user_mobilelogo
  1. Chrtn
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
Καλησπέρα γιατρέ. Πήρε τα αποτελέσματα του τεστ Παπ και θα ήθελα την γνώμη σας. Έδειξε πολλά πλακωδη κύτταρα από την επιπολής και διάμεση στιβάδα του επιθηλιου, λίγα από τα οποία εμφανίζουν εικόνα υπερκεράτωσης και σπανίως ήπιας καρυομεγαλιας χωρίς αλλά αξιόλογες αλλοιώσεις. Από τον ενδοτραχηλο, διακρίνονται αρκετά αδενικα κύτταρα, χωρίς αξιόλογες αλλοιώσεις. Στο υπόστρωμα ανευρίσκονται λίγα πολυμορφοπυρηνα και γαλακτοβακιλλοι. κατηγορίας κατά Παπανικολάου 2. Επίσης όταν έγινε το τεστ παπ είχα μύκητες μόλις είχα τελειώσει stabilanol αλλά δεν με έπιασε τελείως και είχα ακόμα συμπτώματα δεν ξέρω αν σχετίζεται αυτό.
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη!
Πολύ καλή ερωτηση ( επειδή μας διαβάζει πολύς κόσμος, που το θέμα τον αφορά ): .
Πιθανότατα σχετίζεται πράγματι με αυτό το θέμα στο οποίο αναφέρεσαι.
Κάτι που δεν είναι ευρύτερα γνωστό:
Όταν υπάρχει γαλακτοβάκιλλος στο κολπικό έκκριμα το pΗ ( ''η οξύτητα ''(όπως λέμε εμείς) των κολπικών υγρών είναι φυσιολογική κι αυτό - σημαίνει ότι το αμυντικό σύστημα εναντίον μικροβίων (και ...ιών!) είναι αποτελεσαμτικο και η γυναίκα δεν μπορεί να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο κόλπο και κατ΄ επέκταση στην επιφάνεια του τραχήλου της μήτρας,
απ΄ όπου λαμβάνεται το δείγμα για το τεστ Papanicolou..

Οι μύκητες, δεν επηρεάζονται αρνητικά΄΄ από την παρουσία γαλακτοβακίλων και κατ΄ επέκταση, από το φυσιολογικό pH του κόλπου..
Παθογόνοι όμως μικροβιακοί παράγοντες, δεν αναπτύσσονται σε φυσιολογικό pH
Αυτό που θα πρότεινα: Χρησιμοποίησε , μετά το πέρας της επομένης περιόδου τα αντιμυκητησιακά κολπικά υπόθετα που σου έδωσαν, καλού-κακού, ακόμη μία φορά.
¨Ετσι θα τα πας με βεβαιότητα καλά.
Για ήπιες λοιπόν αλλοιώσεις στην πολύ επιφανειακή στοιβάδα κυττάρων του πλακώδους επιθηλίου πρόκειται και: πάω στοίχημα, ότι δεν είναι ιογενούς προέλευσης (HPV), αλλά λόγω του πολύ επιφανειακού ερεθισμού, που προξενεί η παρουσία μυκήτων στην περιοχή.
Ιωσεις HPV ΄΄κατεβαίνουν από την αρχή , μεχρι την διάμεση στοιβαδα - κι ακομη πιο κατω - των πλακωδών επιθηλιακών κυττάρων, του καλύματος του τραχήλου.
Ενα νέο τεστ - λόγω των ατυπιών αυτών ας γινει σε 3-4 μηενς μετά την θεραπεία που θα σου δωσουν.
Φιλικά
Π.Ζ:) :) :) :)
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Υπάρχει περίπτωση μόλυνσης από HPV?
  1. Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Ελα τωρα !
Αν δεν υπήρχε η πολυ σπάνια αυτή πιθανότητα, θα σου συνιστούσα φυσικά να μην ασχοληθείς καθόλου με το θέμα!
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ο γιατρός μου, μου έδωσε flagymet και υπόθετα yenlip αλλά διάβασα ότι υπάρχει πιθανότητα να αυξήσει τους μύκητες και τους έχω ήδη δύο εβδομάδες και θέλω κάποια στιγμή να περάσει αυτό το πρόβλημα. Έχω αγχωθεί παρά πολύ.. υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να μάθω αν πρόκειται για κάποιο σμν νωρίτερα από τους 3 μήνες;; φοβάμαι πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ.
  1. Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη!
