user_mobilelogo
Georgia , Ρία Π , Virgin και 269 επισκέπτες
 1. elric-12
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. Τρίτη, 07 Ιουνίου 2011
Γειά σας κύριε Ζησόπουλε,

3 μήνες έχουν περάσει από τη διαγνωστική απόξεση, και αποφάσισα να επισκεφτώ κάποιον άλλο εξωσωματικό γιατρό μήπως μου προτείνει κάποια άλλη λύση πέραν τον ορμονών που προτείνουν οι περισσότεροι…
Εξηγώντας του το ιστορικό μου θεώρησε ότι δεν είχα πάθει καμία από τις 2 φόρες υπερδιέγερση διότι στην υπερδιέγερση δεν ανεβάζει κανείς πυρετό. Μου είπε ότι μάλλον είχα πάθει περιτονίτιδα διότι ίσως δεν είχαν καθαρίσει το σπέρμα  …
Είδε όλες τις εξετάσεις που έχουμε κάνει.(όλες καλές) Μας είπε ότι για τους άλλους γιατρούς έχουμε «ανεξήγητη υπογονιμότητα» ο ίδιος θα βρεί τι φταίει!!
Μας είπε λοιπόν να κάνω την 21η μέρα του κύκλου προγεστερόνη και προλακτίνη και όταν αδιαθετήσω να έρθουμε σε επαφή την 12η μέρα το βράδυ και την 13η μέρα το απόγευμα να πάω για υπέρηχο και να μου κάνει και το περιβόητο (που έψαχνα πολύ καιρό να βρω ποιος το κάνει) sims – huhner test!!!.
Είπε αν όλα βγουν καλά , θα πρέπει να πάω για λαπαροσκόπηση!!!!!!!!Γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχω συμφύσεις!!! (Τα έχω ακούσει αυτά 100 φόρες όλα αυτά τα χρόνια!!!!) και καλό είναι να γνωρίζω τον λόγο που δεν μπορώ να μείνω έγκυος...
Δεν καταλαβαίνει το εξής: Έχουν περάσει πάνω από 4 χρόνια προσπαθειών και ταλαιπωρίας και πλέον δεν με ενδιαφέρει να μάθω τον λόγο, αλλά να κάνω παιδί!!!!!!
Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι δεν θα το κάνω με τίποτα αυτό.(επίσης μου είπε ότι μετά την λαπαροσκόπηση θα μπορώ να ξεκινήσω αμέσως προσπάθειες!!! Κάτι που δεν νομίζω να ισχύει).
Μου είπε ότι μπορούμε να κρατάμε σε κάθε κύκλο το ωάριο του μήνα και να βάλουμε περισσότερα από ένα έμβρυα μαζί για να αποφύγω φάρμακα (αφού δεν θέλω ) κάτι που έψαχνα να κάνω αλλά ο προηγούμενος εξωσωματικός δεν έκανε...
Έχουμε και λέμε λοιπόν ..
Θα κάνω το sims – huhner test από ότι υπολόγισα περίπου 18 - 19 ώρες μετά...Είναι πολλές οι ώρες?
 Ωορρηξία τον τελευταίο καιρό κάνω την 15η – 16η μέρα, δεν είναι νωρίς να έρθουμε σε επαφή την 12η? Του το είπα αλλά μου είπε ότι πρέπει να γίνεται πριν την ωορρηξία.(Δεν είναι πολλές οι μέρες?)
Επίσης σε ένα αρνητικό sims - huhner test , απο όσο θυμάμαι λέτε ή ότι έγινε υπερεκτίμηση των σπερμοδιαγραμμάτων ή ότι μπορεί να φταίει η τραχηλική βλέννη? (Υπάρχει λύση γι αυτο?)
 Σχετικά με την λαπαροσκόπηση , τι άποψη έχετε ? Έχει νόημα να γίνει τώρα?
Υπάρχει περίπτωση να έχω συμφύσεις ή κάτι που να εμποδίζει την σύλληψη?
Με ρώτησε αν πονάω στην περίοδο και ότι αυτό μπορεί να σημαίνει ενδομητρίωση...
Εγώ πονάω από την πρώτη στιγμή που αδιαθέτησα... και συνήθως την 2η μέρα...
Κάθε φόρα που επισκέπτομαι κάποιον γιατρό , χειρότερα μπερδεύομαι γιατί ο ένας κατηγορεί τον άλλο(συναδελφική αλληλεγγύη...) και δεν έχω ανάγκη από κάτι τέτοιο... Ας υποθέσουμε ότι δεν είμαι εύκολη περίπτωση (λόγω αυτών που έχω πάθει...) Αλλά εδώ τους θέλω τους γιατρούς , στα δύσκολα και όχι στα εύκολα και συνηθισμένα.....
Για τον φυσικό κύκλο που είπε ότι είναι κοροϊδία και ότι οι πιθανότητες είναι μηδαμινές , κάτι που γνωρίζω αλλά δεν θέλω να βάλω την υγεία μου ξανά σε κίνδυνο!!!(
 Με εκτίμηση................
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Sims-Huhner-test  14 ωρες μετά  από  σχέσεις... Αρκετά  ελεύθερα κινητά  σπερματοζωάρια, μερικά   από αυτά  με μορφολογικές   ανωμαλίες ..  Περιστατικό  ιατρείου. Δικό μας   παρασκεύασμα .

Αγαπητή  Φίλη!
Ελάχιστη  προϋποθεση (όχι  ομως  και εγγύση  επιτυχίας! )  για να  γινουν παιδιά  με   φυσιολογική σύλληψη, ειναι: 
1) Θετικό   Sims-Huhνεr-test μετά  απο παροοδο 8  τουλάχιστον ωρών  από την  σχεση  (προσωπική  μου άποψη  -  το..2ωριο,  ή 4ωρο  που χρησιμοποιειται εν  πολλοις, ειναι  ανεπαρκές !)
(διεν΄ρργεια  λιγο πριν την   ωοθυλακιορρηξία (1-2  μερες )  -  γι αυτό τον  λόγο  χρειάζεται  το θερμοδιάγραμμα)
2)Καλή   ωοθυλακιορρηξία (ενα  προσεγμένο  θερμοιδιάγραμμα   2-3  μηνων  ειναι  αρκετό  για την εκτίμηση  της )
3) Ανοιχτες σάλπιγγες (  κατ΄ελαχιστον  καλη σαλπιγγογραφία  -  αν υπάρχει συναίνεση  για  λαπαροσκόπιση, ειναι  ακομη  καλλίτερα!   Προσωπικα  παντως  δεν  την επιδιώκω - τουλάχιστον σε  πρώτη φάση  -    αν   όλα   οσα  προανεφερα  ειναι   εν ταξει..
Για την τραχηλική  βλέννα: αν  αυτή πταιει, ναι, υπάρχει  πολυ αποτελεσματική αγωγή.. 
Για  το  αν  υπαρχουν  συμφυσεις  (και δεν φαινονται με  σαλπιγγογραφία -  σπάνιο !):  ναι,  μπορει  να  υπάρχουν.

