default_mobilelogo
    1. tsarli
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2011
    Καλημέρα σας,
    Στις 21 Οκτώβρη έκανα απόξεση (παλίνδρομη 2 μηνών). Τελευταία έκανα κάποιες εξετάσεις που μου έγραψε ο γιατρός (θυρεοειδή, ερυθρά κλπ). Όλα φυσιολογικά, εκτός από την TSH που είχε τιμή 6,97.
    Πριν 15 χρόνια (τώρα είμαι 34 ετών) έπαιρνα για μια 5ετία περίπου Τ4 75 mg (υποθυρεοειδισμός). Μετά όμως ήρθε σε φυσιολογικές τιμές και έτσι δεν έκανα κάποια θεραπεία. ΄Πέρισυ η τιμή της TSH ήταν 3,5.
    Θέλω να ρωτήσω αν θεωρείται ότι η υψηλή τιμή της μπορεί να ευθύνεται για την παλίνδρομη κύηση. Επίσης αν χρειάζεται θεραπεία (φαντάζομαι πως ναι), και αν ναι, πόσο καιρό μετά μπορούμε να ξαναπροσπαθήσουμε? Ο έλεγχος δηλαδή της TSH και η επαναφορά της σε φυσιολογικά επίπεδα γίνεται άμεσα, εντός π.χ. κάποιων μηνών ή απαιτείται περισσότερος χρόνος?
    Σας ευχαριστώ.
    Κοφινάκος Παναγιώτης
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή φίλη.
    Δεν ευθύνεται η υψηλή TSH για την παλινδρόμηση.
    Από την άλλη, θα επικοινωνήσεις με ενδοκρινολόγο για τη ρύθμισή της.
    Μπορείς να ξεκινήσεις προσπάθεια μετά από 3 φυσιολογικούς κύκλους περιόδου, αφού η ρύθμιση του θυρεοειδή χρειάζεται λίγες εβδομάδες φαρμακευτικής αγωγής.
    Μην ανησυχείς λοιπόν.
    Καλή επιτυχία.
    Φιλικά
    Π.Κ.
    1. Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2011
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.