default_mobilelogo
    1. athyr
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020
    Καλησπέρα σας,

    Θα ήθελα τη γνώμη σας όσον αφορά την περίπτωσή μου μιας και έχω κάποια ερωτήματα που με προβληματίζουν.

    Είμαι 38 ετών και είχα πριν από τρία χρόνια μια παλίνδρομη κύηση στην 8η εβδομάδα και πριν από 9 μήνες μια πολύ άσχημη αυτόματη αποβολή στην 9η εβδομάδα.

    Μετά από σύσταση του γυναικολόγου μου έκανα έλεγχο για θρομβοφιλία με τα παρακάτω αποτελέσματα
    G20210A προθρομβίνης - αρνητικό
    R506Q FV Leiden - Αρνητικό
    C677T (MTHFR) - Ετεροζυγωτία
    Α1298C (MTHFR) - Ετεροζυγωτία

    Χρόνος Προθρομβίνης
    Quick Pick Μάρτυρος - 12.50 sec
    Quick Pick Εξετασθέντος - 12.80 sec
    Ποσοστό - 97.10%
    Ι.N.R - 1.03
    aPTT - 32.0 sec
    Αντιθρομβίνη ΙΙΙ - 91%
    Ινωδογόνο - 213 mg/dL
    Πρωτεϊνη C - 80%
    Πρωτεϊνη S - 71%
    Ομοκυστεϊνη - 8.9 μmol/L

    Όταν μίλησα με το γιατρό μου μου είπε ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά και δεν έχω θρομβοφιλία αλλά καλό θα ήταν αν ξαναμείνω έγκυος να ξεκινήσω από την πρώτη μέρα κι όλας και για όλη την εγκυμοσύνη ηπαρίνη για παν ενδεχόμενο. Ο αιματολόγος μου είπε το ίδιο.
    Πήρα μια δεύτερη γνώμη όσον αφορά τις μεταλλάξεις αυτές και ο γιατρός μου είπε ότι έχω πρόβλημα για εγκυμοσύνη και ότι θα πρέπει να ξεκινήσω μόλις μείνω έγκυος salospir και ηπαρίνη χαμηλού μοριακού βάρους.

    Ήθελα να μάθω αν δεν έχω θρομβοφιλία ποιός είναι ο λόγος να κάνω ηπαρίνες και από την άλλη μήπως αυτοί οι δύο δείκτες είναι κάποιου είδους ήπια θρομβοφιλία και δεν το κατάλαβα?

    Η αλήθεια είναι ότι με αγχώνει λίγο το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης με το ενδεχόμενο άλλης μιας παλίνδρομης όπως επίσης όμως και οι ηπαρίνες και το salospir σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αφού φοβάμαι εάν μου ξανατύχει αποβολή να είμαι σε αντιπηκτικά.

    Από την άλλη σκέφτομαι μήπως οι ανεπιτυχείς εγκυμοσύνες οφείλονται σε κάποιου άλλου είδους πρόβλημα ίσως ορμονικό ή ίσως επειδή λόγω ουρολοίμωξης και στις δύο περιπτώσεις αναγκάστηκα να πάρω αντιβίωση. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ.

    Όλο αυτό με έχει οδηγήσει να έχω σταματήσει να σκέφτομαι να προχωρήσω σε κάποια προσπάθεια να μείνω έγκυος αλλά από την άλλη δεν έχω αποκτήσει μωρό ακόμα και ο χρόνος περνάει.

    Συγχωρήστε με για το μακροσκελές μήνυμα. Θα εκτιμούσα την άποψή σας ακόμα και αν απλά μου συστήσετε να ρωτήσω και έναν τρίτο γυναικολόγο.

    Ευχαριστώ πολύ.
    Κοφινάκος Παναγιώτης
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή φίλη.
    Δύσκολο περιστατικό αλλά όχι ασυνήθιστο.
    Μέσω διαδικτύου, δε μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα.
    Εκείνο που χρειάζεσαι πρώτα, είναι ορμονικός έλεγχος με εξέταση αίματος, την 3η ημέρα περιόδου για να δούμε τη γονιμότητά σου, στα 38 χρόνια.
    Επίσης, μία εξέταση - καρυότυπος ζεύγους - αν δεν έχει γίνει, είναι σωστό να την κάνεις.
    Σε περίπτωση κύησης, μπορείς να ξεκινήσεις και την ασπιρίνη και τις αντιπηκτικές ενέσεις, να βλάψουν αποκλείεται.
    Φιλικά
    Π.Κ.
    1. Τρίτη, 14 Απριλίου 2020
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Καλησπέρα Γιατρέ,

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Θα προχωρήσω όπως προτείνετε.

