default_mobilelogo
    1. παπ2016
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020
    Καλησπέρα γιατρέ είμαι 24 χρόνων προσπαθώ εδώ και 1.5 χρόνο για μωράκι αλλά δεν τα έχω καταφέρει 4η μερα του κύκλου έκανα ορμονολογικο έλεγχο και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής.

    Οιστραδιόλη - Ε2 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34 pg/mL
    . . . . . . . . . . . . . . .
    : Γυναίκες με φυσιολογική έμμηνο
    ρύση :
    Θυλακιοτρόπος φάση : 21 - 251
    Μεσοκυκλική φάση : 38 - 649
    Ωχρινική φάση : 21 - 312
    Γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση
    χωρίς HRP
    < 10 - 28
    Γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση με
    HRP
    < 10 - 144
    Τεστοστερόνη Ελεύθερη . . . . . . . . . . . . . . . 0.92 ng/dL 0.03 - 0.98
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    :
    SHBG (Φυλοσυνδετική σφαιρίνη) . . . . . . . . . 15.0 nmol/L 20.0 - 130.0
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    :
    Θυλακιοτρόπος Ορμόνη (FSH) . . . . . . . . . . . 8.10 mIU/mL
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    : Γυναίκες με φυσιολογική έμμηνο
    ρύση :
    Θυλακιοτρόπος φάση 3.03 - 8.08
    Ωορρηξία 2.55 - 16.69
    Ωχρινική φάση 1.38 - 5.47
    Γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση
    26.72 - 133.41

    χρινοτρόπος Ορμόνη (LH) . . . . . . . . . . . . 2.91 mIU/mL
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    : Γυναίκες με φυσιολογική έμμηνο
    ρύση :
    Θυλακιοτρόπος φάση : 1.80 -
    11.78
    Ωορηξία : 7,59 - 89.08
    Ωχρινική φάση : 0.56 - 14.00
    Γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση
    χωρίς HRT : 5.16 - 61.99
    Προλακτίνη (PRL) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22.37 ng/mL 5.18 - 26.53
    . . . . . . . . . . . . . . . .
    :
    Προγεστερόνη (PRG) . . . . . . . . . . . . . . . . . 0.3 ng/mL
    . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    : Γυναίκες με φυσιολογική έμμηνο
    ρύση :
    Θυλακιοτρόπος φάση : < 0.1 - 0.3
    Ωχρινική φάση : 1.2 - 15.9
    Μετά την εμμηνόπαυση :
    < 0.1 - 0.2
    Έγκυες γυναίκες
    Πρώτο τρίμηνο : 2.8 - 147.3
    Δεύτερο τρίμηνο : 22.5 - 95.3
    Τρίτο τρίμηνο : 27.9 - 242.5

    Δεϋδροεπιανδροστερόνη Θειική (DHEA-S) . . 325.0 μg/dL 98.8 - 340.0
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    .
    :
    Δεϋδροεπιανδροστερόνη - DHEA . . . . . . . . . 10.5 ng/mL 1.0 - 10.5
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    :
    17 - OH Προγεστερόνη . . . . . . . . . . . . . . . . 1.23 ng/mL
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    : Παραγωγική Φάση : 0.2 - 1.0
    Ωχρινική Φάση : 1.0 - 5.0

    Δ4 Ανδροστενεδιόνη . . . . . . . . . . . . . . . . . 4.78 ng/mL
    . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    : 0 - 6 μηνών : 0.05 - 0.35
    6 - 12 μηνών : 0.05 - 0.25
    1 - 3 ετών : 0.1 - 0.2
    3 - 10 ετών : 0.05 - 0.45
    10 - 12 ετών : 0.25 - 0.80
    12 - 18 ετών : 0.15 - 1.75 προ
    εμμηναρχής
    12 - 18 ετών : 0.30 - 3.30 μετά
    εμμηναρχή
    > 18 ετών : 0.30 - 3.30

    Ορμόνη Anti-Mullerian (AMH) . . . . . . . . . . . 5.5 pmol/L
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    : 0 - 12 μηνών : 5.1 - 51.5
    1 - 4 ετών : 6.5 - 67.2
    4 - 16 ετών : 4.5 - 103.5
    16 - 30 ετών : 6.1 - 82.1
    30 - 40 ετών : 3.4 - 66.7
    40 - 50 ετών : 0.12 - 40.7
    > 50 ετών : < 1.0

    Στο μικροβιολογικο μου είπαν ότι η AMH είναι πολύ χαμηλή.... Ποια είναι η άποψη σας τι να κάνω;;; συγνώμη για το μεγάλο μου μήνυμα... Απλά είμαι πολύ στεναχωρημενη.. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
    Κοφινάκος Παναγιώτης
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή φίλη.
    Θα μιλήσεις με το γιατρό σου που γνωρίζει το ιστορικό σου.
    Πράγματι, η ΑΜΗ δεν είναι συμβατή με την ηλικία σου.
    Φιλικά
    Π.Κ.
    Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
    1. Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Καλημέρα σας... Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας... μόλις επισκέφθηκα το γιατρό μου εκανα και καμπύλη ζαχάρου και έχω αντίσταση στην ινσουλίνη ο ενδοκρινολογος μου έδωσε Glucophage 500x2 και φυλλικο οξύ. Μου είπε ότι έχω αυξημενα ανδρογόνα και ότι οι πολυκυστικες δείχνουν χαμηλή την ΑΜΗ... Απόρησα το ότι έχω πολυκυστικες γιατί έχω κύκλο 27-29 μέρες πάντα. Συμφωνείτε μαζί του;; υπάρχει κάποια άλλη εξέταση που θα έπρεπε να κάνω;;; θα καταφέρω να μείνω έγκυος φυσιολογικά;;
    1. Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Κοφινάκος Παναγιώτης
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Συνήθως, οι πολυκυστικές ωοθήκες ανεβάζουν αρκετά ψηλές τιμές AMH (πάνω από τα φυσιολογικά όρια).
    Τέλος πάντων, θα συζητήσεις με το γιατρό σου για το θέμα εγκυμοσύνη.
    Π.Κ.
    Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
    1. Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.