user_mobilelogo
Elen81 , sofigre και 306 επισκέπτες
  1. Barbara-!
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019
Γιατρέ μου καλή σας ημέρα,

Εδώ και λίγες εβδομάδες εμφάνισα συμπτώματα κολπίτιδας, με έντονη φαγούρα και υγρά λευκά και σε κομματάκια. Λόγω του τριημέρου της Κ. Δευτέρας και απουσίας του γιατρού μου και θεωρώντας ότι πρόκειται για μυκητίαση πήρα από μόνη μου Lomexin 600mg, μια θεραπεία που μου είχε συστήσει ο ίδιος παλαιότερα κατά των μυκήτων. Τα υγρά σταμάτησαν όχι όμως και η φαγούρα. Κάνοντας μικροβιολογική καλλιέργεια κολπικού υγρού λίγες ημέρες μετά πήρα το εξής αποτέλεσμα: "Ουδεμία ανάπτυξη φυσιολογικής χλωρίδας. Αρκετοί Gram (+) κόκκοι. Αναπτύχθηκαν πολλές αποικίες β-αιμολυτικού στρεπτόκοκκου ομάδας Β." Όλα τα άλλα ήταν αρνητικά. Με αυτό στα χέρια πήγα στο γυναικολόγο μου, ο οποίος μου είπε ότι θα μπορούσα να πάρω Augmentin (βάσει αντιβιωγράμματος) αλλά επειδή δεν είχα πια συμπτώματα μου είπε να το ξαναδούμε μετά την επόμενη περίοδο και να πάρω αντιβίωση στην περίπτωση που επανέλθουν τα συμπτώματα. Ταυτόχρονα, έγινε λήψη δείγματος για test-pap, του οποίου το αποτέλεσμα είναι: "Αντιδραστικές αλλοιώσεις σχετιζόμενες με φλεγμονή (συμπεριλαμβανομένων και των αναγεννητικών αλλοιώσεων)", κλικαρισμένα μόνο τα "Κοκκοβακτηρίδια" στους Μικροοργανισμούς και αυτό που με ανησύχησε πολύ: "ASC-US - Μη διαγνωστική ατυπία πλακωδών κυττάρων". Συμπέρασμα: "εικόνα φλεγμονής με συνυπάρχοντα στοιχεία μη διαγνωστικής ατυπίας πλακωδών κυττάρων. Συνιστάται μικροβιολογικός έλεγχος, θεραπεία και απαραιτήτως επανέλεγχος μετά τη θεραπεία".
Ο γιατρός μου συνέστησε επανεξέταση σε 6 μήνες με επικοινωνία μέσω mail! Καταλαβαίνω ότι, αν και τα έκανα αντίστροφα, η εικόνα του pap συμβαδίζει με τον μικροβιολογικό έλεγχο και ο γιατρός γενικά μου φάνηκε πολύ χαλαρός. Θα μπορούσε το ASC-US να είναι αποτέλεσμα του στρεπτόκοκκου; Είναι δυνατόν ο στρεπτόκοκκος να εκριζωθεί χωρίς αντιβίωση;
Να σημειώσω ότι είμαι 33 ετών, με σταθερό σύντροφο πάνω από 10 χρόνια και αυτή την περίοδο βιώνω πολύ έντονο στρες, λόγω προβλήματος υγείας της μητέρας μου, το οποίο έχει δημιουργήσει σημαντικές διαταραχές και στον κύκλο μου.

Ευχαριστώ πολύ.
Β.
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη φίλη!
Πρωτα; θα πρεπει ν΄αντιμετωπιστει η μικροβιακής αιτιολογιας κολποτραχηλιτιδα ( ο τράχηλος... συμπάσχει σ΄ αυτά και οι όποιες κυτταρολογικές αλλοιώσεις δεν μπορεί να εκτιμηθουν σωστά. . Κατά κανόνα οφείλονται στην μικροβιακή φλεγμονή.)
Ενα Pap τεστ βέβαια στην παρούσα κατάσταση, δεν μπορεί παρά να βγει όπως βγήκε, αμφίβολο δηλαδή..
Ακόμη μία φορά: Αν δεν περάσει η μικροβιακής αιτιολογίαςς κολποτραχηλίτις ( ΄σ αυτήν κατά 99 % οφείλεται η διάγνωση ASCUS, με άλλα λόγια, λίγο - πολύ ενα Pap III), διατρέχει κανείς τον κίνδυνο, να ταλαιπωρηθεί ιατρογενώς .
Πρώτα θα έδινα μία αντιβίωση (τοπική κατά προτίμηση) για 4 ημέρες τουλάχιστον, αμέσως κατόπιν θα χορηγούσα μία 3ήμερη τοπική αγωγή με ενα μυκητοκτόνο, για να μην προκύψει υποτροπη μυκητιάσως (τα όποια ενοχλήματα τυχόν έχεις θα εξαφανιστούν ) και θα εξήταζα την κατάσταση μετά , κατά προτίμηση μετά την επομένη περίοδο .
Αποχή απο σχέσεις στο διάστημα μέχρι την επομένη εξέταση, (μία μέτρηση του pH στον κόλπο θα δείξει ότι η κατάσταση φλεγμονής αποκαταστάθηκε΄)
Σε επαναληπτικό Pap-test θα προέβαινα μετά την υποχώρηση των συμπτωμάτων (μην βιαστείε!) και εννέα στα 10 πιστεύω ότι δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημα.
Είναι προφανές , ότι και ο δικός σου θα προτείνει κάποιο παρόμοιο ΄΄σχήμα΄΄ (υπάρχουν διάφορα) αντιμετώπισης και το θέμα, μιάς προφανώς κολπο-τραχηλίτιδας , θα επιλυθεί αποτελεσματικά.
Ιδωμεν
Π.Ζ:)
  1. Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ μου,

Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Εκτιμώ πολύ την άμεση ανταπόκρισή σας στα προβλήματά μας.
Ο γυναικολόγος μου κρίνει ότι βάσει της εικόνας του κόλπου (μου είπε ότι δε βλέπει κάποια φλεγμονή) και επειδή δεν έχω πια κάποιο σύμπτωμα δε χρειάζεται να ακολουθήσω φαρμακευτική αγωγή. Για την ερώτησή μου σχετικά με την παντελή απουσία φυσιολογικής χλωρίδας πήρα την απάντηση ότι όλα θα διορθωθούν από μόνα τους. Με προβλημάτισε η στάση του διότι καταλαβαίνω ότι αν η εν λόγω φλεγμονή έχει προκαλέσει αλλοιώσεις στα κύτταρα σίγουρα δεν είναι κάτι που συνέβη εντός 3-4 ημερών που είχα εγώ τα συμπτώματα της κολπίτιδας. Λογικά "δούλευαν" τα βακτήρια χωρίς συμπτωματολογία για καιρό. Άρα μάλλον η φυσιολογία της περιοχής δεν επανέρχεται από μόνη της. Αυτές είναι οι σκέψεις μου επί του θέματος... Η ερώτησή μου είναι η εξής: αν όντως δεν λάβω κάποια αγωγή μπορώ να συνευρεθώ με το σύντροφό μου μέσα σε αυτό το εξάμηνο; Να χρησιμοποιούμε προφυλακτικό; Τελευταία φορά συνερευθήκαμε 10 μέρες πριν την εκδήλωση των συμπτωμάτων χωρίς προφύλαξη. Υπάρχει περίπτωση να έχει κολλήσει κι εκείνος και να κολλάμε μετά ο ένας τον άλλο αν βρισκόμαστε ελεύθερα;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Β.
  1. Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.