς συνθήκας, σήμερα-αύριο θα αδιαθετούσα. Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο. Επίσης, σύμφωνα με τον γιατρό, το πιθανολογούμενο ινομύωμα της αξονικής, είναι αδενομύωση. Η αδενομύωση έχει συγκεκριμένο ρυθμό αύξησης; (π.χ. έχω διαβάσει ότι ταχέως αυξανόμενα ινομυώματα θεωρούνται ύποπτα. Ισχύει το ίδιο και για την αδενομύωση;) Σας το ρωτώ αυτό, γιατί μέσα Αυγούστου, σε κοιλιακό υπέρηχο, μου είχαν βρει ινομύωμα περίπου 3 εκ. και στην αξονική του Ιανουαρίου, αυτό βρέθηκε, με μέγιστη διάμετρο, τα 4,6 εκ. Και είναι αυτό το εύρημα που, σύμφωνα με τον γιατρό, είναι αδενομύωση. Κακοήθεια φαίνεται στην αξονική; Εγώ, τώρα, τι να κάνω; Να αγχωθώ; Πεθαίνω; Τα χάπια να συνεχίσω να τα παίρνω κανονικά, ό,τι κι αν γίνει; Τι άλλο θα με συμβουλεύατε να κάνω; Συγχωρέστε με για τον καταιγισμό των ερωτήσεων αλλά, πάνω που είχα ηρεμήσει, άρχισα να πανικοβάλλομαι ξανά. Και πάλι σας ευχαριστώ για όλα!
    1. Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 6
    Κοφινάκος Παναγιώτης
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή φίλη.
    Θα πρέπει να ενημερώσεις το γιατρό σου για τα συμπτώματα περιόδου που ήρθαν...
    Θέμα κακοήθειας δεν προκύπτει από τα γραφόμενά σου, μην ανησυχείς.
    Φιλικά
    Π.Κ.
    Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
    1. Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 7


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.