Φιλικά
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
 1. Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γεια σας γιατρέ,
 Σχετικά με τις 3 ελάχιστες προϋποθέσεις
1.Θερμοδιαγράμματα κράταγα πριν 4,5 χρόνια για αρκετούς μήνες ήταν όλα καλά, με υπερθερμική φάση μέσο ότο 12 μέρες και κάποια στιγμή μου είπατε να τα αφήσω στην άκρη... δεν είχε πια νόημα..
2.Σαλπιγγογραφία είναι καλή, διαβατές σάλπιγγες χωρίς υποψία συμφύσεων...
3.Σπερμοδιαγράμματα πολύ καλά, από διαφορετικά εργαστήρια... Αλλά ποτέ δεν έχει γίνει το sims huhner test ….και δεν ξέρω αν έχει νόημα να γίνει πια...θα το κάνουμε όμως...
 Αρα,
Αν γίνει 18-19 ώρες μετά την επαφή, πειράζει? Είναι πολλές οι ώρες???
Ο γιατρός μου είπε να έρθουμε την 12η μέρα σε επαφή το βράδυ, και 13η το απόγευμα να πάω να μου κάνει το τεστ...
Μπορώ να μάθω έστω μόνη μου την πιο κατάλληλη μέρα να έρθω σε επαφή? Τα τεστ ωορρηξίας που κάνω θετικοποιούνται συνήθως 14η – 15η μέρα. Σπάνια και 16η!!!
Η λαπαροσκόπηση έχει νόημα να γίνει μετά από τόσα χρόνια (σπερματεγχύσεις – υπερδιεγέρσεις, εξωσωματικές κτλ....)?????????
Πείτε μου σας παρακαλώ τη γνώμη σας.............................
Ευχαριστώ!!
 
 1. Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Με ενα τεστ   ωοθυλακιορρηξίας  θα βρεις την κατάλληλη μερα. Αυτή ειναι  η ίδια μερα  της θετικοποιησης,  ή  η επομενη..Προσωπικά  κανω το  τεστ  μεχρι το  πολυ  20  ωρες   μετα από σχεσεις...Κατα   μεσο  ορο  καπου  8-12  ωρες,, Καπως  δηλ.  και αναλογα  οπως  ταιρειαζει στο ζευγαρι και στις  ωρες γραφειου.. Αν γινει   σε μικροτερο διαστημα των 20  ωρων , οχι  ομως κατω των  8  ωρων, ειναι επισης σωστό..
θα έλεγα, επ΄αυτου  ρωτατε  και τον γιατρό  σας.
Θα ηθελα να επισημάνω,  ότι σε ενα ζευγαρι   με ιστορικο   οπου  ΄΄ολα βρεθηκαν εν ταξει'' και περασαν  4,5 χρόνια  με εξωσωματικές και άλλα, ειναι  σχεδον απολυτως βεβαιο,  ότι κατι   πολυ  σοβαρό συμβαίνει, ειτε επειδή δεν  εχει διαγνωστει,  ειτε εχει  υπερεκτιμηθεί  καποια  εξεταση.. Εχω τωρα μπροστα  μου ενα Γερμανικο συγγραμμα  πολυ προσφατης εκδοσης,  που αναφερει,  ότι  μετά  απο ματιαη προσπαθεια συλληψης 5ετους διαρκειας,  η πιθανοτητα αργότερης   συλληψης με φυσιολογικο  τροπο,  φτανει ισως  το 10%.
Η προταση της λαπαροσκοπισης  δεν μου φαινεται  μετα 4,5 χονια   λοιπον  περιεργη   ή περιττή... 
Θεωρώ ωστοσο  σημαντικό   τι θα επακολουθήσει, αν πραγματι κατι βρεθει.. Μου φαινεται  κομβικό σημειο,  που σε αφορά   και που θεωρώ σκοπιμο   να διευκρινιστει.. Στο κατω - κατω, η ιδια θα συναποφασίσεις για  όλα  και ειδικά σε διληματα .  Ειτε δεν  θα πας σε λαπαροσκοπιση τωρα, είτε    μετα  μια  σκομη  αποτυχία  εξωσωματικής .. Θα προβει  ο γιατρος στην προγραμματισμενη εξωσωματική αν  αναγκαστει ν΄αντιμετωπισει λαπαροσκοπικα  μια ενδομητριωση; θα την αναβαλει  για μηνες;  (μετεγχειρητικές θεραπειες διαρκουν  4-6  μηνες, με  ανασταλκτικά της  ωοθυλακιορρηξίας)..
Για το  Sims - Huhner -test:   ειναι  η πλεον  απλη εξεταση  (μία ματια  στο μικροσκόπιο!),  και  σε γυναικες με κανονικο  κυκλο,  διενεργείται  στις  2-3  πρωτες   επισκεψεις.  Καλιο ομως αργά παρά ποτε...  Μερικές   φορές  εχω δει  να λυνονται   καποια μακροχρονια   προβληματα.
Φιλικά
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
 1. Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γεια σας κύριε Ζησόπουλε,
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας, δεν θέλω να σας κουράζω αν θέλετε το διαβάζετε...

Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι αυτά τα 4,5 χρόνια είναι συνεχώς περιστοιχισμένα απο άγχος , κακή αντιμετώπιση γιατρών και συνεπώσ ψάξιμο και αλλαγή αυτών,

Ξεκινήσαμε εξετάσεις και όλα τα συναφή πάρα πολύ γρήγορα , ούτε χρόνο μετά απο σχέσεις και οι 2  εξωσωμάτικές ξεκίνησαν απο 9 μήνες πριν.. Οι οποίες ήταν σε φυσικό κύκλο(πράγμα που έχει ελάχιστεσ πιθανότητεσ). Κια είχα και μία θετικήχοριακή...
Μετά έμπλεξα με εξέτάσεις θρομβοφιλίας ... και γυρνόντας διάφορους αιματολόγους έμαθα ότι τσάμπα με είχαν τρομάξει ότι έχω θρομβοφιλια!!!Άντε πάλι απο την αρχή...

Με όλα αυτά θέλω να πω πωσ εδώ και 4 χρόνια με γιατρούσ , εξέτασεις, υπερδιεγέρσεις,αποτυχημέση ωοληψία, και τεστ παπ που με "σταματούσαν" για καιρό να κάνω προσπάθειες για εγκυμοσύνη(σας θυμίζω hpv - άργησαν να μου πουν τί είναι και τι πρέπει να κάνω, ευτυχώς βρηκά καλό γυναικολόγο!!!, κύτταρα agus - απόξεση κτλ...)
Το άγχος ήταν μόνιμο , τεράστιο και ασταμάτητο!!!! Πήγανα να ξεκίνήσω κάτι και με σταμάταγε κάτι άλλο...
Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην γίνεται η σύλληψη για ψυχολογικούς λόγους???

Σε ένα πρόσφατο μήνυμα σας (με μία κοπέλα που προσπαθεί 3,5 χρόνια) είπατε ότι θα μπορούσατε να γράψετε σύγγραμα για το άγχοσ στην σύλληψη!!! και έιπατε ότι είναι κάποια θέματα που η επιστήμη ακόμα δεν έχει προσεγγίσει σε αυτο το πεδίο...
Τι λοιπόν θα μπορούσε να είναι το τόσο σοβαρό πρόβλημα που δεν μένω έγκυος??? (Γιατί προβληματίστηκα ...)

Επειδή σας διαβάζω πολλά χρόνια(πάνω απο 5) και έχετε μιλήσει και για κυήσεις μετά απο υοθεσία , ή μετά απο πέρασμα πολλών ετών!!!!! Κι εγώ η ίδια γνωρίζω τέτοιες περιπτώσεις...
Αυτό που λένε "ανεξήγητη υπογονιμότητα-στειρότητα" δεν ισχύει για κάποια ζευγάρια???????
Σχετικά με το γερμανικό σύγγραμα που λέει ότι οι πιθανότητες σύλληψης μετά απο 5ετή προσπαθεια είναι περίπου 10%, να σας πώ την αλήθεια και πολύ μου φάνηκε , αφού αν όλα είναι καλά ειναι 20-22% το μήνα....΄

Η ενδομητρίωση επηρεάζει μόνο την σύλληψη ή και την εγκυμοσύνη????