Ενας γιατρός στο forum, `οπως ο υποφαινόμενος,, δεν έχει κλινικη εκόνα κι εν πολλοίς εχει και ανεπαρκη πληροφόρηση, Στην περιπτωση σου, δεν γνωρίζω πχ. ούτε την ηλικία, ούτε την συμπεριφορά του κυκλου, ούτε αν είσαι ελευθερη, ή παντρεμενη, αν έχεις γενικώς κι άλλο γυναικολογικό ιστορικο, τυχόν παιδιά και πάει λεγοντας. Αυτό που γνωρίζω ειναι ότι υπάρχει γαλακτοβακιλλος ( άρα δεν εχουμε να κανουμε στο ενοχλημα από τα κολπικα υγρα με μικροβιακή επιμόλυνση, αλλά με ενοχλήματα μυκητιάσεως, )
Για να ξερουμε που βρισκεσαι, μπορείς να κανεις σε ενα μικροβιολογικό εργαστηριο μια
1ον ) Μετρηση του pH στο πλάγιο τοιχωμα του κολπου και
2ον ) μία μικροσκοπική εξέταση ενος νωπού παρασκευάσματος κολπικού εκκρίματος, άμεσα μετά την λήψη (πρέπει να είναι εκεί ο γιατρός!
Μ΄αυτό στο ΄χερι, μιλάς ακομη μία φορά με τον δικό σου ( κι αν θέλεις και με μένα.) .
Αλλες εξετασεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, δεν θα ζητούσα. Ακομη και ο διαβητης προδιαθέτει σε κολπτιιδες εκ μυκητιασεως : ... Ακομη και ..η ηπατίτιδα μπορει να μεταδοθέι σεξουαλικώς. Αστο αυτό το θέμα για την ώρα!
Για ενα κολπικό ενόχλημα μιλάμε,,,Δεν είδα κανένα προβλημα κολπιτιδας να μην περνάει κι εν τέλει είχε πάντα δίκηο ο Γερμανός Καθηγητής μου, όταν έλεγε στο μάθημα του : Εχετε υπ΄ όψη σας: Οταν μία κολπίτιδα δεν θεραπεύεται, είτε η διάγνωση είναι λάθος, είτε η θεραπεια ανεπαρκής΄΄
Φιλικά
Π.Ζ:)
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Είμαι 21 χρονών και το τελευταιο διάστημα είμαι ελεύθερη. Δεν υπάρχει κανενα προηγούμενο ιστορικό. Ο κύκλος μου δεν είναι ιδιαίτερα σταθερός συνήθως 28-31 μέρες αλλά τυχαίνει να είναι και 26 και 33. Υπήρξε ελεύθερη επαφη 30 Μαρτίου σε γόνιμη μέρα και η οποία με προβληματίζει για το τι μπορει να κόλλησα και επιπλέον 2 3 μέρες αργότερα εμφανίστηκαν τα συμπτώματα από τους μύκητες. Κάτι επιπλέον που με προβληματίζει είναι ότι αυτόν τον μήνα ξεκίνησα τα yasminelle όταν που ήρθε περίοδος. Ο κύκλος μου αυτόν τον μήνα ήταν 26 μέρες. Η περίοδος ξεκίνησε 14 Απριλίου( γενικά κρατάει 6 και άντε 7 μέρες) υπήρχε κανονικό αίμα, κανονική ροή και την πρώτη μέρα υπήρχαν πόνοι περιόδου παραπανω από το συνηθισμένο δεν ξέρω τι σημασία έχει αλλά λέω να το αναφέρω. 19 Του μήνα ξεκίνησαν τα πιο καφέ υγρά που βλέπω στο τέλος της περιόδου. Αυτό όμως κράτησε μέχρι και 23 του μήνα που υπήρχαν ελάχιστα και πίστεψα ότι επιτέλους θα τελείωνε όλο αυτό. Οπότε αποφάσισα να να συνεχίσω την κρέμα για τους μύκητες που είχα αφήσει στην μέση. Αλλά ξυπνάω 24 σε όλη την διάρκεια της μέρας βλέπω στο χαρτί ροζ υγρά όπως και σήμερα και έχω προβληματιστεί αρκετά. Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό; Υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης; Συγγνώμη για την μακρηγορια αλλά δεν θέλω να αφήσω κάτι που μπορεί να είναι σημαντικό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  1. Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Η μείωση της έντασης περιόδου και η παράταση της με καφεοειδή υγρά οφείλονται στο mini-χάπι που παίρνεις κι αφορούν τον πρώτο κύκλο, επειδή το αρχίζει κανείς την πρώτη φορά ,από την πρώτη μέρα της περιόδου. . Εγκυος δεν είσαι. Αν σε απασχολεί τόσο, ας σε καθησυχάσει ένα τεστ κυήσεως,
Στον άλλο κύκλο, λογικά δεν θα έχεις ολ αυτά τα μικροενοχλήματα που περιγράφεις.
