user_mobilelogo
Mariaphhf και 148 επισκέπτες
  1. kikiskak
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019
Γιατρέ καλημέρα σας,

Σας έχω γράψει και στο παρελθόν. Να σας θυμίσω το ιστορικό μας...Είμαι 38 και ο σύζυγος 44. Πριν από 1,5 χρόνο περίπου είχαμε μία έκτοπη κύηση και έμεινα με μία σάλπιγγα (η άλλη είναι ευτυχώς καλή). Η περίοδος μου δεν ήταν ποτέ σταθερή. Ας πούμε ότι ο μέσος όρος είναι 33μέρες και χάνω ένα κύκλο το χρόνο. Όμως με τη βοήθεια του θερμοδιαγράμματος (όχι και κάθε μήνα), βρίσκω άκρη ,κυρίως με βοηθά να καταλάβω πότε μπαίνω σε 2η φάση. Δε χρειάστηκε ποτέ να πάρω αντισυλληπτικά ή οτιδήποτε άλλο γιατί οι διαταραχές της περιόδου ήταν πάντα ήπιες.

Επίσης να σας αναφέρω ότι τα σπερμοδιαγράμματα του συζύγου βγαίνουν πάντα καλά -γόνιμο σπέρμα.

Πρόσφατα επισκέφτηκα ενδοκρινολόγο -διαβητολόγο τόσο για τον έλεγχο του θυρεοειδή όσο και για το σάκχαρο που πριν από μερικούς μήνες ήταν λίγο τσιμπημένο (105 σάκχαρο νηστείας). Σας γράφω τις τιμές (4η μέρα του κύκλου):

TSH:1.63

Σάκχαρο:93

FSH: 11,38

LH: 7.65

E2: 10.32 (πριν από μερικούς μήνες ήταν 70)

SHBG: 128 με όρια(32,4-128)

Tεστοστερόνη ολική :0.32 με όρια (0,084-0,481)

Τέλος γιατρέ να σας ενημερώσω ότι εμείς συνεχίζουμε τις ελεύθερες επαφές. Σε 2 μήνες έχουμε ραντεβού με το γυναικολόγο μας. Μήπως θα μπορούσατε να εκτιμήσετε τις παραπάνω τιμές;;;Η FSH εδώ και μία 5ετία είναι γύρω στο 10 κοντά. Η Ε2 γιατί τόσο χαμηλά;;;


Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη από τις τιμές που μας έστειλες. Η τιμή της Έ2 παρουσιάζεται εξαιρετικά χαμηλή επειδή δεν εξελίσσεται όπως πρέπει η τρέχουσα Ωοθυλακιορρηξία. Για τις άλλες τιμές να μην κάνουμε λεπτομερή ανάλυση βγαινει το συμπέρασμα ότι ο τρέχων κύκλος δεν εξελίσσεται φυσιολογικά.Θα συνιστούσα την επόμενη φορά να κρατήσετε και ένα θερμοδιάγραμμα στο διάστημα που θα κάνετε τις εξετάσεις για να μπορούμε να εκτιμήσουμε και την ποιότητα της ωοθυλακορηξιας.
Φιλικα Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ καλημέρα,

Σας ευχαριστώ για την απάντηση.Οι εξετάσεις αυτές έγιναν την 4η μέρα του κύκλου, τώρα είμαι στη 12η. Έχω ξεκινήσει θερμομέτρηση από την 1η μέρα και μόλις ολοκληρώσω το διάγραμμα, θα σας το προωθήσω. Λογικά θα υπάρχει διαταραχή με βάση αυτές τις τιμές μιας και ο κύκλος δε ξεκίνησε καλά όπως μου εξηγήσατε.

Πάντως γιατρέ όσες φορές θερμομετρήθηκα με βάση τις δικές σας οδηγίες, ο κύκλος ήταν πάντα διφασικός και οι μέρες της 2ης φάσης ήταν γύρω στις 12-13 μέρες. Ακόμη και σε κύκλους 35ημερών υπήρχε αυτή η εικόνα που σας περιγράφω.

Εύχομαι να ήταν ένα τυχαίο γεγονός τώρα.

Καλή συνέχεια να έχετε!
  1. Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.