Σχετικά με το sims - huhner test , Αν έρθουμε σε επαφή όταν θετικοποιηθεί το τέστ δεν θα μπορώ να κάνω το τέστ την επόμενη διότι από ότι μου είπαν πρέπει να κλεισω ραντεβού μέρες πριν!!!
Μου είπε την 12η μέρα να έρθουμε σε επαφή(πρέπει να είναι πριν την ωορρηξία κάποιες μέρες είπε).Εγώ πολύ φοβάμαι ότι αν δεν βγει θετικο , μήπως έχει να κάνει με την μη εκτασιμότητα της βλένης την ημέρα εκέινη, Μπορεί??

Θα βοηθούσε πολύ αν κάποια στιγμή στο site σας γράφατε για τους ψυχολογικούς λόγους που εμποδίζουν , γιατί τελικά ενδιαφέρει αρκετά ζευγάρια....


Με εκτίμηση............................
 1. Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 4
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Η ενδομητριωση  μπορει να εμποδισει   την συλληψη  και  βεβαια  μπορει να επηρεάσει αρνητικά  την εξωσωματική..
Για  το  τι   μπορει να ειναι  ο σοβαρός  λογος:  π.χ  μία ενδομητριωση, ΄η  καπιοες συμφυσεις  που δεν μπορουν να διαγνωστουν αλλοιως  παρα λαπαροσκοπικά, 
η π.χ.   ενα  αρνητικο  Sims -Huhner-test
Τώρα που βρηκες  ενα  πιο σκεπτομενο συναδελφο, θα έλεγα να κανεις αυτό  που σου  υποδευκνύει.. Ακομη κι αν  η ημερα  εξεσης  ειναι  λιγο ενωριτερα:  κανε  το.  
Και  για το θεμα λαπαροσκοπισης  - αν θα γινει  ή όχι   και  και για το τι θα συμβει αν  βρεθεί  κατι -  θα  το  μιλησεις μαζι του.  Οπως προείπα,  δεν  μπορει,  καποιο σκεπτικο θα εχει ο  άνθρωπος..
Σχετικά   με το ψυχολογικά  αιτια  συζυγικής στειροτητας, εκανα μία  εισαγωγική δημοσίευση   στο  περιοδικό  ''Γυναικα΄΄ στην δεκαετία του  1980..( Σχετικά με τα ψυχογενή αίτια της γυναικείας στειρότητας. ) ...Ειναι δύσκολος τομέας  και  οι  διαγνωσεις μπιανουν  τελικώς... κατόπιν εορτης.. 
Καλη επιτυχία
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
 1. Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γεια σας γιατρέ,
Έκανα την 21 η μέρα του κύκλου τις εξετάσεις που μου είπε ο γιατρός.Με θετικό τεστ ωορρηξίας την 14η μέρα του κύκλου.
Προγεστερόνη 8,2   (Φ.Τ 2,0 – 28)
Προλακτίνη     23,6 (Φ.Τ 2,8 – 25)
Η Προγεστερόνη είναι μέσα στα όρια, αλλά μου φαίνεται χαμηλή για την ημέρα του κύκλου...Πως βλέπετε τις τιμές??
 
Επίσης σχετικά με το sims – huhner test όταν έρθουμε σε επαφή, μέχρι την επόμενη μέρα το απόγευμα (18 ώρες μετά) δεν πρέπει να κάνω μπάνιο? Η’ δεν παίζει ρόλο?
Ευχαριστώ!!
 1. Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 6
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Οι εξετάσεις  ειναι φυσιολογικές.
Μπανιο μπορεις φυσικά να κανεις ...
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
 1. Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε Ζησόπουλε γειά σας.
 
Τελικά έκανα το sims – huhner την 13η μέρα του κύκλου όπου στον υπέρηχο έδειξε ωοθυλάκιο 18 mm , μου είπε λοιπόν ο γιατρός ότι είναι πολύ καλό το huhner και ότι βρέθηκαν κινητά σπερματοζωάρια. Μου είπε και αριθμό ανά πεδίο αλλά ακριβώς δεν θυμάμαι. Νομίζω γύρω στα 5-7 ανά οπτικό πεδίο μετά από 18 ώρες από την επαφή.
Θεώρησε την προγεστερόνη που έκανα την 21η μέρα του κύκλου ότι είναι χαμηλή.
Σας είχα στείλει τις τιμές. (8.2 προγεστερόνη)
Μου είπε μήπως δεν γίνεται καλής ποιότητας ωορρηξία. Γι αυτό και μου πρότεινε να εκανα pregnyl και να έρθουμε σε επαφή και να ξανακάνω την 21η μέρα προγεστερόνη.
Τελικά pregnyl δεν βρήκα πουθενά! Οπότε και δεν έκανα την ένεση.
Θα κάνω την προγεστερόνη την 21η μέρα και μου είπε ότι θα δούμε πως θα προχωρήσουμε...
Θεωρεί δε ότι δεν είχα πάθει υπερδιεγέρσεις τότε, και αν ήταν κάποια φλεγμονή μήπως μου επηρέασε τις σάλπιγγες....Την σαλπιγγογραφία την είχα κάνει το 2007 και ίσως χρειαστεί να ξαναγίνει...
Μία άλλη πρότασή του που θα την δούμε είναι clomiphene και επαφές. Δεν βλέπει τον λόγο που κάναμε όλα αυτά τα βήματα.(σπερματεγχύσεις, εξωσωματικές κλπ...).Θέλει να προχωρήσουμε μεθοδικά και όχι με βιαστηκά βήματα για εξωσωματική...
Η τιμή της προγεστερόνης υποδεικνύει ότι δεν γίνεται καλή ωορρηξία???
Για το sims huhner μετά απο 18 ώρεσ τι έχετε να πέιτε?
 
 
Σας Ευχαριστώ θερμα!!!!
 
 1. Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 8
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη!
Η επιβιωση σπερματωζαριων για  18  ωρες    ειναι  καλη προϋπόθεση..
Για το θεμα  ωοθυλακιορρηξίας :  Αν  ο  κυκλος ειναι τακτικός,  δεν μπορει  η  ωοθυλακιορρηξία να  ειναι παντα διαταραγμενη... Ακομη και η τιμη  προγεστερονης  που διαπιστωσες, ειναι μεσα  σε φυσιολγοικά όρια. Εστω  κι   αν δεν ειναι  η υψηλοτερη,  παιδιά εχουν γινει  και  με το ευρημα  αυτό..  
Για την προταση του γιατρού  να προχωρησει   κανεις  την προσπαθεια με συντηρητική αντιμετωπιση :  Ειναι  μία  λογική προσπελαση..
Για το θεμα  ιστορικού υπερδιεγερσης:  θα  το ελάμβανα πολυ σοβαρά  υπ  όψη...!
Φιλικά
Π.Ζ
 