Φιλικά
Π.Z:)
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ έκανα μετά από ενάμιση μήνα ξανά τέστ Παπ. Έδειξε παρουσία πολλών πλακωδων κυττάρων από την επιπολής και διάμεση στιβάδα του επιθηλίου, ελάχιστα από τα οποία εμφανίζουν εικόνα καρυομεγαλιας, ήπιας βαθυχρωμασιας του πυρήνα, υπερκεράτωσης και κοιλοκυτταρωσης (στοιχεία ενδεικτικά για hpv). Από τον ενδοτραχηλο ανευρίσκεται αρκετά αφεντικά κύτταρα χωρίς αξιόλογες αλλοιώσεις. Λίγα πολύμορφο πυρήνα και γαλακτοβακιλλοι. Πρόκειται αναμφισβήτητα για HPV λοιμώξη;; Έχω τρομάξει παρά πολύ. Ο γιατρός μου είπε να πάρω βιταμίνες για 3 μήνες και κάναμε DNA test. Εσείς τι με συμβουλεύεται;
  1. Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη!
Αν ειναι έτσι, προκειται προφανώς για στοχεια που συνηγορουν για μία ιογενή προσβολή. (συνηθως ΗPV ), κι η΄΄θεραπεια΄΄ ειναι αυτή που σου υπέδειξαν. Η προσδοκία είναι ότι τα ευρηματα θα υποχωρήσουν καπου στο 6μηνο . Σχεσεις με προφυλακτικόι.
Η ταυτοποίηση στελεχων HPV είναι αυτή που θα τεκμηριωσει και την ορθότητα της διάγνωσης, που μπορει καμια φορα να μπερδευτεί με ερπητικές αλλοίωσεις,
Η προγνωση ειναι καλή. (η ύπαρξη γαλακτοβακίλλων είναι πολυ θετικό στοιχειο για την καλη προγνωση) .
Φιλικά
Π.Ζ:)
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Συγγνώμη ξανά για την ενόχληση έχω 3 ερωτήσεις. είναι σίγουρο ότι κάτι έχω; Δηλαδή όπως λέει και το συμπέρασμα τα επίχρισματα με ελάχιστα στοιχεία ήπιας κοιλοκυτταρικης ατυπιας οδηγούν σε βέβαιο συμπεράσμα ότι πρόκειται για ιογενή λοιμώξη; Επίσης το γεγονός ότι έδειξε αλλαγές στα κύτταρα σημαίνει ότι είναι κάποιο cin, high grade η low grade Βλάλη; Ο γιατρός δεν μου είπε κάτι και δεν ανέφερε το ενδεχόμενο κολποσκόπησης προς το παρών εσείς τι πιστεύετε; Και τέλος δεδομένου ότι και εγώ και ο σύντροφός μου έχουμε ότι εχω, σχέσεις θα έχουμε με προφυλακτικό αλλά τι συμβουλεύεται για το στοματικό; Μπορεί αν το ανοσοποιητικό μου εξουδετερώσει τον ιό να με ξανά κολλήσει τον ίδιο τύπο; Και πάλι συγγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις αλλά έχω πανικοβληθεί και φοβάμαι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  1. Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Δεν μπορει να συζηταμε ''στο έτσι΄΄ και δεν βοηθάει κανεναν, αν προηγουμενως δεν γνωρίζουμε ότι τα μικροσκοπικά μικροευρήματα οφείλονται πραγματικά' σε ιογενή προσβολή.
Οπως και να έχει, είτε το εύρημα θα υποχωρήσει μονο του, έιτε θα χρειαστεί την ιατρική παρεμβαση. Απ΄ ότι κατάλαβα, όπως και να έχει, δεν προκειται για κάτι το σοβαρό.
Θα περιμενει κανέις λοιπον πρωτιστως το αποτέλεσμα της ταυτοποιησης, αν πρόκειται πραγματι για ιογενή προσβολή και μετά θα δεί.. μετά μιλαμε πάλι..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
To DNA test βγήκε θετικό για 3 low risk τύπους. Είναι λογικό με βάση τα ευρήματα του τεστ Παπ; Δηλαδή οι χαμηλού κίνδυνου τύποι μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές στα κύτταρα και είναι ανησυχητικο; Η μήπως έγινε κάποιο λάθος με την ταυτοποίηση; Τι με συμβουλεύεται;
  1. Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 12


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.