    Να ρωτήσω ξανά για να καταλάβω και μόνο, οι μεταλλάξεις αυτές είναι σοβαρές? Είναι θρομβοφιλία και γι αυτό μου προτείνουν τις ηπαρίνες?

    Ευχαριστώ κ πάλι.
    1. Τρίτη, 14 Απριλίου 2020
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Κοφινάκος Παναγιώτης
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Όχι αλλά μην ασχολείσαι περισσότερο με το θέμα θρομβοφιλία.

    Π.Κ.
    1. Τρίτη, 14 Απριλίου 2020
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Ευχαριστώ πολύ γιατρέ,

    Θα προχωρήσω όπως προτείνετε.

    Καλή συνέχεια
    1. Τρίτη, 14 Απριλίου 2020
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 4
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Καλησπέρα σας γιατρέ

    Θα ήθελα τη γνώμη σχετικά με ένα θέμα που προέκυψε.

    Μετά την τελευταία αποβολή μου πέρυσι στα αποτελέσματα του ΠΑΠ μου είχα εικόνα τραχηλιτιδας ο γιατρός μου είπε να μην ανησυχώ και ότι δεν κάνουμε κάτι σε αυτήν την περίπτωση. Στο φετινό μου ΠΑΠ εμφανίστηκε το ίδιο και πάλι μου είπε ότι δεν κάνουμε κάτι.

    Παράλληλα τους τελευταίους τρεις μήνες είχα μια διαφορά στη ροή της περιόδου μου, παρότι στην ώρα της, όποτε επέμεινα αυτή τη φορά λόγω ηλικίας (έκλεισα τα 39) να μου κάνει ορμονολογικές γιατί μέχρι τώρα μου έλεγε ότι δε χρειάζεται αφού όλα τα έβλεπε φυσιολογικά.

    Μου είπε λοιπόν να κάνω την 3η μέρα κάποιες εξετάσεις. Αυτόν το μήνα μου ήρθε κανονικά η περίοδος κι από ροή και από διάρκεια (συνήθως 3 μέρες και την τέταρτη ίχνη) Δυστυχώς την τρίτη μέρα ήταν Κυριακή κι έτσι πήγα την.τέταρτη μέρα (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο).

    Τα αποτελέσματα μου είναι τα παρακάτω
    TSH 2.18
    FSH 16.02
    LH 7.28
    PRL 16.60

    Έχω πρόβλημα γονιμότητας;
    Έστειλα τα αποτελέσματα μου στο γιατρό μου αλλά ίσως επειδή είναι πολυάσχολος δεν μου έχει απαντήσει ακόμα.

    Συγχωρέστε με για το μακροσκελές μνμ

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας
    1. Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 5
    Κοφινάκος Παναγιώτης
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    FSH 16 είναι υψηλή...
    Θα μιλήσεις μαζί του αλλά θα χρειαστεί να κάνεις και μία εξέταση αίματος για ΑΜΗ...σε οποιαδήποτε ημέρα του κύκλου.
    Φιλικά
    Π.Κ.
    1. Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 6
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Καλημέρα γιατρέ,

    Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
    Μου απάντησε και ο γιατρός μου και μου είπε ότι σε γενικές γραμμές οι εξετάσεις μου είναι καλές εκτός όπως αναφέρατε κι εσείς ότι η fsh είναι υψηλή.

    Παρόλα αυτά δε μου ζήτησε κάτι άλλο απλά μου είπε πως θα πρέπει να βιαστώ. Θα κάνω την εξέταση για ΑΜΗ.

    Ευχαριστώ και πάλι.

    Καλή συνέχεια.
    1. Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 7
    Κοφινάκος Παναγιώτης
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    :D :D :D
    1. Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 8
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Καλημέρα γιατρέ,

    Έκανα την εξέταση ΑΜΗ όπως μου είχατε προτείνει. Το αποτέλεσμα είναι 1.41

    Πως σας φαίνεται?
    1. Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 9
    Κοφινάκος Παναγιώτης
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Να ενημερώσεις το γιατρό σου και σε συνδυασμό με την υψηλή FSH να πάρετε τις αποφάσεις σας.
    Π.Κ.
    1. Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 10
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Καλημέρα γιατρέ,

    Ευχαριστώ για την απάντηση.

    Όταν λέτε να πάρουμε τις αποφάσεις μας εννοείται ότι δεν υπάρχει πιθανότητα φυσιολογικής σύλληψης?
    1. Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 11


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.