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
 1. Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε Ζησόπουλε γειά σας,
Ευχαριστώ για την απάντηση σας.Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορεί κανείς να πάθει υπερδιέγερση με clomiphene.
όπως σας προανέφερα , εξήγησα στον γιατρό τα συμπτώματα που είχα όταν έκανα τις σπερματεγχύσεις, δηλαδή 3-4 ωοθυλάκια , υγρο μέσα στη πυελική χώρα , εμετό , υψηλό πυρετό , φρικτούς πόνους!!
θεώρησε λοιπόν ότι δεν ήταν (οπωσ σας είπα )αυτά τα συμπτώματα υπερδιέγερση. Υπερδιέγερση συνήθωσ μου έιπε γίνεται όταν υπάρχουν πολλά ωοθυλάκια...Πιστεύει ότι ήταν κάποιου είδους μόλυνση ή φλεγμονή και μήπως έχει πειράξει και τις σάλπιγγες...
Επεδή μου είπατε ότι την υπερδιέγερση θα την λαμβάνατε πολύ σοβαρά υπ'όψιν, κι επειδή έχω περάσει πάρα πολλά
εσείς πιστευεται ότι ήταν σίγουρα υπερδιεγέρσεις ? η υπερδιέγερση κάνει πυρετο? 
Γιατί αν είναι έτσι φοβάμαι να προχωρήσω σε λήψη clomiphene!!!!(μέχρι ασθενοφόρο είχε έρθει να με πάρει επειδή δεν μπορουσα να περπατήσω!!!.
Και κάτι ακόμα, κάποιες φορές του τελευταίους μήνες(αυτό το ξέχασα να του το πω) 2-3 μέρεσ μετά την ωορρηξία έχω για 2 μέρες καφέ υγρα...Μήπωσ είναι δείγμα έλλειψησ προγεστερόνης??? Αυτό το είχα και τον προηγούμενο μήνα την 17η μέρα. Και την 21η μέρα είχα 8,2 προγεστερόνη....
 
Μετά απο όλα αυτα και μετά απο όλες τις εξετάσεις που έχουν γίνει, και με θετικό sims huhner test, γιατί δεν έχω μείνει έγκυος? Θεωρείται καλό μια επανάληψη σαλπιγγογραφίας????
 
Σας ευχαριστώ ..........................................................
 
  
 1. Σάββατο, 02 Ιουλίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 10
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Η υπερδιεγερση,  οχι  δεν  εχω ακουσει  ή δει να προξενεί   πυρετική  κίνηση..  Ολα  τα  άλλα ταιρειάζουν στην εικονα  της.
Υπεδιεγερση  μπορει να επέλθει και  με σκετη  κλομιφαινη,... Το είδα  μία  μοναδική   φορά στην ζωή  μου   και  μάλιστα μολις  προ  3μηνου, σε γυναικα  που της το χορηγησα  απο 3-7η ημερα  κυκλου,  1  δισκιο  πρωι-βραδι,  που το θεωρουμε  την  μεση  συνηθισμενη δοσολογια..Σχηματιστηκαν  κύστεις  και στις  2  ωοθηκες διαμέτρων  7-8 εκ, χωρις   τόσο θορυβωδη  συμπτωματολογια,  που ευτυχως  υπεστραφησαν  σε 2  μηνες ...
Για  το ποσο συχνό ειναι  το φαινομενο  υπερδιεγερσης:  Εριξα  μια ματια στον  υπολογιστη  μου, με ενα αρχειο που παει πίσω έως  το  1991..Συνταγογραφησα  το συγκεκριμένο σκευασμα, στην συγκεκριμενη  δοσολογια σε  361 περιστατικά. ...
Σε συνδυασμό με Pregnyl η συχνοτητα ειναι  φυσικα μεγαλυτερηαι  με βαρυτερη  συμπτωματολογια
.Τι θα έπρατα σε περιπτωση  που θα  ειχα τις αμφιβολιες  μου:   θα χορηγουσα στον α΄ κυκλο 1 χαπι 50mg  για  5 ημερες   και πριν την χορηγηση  Pregnyl   θα ζητουσα εναν προσδιορισμό  οιστραδιολης (Ε2) .. Αν  η τιμή ξεπερνα το  1200,  τοτε δεν  θα  την χορηγουσα... 
Δεν προκειται   για συνηθισμένη  πρακτική ,  αλλά ΄΄ όποιος  φυλλαει  τα  ρουχα  του   κτλ.΄΄.)
Για την σαλπιγγγοραφία : Κοιταξα  εν τάχει την συνομιλα μας  κι   αυτή   μας  ειπες  οτι  υπαρχει  ήδη,, Τι θα εξυπηρετησει μία νεα ; Δεν ειναι προφανώς  αναγκαια.
Φιλικά
Π.Ζ.
 
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
 1. Σάββατο, 02 Ιουλίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε Ζησοπουλε γεια σας
Έκανα ξανά εξέταση προγεστερόνης την 21η μέρα του κύκλου. Και η τιμή ήταν 9.1.(λίγο παραπάνω από τον προηγούμενο κύκλο8.2).
Πήρα το κέντρο να ενημερώσω και μου είπαν ότι ο γιατρός θεωρεί τις τιμές χαμηλές. Και κανονικά θα έπρεπε να είναι πάνω από 15...
Εν πάση περίπτωση θα μου πουν όταν αδιαθετήσω πως θα προχωρήσω...
Επειδή έχω μπερδευτεί πάρα πολύ, δεν μπορώ να καταλάβω το εξής.
Διαβάζοντας στο ιντερνετ κάποια άρθρα υποστηρίζουν ότι την συγκεκριμένη ημέρα του κύκλου θα πρέπει να είναι η prg > 10.
Κάποιοι γιατροί υποστηρίζουν ότι πρέπει να είναι πάνω απο 15 για να δείχνει ότι έγινε καλή ωορρηξία. Άλλοι πάλι λένε ότι όλες οι τιμές εντός ορίων ακόμα και προς το χαμηλό, είναι οκ.
Εφόσον υπάρχουν φυσιολογικές τιμές ποιος ο λόγος να μην είναι καλή η τιμή π.χ < 10??????
Τι εννοούν ότι δεν είναι καλή η ωορρηξία?
Δεν μπορεί δηλαδή να γίνει εμφύτευση όταν είναι χαμηλή η τιμή? Ή δεν είναι καλό το ωάριο?
Η΄γίνεται εμφύτευση και δεν μπορεί να γίνει εγκατάσταση του εμβρύου??
Με λήψη προγεστερόνης(utrogestan) αυτό (η αύξηση της τιμής) αντιμετωπίζεται?
 Ή μόνο με κλομιφαίνη?
Σας ευχαριστώ!!!
 1. Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 12
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Τι χρειάζεται τωρα  να  τα  καταλαβεις όλα;  Γιατρός θα γινεις; 
Ειναι   γεγονός,  ότι  οι καπως  υψηλότερες  τιμές θεωρούνται ΄΄καλλίτερες΄, χωρις  ομως  οι μ ικροτερες να ειναι άχρηστες..΄.
Το  τι θα προτείνει  τωρα ο  γιατρός  σου:  Ας το αφήσουμε  στην  επιλογή του..
Φιλικά
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
 1. Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 13
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε  Ζησόπουλε καλησπέρα
 με αφορμή τα της υπερδιέγερσης που μου είχατε πει απο clomiphene που σας έτυχε μόνο μία φορά
και καθώς σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγωγή που θα μου δώσει ο εξωσωματικός σας στέλνω τα υπερηχογραφήματα που είχα πάθει τότε την 2η  υπερδιέγερση(πριν 2 χρόνια με gonal μικρή δοσολογία 75).
ο ίδιος δεν τα έχει δει (τα έχουν δεί πολλόι γιατρό απο τότε), σκέφτομαι να του τα πάω ... πάντως όπως σας
 είπα θεωρούσε ότι αυτό που έπαθα δεν ήταν υπερδίέγερση και έφταiγε κα΄τι άλλο... π.χ περιτονιτίδα... 
 Θα σας παρακαλόυσα να ρίξετε μια ματιά και με την τόση εμπειρία που έχετε να μου πείτε την εικόνα απο τα υπερηχογραφήματα..Ήταν υπερδιέγερση ? ή όχι???? και γιατί πόναγα τόσο πολύ???
(λόγω του ότι φοβάμαι για τα χειρότερα ...και επειδή ήταν ακι η 2η φορά , είχα ξαναπάθει αλλά δεν είχαννοσηλευτεί)
Και το σημαντικότερο είναι ότι έκανα μέτρηση Ε2 και δεν ήταν πάνω απο 1200... όπωσ μου είχατε πει
να πρόσεχα για τώρα αν έπαιρνα clomiphene
Σας ευχαριστώ...............
1η μέρα : (περίπου 12 ώρες μετά την σπερματέγχυση , μεσάνυχτα μετά από τρομερά έντονους πόνους μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο )
Μήτρα σε οκκ 70 * 45 * 50 χιλ
Ενδομήτριο 17 χιλ
Αριστερή ωοθήκη διαστάσεις 58 * 34 σε διέγερση
Δεξιά ωοθήκη διαστάσεις 54 * 35 σε διέγερση
Ποσότητα υγρού στο δουγλάσιο
Μου είπαν ότι είναι από το υγρό που είχε γεμίσει στην κοιλιακή χώρα και να πάω στο σπίτι, να πίνω υγρά .... έτσι κι έφυγα, ώσπου οι έντονοι πόνοι έγιναν ανυπόφοροι, παραλίγο να λιποθυμήσω , έκανα εμετό, και δεν μπορούσα ούτε να αναπνεύσω ήρθε φορείο να με πάρει δεν μπορούσα ούτε να κουνηθώ !!!!!!!!!!!!!!!έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο.
 
