user_mobilelogo
Κοφινάκος Παναγιώτης , papad6761 και 259 επισκέπτες
  1. voulitsa
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019
Καλησπέρα σας γιατρέ.

Πριν 2 μήνες διαγνώστικα με ουρολειμωξη e coli , έκανα θεραπεία 10 μέρες, πήρα τα augmentin.
Δυστηχως η αντιβιωση μου προκάλεσε μύκητες.
Και έκανα θεραπεία 3 μέρες με κολπικά υποθετα.
Πέρασαν όλα τα συμπτώματα και της ουρολειμωξης κ των μυκητων και ολα καλα.
Πριν 1 εβδομαδα όμως πάλι δυσκολευομουν να ουρισω.
Ξανά έκανα εξετάσεις και παλι βρέθηκε το ίδιο μικρόβιο σε μικρότερη ποσότητα βέβαια αλλά δεν καταπολεμηθηκε εντελως.
Ο ουρολόγος μου, αυτή τη φορά μου χορήγησε τα fosfocin.
Να παίρνω 1 φακελάκι καθε 7 μερες για 6 εβδομάδες. Που σημαίνει ότι πάλι θα ταλαιπωρηθώ με μύκητες.
Του το είπα κ μου είπε να πάρω προβιοτικα υποθετα για τον κόλπο.
Τα ecovag.
Και έχω τις εξής ερωτήσεις.
1ον Μπορώ να αποτρεψω την εμφάνιση μυκήτων κατά τη χρήση αντιβιοτικών?
2ον Κάθε πότε να βάζω το υποθετο σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας? (1 φακελακι καθε 7 μερες μου ειπε, συνολο 6 φακελακια)
3ον Η θεραπεία αυτή θα διαρκέσει 1.5 μήνα, δλδ όλο το καλοκαίρι.
Μπορω να έχω σεξουαλικη επαφή με τον σύντροφο μου?
Εννοείται με τη χρήση προφυλακτικου.
Κάθε πότε μπορώ να έχω επαφή ενώ χρησιμοποιώ κολπικά υποθετα?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Τα υπόθετα θα τα χρησιμοποιείς μια φορά την εβδομάδα αν και τα φακελάκια αυτά δεν προκαλούν κολπίτιδες.
Επαφές μπορείς να έχεις αλλά το υπόθετο θα το βάζεις μετά, για να μένει όλο το βράδυ στον κόλπο.
Θα πίνεις άφθονο νερό και θα έχεις αδειάσει την κύστη πριν την επαφή.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρε σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σας! :)

Aκόμη δεν τα έχω ξεκινήσει, γιατι σταμάτησαν όλα τα συμπτώματα, ίσως γιατι παιρνω τα Χatral τα οποια βοηθουν στην κένωση της κύστης, και πίνω άφθονο νέρο, περίπου 2 με 2.5 lt ημερησίως.
Πηγαινω πολυ συχνα στη τουαλετα, και φροντιζω να αδειαζω τη κυστη πριν αλλα και μετα την επαφη.

Υπάρχει πιθανότητα να εξαλείφθηκε το μικρόβιο? Εχουν περασει 10 μερες απο τοτε που εκανα την καλλιέργεια κ είχε βρεθει το μικροβιο coli 40.000.

Δε ξερω εαν πρεπει να τα ξεκινησω εφοσον δεν εχω καθολου πια συμπτώματα.



Σας ευχαριστω και παλι εκ των προτερών
  1. Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Το σωστό είναι να ενημερώσεις τον ουρολόγο σου.
Π.Κ.
  1. Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.