default_mobilelogo
  1. Maria27
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
  Καλημερα! Είμαι έγκυος στην 15 εβδομάδα στο δεύτερο παιδί και η ηλικία μου είναι 33 ετών.. Κάνω υπερυχο μαστών (κάθε 6-12 μηνες) και ψηλάφηση κάθε μήνα περίπου από τα 27 μου λόγω ονομαστικής μαστοπαθειας.. Το 2015 έκανα παρακέντηση μια κύστη στην 11ωρα του δεξιού μαστού.. Το 2016 γέννησα το πρώτο παιδί και από τότε το στήθος μου έχει αρχίσει να ηρεμεί και να φεύγουν οι δεκάδες κύστες που είχα..Συνεχίζω εννοείτε υπερηχους κτλ 2018 πιάνει κατι (στην 11-12 ώρα δεξιού μαστου) η γυναικολόγος μου και με στέλνει για υπερηχο (είχα κάνει ένα εξάμηνο πριν και όλα καλα). Ωστόσο εγώ επειδή κάνω ψηλάφηση αρκαιτα χρόνια ξέρω ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι κάπως σκληρό και δεν με ανησυχουσε, άλλωστε επειδή εκεί ήταν η κύστη που είχε παρακεντηθει το κοιτάμε σε κάθε υπερυχο πολύ καλά.. Τεσπα.. Τα αποτελέσματα του υπερυχου το 2018 ήταν :" Στην 12η ώρα του (ΔΕ) μαστού πλησίον της συστοιχης θηλής και αντίστοιχα με το ψηλαφητικο εύρημα ανιχνεύεται περιοχή συρρεοοντων τμηματικα διατεταμενων γαλακτοφόρων πόρων σε έκταση 3 εκ. Περίπου ως επί εστιακής αδενωσης..
  Μικρό κυστίδιο με διάμετρο 6,5 χιλιοστά περίπου ανιχνεύεται στην 11η ώρα του ΔΕ μαστού. Αριστερός μαστός ελεύθερος ευρημάτων"
  Η ακτινολογος μου είπε είναι αδένας και υπάρχει και στο άλλο στήθος στο ίδιο σημείο και δεν είναι τπτ! Μετά από ένα χρόνο κάνω το επόμενο υπερηχογραφημα δύστυχος σε άλλη ακτινολογο .

  Το υπερηχογράφημα ελεγε "Αμφότεροι μαστοί ελέγχονται με πυκνή και κατά τόπους ηπιως ανομοιογενής ηχοδομη του μαζικού αδένα, χωρίς σαφώς οριοθετημένες συμπαγούς τύπου παθολογικές εστιακές αλλοιώσεις. Επανελεγχεται κατά την 11-12 ώρα του Δεξιού μαστού η περιοχή με ήπια συρροή διατεταμενων γαλακτοφόρων πόρων, μικρότερη σε διαστασεις συγκριτικά με τελευταίο υπερηχογραφικο έλεγχο (2018), μέγιστης διαμέτρου μέχρι 12 χιλιοστά στην παρούσα εξέταση . Δεν ελέγχονται παθολογικά διογκωμένοι μασχαλιαιοι λεμφαδένες. Συνιστάται κλινική συνεκτιμήσει και τακτικός υπερογραφικος επανέλεγχος"

  Η ακτινολογος μου είπε ότι όσο περνάει ο καιρός το στήθος μου "ήρεμη".. Εγώ όμως επειδή αγχώθηκα έτσι όπως τα εγραψε πήγα σε μαστολογο ..Με ψηλαφησε και δεν βρεικε κάτι...Ωστόσο με μάλωσε που δεν έκανα τους υπερήχους σε μία ακτινολογο και μου είπε σε ένα εξάμηνο να κάνω μια ελαστογραφια στην πρώτη ακτινολογο, αλλά γενικά δεν φαίνεται να έχω κάτι... Το άλλο μήνα λοιπόν φτάνει το εξάμηνο και εγώ είμαι έγκυος..Μπορώ να κάνω ελαστογραφια;; Υπερηχο ξέρω ότι μπορώ..αλλά μήπως η ελαστογραφια δείξει περίεργο αποτέλεσμα λόγω εγκυμοσύνης και τρέχω; Εσείς από την εμπειρία σας πως σας φαίνονται τα υπερηχογράφημα;; Θέλω να θηλασω κιόλας αλλά γενικά φοβάμαι μην έχω τελικά κατι ... Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο...
  Κοφινάκος Παναγιώτης
  Συνεργάτης του Gyn.gr
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
  Αγαπητή φίλη.
  Μπορείς να κάνεις ένα υπερηχογράφημα, κατά τη διάρκεια της κύησης γιατί η ελαστογραφία ίσως δεν είναι αξιόπιστη, λόγω εγκυμοσύνης, όχι ότι δε μπορείς να την κάνεις.
  Άλλωστε, για τυπικό έλεγχο πρόκειται αφού από την περιγραφή σου τα ευρήματα είναι καλοήθη.
  Φιλικά
  Π.Κ.
  Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
  1. Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!
  1. Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2


  There are no replies made for this post yet.
  However, you are not allowed to reply to this post.