2η μέρα:(μου είχαν ορό , και ενέσεις για τον πόνο... δεν έκαναν κάτι. Αναρωτιόντουσαν γιατί πόναγα τόσο πολύ!!
Η κλινική μου εικόνα έλεγαν ότι δεν είχε σχέση με το πόσο πόναγα... και θεωρούσαν ότι έφταιγε κάτι άλλο.
είχα πυρετό και τα λευκά αιμοσφαίρια ήταν πολύ ανεβασμένα....ο τότε γυναικολόγος μου έλεγε ότι δεν είναι
τίποτα και δεν ερχόταν, ο παθολόγος του νοσοκομείου έλεγε ότι κάτι άλλο είναι!!!)
 
Υπέρηχο: Μήτρα οκκ .επιμήκης διάμετρος 80 mm , προσθοπίσθια διάμετρος 58 mm, εγκάρσια διάμετρος 52 mm
 Ενδομήτριο ολικό πάχος 14,4 mm Δεξιά ωοθήκη : 71 mm * 49 mm σε υπερδιέγερση,
Μόρφωμα : κυστικό με ορώδες περιεχόμενο Διαστάσεων : 33mm
Αριστερή ωοθήκη : 46 mm * 36 mm σε διέγερση.
 Δουγλάσειος χώρος ελεύθερη ποσότητα υγρού
 
4η μέρα: (πλέον οι τρομερά εντονοι πόνοι είχαν φύγει, μπορούσα να περπατήσω και εγώ ζήτησα να φύγω... )
 
 Μήτρα οκκ .επιμήκης διάμετρος 91 mm , πρόσθιοπίσθια διάμετρος 56 mm, εγκάρσια διάμετρος 56 mm Ινομυώματα : 22 mm , πλάγιο ΔΕ
Ενδομήτριο ολικό πάχος 16,6 mm
Δεξιά ωοθήκη : 78 mm * 57 mm σε υπερδιέγερση,
Ωοθυλάκιο : 26,0 mm Δεύτερο ωοθυλάκιο : 20,0 mm
Αριστερή ωοθήκη : 86 mm * 56 mm σε υπερδιέγερση. Ωοθυλάκιο : 29,0 mm Δεύτερο ωοθυλάκιο : 30,0 mm Colour Doppler : και 3ο ωοθηλάκιο 23 χιλ Δουγλάσειος χώρος ελεύθερη ποσότητα υγρού
 
 
 1. Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 14
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητη  Φ'ίλη!
Τι   τα  θελουμε  αυτά  που συνέβησαν  τοτε;  Περασαν  2 χρονια...
Οταν  υπο θεραπεια  με εκλυτικά  της   ωοθυλακιορρηξίας  εχουμε  διαμετρο  ωοθηκων της ταξεως των  8 εκ.,. με ελευθερο  υγρο στον  Δουγλασειο  και  πόνους (θα  ήταν  πολυ περέρργο  να μην τους  ειχες!), τότε αναμφιβολα  μιλάμε  για συνδρομο  υπερδιέγερσης....
Ο  πυρετ'ος  δεν ΄΄κολλάει΄΄, εκτός κι   αν εγινε  π.χ.  μία  άλλη ενέργεια (θα σκεπτομουν μια  π.χ. ενδομητρικη τεχνητη σπερματεγχυση)
Θα δω  ομως την βιβλιογραφια   σχετικά  και  αν βρω κατι θα επανέλθω,,
Καλο ειναι,  να  γνωριζει   ο γοατρός  την πορεια  της τοτε διαδικασίας...
..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
 1. Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 15
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε Ζησόπουλε σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απαντησή σας,
Να σας πω ότι είχα κάνει σπερματεγχύσεις και τις 2 φορές...γυρίζω 2 χρόνια πίσω γιατί αυτό που πέρασα τότε δεν μπορώ να το ξεχάσω , γνωρίζοντας δε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να κάνω σοβαρή προσπάθεια εγκυμοσύνης, αφου δια της φυσιολογικής οδού δεν "λεει" να έρθει....
Επίσης φοβάμαι πάρα πολύ μήπως το ξαναπάθω, και κανένας μα κανένας γιατρός δεν δίνει τη δέουσα σημασία!!!
και το έχω πάθει 2 στα 2!!!!!! με τη 2η φορά (αυτή που σας έστειλα) να είναι κα΄τι το εξωπραγματικό απο πόνους...... (και κανένας δεν με καθησύχαζε)
Ο γιατρός που ξεκίνησα και κάναμε και το sims huhner test, θεωρεί ότι δεν είχα πάθει υπερδιέγερση με τίποτα!!!
και αυτό διότι του είπα 1. ότι δεν είχαν αναπτυχθεί πολλά ωοθυλάκια ώστε να δικαιολογούν υπερδιέγερση και 2. επειδή
είχα πυρετό !! θεώρησε ότι ήταν κάποιου είδους μόλυνση απο την σπερματέγχυση...
Μα και τις 2 φόρες μόλυνση (π.χ. να μην είχαν καθαρίσει το σπέρμα... όπωσ είπε)???
Σας παρακαλώ πολύ ρίξτε όποτε μπορείτε μια ματιά στη βιβλιογραφία για τον πυρετό και πείτε μου...(και τις 2 φορές μετά τις σπερματεγχύσεις είχα πυρετο........)
Το χειρότερό απ'όλα που μου συμβαίνει, δεν είναι ότι έχω ταλαιπωρηθεί και ταλαιπωρούμαι πολλά χρόνια με γιατρούς εξετάσεις και όλα αυτα... είναι ότι δεν μπορώ να κάνω εξωσωματική ή οτιδήποτε άλλο με φάρμακα!!!!!!!!
1. Πείτε μου σας παρακαλώ πως θα μπορούσα να κινηθώ??? θεωρείτε ότι αν πάρω clomiphene , και κάνω και οιστραδιόλη θα είμαι καλυμένη? ή ενώ φαινονται όλα καλά, θα μπορούσα να ξαναπάθω???????
2.Επίσης απο τα υπερηχογραφήματα που σας έστειλα στο τελευταίο που φαίνονται πολύ διογκωμένες οι ωοθήκες, είχα σταματήσει να πονάω τόσο πολύ!! πόναγα αλλά όχι αυτό των 2 προηγούμενων ημερών (που τα υπέρηχα δεν ήταν τόσο κραυγαλέα...)
Θεωρείται την περίπτωση μου πολύ σπάνια???? 
Επειδή ο γιατρός δεν δίνει σημασία στο τι μου έχει συμβεί, εγώ σκεφτομαι να του δείξω τα υπερηχα διότι δεν με πίστευε για την υπερδιέγερση!!!! καταλάβατε τι έχω πάθει??????
κυνηγάω και παρακάλάω τους γιατρούς να με πιστέψουν τι είχα πάθει για να μου προτείνουν κάποια λύση για τα δικάμου μέτρα , είμαι δηλαδή συνεχώς στο άγχος και στη γύρα και κανέναν δεν τον ενδιαφέρει...
όλοι θέλουν τα "ευκολα" ακολουθούν μια πεπατειμένη και στα τυφλά...(π.χ. πάρε φάρμακα να αυξήσουμε τις πιθανότητες) χωρίς να κοιτάνε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά!!
Χίλια συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα, αλλά αυτό το θέμα το θεωρω΄πολύ σοβαρό! Δεν μπορεί να θέτεται η υγεία μου σε κίνδυνο και μια ολόκληρη οικογένεια να ξεσηκώνεται και να ξενυχτάει στα νοσοκομεία επειδή ο γιατρός θέλει να "τελειώνει" μαζι σου... ο τότε γιατρός μου απλά δεν υπήρχε!!!! καταλαβαίνετε το άγχος όλης τη οικογένειας όταν δεν απάνταγε καν τα τηλέφωνα, και απο το νοσοκομείο μας έλεγαν ότι δεν ξέρουν τι μου συμβαίνει!!!!!!!!!!!
΄Θα θεωρούσατε επικύνδυνο να ξαναπάρω φάρμακα???  
Σας ευχαριστώ θερμα....................................................................
 1. Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 16
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Εψαξα  λοιπον  λιγακι  το θεμα  σε   ξενόγλωσση ενημερω ση διαφορων ενεσιμών εκλυτικων  ωοξυλακιορρηξίας  και ''με...έπιασα''  οχι καλα διαβασμενο....
Περα  από του ότι     διογκωση  ωοθηκών  μεχρι  διαμετρου 85 χιλ (για  8,5 εκ. μελαμε!)  συνιστουν σαφες  δειγμα υπερδιέγερσης,  υπαρχουν  και  πολυ   σπανιες περιτπωσεις,  που  καποιες   ασθενείς αντιδρούν με  πυρετο   και με να  ειδος γριππωδους  συνδρομής,  σε  συγκεκριμενα ενέσιμα εκλυτικά  ωοθυλακιορρηξίας... Περιγραφεται  μεμονωμενα εδω κι εκεί,, 
Επομενως  παραμενουμε   ΄΄μπλεγμένοι΄΄  για  το  τι   έφταιξε  για   τον πυρετό...  Μπορει  η θεραπεια,  μπορει βεβαια  η επιμόλυνση...
Αν  μπορει  να το ξαναπαθεις:  καλη ερώτηση... Ατυχώς . ναι ,  μπορεί...
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
 1. Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 17
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε Ζησόπουλε γεία σας και πάλι,
 
τελικά ο γιατρός μου είπε να ξεκινήσω clomiphne 2 την ημέρα, να έρθω σε επαφή την 11η μέρα του κύκλου και την 12 η να πάω για υπερηχο και θα μου πει...
Του έδειξα τα υπερηχα απο το νοσοκομείο που είχα νοσηλευτεί λόγω υπερδιέγερσης, και βλεποντας τα μου είπε ότι δεν είχα πάθει υπερδιέγερση.Κάποιου είδους μόλυνση θεωρεί.....
Επίσης του εξήγησα ότι κάποιες φορές στην ωοορηξία μου πονάω αρκετα! οπότε φαβάμαι με περισσότερα ωοθυλάκια μήπωσ έχω έντονους πόνους και πάθω κάτι...Εσεις το έχετε συναντήσει αυτό ποτέ??
Του ζήτησα μήπως δεν κάνουμε pregnyl και τα αφήσουμε μόνα τους.....
 
Σας παρακαλώ πείτε μου , απο την πείρα σας
Αν δεν κανω pregnyl θα υπάρχει πιθανότητα υπερδιέγερσης?
θα σπασουν τα ωοθυλάκια?
του είπα να παίρνω 1 την ημέρα και να κάνω και μέτρηση οισταδιόλης(οπωσ μου είχατε προτείνει) αλλά δεν το δέχτηκε...
όταν λενε 2 την ημέρα εννοούν 1 πρωί 1 βράδυ? (ξέχασα να το ρωτήσω , θα πάρω τηλ.....)
Αν αδιαθετήσω βράδυ , ποιά θεωρείται 1η μέρα του κύκλου? η επόμενη?
 
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.....
 
 1. Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 18
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή  Φίλη!
Η  δοσολογια της  κλομιφαίνης - μια και ξεχασες να  ρωτησεις -   , όταν  ειναι  να  χορηγηθει  2χ  ημερησιως,  μπορει να παρθει   πρωί-βραδι , καθε φορά   1 χαπι,  μετά  φαγητό, μονον  για  5  ημερες...
Για  τα  θεραπευτικά σχηματα:  θα  τα ορισει  ο γιατρός  σου.  Δεν  μπορουμε να το κανουμε  εμείς.
Φιλικά
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
 1. Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 19
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύρις Ζησόπουλε γεία σας,
 
σε συνέχεια με την αγωγή clomiphene όπου τελικά τα ξεκίνησα απο την 3η - 7η μέρα του κύκλου , ενδιάμεσα μας είχε πει ο γιατρός να κάνει ο σήζυγος μου ένα σπερμοδιαγραμμα και μια καλλιέργεια
Μόλις με ενημέρωσαν τηλεφωνικώς ότι το πλήθος των σπερματοζωαρίων ήταν 70 εκ. και ζωηρα 30%.
Να σα θυμίσω ότι το sims - huhner test μετά απο 18 ώρες ήταν θετικό.
Στην καλλιέργεια βρέθηκε πρωτέας και μας είπαν να ξεκινήσει αντιβίωση για 4 εβδομάδες tabrin 200.
εγώ ωστόσο έχω πάρει τα climiphene και είμαι στην 9η μέρα του κύκλου και την 12η θα πήγαινα για υπέρηχο.Μου είπαν όχι ελεύθερες επαφές!! μόνο με προφύλαξη!!! τσάμπα πήρα ορμόνες?
και όταν ΄ρωτησα, τι θα κάνω που πήρα τα φάρμακα? μου είπαν να πάμε κανόνικά για τον υπέρηχο να δουν πωσ ανταποκρίθηκε ο οργανισμός μου στα clomiphene..και τα υπόλοιπα θα τα συζητήσω με τον γιατρό.
 
Καταρχήν πειράζει που πήραν τα clomiphene και στην ουσία δεν θα κάνω τίποτα?πιθανότητα υπερδιέγερσης χωρίς pregnyl υπάρχει?
Ο πρωτέας μπορεί να ευθύνεται για την υπογονιμότητα ???
Με αυτήν τη αγωγή συνήθωσ ξεπερνίέται?
μήπωσ πρέπει κι εγώ να κάνω καλλιέργεια ??????? υπάρχει περίπτωση να έχω κολλήσει ?
 
Σας ευχαριστώ θερμα!!
 
 1. Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 20
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Τωρα τι να πω...
Για  4,5  χρονια να  φταει  ο πρωτεας , το σπεμροδιαγραμμα να εχει  βγει  καλο  . το Sims-Huhner-test  επισης... Εν ταξει,  μπορει αυτή την στιγμή   ο  πρωτεας  να εμποδιζει, αλλα  με την  καταλληλη αντιβιωση  το  προβλημα  αυτό θα  ξεπεραστει τωρα..
Για  το  αν  υπάρχει  υπερδιέγερση με  σκετη  κλομιφαινη:  Πολυ σπανια, ναι υπάρχει   (προσφατα  μου ετυχε) Τα σοβαρα  ενοχληματα  ομως εμφανιζονται με την  χορηγηση  του Pregnyl.
Στην  περιπτωση  σου τωρα;  Αν  μη τι άλλο, θα δει κανείς.  πως αντιδρα  η  ωοθηκη στην  συγκεκριμενη δοση  κλομιφαινης   και  θα γνωριζει την επομενη φορά,  αν  και  ποτε  αναμενεται  η  γόνιμη  περιοδος..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
 1. Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 21
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απαντήση σας.....
Για να είμαι ειλικρινής, πήρα χτες τον γιατρό και τον ρώτησα αν θα πρέπει να έχουμε ή όχι επαφές και μου είπε ότι έγινε έγινε... και να έχω επαφές , να πάω την 12η για τον υπέρηχο και θα μου πει απο κοντά. πάντωσ θεωρεί ότι πρέπει να κάνω καλλιέργεια κι εγώ....
και μου δημιουργήθηκε η εξής απορία που δεν με αφήνει να ησυχάσω όλο το βράδυ....
αν έρθουμε σε επαφη και υπάρξει σύλληψη (αν........) και βγει στην καλλιέργεια την δική μου κάτι, θα πειράξει αν ακολουθώ αγωγή?????
είναι επικύνδυνο να υπάρξη σύλληψη με την υπάρξη πρωτέα?
ψάχνω να βρώ για τον πρωτέα και δεν έχει και πολλά... αυτό που δεν λεει πουθενά είναι η διακοπή των ελευθερων επαφών...
εσείς τι γνωρίζετε με την εμπειρία σας???? ο πρωτέας μεταδίδεται? είναι επικύνδυνο μικρόβιο????
τι είδους καλλιέργεια να έκανα? για αερόβια αναερόβια? η για τα πάντα??????
 
Σας ευχαριστώ .....(και ευχόμαι να μην μας τύχουν άλλες αναποδιές και εμπόδια........)
 
 1. Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 22
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Το περιστατικό  ΄΄ματσαλιάστηκε ΄΄  κυριλεκτικα.. ... Μπορει να συζητάμε  ατελειωτα.. Πορσωπικα΄δεν  φοβαμ\αι τον  '' πρωτέα΄΄   που βρεθηκε στο σπερμοδιάγραμμα,  ούτε  -    αν συλλάβεις  - ότι αυτός θα φταίει για   τυχόν αποβολή.. Να μην   το αιτιολογώ τώρα   το γιατί  και  πως,,,Ολ αυτά  δεν προωθουν  την λυση του προβλήματος  σας.. Κουραζουν γιατρούς και ασθενείς..   
Από την  άλλη,  εχει το διμαιωμα  καθε  γιατρος να  εχει  μια άλλη αποψη  και να  επιμένει σε  αποχη από σχεσεις στον τρεχοντα  κυκλο. Μονον   για εναν  κυκλο  προκειται,,,  
Κάνε    λοιπον  οτι σου πει  ο ανθρωπος...
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
 1. Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 23
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Έχετε δίκιο... σας κούρασα με τα ίδια και τα ίδια....
Τελικά είχατε δικιό!! πήγα για υπερηχο την 12η μερα του κύκλου στην δεξιά ωοθήκη έχω μία κύστη 13mm και αριστερα έκανα 2 ωοθυλάκια 20mm και 22mm. ο γιατρός μας είπε να έχουμε κανονικά επαφές...(δεν πειράζει ο πρωτέασ...η μαία μου είχε πει όχι επαφες!).το ενδομήτριο ήταν 8.
Μου είπε να κάνω την 21η μέρα προγεστερόνη για να δούμε πως ανταποκρίθηκα στα clomiphene.
Ωστόσο απο την 12η μέρα μέχρι και την 15η μέρα , πόναγα πολύ απο αριστερά!! γενικά πονάω στις ωορρηξίες μου(όχι πάντα) τώρα ήταν αρκετά έντονο...σήμερα 16η μέρα είμαι σαφώς καλύτερα...
Είναι φυσιολογικό ο πόνος τόσες μέρες? πιθανότητα να μήν έχουν σπάσει υπάρχει ?(και γι΄αυτο να πονάω)
η κύστη μου ειπαν ότι είναι άνευ σημασίας. Εγώ θυμάμαι ότι την έχω κάποιυς μήνεσ , δεν θα έπρεπε να έχει φύγει?
 
 
Σας ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 1. Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 24
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  φίλη!
Αφου  ο  κυκλος  σου   εξελισσεται  φυσιολογικά,   μην καταναλισκεσαι  με τα   άλλα..
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
 1. Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 25
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλημέρα γιατρέ...
ξεκίνησα όπως σας είχα γράψει τον προηγούμενο μήνα με clomiphene, είχα κάνει 2 ωοθυλάκια 22mm και 24mm την 12η μέρα του κύκλου , pregnyl δεν έγινε , ήρθαμε κανονικά σε επαφή και την 21η μέρα έκανα προγεστερόνη και ήταν 20.8! Περίοδος ήρθε στην ώρα της και αρκετά βαρια... Μου έίπε ο γιατρός να τα συνεχίσω. Πήγα την 12η μέρα και ήταν 2 ωοθυλάκια αλλά μικρά 11 mm και 15mm νομίζω.. Μου είπε να έρθουμε σε επαφή την επόμενη και την μεθεπόμενη να ξαναπάω για υπέρηχο, όπου έτσι έγινε. Βρήκε ένα ωοθυλάκιο 20mm και μου είπε να μου πάρει βλεννη (το είχα ξανακάνει τον Ιούνιο) για να δεί αν υπάρχει σπέρμα... Του είπα ότι είχα έρθει σε επάφη περίπου 18 ώρες πριν... αλλά τελικά βρήκε και πάρα πολύ σπέρμα απο ότι μου έιπε!! Μου έκανε και pregnyl και ήρθαμε σε επαφή όλες τις μέρες!!
Την 21η μέρα η προγεστερόνη μου, 26.6!. (με φυσιλ.τιμες 2-28) Να σας θυμίζω ότι η προγεστερόνη μου πριν τα clomiphene ήταν 8-9 και εξαιτίας αυτού ο γιατρός είπε να ΄ξεκινήσουμε έτσι να την φτιάξουμε δηλαδη....
΄Στον σύζηγο μου επίσης είχε βρεθεί πρωτεάς .οπου τώρα στην επανάληψη, δεν υπάρχει τίποτα...
θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:
Το ότι η προγεστερόνη μου ανέβηκε τόσο πολύ , υποδηλώνει καλής ποιότητας ωορρηξία???? ποιά η διαφορά με τις τιμές 8-9 που έιχα πριν??
Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο γιατός μου , δηλαδή για πόσο καιρό θα τα παίρνω ακόμα αλλά δεν βλέπω να γίνεται κάτι!!! και έχω απογοητευτεί πάρα πολύ!!!
Με θετικό sims - huhner τεστ , ανοιχτες σαλπιγγες, καλη ωορρηξία απο ότι έχω διαβάσει που γ΄ραφετε... Παιδιά δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν!!!! Να λοιπόν που δεν έχει γίνει !!!
Αφου υπάρχουν αυτες οι προυποθέσεις, γιατί να μην έρχεται???? (έχουμε περάσει και πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια με μεγάλες παύσεις - άγχοι αλλάγες γιατρων και δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο και αυτό!!)
Η σπερματέγχυση πάλι θα ήταν μια προσέγγιση΄ή απευθείας εξωσωματική???
 
Σας Υπερ - Ευχαριστώ .........
 1. Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 26
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
καλημέρα σας μηπως έχει ξεχαστεί να απαντηθεί το ερωτημά μου?????????
 
ευχαριστώ
[hr]
[elric-12 25-11-2011 10:26:37]:

Καλημέρα γιατρέ...
ξεκίνησα όπως σας είχα γράψει τον προηγούμενο μήνα με clomiphene, είχα κάνει 2 ωοθυλάκια 22mm και 24mm την 12η μέρα του κύκλου , pregnyl δεν έγινε , ήρθαμε κανονικά σε επαφή και την 21η μέρα έκανα προγεστερόνη και ήταν 20.8! Περίοδος ήρθε στην ώρα της και αρκετά βαρια... Μου έίπε ο γιατρός να τα συνεχίσω. Πήγα την 12η μέρα και ήταν 2 ωοθυλάκια αλλά μικρά 11 mm
 και 15mm νομίζω.. Μου είπε να έρθουμε σε επαφή την επόμενη και την μεθεπόμενη να ξαναπάω για υπέρηχο, όπου έτσι έγινε. Βρήκε ένα ωοθυλάκιο 20mm και μου είπε να μου πάρει βλεννη (το είχα ξανακάνει τον Ιούνιο) για να δεί αν υπάρχει σπέρμα... Του είπα ότι είχα έρθει σε επάφη περίπου 18 ώρες πριν... αλλά τελικά βρήκε και πάρα πολύ σπέρμα απο ότι μου έιπε!! Μου έκανε και pregnyl και ήρθαμε σε επαφή όλες τις μέρες!!
Την 21η μέρα η προγεστερόνη μου, 26.6!. (με φυσιλ.τιμες 2-28) Να σας θυμίζω ότι η προγεστερόνη μου πριν τα clomiphene ήταν 8-9 και εξαιτίας αυτού ο γιατρός είπε να ΄ξεκινήσουμε έτσι να την φτιάξουμε δηλαδη....
΄Στον σύζηγο μου επίσης είχε βρεθεί πρωτεάς .οπου τώρα στην επανάληψη, δεν υπάρχει τίποτα...
θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:
Το ότι η προγεστερόνη μου ανέβηκε τόσο πολύ , υποδηλώνει καλής ποιότητας ωορρηξία???? ποιά η διαφορά με τις τιμές 8-9 που έιχα πριν??
Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο γιατός μου , δηλαδή για πόσο καιρό θα τα παίρνω ακόμα αλλά δεν βλέπω να γίνεται κάτι!!! και έχω απογοητευτεί πάρα πολύ!!!
Με θετικό sims - huhner τεστ , ανοιχτες σαλπιγγες, καλη ωορρηξία απο ότι έχω διαβάσει που γ΄ραφετε... Παιδιά δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν!!!! Να λοιπόν που δεν έχει γίνει !!!
Αφου υπάρχουν αυτες οι προυποθέσεις, γιατί να μην έρχεται???? (έχουμε περάσει και πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια με μεγάλες παύσεις - άγχοι αλλάγες γιατρων και δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο και αυτό!!)
Η σπερματέγχυση πάλι θα ήταν μια προσέγγιση΄ή απευθείας εξωσωματική???
 
Σας Υπερ - Ευχαριστώ .........
 1. Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 27
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη!
Ναι, μαλλον  μεσα στο πληθος ερωταπαντησεων, πράγματι  σε  χάσαμε..
Οπως  διαβαζω,  με την αγωγη  οι κυκλοι εμφανίζονται στρωμένοι  (η αύξηση της προγεστερόνης  προέρχεται  και   από την βελτίωση  της ποιότητας   ωοθυλακιορρηξίας,  ή ισως  και  λόγω  πολλαπλης  ωοθυλακιορρηξίας),  το Sims-test  ειναι θετικό  18 ωρες μετα  και οι σαλπιγγες ανοιχτες..
Υπαρχει βεβαια  ακομη ενα ΄΄προβλημα΄΄,  που  δεν ξερω γιατί το επεβαλε  η φύση... Αν  όλ'  αυτά ειναι  εν ταξει,  η  πιθανοτητα  συλληψης  σε   καθε κυκλο , ειναι  20%... Θελει  δηλ.  λιγη  τυχη  και αρκετή  υπομονή..
Για το πόσο διαρκει  η θεραπεια.. :  Συνηθως 4, το πολυ 6  μηνες... Μετά  θα δει  κανείς..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
 1. Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 28
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε Ζησόπουλε σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας...
Πολλαπλή ωορρηξια δεν έχω, με την κλομιφαινη κάνω ένα ωοθυλάκιο...οπότε το 26.6 της προγεστερόνης μαλλον είναι καλή ωορρηξια......????
Σημερα πήγα πάλι για υπέρηχο 12η μέρα του κύκλου (3ος κύκλος κλομιφαίνης) και όπως σας είχα αναφέρει, έχω και μία κύστη στη δεξια ωοθήκηη 15 mm με ηχογενή στοιχεία...
ο γιατρός μου ανέφερε ότι εφόσον την έχω μήνες, υπάρχει περίπτωση να είναι κύστη ενδομητρίωσης....
και μου ανέφερε πάλι την λαπαροσόπηση αν και αυτός ο μήνας είναι άκαρπος προσπαθειών..........
Μου δημιούργήθηκε η εξής απορία: Δεν ξεχωρίζεται η κύστη ενδομητρίωσης απο άλλου είδους κύστες και χρειάζεται μόνο λαπάροσκόπηση να φανεί????
τι σημαίνει ηχογενη στοιχεία ?????????
Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι η λαπαροσκόπηση.... γνωρίζωότι χρειάζεται 6 μήνες χωρις περίοδο, και μετά πάλι προσπάθειες... εσεις θα το προτείνατε? προσπαθούμε σχεδον 5 χρόνια............ έχω κουρατεί πάρα πολύ με ότι μαε τυχαίνει κάθε φορά, αλλά δεν το βάζω κάτω....
λαπαροσκόπηση ή εξωσωματική απευθείας? τι θα προτείνατε????
 
Με εκτιμηση.............................................
 1. Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 29


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.